Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zlobivé dítě, jak zvládnout výchovu?

 

 

POLARITA ZNAMENÍ

MUŽSKÁ : 6   ŽENSKÁ 4

Převaha planet v mužských znameních jí dává schopnost jednat, rozhodovat, vládnout.

KVALITY: ZÁKLADNÍ: 4   PEVNÁ: 2    NÁSLEDNÁ: 4

Převaha planet v kardinálních znameních a v rohových domech naznačuje, že se jedná o silnou osobnost, která schopna projekty rozjíždět, ale kvůli nedostatku fixních znamení již nemá dost výdrže a 4 planety v proměnlivých znameních snižují jeho vnitřní stabilitu.

 

ŽIVLY: OHEŇ: 3   ZEMĚ: 4   VZDUCH: 3   VODA: 0

Silně obsazená zemská znamení naznačují smysl pro efekt, realismus, zájem o praktické výsledky.

em-radix.jpg

 

Ve vodních znameních nemá žádnou planetu.

mytna--e.-prvky.png

 

Ve svém radixu nemá zastoupený vodní živel, /symbolický význam: Cit, vnímavost, empatie, instinkt, bezpečí/. Nedostatek citu a empatií. . Po fyzické stránce nedostatek vodního živlu znamená, že nedostává účinně z těla ven toxiny.       Z rovnováhy hemisfér je vidět, že má nejsilnější myšlení. Své city je dobré, když vyjádří nějakou konstruktivní činností, , Mars v Panně dává manuální zručnost, preciznost,.

Rozložení prvků v domech naznačuje oblasti ve kterých se planetární energie odehrávají.

 

Nad obzorem 7; Pod obzorem 3

 

Prvky nad obzorem dávají vztah k veřejnosti, veřejnému životu, prvky pod obzorem naznačují spíše vztah k rodině, k soukromí. Převaha prvků nad obzorem naznačuje v tomto horoskopu zájem o veřejný život, společnost.

 

Výrazná většina prvků na východě propůjčuje individualismus, názorovou nezávislost, schopnost se samostatně rozhodovat, ale také menší zájem o názory druhých.

 

Dítě má vycházející znamení v Beranu, dokáže se samo vznítit zlobou. Je  velice chytré a inteligentní /Luna v Blížencích/.  Vladařem horoskopu je MARS, který se nachází v 6.domě. Je dost poškozený, je trochu mimo orbis, ale Mars tvoří napětí na Lunu i na Merkur, dítě je emocionálně nevyrovnané, dokáže být vzteklé, v řeči sarkastické /to se ukáže hlavně později, když se dostane do kolektivu a do puberty. Takovéto poškození vladaře horoskopu v 6.domě dává i různé zdravotní potíže, které není radno podcenit, protože navíc jde o znamení Panny. 

 

Poškozený Mars v Panně v 6.domě – dvojnásobné ohrožení zdraví, tělesného i duševního. Slunce a Luna v odstupu naznačuje, že rodiče při jejím narození byly od sebe vzdálení, buď emočně, prostorově, nebo jinak, dítě bude mít v odpovídajícím věku problémy v partnerských vztazích /napětí do 7.domu/ . Aspekt napětí mezi Plutem v elevaci a Uranem – dítě kvůli své vzpurnosti by mohla být vyloučena z kolektivu. Dítě nemá žádnou planetu ve vodních znameních, ale to neznamená, že nemá v sobě cit a soucit.

 

 I proto vidím jako nejlepší výchovní prostředek apelovat její city a soucit se zvířátky, a aby se nemusela dostat do vnitřních rozporů, ty zvířátka ani by neměla vidět na svém talíři. Jak vysvětlit dítěti souvislost s chlupatými mazlíčky a jejich možnosti zabíjení a faktem, že třeba je později najde na talíři? S dvěma planetami ve Střelci má pochopení pro filozofické otázky. Nebo důsledně podle Ayurvédy.

 

Jako Střelci velice vyhovuje hipoterapie. S Lunou v Blížencích potřebuje mentální stimulaci, výzvy, aby měla možnost svůj mozek pořád něčím zaměstnávat. Když se nenudí, bude méně zlobit. Ale nebylo by dobré, kdyby rodiče pro nedostatek času ji posadí k PC, nebo jí koupí tablet, ať se zabaví sama. Může se dostat do špatné virtuální společnosti.  Když již jednou se jí zalíbí tento typ zábavy, bude to chtít uhlídat za každou cenu. 

 

em-cakry.jpg

 

Metodou Kronobiologie se dá zjistit, že svým fyzickým typem je to dítě Sangvinické, - tento typ je jako korouhvička - proto je důležité, jakým prostředím je obklopeno. Z radixu je sice vidět, že kamarádi v jeho životě nebudou hrát důležitou roli /žádná planeta v 11. domě/, nebude velmi respektovat názory jiných /většina planet na východě/, ale stejně, když je tento fyzický typ a emocionálně Sebeobětavé, ještě víc ještě mnohem účinnější se jeví výchova, která usměrňuje její pozornost k lásce ke zvířatům - hipoterapie, jak jsem psala výše. Velká nerovnováha mezi Idou a Pingalou časem vede k zdravotním potížím, které mohou být i psychického rázu. 

 

 

 

 

4.jpg

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář