Jdi na obsah Jdi na menu

O nás

         Naše organizace byla založena v listopadu roku 2009 partou lidí, kteří se už delší dobu setkávali během společného výcviku a v podstatě  jako organizace pracovali. Jádro členské základny tvořili bývalí členové ZKO Smržovka Věnka Pokorná, Pavel Jandík a Dana a Karel Špelinovi a v neposlední řadě náš figurant Zdeněk Petržela. Během času se k nám přidali další, stejně postižení přátelé a tak nastala potřeba založení organizace. To se podařilo završit 11.1.2010, kdy jsme byli ČKS registrováni jako ZKO č. 755 Jílové u Držkova s plnou právní subjektivitou.
         Nejedná se tedy o ZKO Jílové u Prahy, za níž býváme spontánně zaměňováni.., ba ani Jílové u Děčína...Naše cvičiště je situováno v podhůří Jizerských hor, jak už název napovídá, v Jílovém u Držkova. Jílové je vesnice nad Železným Brodem, dostupná z trasy Železný Brod - Tanvald.
         Cvičák jsme založili na zelené louce,  v současné době (říjen 2010) řešíme oplocení, alespoň nějakou útulnu při horším počasí a vůbec takové ty "dětské" krůčky. Budování cvičáku ovšem nijak neomezuje výcvik, naši členové se účastní závodů na regionální úrovni. Pavel Jandík se pravidelně umisťuje na závodech krajské ligy na předních místech s fenou Betty ( BO Malinois) a velmi nadějně se rýsuje Ax Šedý poutník ( NO) Zbyňka Charouze.
          Čas pokročil, někteří zakládající členové již nejsou aktivními členy, Pavel Jandík zmizel neznámo kam... Cvičiště má malou klubovnu, překážky a dokončujeme - konečně - oplocení.. Naše organizace má k 1. 4. 2013 16 členů, benjamínkovi (resp. benjamínce) je 14 let, nejstarší - a stále svěží a aktivní oslavila 77 narozeniny.
            Po té, co se rozhodla Lída Kadaníková skončit s aktivním členstvím (ale určitě ne s aktivním přístupem k životu) je k 1. 1. 2014 počet členů 17, dokončené oplocení a upravuje se klubovna.
             Po ukončení členství zakládajících členů Zbyňka Charouze a zejména našeho figuranta Zdeňka Petržely, jemuž děkujeme za vše, co pro ZKO udělal, je počet členů k 1. 1. 2015 stále 17. Naše řady doplnila Alena Brychtová a po letech se k pejskaření vrátil Oskar Schovánek.

           

 

 

                                                                

p54.gif