Jdi na obsah Jdi na menu
 

29: Smažené mazlavé mušle [Sticky Pan-Fried Scallops]

Žhnoucí mazlavé na pánvi opečené mušle s chilli, koriandrem, medem, citronovou šťávou a čínským kořením pěti vůní

- 2 balení (400 g) čerstvých mušlí (jen kousky bílého masa, ne skořápky)

- mořská sůl, pepř

- citronová kůra

- špetka čínského koření pěti vůní

- 1 lžička sezamového oleje

- kapka olivového oleje

- volitelné: čerstvé chilli papričky (1/2 červené a 1/2 žluté)

- olivový olej

- 1-2 stroužky česneku

- ždíbec másla

- 1 lžička tekutého medu (kvůli lesku)

- šťáva z 1/2 citronu

- menší trs čerstvého koriandru

 

Čerstvá zelenina v asijském stylu

- horká voda

- 4 bok choy [bok čoj] (čínský druh bílého hlávkového zelí o hm. cca 250-275 g, nazýváno také pak choi)

- 200 g fialové brokolice

- 200 g chřestu

- cca 2 polévkové lžíce sojové omáčky

- trocha olivového oleje

- trochu citronové nebo limetkové šťávy (z 1/2)

 

Rýže s chilli, koriandrem a vejci

- 1 velký hrnek rýže basmati

- 2 hrnky vody

- špetka mořské soli

- trocha olivového oleje

- 3 vejce

- 2 polévkové lžíce sojové omáčky

- 1 lžíce sezamového oleje

- menší svazek jarních cibulek

- šťáva z 1/2 citronu

- špetka pepře

- sladká chilli omáčka

- pár snítek čerstvého koriandru

 

Nejrychlejší čokoládové brownies

- 2 tabulky (200 g) kvalitní hořké čokolády se 70 % kakaové sušiny (z ledničky)

- 250 g másla (pokojové teploty)

- 200 g zlatého pískového cukru

- špetka soli

- 6 polévkových lžic kakaového prášku

- 3 malé kousky nakládaného (nebo kandovaného) zázvoru + trochu šťávy ze sklenice

- 4 vrchovaté lžíce mouky s kypřícím práškem

- 4 vejce

- hrst sušených višní

- hrst pekanových ořechů

- kůra z 1 pomeranče / klementinky

- 3 klementinky

- créme fraiche (zakysaná smetana)

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář