Jdi na obsah Jdi na menu
 


 

 

Musher club Český ráj

 

Název klubu:  Musher club Český ráj

Počet členů:  102

Předseda:  Veronika Navrátilová

 

Kterým disciplínám se věnujete?

Převážně individuálním disciplínám, ale v poslední době máme již mezi sebou i úspěšné závodníky spřežení.

Scházíte se na společných trénincích?

Naši členové jsou rozptýleni po celé České republice, a proto se samozřejmě nejčastěji vídáme na závodech. Jednou ročně se snažíme uspořádat klubové setkáni, které využíváme nejen k tréninku, ale také k předávání rad a zkušeností nováčkům a samozřejmě k takovému klasickému popovídání. 

Věnujete se i jiným sportovním činnostem?

Ano, hodně našich členů provozuje i jiné sportovní aktivity, ve kterých dosahují úžasných výsledků. Zmíním jen některé, protože jich je opravdu hodně. Například běh, běžecké lyžování, cyklistika, koloběh. Máme mezi sebou i úspěšné kynology, kteří se věnují i jiným disciplínám nežli jen mushingu a je to dokonce i jejich práce.

Co plánujete na příští sezónu?

Rádi bychom znovu uspořádali klubové setkání, když nám v letošním roce naboural plány koronavirus. Snad již také budou normálně probíhat závody, a to i MS a ME, a tak se budou moci naši členové těchto závodů zúčastnit a pokusí se znovu zabojovat o nějaké medaile.

Co vše můžete nabídnout zájemcům o sport psích spřežení?

Můžeme nabídnou partu fajn lidí, kteří mají společný zájem, a to jsou PSI. V klubu máme zkušené závodníky, reprezentanty, kteří jsou ochotni poradit a pomoci novým členům v jejich začátcích.

 

Ilona Erlebachová

22. července 2020