Jdi na obsah Jdi na menu
 


LES PSÍCH DUŠÍ CHOCERADY - STROM JAKO DÁREK

4. 12. 2012

LES PSÍCH DUŠÍ - STROM, JAKO DÁREKv-bilem.jpg

Les psích duší se pomalu ukládá k zimnímu spánku,

 

ale to neznamená, že i nadále se tam nebude pracovat a zvelebovat. Náš úkol jsou i pravidelné obhlídky, zda je vše v pořádku. Obhlížíme my dvounožci a čtyřnožci nám báječně pomáhají.

 

Divoká prasata, srny, zajíci a další ničitelé jsou poměrně velká hrozba.

 

Klientské stromy jsou opatřené ochranou, ale hraniční stromky jsou pouze natřené proti okusu. Není v našich možnostech jiná ochrana, tak jsme přišli na fígl, voníme je. Staré, nevhodné parfémy tak konečně došly užitku. Akorát sami příšerně občas smrdíme, ale holt oběti se musí přinášet. Kupodivu to však funguje docela dobře.

 

Někdy se musím smát, jak nás divoká zvířata pozorují. V sobotu seděl v řepce na vedlejším poli, asi 10 metrů od naší hranice, zajíc. O kus dál lítala Holly s míčkem, občas na něj jukla a zajíc tak setrval ve stejné pozici skoro 3 hodiny.  Víkend předtím nás pozorovaly srny.  I ony se zdržují poměrně blízko. Asi nás mají, jako seriál, trochu zpestření v té nudě.

Začíná vánoční shon, tak chceme nabídnout zajímavý dárek. V sekci smrků si můžete pořídit tyto asi 15 leté pěkné smrky.sekce-smrku.jpg Na fotografii vidíte jen malou část. I v této sekci jsou už některé smrky obsazené novými klienty.  Také několik velmi pěkných dubů čeká na své kamarády za Duhovým mostem. Nabídnout můžeme i další druhy stromů. I zde plánujeme umístit další lavičku. Snad se najde dárce, jeden se rýsuje, protože zatím všechny prašulky, které nám hodní lidé vložili do kasičky, na lavičku nestačí. Šetříme, jak můžeme, hodně financujeme ze svého. I tak jsme za necelé 4 měsíce, co je Les psích duší na světě, dokázali hodně.

Nedávno jsme získali díky naší Patronce Drahušce obří informační nástěnku, kde bude plánek, aby každý našel ten svůj strom bez dlouhého hledání. Místa v ní je hodně, proto nezapomenem ani na naše skvělé Patrony, kteří zde budou zveřejněni. Rádi bychom přidali i pár životních příběhů našich zvířátkových klientů. Proto, když budete chtít, napište nám o svém příteli, který zde má svůj strom.

Minulý týden mne navštívili jistí manželé od Blaníku, moc se jim zalíbil náš Les psích duší a plánují projekt ve stejném duchu, název bude jiný. Bude tak opět Blaník s Chocerady propojen? Snad nějaký pokyn z hůry? Víc v Tajemství choceradských Lurd. Moc mne jejich zájem potěšil a přeji jim hodně štěstí.

Zde je pár foteček z umístění stojanu, který během 24 hodin vyrobil Patron Zdeněk a následná fotka je z usazení na místo:

drici.jpg

A ještě poslední nátěr:

natirani.jpg

A tady je pohled na morušky:

sekce-morusi.jpg

Pár hraničních habříků, máme jich tam asi 200 kusů:

hranicni-habriky.jpg

Několik stromečků z Německa:

stromky-s-holly.jpg

Už lehce utahaní kámoši Lessan a Holly:

vyrez-lessan-a-holly.jpg

Ve fotoalbu najdete nové i starší obrázky našich klientů z Psího nebe. Kocourek Duffy je náš nejnovější klient.

 img_2114--w-.jpg

A na co se mohou těšit živí pejskové v dalším roce? Určitě na umístění kladiny, několika překážek a dalších sportovních radovánek. I jen zacvičit si tu opět může kdokoliv, vše je pochopitelně zdarma. Les psích duší je tu přece pro všechny, ať za Duhovým mostem, nebo pro ty, co nás provází životem právě nyní. A ti jsou tu velmi rádi, protože konečně mají dostatečný prostor na své dovádění, což tu všem velmi chybělo.

Autor: Eva

 

 

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář