Jdi na obsah Jdi na menu
 


Závody trvaj celej den…

 

Boris Sedlák býval výborný maratonec. Dnes už si přes bříško maratonky těžko zavazuje.

Boris kdysi prohlásil, že „závody trvaj celej den!“ A je jedno, jestli poběžíte půlmaraton nebo třeba jenom pětku. Často jsme se z místa činu vraceli hodně pozdě v noci, unaveni doplňováním ztracených tekutin.

 

U Brandýsa nad Labem jsme se zúčastnili triatlonových závodů.

Po závodě a dobrém obědě v jedné ze staroboleslavských hospůdek, a řádně posilněni pívem, jsme se s Borisem vydali na kolech zpět do Prahy.

Zastavili jsme se u nás, a jali jsme se porovnávat, která slivovice je lepší - zda valašská či slovácká. Už nevím, kolik jsme toho vypili. Ani která slivovice byla lepší - zda ta "horňácká" či "dolňácká".

Boris se pozdě večer nechal odvést domů. Vycházel po schodech s kolem na ramenou. Zaslechl, jak ho zdraví sousedka, otočil se a kolem sousedku udeřil. Později to napravila darovaná kytka.

Když odemkl byt, odložil kolo a lehl si v předsíni na zem. Usnul.

Ráno cítil, jak někdo po něm skáče. Byl to jeho synek, který se tatínka zeptal: „co tady děláš?“

… a Boris odpověděl: „Mišánku, rovnám si záda.“

 

Onehdy Boris plaval při triatlonu v Benešově. I pro něho začínal triatlonový závod až po úvodním „koupání“.

Plavalo se několik kol, trať byla vytyčena bójkami. Všichni už doplavali, jen Boris načal poslední kolo. Najednou kouká, že pořadatelé bójky odstraňují. Zoufale mával rukama.

… pořadatelé ho přehlédli.

 

Jindy zase, při triatlonu na Džbánu v pražské Šárce, Boris plave a v dáli před sebou vidí dvě bílé bójky. Po chvíli zjistí, že se k bójkám nepřibližuje. Ba naopak, bójky se vzdalují.

… byli to labutě.

 

Jako malý chlapec vodil Boris kozy na pastvu.

Jednou se vracel z pastvy a dostal žízeň. Uvázal kozy k plotu a šel se napít do hospody. Když se vrátil, našel oběšené kozy visící na zvednutých šraňkách. Přivázal totiž kozy k železničním závorám.

… teď už víte, co to znamená, když řekneme: „opřel kozy o plot.“

 

Na inzerát se Boris seznámil s jednou paničkou. Vláčkem jel na rande do Vlašimi.

Přijel brzy, měl čas, a tak bloumal po městě. Zastavil se před kadeřnictvím a koukal do výlohy, kde viselo parte. Na něm jméno té, na kterou se tolik těšil.

… Boris jel na rande s nebožkou.