Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zápis členské schůze spolku 2020

7. 12. 2020

pb121348.jpgZápis členské schůze spolku

Les psích duší z.s. konané dne

6.12.2020

 

v 11.00 hodin

 

1. schválení účetní závěrky r. 2019

2. zpráva o hospodaření v r. 2020

3. zpráva o činnosti v r. 2020

4. plán činnosti na r. 2021

ke čtení pro web zveřejněna pouze zpráva o činnosti

 

) 3. ledna nahlášeno PČR vykradení a poničení karavanu. Záznam přidán k tomuto dokumentu. Během roku nám PČR poslala dokument o dopadení pachatele, soud zatím ještě neproběhl. Okna, která byla poničena, nám byla darována. Naistaloval je kolega Martin a ještě v průběhu roku 2 x natřel střechu karavanu ochranným nátěrem.

2) V březnu tohoto roku nám fy Střelka provedla zdarma výkopové práce na svejlu, už zachytává vodu, která by z pozemku bez užitku odtekla a valila by se na obec. 
3) Duben přinesl práci na rozryté velké části pozemku černou zvěří, jako každý rok, letos se zapojil jeden z myslivců, není člen místního spolku Ostříž.
 Sázení setí, obnova poškozených ohrádek, sekání pozemku. Také jsme provedli úklid odpadků po celém okruhu lesní cesty, který děláme každý měsíc. Tak pomáháme okolní přírodě.
Léto, ač z počátku příznivé, nám najednou připomnělo, že pokud nebudeme pomáhat zálivkou, noví vsazenci nepřežijí. To nás plně vytížilo do zhruba konce září. 
4) Členka spolku v září uzavřela manželství, tak nyní je to p. K., a my blahopřejeme.
5)Září nás potrápilo, přemnožení hlodavci, kdy navíc byly odstřeleny lišky, co je denně chytaly, měli jsme záhy poměrně dost škod na rostlinách, keřích i vsazencích. Aby mohli pomáhat dravci ze vzduchu, bylo nutné vysekat trávu v celém LPD. Nabídl se dobrovolník, kterému jsme zaplatili jen benzín, jinak pracoval zdarma. Děkujeme i dalším dobrovolníkům, co nám věnovali alespoň pár hodin svého času.
6) Podzim je ve znamení hlídání pozemku, drobných oprav, účinných dekorací, větve, atd. na odstrašení zvěře. Pořád jí zbývá hodně místa k pasení, okusu i rytí. Neustálé obnovování pachových značek spreji proti černé zvěři.
7) Celý rok  jsme umísťovali tlející kusy dřeva, jako hmyzí hotely, ale i jako podhoubí pro budoucnost, tak jsme letos sklidili první kozáky březové. Také po důležité měsíce podporujeme zpěvné ptactvo za pomoci darů pro spolek.
8) Pro další rok plánujeme další drobné vodní prvky - pítka a koupelny pro ptáky, hodně recyklujeme vyhozené věci, které ještě poslouží. Dále bychom rádi umístili i další možné zachytávače dešťové vody, pokud tedy bude pršet.
9) Místopředsedkyně Jana Proskovcová přišla s nápadem, který zrealizuje. Tak by měla vzniknout akce pro děti, ale i dospělé: Poznej přírodu. Chceme víc přiblížit právě tu naší regionální přírodu, její obyvatele a vše, co tu lze najít a třeba i sníst. Děti a rodiče nás navštěvují často, protože tento projekt je velmi ojedinělý a každý rok je výjímečný a nikdy se nebude opakovat. 
 Návrh jednoznačně odhlasován a přijat.
10) Stejně, jako každý rok i letos bylo vše dokumentováno, fota uložena v archívu spolku.
 
Schůzi vedla Jana Proskovcová
Zápis: Eva Slivanská

pc021491.jpg