Jdi na obsah Jdi na menu
 

Sweety

.

vybělený DEW kluk, dovezen z Měcholup do útulku pro fretky Klubko 15.3.2013,
 adoptován 21.9.2013, vrácen zpět 16.10.2013, ze zdravotních důvodů převeden 14.2.2014 do
virtuální adopce, dožil v péči Kamily Langrové,

za Duhový most odešel 14.8.2014

 

sweety2.jpg14.3.2013 Dnes jsem byla vyzvednout samičku albínku z Měcholup. Tak jsem si domů dovezla ne úplně albíního hluchého kluka (asi DEW - nejsem zrovna odborník přes barvy).

Má 1,5 kg, je hodný, nekouše, jen se teď trochu pere s klecí. Na záchod umí, granulky papá. Je čipovaný, čip vede do Belgie, kam Měcholupy posílaly email 26.2. a stále jim neodpověděli.
Napsala nám Kamča, která útulku už několikrát pomohla (nejen) s vyzvednutím fretky.

více foto

Téhož dne odpoledne už je Sweety v útulku. Je to krásný vybělený silver klučina. Je to pořádný macík, mazlík. Vypadá v pořádku, zítra zajdu na veterinu na očkování a celkovou prohlídku. Zatím nekouše a vypadá čistotně.

15.3.2013 Návštěva veteriny Sweetyho dost rozrušila. Po mně i po panu veterináři se ke konci dost oháněl. Freťáček je opravdu čipovaný. Je kastrovaný, cca 4-5ti letý a má opravdu špatné zoubky, jeden bude muset pravděpodobně v blízké době ven. Celkově je v poměrně dobré kondici. Na fotečky se můžete těšit večer.

24.3.2013 Sweety je pěkný vzteklík, pokud není po jeho, umí to dát dost najevo, ať už cení zoubečky (a občas se je snaží i použít) tak syčením a kroucením se na všechny strany. Žížalák :-).  Ale na svůj věk a na to co má za sebou (musím zaklepat) je na tom zdravotně dobře.

22.5.2013 Sweety je čím dál větší mazlík a miluje pastu a pohyb mimo klec. Dokázal by běhat i půl dne, miláček! Dneska jsme byli na přeočkování a na rok má prdolka klid.

5.8.2013 Freťáček Sweety marně čeká na nový domov už od března. Nedopusťte prosím, aby prožil poslední roky života v útulku. Ujměte se ho někdo prosím. K dětem je báječný, se psem si taky poradil. Na svých pět let je to pěkný rošťák.

21.9.2013 Sweety byl dnes adoptován! To je tak skvělá zpráva, máme velkou radost. A přejeme Sweetymu jen to nejlepší a dlouhý šťastný život v nové rodině.

------------

16.10.2013 Po necelém měsíci se Sweety do útulku vrátil. Je to prostě prďola, který se rozhodl být sám. Ač fretky toleruje, nehodlá se kamarádit .... Je to už starší ťunťík a chce mít klid pro ty svoje lumpárny. Budu mu muset najít jinou vhodnou rodinu, kde bude jako jedináček. Jinak je to moc hodný kožíšek celý k zulíbání.

4.2.2014 Říkala jsem si minulý týden,  jak je moc fajn, že se lidé rozhodnou pro starší fretku, a že ten prďola by si to fakt zasloužil, a že se na něj konečně usmálo štěstí. Ale osud chce tomu zase jináč... Sweetymu jsem při jejich návštěvě našla v tlamičce cosi - útvar, co se mi nelíbil. Říkala jsem si, že by to mohlo být od zubu, taky proč ne, ale sama jsem tomu nevěřila. Nežral by a nebyl by tak spokojený, nenechal by si na to sáhnout atd.

V hlavě se mi rozblikal maják a já adopci zrušila s tím, že "snad zoubek". Veterinář mi ale potvrdil to, čeho jsem se sama obávala - je to nádor :o((( Sakra co já teď mám napsat? Že bude další fretkou v útulku, která mi umře v náručí? Jak u psů nebo koček, tak ani u fretek se nádory v tlamce neoperují a když ano, jde to i s čelistí, Co já mám říci zájemcům, kteří o něj opravdu stáli?

Kolem vánoc jsem dělala důkladnou prohlídku, jako prohmatání všeho - uzlin, kontrola zoubků (škrábu i zubní kámen), čištění ušisek, stříhání drápků, koupání ... a Sweety nic v tlamce neměl. V lednu jsem pouze stříhala drápky a ničeho si také nevšimla, mlsky do něj padaj každý den, do tlamky sem ale nekoukala.

Jsem zase celá bolavá a bezradná.... Uvidím, pořeším a nechám vzít vzorek, jestli to má vůbec smysl...

14.2.2014 Sweety byl kvůli svému zdravotnímu stavu přeřazen do virtuální adopce. Je mi to tak líto, zrovna když by býval měl novou rodinu. V tomhle stavu by ale bylo nefér - vůči němu i vůči nové rodině - aby šel do adopce. Dožije v Klubku...

18.4.2014 Sweety změnil své bydliště a přestěhoval se z Berouna do Prahy ke Kamile Langrové, aby to měl blíž na veterinu. Velmi rychle se zabydlel, objevil všechny pelíšky, který nový obývák skrývá, všechna tajná zákoutí nového teritoria, místní obyvatelku Amy (též bývalou útulkářku) velmi okatě ignoruje a dává jí najevo jak je mu volná, a samozřejmě chodí prosit o ňamky, zlatíčko.

sweetyvpraze.jpgVypadá to, že změna prostředí ho ani v jeho věku (cca 7 let) příliš nezasáhla, a všichni členové mé rodiny si chválí, jakou (konečně) hodnou fretečku to tentokráte mám doma (protože ta Amy je přeci neposedná potvůrka).

Příští týden nás se Sweetym čeká veterinární konzultace ohledně bulky v jeho tlamce.

23.4.2014 Dnes jsme odvezli Sweetyho na veterinu do Stodůlek k MUDr. Lence Vítězníkové. Bohužel, Sweety má v tlamce zhoubný a už neoperovatelný melanom, který se rychle šíří - zbývá mu pár týdnů života... Dostal Prednison, který by mohl rychlý růst nádoru o trochu zpomalit a pomoci mu v klidu a bez bolestí dožít.

Sweety je ta nejúžasnější fretka, kterou jsem poznala. Nechal si píchat do tlamičky, ležel sám na rentgenu.... :o´(... Už se mu hůř koušou granulky, tak přejdeme na měkčí a tekutější stravu, aby se mu lépe papalo.

25.4.2014 Sweety po přechodu na měkčí stravu (konzervy, rozmáčené granule atd) krásně a hodně papá (spíše do něj to jídlo padá, jak němci do krytu). Prednison podáváme v pastě a ani se nebrání a pořád by jen somroval nějaké ňamky Je opravdu zlatíčko.

3.6.2014 Dneska nesu dobré zprávy o našem útulkáči Sweetym - přestože byl dovezen na veterinu ve stavu, kdy mu vetka dávala maximálně tři týdny, po zaléčení a péči Kamily je ze Sweetyho nová fretka! Nádor z tlamičky, který mu bránil se pořádně najíst, zmizel, takže Sweety krásně přibral. Cpe se kuřecími konzervami a namočenými granulkami a lítá jako mlaďoch! Kamčo, díky!

14.8.2014 Od Kamily přišla smutná zpráva. Čekali jsme to, ale přesto to bolí...

Zapalte dnes prosím svíčku na cestu Sweetymu za Duhový most. Jeho stav se před několika týdny začal postupně zhoršovat, nejdříve přestal jíst granulky, poté domácí kuřecí, až už papal jen konzervy. Začal být více unavený, a nádor v tlamce se mu opět začal zvětšovat. Dlouhá horka mu na jeho stavu nepřidávala a léky už mu působily na čím dál kratší dobu. Proto jsem ho dnes odvezla na veterinu, ač mi to srdce trhalo.

Teď už je Sweety za Duhovým mostem s Leonkem, Albim, Barunkou a ostatními fretečkami, kde už ho nic nebolí. Sweety byl opravdu ta nehodnější a nejúžasnější fretka, kterou jsem kdy potkala, loučení bylo těžké, ale už je mu dobře...