Jdi na obsah Jdi na menu
 

Old Fiat Club historie

 

Old Fiat Club vznikl ve Frýdku-Místku v létě roku 2011. Rozdělením Fiat klubu Ostrava. Část bývalých členů Fiat klubu Ostrava, nespokojených s činností tohoto klubu v posledních letech, se rozhodla založit nový klub, zaměřený na oldtimery a youngtimery Fiat a další značky. Záměrem bylo také navázat na dřívější bohatou činnost Fiat klubů v Ostravě, Havířově, Třinci a Frýdku-Místku, která začala v Ostravě v roce 1958. První Fiat klub vznikl ve Frýdku-Místku již v roce 1968 jeho prvním předsedou byl Ing. Čada. Klub vyvíjel rozsáhlou činnost především v 70. a 80. letech minulého století. Old Fiat Club Frýdek-Místek, založený v roce 2011, se stal ve smyslu § 125a zákona č. 304/2013 Sb. neaktivním spolkem. Na jeho činnost navazuje současný Old Fiat Club, z. s. se sídlem v Ostravě.

Dne 15. 10. 2022 se uskutečnila členská schůze, ke znovuoživení Old Fiat Clubu, na které zároveň proběhla volba nového výboru spolku a vznik navazujícího klubu Old Fiat Club, z. s. Předsedou nového spolku byl zvolen Jiří Neborák, místopředsedkyní Věra Kaňoková a tajemníkem spolku Pavel Rojíček. Hospodářkou spolku zůstala Mgr. Bc. Jiřina Polášková.

Mgr. Bc. Jiřina Polášková k 31. 1. 2023 ukončila členství v Old Fiat Clubu, z. s. Vedení hospodářské agendy převzal Ing. Vladimír Rojíček.

Mgr. Jaromír Polášek k 3. 5. 2023 ukončil členství v Old Fiat Clubu, z. s. a předal výboru klubu správu a vedení webových stránek.

Old Fiat Club, z. s., není členem AČR a v současné době nemá vlastní testační komisi.

Pořádáme výlety s veterány, organizujeme společnou účast členů na veteránských akcích a také na jiných vzdělávacích aktivitách v České republice i v zahraničí a další kulturní akce (vycházky, výlety).

Klub má k dnešnímu dni 29 registrovaných členů. Společných akcí se účastní také další příznivci, případně zájemci o členství a kamarádí spřátelených veteránských klubů, případně jejich rodinní příslušníci. Klub má své členy a příznivce ve Frýdku-Místku, a v jeho širokém okolí. Členové klubu vlastní auto a moto veterány např. Fiat, Alfa Romeo, Porsche, Citroën, Jaguar, Rolls-Royce, Tatra, Aero, Škoda, Lada, Trabant, Wartburg, Velorexy a historické motocykly, s kterými jezdí na veteránské akce.

Na akce našeho klubu, uvítáme také veterány jiných značek, zajímavé nebo málo běžné stroje mohou být i mladší 30 let. Naši členové na akce jezdí střídavě italskými veterány a veterány jiných značek (aby provětrali svoje vozidla z garáží). Můžete také přijet jako diváci civilním autem, pokud nemáte aktuálně žádného veterána. U akcí jiných klubů, na které také jezdíme, pro účast v soutěžích rozhoduje rok výroby vozidel, vypsané pořadateli.  Rádi Vás přivítáme také jako diváky nebo fotografy. Na akce můžete jezdit i se svými dětmi nebo vnoučaty (přivítáme mladé nadšence – budoucí veteránisty).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 


Poslední fotografie


Fotoalbum


Archiv

Kalendář
<< duben / 2024 >>


Statistiky

Online: 7
Celkem: 850440
Měsíc: 27918
Den: 1496