Buchty s pudinkem a čokoládou
Suroviny:
těsto:
1 hrnek mléka, 1 lžíce rumu, 2 vejce, větší půlka hrnku oleje, 13 lžiček krystalového cukru, 600 g polohrubé mouky, větší špetka soli, 2 lžičky instantního droždí
náplň: 100 g hořké čokolády, vanilkový pudink,olej na potření buchet
Postup:
Suroviny na těsto vložíme v uvedeném pořadí do pekárny a necháme vypracovat těsto (nebo vymícháme ručně). Mouku nedáváme hned všechnu, radši méně a podle potřeby přidat.
Uvaříme si vanilkový pudink (hustší)
Z vykynutého těsta oddělujeme kousky a roztáhneme na placičky. Na každou položíme kousek čokolády, hromádku pudinku a zabalíme.
Buchty klademe spojem dolů na vymazaný plech a každou ze všech stran potřemem olejem .
Na plechu necháme ještě asi 15 mintu kynout. Pak vložíme do vyhřáté trouby a upečeme dorůžova. Ihned po vytažení z trouby potřeme povrch buchet olejem. Přikryjeme utěrkou a necháme vychladnout.
Před podáváním pocukrujeme.