Jdi na obsah Jdi na menu
 

4 - Benátky

Špagety Vongole

- špagety nebo linguine

- sůl

- 3-4 stroužky česneku

- 2 sušené chilli papričky

- velká hrst petržele

- asi 10 lžic olivového oleje

- velká hromada srdcovek

- bílé víno

- hrstka cherry rajčátek

 

Tři oslnivá rizota - s cherry rajčátky a bazalkou, s hráškem a mátou, s artyčoky a česnekem

- bílá cibule

- řapíkatý celer

- olivový olej

- 6 hrstí rýže (pro 6 osob)

- špetka soli

- bílé víno

- kuřecí vývar

- kousek másla

- vrchovatá hrst najemno nastrouhaného parmazánu

------------------------------------------------------------------------------

- rajčata

- česnek

- bazalka

- olivový olej

- sůl, pepř

------------------------------------------------------------------------------

- hrášek

- máslo

- máta

- petrželka

- olivový olej

- kozí sýr

------------------------------------------------------------------------------

- artyčok

- česnek

- olivový olej

 

Carpaccio a bellini

- hovězí svíčková

- šťáva z 1/2 citronu

- stejné množství olivového oleje jako citronové šťávy

- špetka soli a pepře

- cuketové květy

- 1 malá zelená a 1 žlutá cuketka

- řapíkatý celer

- kousek červené čekanky

- hrstka rokety

- trocha máty

- malý kousek čerstvé červené chilli papričky

- hobliny parmazánu

- ploché broskve

- prosecco

 

Moje klasická polévka Minestrone

- 1 velká červená cibule

- 2 stroužky česneku

- olivový olej

- několik baby mrkviček

- pár zelených cuketek

- hrubý kostnatý skrojek z parmské šunky (co už se nejí)

- pár rajčat

- hrst hrášku

- petržel

- mangold

- lístky z červené řepy

- vývar

- farfalle (nebo ditali)

- hrst bazalky

- piniové oříšky

- parmazán

- 1/2 stroužku česneku

- olivový olej

- listový salát

- trochu červené čekanky

- cukínové květy

 

Moje čokoládové tiramisu

- savoiardi (cukrářské piškoty)

- 400 ml mírně oslazené kávy

- 2 tabulky hořké čokolády

- 50 g másla

- špetka soli

- Vin Santo

- 6 vajec

- 150 g pískového cukru

- 750 g mascarpone

- pár zrnek kávy

- čokoládové hobliny

- trochu nastrouhané pomerančové kůry

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář