Jdi na obsah Jdi na menu
 


 

Schůzovní trilogie

 

Povídání o běhu může být namáhavější než samotný běh. Ale po pár pivech nebo skleničkách vína se lehce „vybíhají“ i ta nejprudší stoupání. Zvlášť když přitom zároveň uspokojíte vaše chuťové buňky a nacházíte se v dobré společnosti.

Není proto divu, že právě v hospůdkách a jim podobných nálevnách vzniklo tolik dobrého. Bez nich by neexistovala nejen mnohá sdružení, ale v termínovkách by chyběla i řada běžeckých závodů a soutěží.

Udělejme si takovou malou exkurzi po několika sezeních, která proběhla na počátku tohoto roku.

 

Zastavení první … Valná hromada občanského sdružení KOPEC

 

Obvykle na konci roku starého nebo začátkem roku nového se sejdeme, abychom bilancovali, volili a plánovali. A nejen si také vše vyříkali a ujasnili, ale i neformálně poseděli a nezávazně poklábosili. Tak, jak jsme si na to zvykli už v časech dávno minulých.

V krčské restauraci Na Ledárnách proběhla Valná hromada občanského sdružení KOPEC (Klubu organizátorů pražských exkluzivních cílů). Hlavním úkolem bylo doladit termínovou listinu právě začínajícího 16. ročníku seriálu Běhy do kopců v Praze a okolí.

Soutěž bude zahájena v neděli 22. února v 11 hodin jedenáctým ročníkem Běhu na Čerčanský chlum, a vyhodnocena v sobotu 5. prosince po skončení běhu Okolo Hostivařské přehrady.

Stejně jako v roce minulém bude do seriálu zařazeno dvacet soutěžních běhů. Přesto došlo k jedné významné změně. Letos už nepoběžíme z Čerčan na Vepří, ale po roční přestávce opět soutěžně Draháňskou roklí na ďáblické Ládví. V zástupu čekatelů jsou připraveny další dva závody, o jejichž případném zařazení do soutěže se rozhodne po jejich letošním ročníku.

Všechny závody splňují požadovaná kritéria, z nichž jedno říká, že závod by neměl být kratší než 2 km a převýšení by mělo přesáhnout sto metrů. Ke kosmetickým změnám došlo i v personálním zajištění závodů Komořany - Čihadlo a Hvězdonice - Ondřejov.

Závody letošního ročníku by se měly obejít bez větších termínových kolizí s podobnými běžeckými podniky. Přispěl k tomu svou účastí i Ivo Domanský, který v současné době připravuje vydání tištěné termínovky běhů a na podobných setkáních nemůže chybět.

Vždyť soutěž „pražských kopců“ je společně se seriálem „SABZO“ dvojicí největších pražských běžeckých pohárových soutěží, do níž je zařazeno na šedesát běhů v našem hlavním městě a jeho blízkém okolí.

Sotva skončily oficiality valné hromady, zasedli spolu k obdélníkovému stolu … Pavel Novák za KOPEC a Pepa Urban za SABZO, aby si vyměnili nejčerstvější dojmy a sjednotili své představy. Hned následující den je čeká grémium SABZO. A tento správní sbor dotvoří i termínovou listinu Ceny Sdružení amatérských běžců zahraničního obchodu pro rok 2009.

 

(2009)