Jdi na obsah Jdi na menu

 

Mám jeden velký problém. Je mi 22 let, jsem naprosto zdravá, ale posledních pár let se můj život točí jen kolem spánku. Každý den přemýšlím o tom, v kolik se dnes dostanu do postele, do kdy zítra můžu nejdéle spát, a jak to bude zítra. Užírá mě to. Ničí mě to, ráda bych proti tomu něco dělala, ale nevím co. Když si nařídím budíka na nějakou slušnou hodinu, jsem jak v delíriu, a většinou mě nic nedonutí vstát. A pokud vstanu, stejně jsem během dne stejně unavená a večer usínám ve stejnuo dobu.

Pracuji na směnny od šesti do šesti. Takže buď vstávám hodně brzy, nebo mám volno a o hodně si to vynahradím. Můj volný den je takový, že vstanu kolem desáté, od sedmi večer už se těším do postele, od osmi večer už se mi nechce nic dělat, do ničeho kloudného se nepouštím a v devět večer mi padají víčka. Jsem šťastná pokud ulehnu a můžu spát. A tak je to většinou.

Moc mě to trápí, protože jinak jsem šťastná žena. Mám dobrou práci, nic by mi nescházelo, mám skvělého přítele, se kterým jezdím na výlety, ale jsem pak nešťastná, když jedeme na dovolenou, která je úžasná, ale já večer nevydržím vzhůru déle než do 11 hodin. Vše se točí kolem spánku.

 

Rozhodla jsem se založit tyto stránky po tom, co jsem na některých diskuzních serverech zjistila, že v tomhle nejsem sama, že to samé prožívá spoustu lidí a bohužel jsou to právě lidé zdraví a hlavně mladí. A co jsem tak vypozorovala, řekla bych že jsou to spíše ženy.....dívky, slečny.

Ve světě internetu je dnes možné nechat si poradit skoro s čímkoliv. Na internetu najdete tisíce článků, které se věnují zdravému spánku, spánkové hygieně, nedostatku spánku, mnoho různým poruchám spánku a jak jím předcházet a léčit se. Boohužel ale nikde jsem nenašla ani článek týkající se opačného problému, a to - přespalosti. Nemyslím přespalost, kterou doprovází některé nemoci, nebo začínající nemoci. Myslím přespalost, která je dlouhodobá za naprostého zdraví. A jelikož jsem četla opravdu často o těchto problémech, ale nikde nenašla žádné povzbuzení, rozhodla jsem se založit tyto stránky.

Možná je to jen o návyku, ale ten není lehké změnit.

Těmito stránkami bych chtěla docílit toho, aby jsme se navzájem psychicky podporovali, my, kteří máme právě s tímto problémy a budu ráda, když se najde i nějaký odborník, který by nám pomohl vše zvládnout.

 

Hodně úspěchů a přeji méně naspalých hodin ;o)

 

ectora

 

Zdravý spánek potřebuje každý

 
23. 9. 2010 | | Rubrika: Zdravý spánek | Komentářů: 3

Zásady spánkové hygieny

co bychom měli dodržovat, pokud máme nějaký problém se spánkem?

 
23. 9. 2010 | | Rubrika: Zásady spánkové hygieny | Komentářů: 0