Jdi na obsah Jdi na menu
 


14. 7. 2017

ABBA

 

 

Hudební skupina ABBA vznikla v roce 1972, rozpadla na počátku roku 1983. Průměr energie krční čakry skupiny 71, v rovině Vášnivého typu. Díky tomu zpívali s velkou energií a zvonivým hlasem. 

 

abba-c.-spolu.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Když skupina vznikla, Björn a Agnetha již tvořili jeden pár. Hudební manažer Stig Anderson dostal nápad založit skupinu ze dvou párů, která by mohla uspět nejen ve Švédsku, ale i v celé Evropě. ABBA vznikla v roce 1972 a časem předčila manažerova očekávání. Agnetha (A), Björn (B), Benny (B) a Anni-Frid (A) byli nejen dokonalými interprety a hudebníky, ale i přáteli.

Agnetha s Björnem se v roce 1971 vzali a při obřadu jim hrál na piano Benny.

Dařilo se jim i na hudebním poli. V roce 1974 ABBA vyhrála soutěž Eurovize s písní Waterloo, dvojice Björn Ulvaeus a Benny Andersson chrlila jeden hit za druhým a s dokonalou souhrou hlasů Agnethy a Anni-Frid se stali nejpopulárnější skupinou na světě. Bohužel v soukromí se jim dařilo již méně. Agnetha s Björnem se začali hádat. Vinna prý byla její žárlivost. Nutno dodat, že většinou opodstatněná. Neshodovali se ani na představách o budoucím společném životě. Agnetha chtěla co nejvíce času trávit s dcerou Lindou, Björn a zbytek kapely chtěli naopak nahrávat, koncertovat, cestovat po světě.

 

 

b-a-ag.-vztah.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jejich osudový třístupňový vztah nevydržel, když Agnetha chtěla Björna jen pro sebe. V říjnu 1978 si Benny bral Fridu, zatímco manželství Agnethy a Björna se rozpadlo o dva měsíce později. V roce 1978 se dohodli na odluce a v roce 1979 podali žádost o rozvod. Ten následoval o rok později. Přesto se Agnetha s Björnem dohodli a ujistili o tom i své fanoušky, že v rámci skupiny budou spolupracovat dál. Ani to však bohužel nemělo dlouhého trvání.

 

ABBA ještě jednou a naposledy veřejně vystoupila 16. ledna 1986 v TV show..

 

 

4.jpg