Jdi na obsah Jdi na menu
 

19.díl: Výlet do Skotska [Highland Fling]

Hřebenatky s chřestem a mladým pórkem

- čerstvé hřebenatky

- několik mladých pórků

- svazek zeleného chřestu

- trocha olivového oleje (na pánev pod zeleninu)

- sůl, pepř

- koření pěti vůní (tj. směs fenyklových semínek, skořice, badyánu, sušeného zázvoru a hřebíčku)

- trocha olivového oleje (na pánev pod hřebenatky)

- kousek másla

- hrstka čerstvé majoránky

- šťáva z 1/2 citronu

 

Marinované jehněčí

- celá jehněčí kýta

- menší hrst (asi 2 lžíce) semínek koriandru

- svazek čerstvého koriandru

- svazek čerstvé máty

- 2-3 stroužky česneku

- 1/2 plechovky cizrny (odkapané)

- hustý bílý jogurt

- špetka soli a pepře

- šťáva z 1/2 citronu

 

Mísa restované zeleniny

- malé mrkvičky

- vodnice

- cibule

- tykev

- olivový olej

- špetka kmínu

- 1/2 plechovky cizrny

- i s jehněčím pečeme hodinu

 

Čokoládová pěna se sezamovými placičkami

- 200 g 85%-ní čokolády

- asi 70 g másla

- asi 350 ml smetany ke šlehání (našleháme až zdvojnásobí objem a bude trochu tuhá, ale vláčná)

- 2 větší vejce

- 2 lžíce vřesového medu

- asi 1 lžíce whisky

(pěnu dáme do skleniček a do lednice)

- asi 200 g pískového cukru

- 4 lžíce vody

- 100 g sezamových semínek

- trocha olivového oleje (na potření plechu)

(vzniklý karamel dáme na plech a necháme vychladnout a ztuhnout)

 

Langustini s oregánem a chilli

- čerstvé langustini (garnáti)

- sušené oregano

- sůl, pepř

- 2 čerstvé červené chilli papričky

- olivový olej

- šťáva z 1/2 až 1 citronu

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář