4 - Benátky
Špagety Vongole
- špagety nebo linguine
- sůl
- 3-4 stroužky česneku
- 2 sušené chilli papričky
- velká hrst petržele
- asi 10 lžic olivového oleje
- velká hromada srdcovek
- bílé víno
- hrstka cherry rajčátek
Tři oslnivá rizota - s cherry rajčátky a bazalkou, s hráškem a mátou, s artyčoky a česnekem
- bílá cibule
- řapíkatý celer
- olivový olej
- 6 hrstí rýže (pro 6 osob)
- špetka soli
- bílé víno
- kuřecí vývar
- kousek másla
- vrchovatá hrst najemno nastrouhaného parmazánu
------------------------------------------------------------------------------
- rajčata
- česnek
- bazalka
- olivový olej
- sůl, pepř
------------------------------------------------------------------------------
- hrášek
- máslo
- máta
- petrželka
- olivový olej
- kozí sýr
------------------------------------------------------------------------------
- artyčok
- česnek
- olivový olej
Carpaccio a bellini
- hovězí svíčková
- šťáva z 1/2 citronu
- stejné množství olivového oleje jako citronové šťávy
- špetka soli a pepře
- cuketové květy
- 1 malá zelená a 1 žlutá cuketka
- řapíkatý celer
- kousek červené čekanky
- hrstka rokety
- trocha máty
- malý kousek čerstvé červené chilli papričky
- hobliny parmazánu
- ploché broskve
- prosecco
Moje klasická polévka Minestrone
- 1 velká červená cibule
- 2 stroužky česneku
- olivový olej
- několik baby mrkviček
- pár zelených cuketek
- hrubý kostnatý skrojek z parmské šunky (co už se nejí)
- pár rajčat
- hrst hrášku
- petržel
- mangold
- lístky z červené řepy
- vývar
- farfalle (nebo ditali)
- hrst bazalky
- piniové oříšky
- parmazán
- 1/2 stroužku česneku
- olivový olej
- listový salát
- trochu červené čekanky
- cukínové květy
Moje čokoládové tiramisu
- savoiardi (cukrářské piškoty)
- 400 ml mírně oslazené kávy
- 2 tabulky hořké čokolády
- 50 g másla
- špetka soli
- Vin Santo
- 6 vajec
- 150 g pískového cukru
- 750 g mascarpone
- pár zrnek kávy
- čokoládové hobliny
- trochu nastrouhané pomerančové kůry