Jdi na obsah Jdi na menu
 


Státní svátek 17. 11. 2012 – 23 let poté… – Miroslav Müller

22. 11. 2012

 

Není nic staršího, než včerejší noviny. Kdysi byly noviny papírové, krásně vonící tiskařskou černí, vůní papíru a novinkami, vůní dálek. A to těšení se! Už v době Krameriových vlasteneckých novin to nebylo s novinkami nejrychlejší, spíše se hodnotila správnost a dobré podání toho, co se ve skutečnosti děje.

Nyní, v době několika týdnů před mayskou kulturou prý naplánovaným koncem našeho světa 2012, máme pro zpravodajství fantastické vybavení, úžasnou rychlost skrze datový internet pro digitální televizi v super HD vysokém a věrném rozlišení, kde zastaralé Hi-fi našich dávných let převyšuje každá lepší zvuková výbava dobré TV či kvalitního počítače nebo jejich sluchátek… Ale obsah, byť s tím nejpravějším a nejvyšším rozlišením, může být na houby či dokonce stát za ho… Mám důkaz ke svému tvrzení či nějaká podpůrná fakta, pro tak ostré a příkré vyjádření? Zde prosím je: http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/10101491767-studio-ct24/212411034000325-protivladni-demonstrace/    

Co se stalo?

Ti, kteří mne znají osobně, vědí, že přípravě věnuji desítky hodin a studuji stovky textů, často „zdánlivě nesouvisejících“. Uvědomí si, že chtít konkurovat osobně Janu Nerudovi či staršímu Karlu Havlíčkovi Borovskému neumím a nemohu. Nemám na to! Jsem sebekritický. Ale co mám oproti nim? Obrovský, živý archiv, internet a řadu neobvyklých zkušeností a smysl přijít věcem na kloub. Často štěstí!

Co tedy pro 17. 11. 2012 v "mayské" Praze v připomínce 17. 11. 1989 vidím obecně nového a zajímavého? Jen tolik, že nedávno 85 % občanů rezignovalo na volební hru nechat se neustále podvádět politiky – a nešlo volit. Toho využili komunisté a sociální demokraté, ti z někdejší líhně KSČ a StB. Tito výtečníci ihned utvořili veřejné i tajné koalice a řadu dalších "nových" politických dohod. Jako dříve s ODS a jejich opoziční smlouvou. Jenže nyní se jako nadává Kalouskovi a dalším kvítkům… Jenže pan Zavadil a jeho estébácko-soc. dem. bossové jako odboroví předáci hrají s veřejnosti jen pokračování sprosté absurdní frašky z dílny Václava Havla a navíc to neumějí. Na rozdíl od profesionálního, byť dost hodně mizerného dramatika, kterým pan Havel byl!  Tak tahle estébácko-sametová šmíra sehrála protestní divadlo jako na hru na sociální soucit a spravedlnost – a to přilepila na vzpomínku 17. 11. 1989. Tedy původně události k 28. X. 1939, kdy se střílelo a postřelení zemřeli. Jako medik Jan Opletal. Jeho pohřeb, jako protinacistické demonstrace (pro zapomínající, méně sečtělé: nacisté byli židovští extrémisté, kteří ovládli politickou scénu od dvacátých let zejména v Itálii a Německu a pak prováděli vnitrožidovské boje mezi sebou s cílem získat výhodné postavení ve světě pro tehdy budoucí stát Izrael, který vznikl formálně k 14. 5. 1948) byl zakončen tehdy gestapáckou razií ve vysokoškolských kolejích a popravou 9 českých vůdců těchto demonstrací. Zcela podle představ Gestapa a jeho židovských šéfů… Ono není v módě připomínat, že jen ve Wehrmachtu bylo více než 40 000 židovských důstojníků a u Gestapa to bylo podobné. Je znám těžko zapomenutelný Göringův výrok, že o tom, kdo je Žid v nacistickém Německu, rozhoduje on, jako šéf policie… Tak to bylo. Prý dávno. A co je dnes?

A co bylo dnes, 17. 11. 2012, tak zajímavého, že se k tomu vracím? Ale jen to, že KSČ a její tichá koalice všeho, co nám v „Parlamentu a Senátu ČR“  vládne, sehrála dnes cestou „odborářů“ a iniciativy „STOP vládě“ podivné absurdní divadlo nadávání na Kalouska… 

svaty-vaclave--nedej-zahynouti-nam-i-budoucim-.jpgJe tu něco jiného?

Ano. Nad Václavským náměstím při krákorání pana Zavadila, přítele Miroslava Kalouska, přátel KSČM a komunistů vůbec, zazněly tóny písně Karla Kryla. Zbystřil jsem. Co to znamená? Jako vždy jsem přišel pozdě, ale k nejlepšímu. Totiž http://www.sk-de.cz/ pořádala vzdoroakci!

 

***

* Dokument * Dokument * Dokument *

Popis případu MILOŠE CACHA: HRUBĚ ZBIT POLICISTY A NÁSLEDNĚ PARALYZOVÁN ELEKTRICKÝM OBUŠKEM!

MILOŠ CACH,

STATEČNÉ SRDCE a jeden ze dvou mluvčích skupiny, prosazující Skutečnou demokracii (viz www.sk-de.cz), BYL DNES, 17. 11. 2012 na Václavském náměstí HRUBĚ ZBIT POLICISTY, NÁSLEDNĚ PARALYZOVÁN ELEKTRICKÝM OBUŠKEM (!) a odvlečen k výslechu. Protože na tom byl zdravotně zle, byl po nějakou dobu v nemocnici Na Františku a v době po 17. hodině, kdy jsem odcházel z Václaváku, byl prý stále vyslýchán na policejní služebně v Krakovské ulici. Zároveň mu bylo odtaženo jeho ozvučené auto, se kterým jsme měli v úmyslu ozvučit i nižší část Václaváku, po odchodu „iniciativy“ STOP VLÁDĚ. Zároveň byl odvezen náš zvukař, pan Mottl, a po asi dvouhodinovém výslechu byl propuštěn. Organizace Občanského sněmu tedy zbyla na panu Zdeňku Ponertovi, který v odpoledních hodinách již téměř ztratil hlasivky. Jak je uvedeno na pozvánce a na našem webu www.sk-de.cz, dostali na 10 minut prostor také ti, kteří se přihlásili do diskuze. Podrobnější informace o incidentu včetně fotografií a videozáznamu zveřejníme v nejkratší možné době.

JE VIDĚT, ŽE NAŠE INICIATIVA VLÁDNÍ OLIGARCHII OPRAVDU VADÍ, TAK NÁS MUSELI ALESPOŇ ZBAVIT JEDNOHO Z MLUVČÍCH (podle neověřených zpráv je zbit tak, že jeho zdravotní stav se prudce zhoršil – nepoznává své nejbližší (svou ženu). DOKAŽME, ŽE JEHO UTRPENÍ NENÍ ZBYTEČNÉ A PŘIJĎTE I ZÍTRA, NA DRUHÝ DEN OBČANSKÉHO SNĚMU,  V JEŠTĚ VĚTŠÍM POČTU. VOLÁME CELÝ NÁROD KU POMOCI! NENECHME SE ZASTRAŠIT! UŽ NÁS NESRAZÍ NA KOLENA!


Více zde:
http://www.sk-de.cz/

 

Materiál redakci poskytl: Miroslav Müller

***

 

Prezidentský kandidát Vladimír Franz: Mravní obroda národa je zkrátka nevyhnutelná

 

(Vyjádření k 17. listopadu)

Jakkoli trendem je třídimenzionální vidění světa a kina i obývací pokoje jsou plné lidí s brýlemi mámení, naše životy jako by byly zcela plošné a měly jen dvě dimenze. Ta třetí, ta, která dodává životu hloubku, chybí. Současné české společnosti prostě chybí ideál, k němuž by se mohla vztahovat.

Jedině vzdělaný a kulturní člověk je totiž schopen pochopit a připustit si, že nemá jen tolik proklamovaná lidská práva, že má také lidské povinnosti. Jedině takový člověk je schopen cítit se, a v důsledku i být občanem.

Říkám-li, že je nám zapotřebí ideálu, nemám na mysli ideál ve smyslu zneužitelného ideologického fetiše, ale ve smyslu – člověk jakožto míra věcí. Ideálem by tedy měl být myslící člověk.

Abychom ale mohli hledat paralely i východiska, musíme si pojmenovat, v čem tkví základní problém. Podle mého soudu je to rozpor mezi rozumem a citem, respektive vynášení jednoho takového fenoménu nad druhý.

Jakékoli lidské konání, jakýkoli obor lidské činnosti, ztratí-li etiku, může být jen a jen fachidiotstvím. Například taková ekonomie bez etiky zůstane jen karetní hrou, chvílemi dosti hazardní.

Aby člověk mohl být mírou věcí, musí být vzdělaný, nemůže to být rezignovaný a nečinný živočich, tvor řídící se pouze svými pudy, pasivně přihlížející sofistikované logistice vymývání mozků, tvor, kterému je možné namluvit v podstatě cokoli. To ale bez ideálu, bez ambice, bez touhy, bez činnosti, bez aktivity – nejde.

Život na téhle planetě vznikl a také se tu udržel – je tedy možné, aby člověk žil, nebyl rozmařilý, žil zodpovědně ve smyslu: Co je kolem mě a co po mně zůstane, povznesl se nad sebe sama a uvažoval o sobě jako o součásti celku.

Aby bylo jasno, vzdělání nechápu jako nutnost mít univerzitu v každé vesnici. Vzdělání je především otázkou jasně nastavených pravidel, odbornosti oborů a v neposlední řadě také efektivity, neboť není důležité, co spolykám, ale co strávím a jaké živiny si z potravy vezmu.

Mravní obroda národa je zkrátka nevyhnutelná. Není nutné, aby se to stalo hned, ale musí se to začít dít. Nechci totiž ani domýšlet, co by se stalo, kdyby se k nějaké aktivitě vzmohli i ti nemyslící. Obávám se, že by šlo o aktivitu hrubě nesametovou.

Vladimír Franz

 

(Parlamentní listy, 19.11.2012 14:41)

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Byl jsem tam taky

(Eda Seibert, 8. 12. 2012 21:10)

eibert.bigbloger.lidovky.cz/c/304870/Brutalita-ve-svatek.html
můžete přidat k výše uv. článkům...

O 17.11.2012:

(JOSEF MOTTL - www.sk-de.cz, 25. 11. 2012 8:23)

Nepřeji nikomu ten pocit bezmoci a strachu, co bude s technikou, která ještě ani není dozapojena a vás zadrží policie. Zajímavá životní zkušenost. Vše zotvíráno, doklady v autě, 2 notebooky a další zapůjčená technika na střeše auta, které právě někam odtahují a s takovou výškou, že jsem čekal, že půjčené bedny za 160 tisíc shrnou někde o trolej na silnici. Takže veškerá aparatura za celkem zhruba 650 tisíc, včetně půjčených beden na autě, je bezprizorní a digitální mixpult, který se člověk učí ovládat nějakou dobu, nemá kdo nastavit, protože zůstal nakalibrován v pozici testu na plný výkon. Při zatčení jsem byl v naši dodávce, protože kluci začali z důvodu odrážení útoků používat mikrofon, který nebyl nastaven a dělalo to brajgl. Tak se mi podařilo přes obstoupení policajtů prolézt do kabiny, kde jsem byl na evidentní žádost našich odborářských bossů zatčen policií. Docela jsem nechápal, když jsem pak pootevřeným oknem na služebně policie v Krakovské slyšel, že naši lidi přesto nějak fungují. Záhadou mi stále zůstává člověk, který se tam přichomejtl a prý snad dokonce někdo od IZDV, který nastavil pult na rozumnou hladinu, aby to lidem nervalo uši, až na to, že asi trochu vyčůraně zalimitoval výkon na zhruba 40% výkonu, což jsem zjistil až dnes, když jsem si vyjel setup. Mám už konečně trochu klidu a tak jsem chtěl přiblížit situaci na místě. Povím vám, žádná sranda. Celá naše akce byla nachystána tak, že měla proběhnout na docela pěkné kulturní úrovni a nikdy bych, už z profesního hlediska nedovolil Zdenkovi, aby tu techniku používal na překřikování odborů. Ale každý moc dobře ví, že jsme s takovou válkou ani nezačali a dokonce i při zkoušení a nastavování hrál podkres Karel Kryl pouze tiše, aby to nerušilo lidi kolem a ani práce na stavbě podia odborů. Vzhledem k tomu, že pana kolegu zvukaře odborů znám, tak jsme si volali pár dnů před, aby jsme si dohodli přenosové kanály pro mikrofony, aby nedocházelo k vzájemnému rušení. Prostě profesionálové si navzájem v oboru neškodí. Stejně tak by mohlo dojít lidem, že máme veškeré technické prostředky k tomu, že pokud by to bylo pro nás morálně přijatelné, tak si konkurence ani neškrtne. Ty přístroje totálně vyruší konkurenční mikrofon, pokud ho nenastavíte správně. Stejně tak jsme mohli zbortit veškeré dokrývací přenosy při velké demonstraci 24. Ti kluci by se z toho zbláznili a nikdy by to nerozchodili. Prostě jsou věci které se nedělají. Nikdy nezapomenu odborářské mafii tuto dosti drahou akci, která proti jejich maňáskovému divadlu mohla být na úrovni. Poděkujme jim všichni, že pro zakrytí své lži a podvodu na důvěřivých ovečkách se neštítili použít násilí provozované na lidech v den výročí sametové revoluce. To je pěkný průser, ale náš rozhodně né. A že Zdeněk pak dělal bugr se vůbec nedivím, když už měl 3 lidi z týmu na Krakovský. Buďte panáčkové rádi, že není takový magor jak o něm říkáte. Protože v opačném případě by jiný použil něco daleko horšího. Je to jen váš průšvih šéfové odborů a těším se, až za to začnou padat hlavy. Vyvolali jste násilí pro zakrytí vlastní lži. Vyvolali jste kopání do lidí, které už dnes vidí na celém světě. Tolik k popisu situace na místě. Josef Mottl SKDE

více hlav - více rozumu a více vědí i si pamatují aneb:

(Müller, 22. 11. 2012 16:47)

Zmínil jsem jen na okraj - téma židovských nacistů. Tak celé okolí A. Hitlera bylo židovské - viz práce Belgičanů na analýze DNA žijících příbuzných (asi 39 tehdy 2005-2008 žijích lidí této velké rodiny) i dámy Hitlerova života a zejména jeho řidič: viz dole -
http://forum.valka.cz/viewtopic.php/t/90708
Vážený kolego Jirko Tintera. Adolf Eichmann na popud Himlera založil nazvime to židovskú sekciu, ktorej bol veliteľ. Súčasťou nej boli aj židia, ktorý trebárs nevyhovovali 100% rasovým zákonom, ale boli užitočný pre SS. Robili tlmočníkov, vyberali napr. ktorý je žid akého stupňa podľa Norimberských zákonov, robili spojky na predstaviteľov zahraničných židov atď. Možno ste niekde zachytil, že napr. Eichman sa pred 2. sv. vojnou stretol s predstaviteľmi židovských obcí USA a V. Británie, aby skoordinovali plány odsunu židov do Palestíny a USA. Tzv. Haávara zmluva. Pôvodne plány A.H. nepočítali s "konečným riešením" iba odsunom židov mimo Európu. To sa zmenilo až na konferencii vo Wannsee, to sa netýkalo ale východných židov, ktorý boli likvidovaný už skôr ako "neprispôsobivý, resp. boľševický" atd. . Na Slovensku napr. organizovali a vyberali židov z tábora Sereď do vyhladzovacích táborov. Takisto sa podieľali na ich likvidácii. Ďalšia skupina boli technický zdatný, ktorých potrebovali pre chod závodov v kompetencii SS a to buď ako technický personál alebo ako strážnych "rasovo" menejcenných súvercov napr. tzv chazarských židov . Títo príslušníci boli v zvláštnych jednotkách.Vraj Adolf Hitler mal svojho osobného šoféra, žida Maurice v hodnosti poddôstojníka SS. Ale nemám to overené.

Zatiaľ, čo publikoval Slov. ústav pamäti národa, napr. tábor Sereď mala na starosti Viedenská jednotka, vyberať chodil poddôstojník Wiesenthal. Väčšina týchto vecí a presne rozdelenie jednotiek, konkrétne plány a postupy je v životopisnej knihe o Eichmanovy, bohužiaľ zabudol som názov, mal som ju požičanú. Bola v češtine. Ak bude súrne potreba, skúsim ju dohľadať. Niečo málo o tejto problematike je na wikipedii http://en.wikipedia.org/wiki/Schutzstaffel#Waffen-SS kokrétne toto "The Waffen-SS also maintained several "Foreign Legions" made up of personnel from conquered territories and countries allied to Germany. The majority of such personnel wore distinctive a national collar patch and preceded their SS rank titles with the prefix Waffen instead of SS. The racial restrictions were relaxed for these soldiers to the extent that Ukrainian Slavs, Albanians from Kosovo, and Turkic Tatars' units were recruited. The latter units also sometimes contained a minority of Karaite Jews, whom the Nazis regarded as racially ambiguous."
Menej historicko presný je vraj Arthur Kemp - European Support for Hitler, neviem nečítal som.
Ďalší, kto by sa týmto mal zaoberať je Oscar Finhtein v knihe I sell you a MILLION JEWSD. Tiež som ju nečítal.

pozn: Kniha 40000 je v židovské knihovně v Praze, info je z Roš Chodeše.