... pečení bez komplikací ...
Osvěžující višně ke koláči ... Tvarohový koláč může být dost nevýrazný, proto k němu podávejte višňový kompot. Je to skvělá kombinace.
Pěkné čokoládové lístečky ... Pěkné zelené lístečky ze zahrádky omyjeme a osušíme. Natřeme čokoládovou polevou pomocí štětce. Když čokoláda zatuhne, opatrně lístek za stonek sejme. Získáme nádhernou dekoraci nejen na dort, ale i na zákusky nebo poháry.
Uvolnění makronek z pečícího papíru ... Domácí makronky chutnají nejlépe. Někdy se však může stát, že nejdou uvolnit z pečícího papíru. Papír otočte, potřete lehce vodou a makronky se za chvilku uvolní.
Božský vanilkový krém ... Je výborný ke koláči s malinami nebo borůvkami. Smíchejte 50 ml mléka s vejcem, lžící cukru, balíčkem vanilkového cukru a lžící jedlého škrobu. V horké vodní lázni směs vyšleháme do pěny a ihned podáváme.
Bábovka s dvojí polevou ... Upečeme bábovku jako obvykle a necháme ji vychladnout. Na první polevu utřeme moučkový cukr s citronovou šťávou a v pruzích naneseme na bábovku. Necháme zaschnout. Na druhou polevu smícháme bílek s kakaem a naneseme mezipruhy. Necháme zaschnout a krájíme,
Jemná karamelová drobenka ... Před pečením koláč posypte drobenkou s troškou třtinového cukru. Získá tak jemnou karamelovou příchuť.
Když se zdobení dortu nepovede ... Potřeli jste dort krémem nebo šlehačkou a stále se vám nezdá pěkně nazdobený. Zkuste povrch uhladit stěrkou, před tím jí namočte do horké vody a posypte ho nasekanými oříšky.
Chutný ořechový koláč s ovocem ... Přidáte-li do těsta okapané vypeckované kompotované třešně, získá koláč skvělou chuť.