Jdi na obsah Jdi na menu
 


29. 3. 2016

Adolf Hitler

 

hitler-1914..jpgAdolf Hitler se narodil 20. dubna 1889 v 18:30 hod v rakouském Braunau am Inn.

Byl synem celního úředníka a matky Kláry, která byla od svého manžela mladší o 20 let. Svého syna Adolfa bezvýhradně milovala. Když malý Adolf poprvé zaslechl hudbu Wagnera, byl tak okouzlen, že několik dní nebyl schopen jít do školy. Matka ho omluvila tím, že je nemocný.

 

/Ještě před jeho narozením Ludvík Bavorský psal své sestřenici Sissi dopis:

Drahá Sissi, píše král Ludvík v srpnu 1885. Běse mě svírají ve svých prstech. Wagner zemřel před dvěma lety. Jeho dílo je známo po celém světě, zčásti je to i moje zásluha. Zásluha? Spíše provinění. Vždyť romantickou pochmurností se bude inspirovat rovněž on, ten strašlivý zloduch, co o sobě tvrdí, že překoná nastokrát realitou moje architektonické nápady. On říká, že zastaví svět kulisami z Wagnerových oper. Celý svět prý bude padat na kolena ve svatyních Niebelungů. ...

On? Koho Měl Ludvík na mysli? Ludvík si byl totiž zcela jist, že jeho rodné Bavorsko okouzlí jednoho dne rovněž jakéhosi neznámého zloducha, který se sice ještě nenarodil, ale jenž záhy přijde na svět a stejně jako on sám se bude opájet Wagnerovou hudbou, aniž by se dokázal povznést nad některé její pochmurnější tóny. Zloduch bude obdobně jako Ludvík prodchnut architektonickou ctižádostí./

Základní školou prošel se samými jedničkami, ale na střední škole to bylo jinak. Učil se totiž pouze to, co ho bavilo a co si myslel, že bude potřebovat na akademii výtvarných umění. Akademie výtvarných umění ve Vídni ho dvakrát odmítla a z Adolfa Hitlera se stal neúspěšný umělec ve Vídni. V roce 1907 mu umřela matka na rakovinu. Byla to pro něj těžká rána, ze které se špatně zotavoval.  / Jediný člověk v životě, koho miloval, byla jeho matka  - když umírala na rakovinu, ustlal pro sebe na zemi před její postelí. Židovského lékaře, který ji ošetřovala, poslal včas za oceán, aby se vyhnul pronásledování /. 

 

Žil v noclehárnách a přivydělával si jak se dalo. /Sedna v 6. domě - iluze o práci/.

hitler-radix.jpg

 

 

Umělecké ambice Hitlera mohly být dány tím, že měl Ascendent ve Vahách, vladařem Asc. a celého horoskopu je Venuše v Býku, kde je v povýšení. Jeho řečnické nadání je dáno aspektem Luna konjunkce Jupiter v 3. domě - ale taky tím, že se uměl naladit na převládající nálady Němců. Jako Středně-sangvinický a Empatický typ, nejvíc energie měl u krční čakry, 

 

cakry.jpg

 

V Human Design mapě v bráně 2 - Vrozené vědění toho, jakým směrem se má někdo či něco ubírat. Je v konjunkci s Marsem. Faktem je, že takováto konjunkce často dává umělecké schopnosti. Ale v případě Hitlera celá tato konjunkce je poškozena napětím na Saturn ve Lvu, poukazuje na jeho krutost.

Saturn v jeho radixu je nejvýš, a ve Lvu, předznamenává jeho pád – a jak příznačné,  v bráně 7 – Armáda.

Ve svém radixu nemá žádný prvek ve vodních znameních, svědčí o absolutním nedostatku citu a empatie. Člověk, kdo nemá v sobě city, nemůže být umělcem.

Byl velice dobrým řečníkem, Luna konjunkce Jupiter v 3. domě – dokázal podmanit nejvzdělanější národ Evropy.

 

hitler--hd.jpg

 

 

Je zajímavé, že Neptun, vladař 5. domu – děti, spekulace, hry, koníčky – má v bráně 20 rozjímání, v 8. domě, doména znamení Štíra. Jako by meditoval nad osudy národů, a spolu s Plutem, vladařem 2. domu – když na hrotu 2. domu je znamení Štíra, dává tu vrozenou hamižnost a chamtivost.

Jako u Manifestora, kdo se dostal k moci, jeho činy měly dalekosáhlé důsledky.

Jeho Slunce v harmonickém trigonu na Jupiter sice mu zajistil na krátkou dobu vzestup a slávu, i díky svým řečnickým schopnostem, Saturn v 10. domě ho vynesl do vysoké pozice, ale Slunce v bráně 3 – obtíže na počátku,  jako by předznamenalo, že jeho sláva nebude mít dlouhého trvání.

 

C.G.Jung o Hitlerovi:

Hitler podle Jungových poznámek rozhodně nemá normální lidskou psychiku, jakoby to byla jakási ne-osoba, Jung doslova říká: „člověk, v němž nikdo není“.

Hitler neprojevuje lidskou radost, nemá srdečný smysl pro humor, je schopen jen zlého úšklebku. Má vůbec osobní život, osobní zájmy? Má emoce kromě nenávisti? Jung se domníval, že Hitler se nemůže ani oženit, protože je neosobní. Žije jen německým národem a zrcadlí jeho kolektivní nevědomí - neuvědomované bolesti, komplexy, archetypy. Proto má obrovský úspěch u Němců, ale cizincům připadal často bizarní nebo směšný, domníval se Jung před válkou.

Z Hitlera mluvilo spíše nevědomí než rozum. Ve válce dělal spoustu chyb, ale uměl fanatizovat lidi. Byl pravděpodobně psychopat a ti, jak je dnes známo, bohužel přitahují davy. Bylo by něco takového možné, kdyby v té době neexistovalo rádio a kino? Protože šlo o gesta, mimiku, tón hlasu, symboly i uniformy, pravděpodobně by tak lehce neuspěl. V 19. století by mohl jen tisknout projevy, jenže čtení nejvíce zaměstná rozum. Lidský hlas nebo obraz obecně více útočí na emoce.

4.jpg