Jdi na obsah Jdi na menu

Životopis

23. 9. 2010

Selena Gomez, celým jménem Selena Marie Gomez (* 22. července 1992) je americká herečka a zpěvačka známá pro její ztvárnění Alex Russo v seriálu Disney ChannelKouzelníci z Waverly, který obdržel cenu Emmy. Zahrála si v televizních filmech A zase jedna popelka a Program na ochranu princezen.

Zahrála si jednu z dětských rolí v seriálu Barney & Friends. V roce 2008, podepsala nahrávací smlouvu s Hollywood Records, a nahrála písně k soundtrackům Tinker Bell, A zase jedna popelka a soundtrackům seriálu Kouzelníci z Waverly. Její kapela, Selena Gomez & The Scene, vydala své debutové album Kiss & Tell dne 29. září 2009 nyní vydala už  v pořadí druhé album A Year without Rain.

Narodila se ve městě Grand Prairie ve státě Texas.Její otec Ricardo Gomez pochází z Mexika, matka Mandy Teefey, bývalá divadelní herečka, je z poloviny italského původu.Jméno dostala po zpěvačce tejano musicSeleně.

Svoji hereckou kariéru zahájila ve svých sedmi letech s rolí v dětském televizním seriálu Barney & Friends. Získala roli Gianny v sedmém a osmém pokračování seriálu. Účinkovala také v různých reklamních spotech firem Wal-Mart, Hasbro a T.G.I. Friday's. V roce 2003 získala malou roli ve filmu Spy Kids 3D. Objevila se i v televizním filmu Walker, Texas Ranger: Trial By Fire. Ve stejném roce získala i svou první hlavní filmovou roli, když ztvárnila postavu Emily Grace Garcia ve filmu Brain Zapped.

V roce 2004 ji objevila společnost Disney v rámci prvního celosvětového castingu.Účinkovala v seriálu The Suite Life of Zack & Cody jako Gwen, ve třech epizodách seriálu Hannah Montana jako Mikayla. V roce 2007 vyhrála casting pro roli Alex Russo v seriálu společnosti Disney Wizards of Waverly Place, jehož premiéra se uskutečnila v roce 2007.

Během roku 2008 účinkovala ve dvou celovečerních filmech; v animovaném filmu Horton Hears a Who! spolu se Samanthou Droke a v pokračování filmu A Cinderella Story s názvem Another Cinderella Story. Ve stejném roce vyhrála casting pro roli Carter v připravovaném filmu Princess Protection Program.

V roce 2008 také uzavřela smlouvu se společností Hollywood Records a v současnosti nahrává své debutové album, které by mělo být uvedeno na trh v roce létě 2009.

V témže roce založila vlastní produkční společnost July Moon Productions. Ve spolupráci s XYZ Films by pro ni měla zajistit další herecké příležitosti.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář