Jdi na obsah Jdi na menu
 


 

Schůzovní trilogie

 

Dobří holubi se vracejí. Tam, kde trilogie začala, tam i končí. Po pár dnech jsem opět zavítal do restaurace Na Ledárnách.

 

Zastavení třetí – schůze Athletic Veteran Clubu

 

Hned po příchodu jsem byl požádán o autogram. To když mě dlouho nevidí, tak mě tímto způsobem zdraví. Kasičkář Athletic Veteran Clubu (a WC … tedy AVC) Jarda Klimpera.

Dorazil jsem na jejich lednovou schůzi s menším časovým předstihem. Veteráni se začali pomalu scházet. Jako každý měsíc, ve stanovený čas a na stejném místě.

Dorazila převážná většina ze čtyřiačtyřicítky klubistů, včetně čestného předsedy Vaška Chudomela nebo benjamínků Pavla Matějovského a Michala Valenty.

O zahájení se postaral klubový básník a zpěvák Franta Feňa. Potom Petr Matiášek informoval o všem podstatném a důležitém. Také pozval přítomné na Rybakros, první z mnoha klubem pořádaných závodů, který se koná poslední lednovou sobotu. Ivo Domanský dodal, že to bude první závod seriálu podobných závodů (společně s Rasokrosem a prosincovým během cyklistů). Jarda Klimpera připomněl, že finanční krize se dotýká každého a všude, a tedy i členských příspěvků, a tři z letošních jubilantů (Ruda Kadeřábek, Franta Feňa a Boris Sedlák) pozvali přítomné osazenstvo na společnou oslavu, na kterou se jen tak nezapomene.

Zlatým hřebem večera bylo vyhodnocení celoroční klubové soutěže. Vítězem se stal Vláďa Řápek před Petrem Matiáškem a Michalem Valentou, v ženské kategorii vyhrála Květa Valentová před Růženou Sochorcovou a Jarmilou Zeidlerovou.

Mezi nejlepší by určitě patřil i Vašek Šusterka. Před lety pravidelně soutěž vyhrával, a tak se rozhodl být nadále hodnocen jen mimo soutěž.

A potom se jen pilo, hodovalo, hodně povídalo (i nesmysly), recitovalo i zpívalo, taky platilo, a časem se vše rozešlo. Vždyť Zimní Blaník se běží již tuto sobotu. A řada členů AVC bude na startu.

 

(2009)