Jdi na obsah Jdi na menu
 

Bambulka

.

je albínská holčička,
dovezena do útulku pro fretky Klubko 10.10.2011, adoptována 8.1.2012

bambulka.jpg

Bambulka byla nalezena v Dolních Břežanech směrem na Ohrobec, Zvolec, Károv.... Byla kost a kůže, hodně vyplašená a dost kousavá holčina. Pomalu se začla zklidňovat, krásně papá a už se přestává bát :-) Ale popořadě....

více foto

Volala nám paní, že odchytla fretulku v Dolních Břežanech směrem na Ohrobec, Zvolec,Károv ... v chatařské oblasti, že ji má u sebe asi týden a nikdo se o ni nepřihlásil, že vyvěsila letáky, obvolala policii, útulky a nikdo sní nechtěl mít nic společného. Poté našla nás a zavolala, protože žije v chatařské oblasti a pojedou bydlet na zimu do Prahy, tak by si ji nemohli nechat. Protože fretulka byla ubytovaná venku ve staré králíkárně, neváhali jsme ani minutu, noci jsou chladné... a jeli jsme společně s majdou pro další nalezenku albínku.

Ač to na fotkách není vidět, je vyhublá a jsou na ni vidět všechny kostičky. Zítra ji zvážím, tipuju kolem 500g, možná ani ne, je lehká jak pírko a nemá žádné svalstvo. Drápky měla strašně přerostlé a kousala, byla hladová, vystrašená... prostě bambulka.

Před příjezdem do Berouna jsem měla mrtviční stav. Když jsem nasedala do auta,  zjistila jsem, že Bambulka sice je v přepravce, ale že jí kouká celá hlavička i s předníma packama ven skrz mřížové okénko od přepravky. Nemohla ani tam ani zpět, situace, kterou nepřeju nikomu, natož vyděšené fretce, která nevěděla, co dělat a hryzala jak smyslů zbavená. Pološílená hrůzou jsem vběhla s přepravkou a už téméř dusící se fretulí k majdě a jedinej, kdo byl nad věcí, byl její přítel. Neváhal a běžel pro štípačky, které ale nezvládly přeštípnout dvířka ! Opět pološílená jsem začla hysterčit, že budeme muset asi jinam ale netušila jsem, kolik toho bambulka ještě snese... Petr opět neváhal a běžel najít silnější kleště... Podařilo se po 10min,  kdy Bambulka hryzala, já ji držela v rukavici a musel přeštípat vše okolo, kde místa už moc nebylo.... Její tělíčko, v tu chvíli bylo dobře, že je tak ukrutně hubená, to zvládlo a my ji zachránili podruhé... Otřesná zkušenost!

Ted už chrupká v pelíšku, proběhla se, napapala se, nic ji není a je spokojená, odsvrabila jsem, ostříhala hnusné drápky na zadních nožičkách, které se stáčily do polštářků, podala pastu reconvalescent, kterou uvítala a já také a snad bude jen a jen lépe a brzo zapomene na dramatický příjezd do útulku!

17.10.2011 Bambulka je stále stejná, syčí na mě a dělá výpady hlavně přes klec, baští jak nezavřená, stále se bojí , tak doufám že se vše do dalšího týdne trochu zlepší ... Nového je to, že objevila prolézací rouru, která ji trochu baví a prolejzá a pak v ní usíná, když ji vemu do náruče celá se třese a semkne celé své tělíčko.. První den byla ráda, že ji mám na klíně, možná díky pastě, kterou jsem ji dala,  tak nevím.. Také ke mě přijde, protože už ví, že dostane něco dobrého to je u nás zatím první pokrok, snad se brzo zlepší... Hra s čase...

22.10.2011  Včera si Bambulka konečně začla se mnou pomalu hrát..nejprve malé otíračky, trochu výpadů, schovka za polštářem, mírné zakusování a poté tahání jako by si mě chtěla schovat také, pak dělala jak je ukrutně velká, když jsem ji drbkala po zádíčkách a nechala se.... Konečně se rozkoukává a začíná se dožadovat sama venčení, přijde na zavolání a sama si dojde do záchůdku co mám v místnosti, je vidět trocha radosti z pohybu a začala kvokat radostně tahá si plyšáčka a schovává si ho... Mám radost jupí!! Jen přes klec ještě mírně zaútočí, pak čeká co ji dám.. Je fikaná a ví, že něco dostane Bambi bláznivá, bázlivá :)

7.11.2011 Bambulka bázlivá si stále hájí svoji klec a dělá výpady, když ale běhá, teda spíše ťape sem a tam nebo prolejzá rourou, tahá plyšáky nebo loudí nějakou mlsku, pak je ráda, že ji chovám a vydrží !
Fretky sice toleruje ale když ji Osky nenechá a ona si snim nechce hrát, tak se ho začne bát a musím usměrnovat s Paci se nemusí ale tolerujou se , Paci zjistila, že se ji Bambi trochu víc bojí a chtěla ji prát, takže je Bambi radši, když ji venčím zvlášt... Ona si to víc užije a ti dva Osky s Paci se spolu vyblbou až, až !

22.11.2011 Bambulka krásně nabírá, přelínává, vypadá jako malý pankáč, po bokách je oškubaná, jenom číro na zádech zatím zůstává. Je sladká, ale klec si stále chrání, i když si už začíná více hrát. Plánuju s ní návštěvu u doktorky, sono a krev, přijde mi, že sliznice jsou světlejší než by měly být, jinak žádný problém nemá ale pro jistotu ....

8.12.2011 Bambulka se změnila k nepoznání, je krásná a pěkně nabrala, kožíček má nový a krásný a plánované objednané vyšetření se nekonalo, nebot v den, kdy jsme měli jít, přišel Orfeus, tak šel přednostně. Bambi má teď období otravovací a nenechá mě chvilku v klidu, je sní sranda,můra mrnavá... zlatoučká.

8.1.2012 se na Bambulku usmálo štěstí, byla adoptována a spolu s Elvisem odjeli do nové rodiny, která před časem adoptovala i našeho Sama. Hodně štěstí všem!

Bambulka alias Babů a Elvis v novém domově