Jdi na obsah Jdi na menu
 


U nás v Kocourkově 14

3. 2. 2016

Po několikaměsíční přestávce pokračujeme v komentování aktuálního vnitropolitického dění. Žádný z problémů, na něž jsme kriticky upozorňovali, není dodnes uspokojivě vyřešen. Jak se stalo zvykem v českých zemích, zůstali jsme v půli cesty a někde dokonce na samém začátku.

V kauze Vrbětice se vyšetřovatelé dostali nejdál: bylo obviněno několik osob, avšak skladiště zůstává na svém místě a život jde dál. Podobně je tomu i s vyšetřováním vraždy osmi nevinných občanů v Uh. Brodě: nestalo se vůbec nic, pouze Policejní prezidium se rozhodlo udělat „personální kolečko“ policejních ředitelů (zlínský J. Tkadleček mezi nimi není). Ve svých křeslech dál sedí jak neschopný žvanil B. Sobotka, tak i jeho často kritizovaní ministři. Pouze v Praze, jak se zdá, hrozí odvolání nekomunikativní primátorce A. Krnáčové.

Je to stav, z něhož se rozhodně nemůžeme těšit. Daleko horší je to však s naší zemí z pohledu zahraničně politického. S přicházejícím podzimem a nastupující zimou se k nám plíživě, zato spolehlivě, vkradlo nebezpečí mezinárodního terorismu. Po lednovém útoku islamistických zločinců na redakci satirického časopisu Charlie Hebdo v Paříži přišel „černý pátek“ 13. 11. 2015, kdy teroristé z tzv. Islámského státu znovu udeřili v hlavním městě Francie a připravovali dokonce útok i v samotném sídle EU a NATO – v Bruselu. Větší drzost si můžeme jen těžko představit.

Nejnovější zprávy začínají ovšem znepokojovat i jinak klidné občany ČR, které Sobotkova vláda již řadu měsíců ujišťuje o tom, že jim nic nehrozí. Tváří v tvář neakceschopnosti naší policie, jak to názorně předvedla při zpackaném zákroku v Uh. Brodě (24. 2. 2015), si málokdo z nás dovede představit, že by někoho ochránila před teroristickými zabijáky, kteří se neštítí ničeho.

Mnozí vzdělaní a rozumní pozorovatelé dnes říkají, že v souvislosti s uprchlickou krizí, při níž se do Evropy nekontrolovatelně valí statisíce migrantů z Afriky a Asie, nás čekají nelehké časy. To ostatně tvrdíme již delší dobu i my – v redakci SN. Čtenáři se o tom mohou přesvědčit, vrátí-li se k dříve zveřejněným článkům. V tomto úsilí chceme i nadále pokračovat, neboť blaho vlasti je nám nade vše.

 

REDAKCE

●●●

● Tetovaný policista ztrácí na vážnosti, zní zákon. Desítky zájemců tak končí ještě před testy

Kvůli tetování musela Moravskoslezská policie v loňském roce odmítnout desítky zájemců o přijetí do služebního poměru, kteří měli tetování na viditelných místech těla. Podle legislativní normy by takovéto zdobení těla mohlo policistovi ubírat na vážnosti. Letos by měla policie na severní Moravě a ve Slezsku přijmout dalších 140 nových policistů. Hodně uchazečů ale požadovaná kritéria pro přijetí k policii nesplní. Většina pohoří u fyzických testů. (Aktuálně.cz, 20. 1. 2016, 15:30)

─────

A pro potetované ministry (ministryně) to platit nebude? Co K. Šlechtová?  Může takový ministr zůstat ve své funkci?

●●●

● V kanceláři Krajského soudu v Brně byl odposlech, policie věc vyšetřuje

Nečekané překvapení čekalo na bývalého místopředsedy Krajského soudu v Brně Jana Kozáka. Ten loni v září skončil ve funkci [,] vypršel mu totiž mandát. Při následném malování byla v jeho kanceláři objevena štěnice. (EuroZprávy.cz, 20. 1. 2016, 19:54)

─────

Není to první případ odposlouchávání našich úřadů. Dělá s tím vůbec někdo něco? Řekl bych, že nikdo nic. V zemi, kde zastává funkci místopředsedy vlády bývalý agent StB, žádný div. Zřejmě normální praxe.  ‒  Ach, ta čeština! Pořád se to nechce a nechce zlepšovat – a nikdo s tím nic nedělá. Jako s tím odposloucháváním…

 

●●●

Škola v roce 2030? Konec učebnic, on-line přenosy z tříd a víc učitelů

Jak budou vypadat české školy v roce 2030? Přežijí papírové učebnice? Budou rodiče sledovat dění ve třídě prostřednictvím on-line přenosů? MF DNES oslovila experty z různých oborů, aby zkusili popsat školství za zhruba patnáct let. Shodli se, že se školy musí měnit, protože se proměňuje i okolní svět. (iDNES.cz, 20. 1. 2016, 19:36)

─────

Řada těchto věcí se dělá už dnes. Obávám se, že v roce 2030 budeme mít úplně jiné starosti, než je škola bez učebnic. Jenom aby to nedopadlo tak, že děti nebudou umět číst ani psát. Už dnes je to katastrofa!

●●●

● „Čísla byli. Údaje měli být. Účtenky by mohli být.“ Pane Babiši, máte v těch papírech pravopisné chyby

Server ŽivnostenskéListy.cz si povšiml zveřejněné studie k elektronické evidenci tržeb, kterou prosazuje ministerstvo financí pod vedením Andreje Babiše (ANO). „Je plná nesmyslů a hrubek,“ konstatuje.„Není divu, že ministerstvo financí tak otálelo s jejím zveřejněním. Studie, kterou si nechalo za necelých dvě stě tisíc korun vypracovat od externí firmy, totiž obsahuje vedle špatných součtů a gramatických chyb (za něž by se styděl i žák třetí třídy) také řadu údajů, nad kterými se zkrátka pozastavíte,“ popisuje autorka textu Kateřina Kotalová. (ParlamentniListy.cz, 21. 1. 2016, 9:32)

─────

„Čechoslovák“ Babiš se zřejmě obrátil na jiné „Čechoslováky“, kteří umí česky stejně dobře jako on. To jsme to dopracovali, vážení přátelé! A někdo takový je místopředsedou vlády! To je nejen ostuda mezinárodního rozměru, ale i česká národní tragédie. Za to můžeme poděkovat voličům „protestního“ hnutí ANO 2011 a B. Sobotkovi, který chtěl být premiérem tak moc, že mu takové „detaily“ vůbec nevadily (nebo nevadili?).

●●●

● Klaus podruhé. Syn zakladatele se vrací do ODS

Václav Klaus mladší se vrací do ODS. Syn bývalého prezidenta stranu opustil v roce 2008 na protest proti směru, který nabrala pod vedením tehdejšího předsedy Mirka Topolánka. Od té doby není členem občanské demokracie. (Lidovky.cz, 21. 1. 2016, 5:47)

─────

 

To, co teď předvádí V. Klaus ml., známe z historie předlistopadové KSČ. Jako příklad „dvojího“ vstupu do téže strany uvedu jediný, ale velmi výmluvný: herec Jaroslav Moučka, jehož bratr patřil v 50. letech 20. století k obávaným vyšetřovatelům StB (mimo jiné působil i ve věznici v Uh. Hradišti spolu s A. Grebeníčkem), vstoupil do KSČ podruhé v době normalizace. Proto mohl hrát v režimních seriálech J. Dietla a v dalších komunistických slátaninách té doby (Třicet případů majora Zemana, Okres na severu aj.).

●●●

● Recenze: Renč líčí v Lídě Baarové melodrama větší než z Titaniku. Film se mu ale od počátku hroutí

Renčova Baarová je vypravěčsky i filmařsky zpackaná. Nesděluje to, co sdělovat chce, a co sděluje, můžeme rozdělit buď na nesnesitelně nudné, nebo nechtěně směšné. Filip Renč se pokouší vyprávět melodrama větší než z Titaniku, nemá však prostředky ani schopnosti. Více v recenzi Martina Svobody. (…) Baarová je tedy vypravěčsky i filmařsky zpackaná, nesděluje to, co sdělovat chce, a co sděluje, můžeme rozdělit buď na nudný kýč, nebo nechtěnou komedii. Filip Renč se pokouší vyprávět melodrama větší než z Titaniku, nemá však prostředky ani schopnosti. Mediální bublina nafouklá na maximum se ještě chvíli bude vznášet vzduchem, snímek sám o sobě se však od počátku hroutí. (Aktuálně.cz, 21. 1. 2016, 8:50)

─────

Další nafouknutá bublina naší polistopadové kultury. K tomu, aby byl film úspěšný, nestačí přízeň prezidenta ani dalších mocných. Je k tomu třeba dobrý scénář a dostatek peněz. Volba samotného tématu je problematická. Je otázkou, zda takový film potřebujeme. Myslím si, že nikoli. Naši filmaři by měli natáčet o jiných, palčivějších problémech, které lidí trápí. Škoda jen, že se režisér F. Renč nezhostil například tématu uprchlické krize. To by mu možná šlo lépe, než se vracet do velmi kontroverzní historie, která není jednoznačná ani pro profesionální historiky, natož pro laiky, jako je Renč. Co se týká autora scénáře I. Hubače, dá se říci jediné: Ivan Hubač není Jiří Hubač. V tomto směru je na tom mnohem lépe Petr Malásek, který je se svým otcem, Jiřím Maláskem, plně srovnatelný. Zkrátka: žijeme v době uměleckých „béček“ a zbytečně vyhozených peněz za „velkofilmy“, z nichž se již při premiéře vyklubou „propadáky.“ ‒ Z velmi obsáhlé diskuse čtenářů, kteří se přirozeně nemohli shodnout na tom, zda to byl film dobrý, či špatný, vybírám tuto „perličku“: „Proč nebyla do titulní role obsazena Jiřinka Bohdalová?“ A odpověď jiného čtenáře: „Protože tam nebyly chlebíčky!“ Myslím si, že to velmi dobře charakterizuje situaci v našem filmu i v televizi. Zkrátka: Jsou celebrity, které tady budou „strašit“ nejméně do stovky, možná i do sto padesáti let. V tom nás „nesmrtelná teta“ Bohdalová jistě nezklame…

●●●

● Americký vědec: XXI. století bude posledním stoletím Homo sapiens

Nebude to válka, politika nebo chudoba, která nakonec zničí lidstvo. Americký astronom Seth Shostak došel k přesvědčeni, že XXI[.] století bude posledním pro lidstvo v podobě, jak ho známe. (…) Kromě nově geneticky vymodelovaných děti a kolonizace vesmíru, lidstvo změní globální umělou inteligenci, která lidem umožní převést většinu práce na stroje, uvedl Shostak. (prvnízprávy.cz, 21. 1. 2016, 11:04)

─────

Tak optimistický, jako je tento autor, nejsem. Domnívám se, že platí titulek tohoto článku: lidstvo jako takové skončí. Všechno ostatní jsou jen fantazie v duchu známých amerických sci-fi seriálů… Další zpravodajský server, jehož redaktoři neumí česky!

●●●

● Aleš Brichta k uprchlíkům: Jsme pro ně jen nevěřící psi. Naštvanost lidí roste, stačí poslední kapka a bouchne to. Naše vláda zhnědla expedicemi do řitních otvorů...

„Pasáci ovcí a jezdci na velbloudech obsluhovat stroje ve fabrikách nepomůžou.“ Zpěvák Aleš Brichta otevřeně kritizuje evropskou migrační politiku a tvrdí, že jsme v postavení „kolonie“. Zpěvák se vyjádřil v rozhovoru pro ParlamentníListy.cz i ke stovkám případů napadených žen o silvestrovské noci: „Jsme pro ně podle jejich víry jen nevěřící psi, které je potřeba zotročit, nebo vyhubit.“  (ParlamentniListy.cz, 21. 1. 2016, 17:11)

─────

K přeborníkům rektálního horolezectví patří B. Sobotka. To se nenajde nikdo schopnější a slušnější, kdo by se postavil do čela současné vlády? Je to ostuda, jakou jsme tady ještě neměli!

●●●

● Ministryně školství se distancovala od kontroverzního vzdělávacího projektu o uprchlících

Ministryně školství Kateřina Valachová (ČSSD) se dnes distancovala od materiálů vzdělávací kampaně pro základní a střední školy, která mimo jiné staví žáky do role uprchlíků. Projekt připravily organizace META a Úřad vysokého komisaře OSN pro uprchlíky (UNHCR). Podle Valachové se ministerstvo na přípravě těchto materiálů nepodílelo, nemá s nimi nic společného a do škol je distribuovat nebude. Ministryně to uvedla při interpelacích. (ParlamentniListy.cz, 21. 1. 2016, 17:48)

─────

Podle toho, co vím o našem školství, považuji za nemožné, aby se něco takového objevilo ve školách bez souhlasu (byť předběžného) příslušného ministra. Valachová se distancovala od zmíněného vzdělávacího projektu teprve poté, kdy byl zveřejněn a setkal se s velkou kritikou veřejnosti. Opravdu si tato blondýna myslí, že všichni „neblonďáci“ jsou hloupější než ona? Tato ministryně, jinak kamarádka J. Dienstbiera ml., by udělala nejlépe, kdyby na svou funkci rezignovala. Potřebujeme někoho, kdo školství rozumí, nikoli diletanty a propagátory islámu! S sebou by měla vzít i svou tiskovou mluvčí, jež vypadá jako příbuzná migrantů, kteří se valí po desetitisících do Evropy! Sobotka a jeho vláda škodí této zemi. Proto by tato vláda měla skončit. Čím dříve, tím lépe!

●●●

● Uprchlíci mohou velmi brzy přijít k nám, vláda nemá řešení, zlobí se Fiala

 Poslanecká sněmovna se ve čtvrtek na žádost opozice zabývá uprchlickou krizí. Už téměř před rokem si poslanci odhlasovali, že je vláda bude informovat o postojích k migrační krizi, to se ale podle předsedy ODS Petra Fialy neděje. ‒ „Pevně doufám, že si vláda v těchto otázkách přestane hrát na schovávanou mezi sebou, s opozicí, ale především s občany," dodává rázně Fiala. (EuroZprávy.cz, 21. 1. 2016, 14:13)

─────

Fiala není žádný velký „myslitel“, ale v tomto má pravdu. V případě, že se proud uprchlíků zastaví před hranicemi Německa a Rakouska, půjdou uprchlíci k nám. Pak se nejspíš usadí na zahradě Úřadu vlády (naší známé Strakovky) a budou čekat, jak se zachová B. Sobotka. Za předpokladu, že v té době ještě bude předsedou vlády. Myslím si však, že v této funkci už nebude a že skončí nejspíše jako M. Kaddáfí­…

●●●

● Putin označil roli Lenina v ruské historii za podvratnou!

Podle prezidenta Ruské federace Vladimira Putina, činnost a myšlenky revolučního vůdce „vedly ke zhroucení Sovětského svazu". ‒ „Možná, že nečetl knihy, které jsou o práci a životě Vladimíra Iljiče Lenina. Základy položeny Vladimirem Iljičem, podle mého názoru, využívá Putin ve svém životě,“ reagoval člen vedení komunistů Valerij Raškin. (prvnízprávy.cz, 21. 1. 2016, 20:06)

─────

Připomeňme, že na 21. 1. připadá výročí úmrtí V. I. Uljanova-Lenina. Bývalý rozvědčík KGB a komunista V. Putin formuluje názor, který nejen neodpovídá historické pravdě, ale ani není v souladu s jeho vlastní výchovou a politickým vystupováním. V tom mají ruští komunisté pravdu. Zdá se, že Putin, díky němuž se Rusko ocitlo tváří v tvář velkým problémům politickým i ekonomickým, „mele z posledního“ a ztrácí poslední zbytky soudnosti. To jen dokazuje jeho blížící se konec.

●●●

● Imigrant Babiš neumí gramatiku, Kalousek je notorický demagog. V bitvě o EET ještě více přituhuje

I podle některých poslanců něco takového jako dnes v Poslanecké sněmovně dlouho nebylo. Poslanci se totiž od rána v mimořádné schůzi hádali o EET, přičemž se po poledni dohady opozice s koalicí zvrhly ve velké hádky o studii k EET a pak také o Agrofert. „To je notorický lhář a demagog,“ řekl nakonec ministr financí Andrej Babiš (ANO) o šéfovi TOP 09 Miroslavu Kalouskovi. Do debaty také vstoupil poslanec Vítězslav Jandák (ČSSD) [,] o němž je známo, že je i hercem. A v jednacím sále bylo náhle velmi veselo. (…) Odpoledne předseda TOP 09 Miroslav Kalousek cupoval studii ministerstva financí k EET. „Ujišťuji vás, že tam najdete chybné a podivné součty. O pravopisných chybách nemluvě. Pan ministr ale má jako imigrant na pravopisné chyby právo!“ řekl třeba. (…) „Hluboce se mě dotkla slova pana Kalouska, že jsou občané Slovenska migranti,“ uvedl k tomu poté poslanec Josef Hájek (ANO). (ParlamentniListy.cz, 22. 1. 2016, 14:49)

─────

Už dlouho jsem se tak nepobavil jako tentokrát. To, že Babiš neumí česky, je snad dostatečně známo a ve SN to kritizujeme celé dva roky, po které je ve vysoké politice. Jako žadatel o české občanství by s tím měl dnes velký problém: nejspíš by ho nedostal. Pobavil mě rovněž poslanec ANO J. Hájek. Buď si seděl na uších, když Kalousek mluvil, nebo má zásadní mezery ve vzdělání a měl by vrátit jak maturitní vysvědčení (pokud ho má), tak i vysokoškolský diplom. Migrant totiž není imigrant. (Češi pro to mají jeden nehezký výraz, který se panu ministru financí líbit nebude, a to přivandrovalec.) Stačí nahlédnout do slovníku cizích slov. (Nejsem si jist, zda o jeho existenci bude dotyčný poslanec vědět.) Zdá se, že procento negramotů a lidí pologramotných je u nás mnohem větší, než se obecně soudí.

●●●

● Vzorový partner pro českou policii. Přečtěte si, co je zač firma, u které si objednala odznaky

Čeští ochránci zákona po dlouhé době ukázali, jakým oplývají neopakovatelným fištrónem. Služební odznaky pro kriminální policii si objednali u společnosti, jejíž vlastníky delší dobu sledují jak detektivové, tak tajné služby. Firma navíc prošla vlastnickým veletočem přes Slovensko, její mateřská společnost je dnes v insolvenci, její šéf a jediný akcionář má trvalé bydliště na městském úřadě a dluží, kam se podívá. (ParlamentniListy.cz, 22. 1. 2016, 15:21)

─────

Na Ministerstvu vnitra ani u Policie ČR něco nefunguje. Co to asi bude…?

●●●

● „Mrtvý komunista, dobrý komunista“. Po úmrtí Ransdorfa z KSČM to prohlásil tento novinář

Jan H. Vitvar z Respektu pojal smrt komunistického europoslance Miloslava Ransdorfa skutečně „po svém“. Na sociální síti Twitter zvolal: „Mrtvý komunista, dobrý komunista.“ (ParlamentniListy.cz, 22. 1. 2016, 18:26)

─────

Takové vyjádření není ničím jiným než politickým hyenismem. Ransdorf rozhodně nebyl z těch komunistů, kteří si něco takového zaslouží. Jeho náhlé úmrtí přišlo jako blesk z čistého nebe. Je zřejmé, že na zhoršení jeho zdravotního stavu se podepsala „švýcarská kauza“, do níž se nešťastně zapletl. Komunistický intelektuál a europoslanec M. Ransdorf (16. 2. 1953 – 22. 1. 2016) patřil spíše mezi ty slušné a přemýšlivé komunisty. V intelektuální bídě našeho politického života představuje jeho předčasný odchod citelnou ztrátu. Čest jeho památce!

●●●

● Stropnický: Západ destruoval některé státy a důsledkem je migrace

Matěj Stropnický se jako nový šéf zelených opřel do Západu, který podle něj způsobil migraci do Evropy tím, že destruoval státy na Blízkém východě i v severní Africe. Stropnický také v rozhovoru pro iDNES.cz řekl, že chce vybudovat nové hnutí z občanských aktivistů a kritizoval prezidenta Miloše Zemana, že záměrně vyvolává v lidech negativní vášně. (iDNES.cz, 24. 1. 2016, 8:42)

─────

Matěj Stropnický, ač mladý politik, má odvahu věci pojmenovat pravými jmény. V identifikaci zdrojů současné migrační krize má pravdu. Bylo to zejména „Arabské jaro“, tzn. změna politických režimů v některých státech Blízkého východu a severní Afriky. Svržením „neposlušných“, autokratických vládců, nicméně stoupenců sekularismu, dosáhli politici Západu jen toho, že se k moci dostali radikálové, podporující Al Kajdu či Islámský stát. Navařili tak „kaši“, kterou budeme muset jíst všichni. I ti, kteří nic nezavinili…

●●●

Prezident objevil Ameriku! Premiér v živém vystoupením v ČT kritizoval Zemana

Především o uprchlících a migrační krizi hovořili v dnešních Otázkách Václava Moravce premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) a lídr opoziční TOP 09 Miroslav Kalousek. - "Prezident objevil Ameriku," zkritizoval pak premiér hlavu státu za to, že neustále opakuje, že migrační vlna bude sílit. Podle Sobotky je počet uprchlíků z oblasti Blízkého východu zřejmý již dlouho. Premiér zároveň uvedl, že podporuje především společná evropská řešení. (ParlamentniListy.cz, 24. 1. 2016, 13:33)

─────

B. Sobotka vystupuje v televizi (nedělní pořad „Otázky Václava Moravce“ 24. 1. 2016) nikoliv jako obezřetný premiér státu, do nějž se brzy převalí vlna migrace, ale spíše jako nekompetentní blb, který v přímém televizním přenosu coby gramofonová deska omílá to své známé: Žádné nebezpečí nám nehrozí! Proč tedy 22. 1. 2016 mimořádně a s utajením zasedalo předsednictvo Bezpečnostní rady státu? Asi z legrace! Opravdu si B. Sobotka myslí, že všichni kromě něho jsou blbci? Kdo je v tomto případě tím blbcem, je nad slunce jasnější! Sobotka by měl podat demisi dřív, než mu situace přeroste přes hlavu. Už teď to vypadá jako ve známé pohádce „Hrnečku, vař!“ Doufám jen, že maminka malému Slávkovi tuto pohádku četla nebo vyprávěla, ale dnes si nemůže být člověk jistý ničím. ‒ Sobotka si nedá pokoj a neustále útočí na prezidenta přes sdělovací prostředky. Skutečně si myslí, že to pro něho zůstane bez následků? Obávám se, že nikoli… Tu chybu v titulku později opravili, ale v době, kdy jsem článek četl a jeho část kopíroval, tam ještě byla.

●●●

● ANO hledá osobnost, která na jižní Moravě porazí Haška. Nemáme lidi, zní z hnutí

Podle zpravodajského serveru Aktuálně.cz řeší Babišovo hnutí ANO závažný problém, protože stále neví, kdo v letošních krajských volbách na jižní Moravě vyzve nynějšího hejtmana Michala Haška (ČSSD). Přitom všichni hlavní konkurenti vládního hnutí už lídra mají. Jenže Babišovi tu chybějí osobnosti, a tak bude zjevně ještě chvíli hledat. (ParlamentniListy.cz, 24. 1. 2016, 11:59)

─────

Hnutí ANO 2011 je uměle nafouknutá bublina, hnutí na jedno použití, jehož životnost se chýlí ke konci. To, že nemá osobnosti, bylo zřejmé od samého začátku. Tato strana „vůdcovského“ typu je ani mít nemůže, protože pak by takový „gigant“, jako je A. Babiš, mezi nimi nemohl vyniknout. Proto je ve veřejnosti vyvoláván falešný dojem, že osobnosti nejsou. Ony by byly, jenom chtít!  Ale i tady platí: Když se nechce, je to horší, než když člověk nemůže. I kdyby ANO takového člověka našlo, na jižní Moravě jen stěží Haška porazí…

●●●

● Pohřeb nemajetného Ransdorfa zaplatí KSČM

Pohřeb komunistického europoslance Miloslava Ransdorfa zaplatí KSČM. Poslední rozloučení se podle informací Práva uskuteční v pátek 29. ledna od 12 hodin ve velké obřadní síni strašnického krematoria. (Novinky.cz, 25. 1. 2016, 9:13)

─────

Toto gesto je nejlepší odpovědí na to, jak to s Ransdorfem a „jeho“ stranou bylo. Vedení KSČM se tímto způsobem zbaví nepříjemné kauzy, která ji nepochybně poškozovala. Zda si tím nějak pomůže, je velká otázka. Pro naivní „věřící“ to bude smířlivé gesto vůči zbloudilé ovečce; pro ty přemýšlivější to je balvan, jenž Ransdorfovou smrtí spadl ze srdce těm, které jeho přítomnost ve straně obtěžovala a komplikovala jim jejich jinak spokojený a dobře zajištěný život z peněz daňových poplatníků.

●●●

● Lítačka místo opencard? Lidé na internetu zuří

V Praze se neříká "lítačka", ale "tramvajenka". Tak diskutují o nové kartě, která má nahradit kritizovanou opencard, lidé na sociálních sítích. ‒ „Je vidět, že název vymyslel někdo, kdo nezná Prahu a její řeč," napsal jeden z uživatelů na facebookové stránce Praha.eu. Lidé se shodují v tom, že „lítačka" se používá hlavně mimo Prahu. V hlavním městě tak legitimaci MHD říkají podle nich „náplavy", tedy lidé, kteří se narodili mimo Prahu a do města se přistěhovali. (EuroZprávy.cz, 25. 1. 2016, 18:38)

─────

Zajímalo by mě, které „pako“ toto pojmenování vymyslelo. Je to název, jenž nejspíše vznikl v okruhu příznivců primátorky Krnáčové v nějaké hospodě IV. cenové skupiny, kam Krnáčová s celou svou „skvadrou“ patří. Tato rodačka z Bratislavy se nakvartýrovala do Prahy, jako mnoho soukmenovců G. Husáka, na počátku 90. let 20. století, v době, kdy bylo zřejmé, že se Československo rozpadne. Proč se tady rozhodla zůstat a čí úkoly tady měla „plnit“, ví jenom ona a ten, kdo ji řídí. To, že pracovala v Transparency Internacional, asi také nebude náhoda. Proč právě někdo takový vykonává funkci primátora hlavního města ČR? Dostaneme na to někdy odpověď? Po B. Sobotkovi je A. Krnáčová dalším bezpečnostním rizikem pro tento stát.

●●●

● ANO nic neumí, není to strana, ale firma, spustil Stropnický. Zbláznil se, zuří Babiš

O víkendu se novým předsedou Strany zelených stal Matěj Stropnický. Získal jen o pět hlasů více, než bylo k vítězství potřeba, i přesto svůj mandát pokládá za silný. Připomněl, že s podobně malým rozdílem zvítězili i George W. Bush nebo Václav Klaus, na rozdíl od nich prý ale on nepodváděl. V rozhovoru na Impulsu se také ostře pustil do předsedy hnutí ANO Andreje Babiše. A ten si to nenechal jen tak líbit.- „ANO není žádné hnutí, ANO je firma. To bylo vidět i na tom sjezdu. Tam se prostě musí poslouchat a dělat, co říká šéf," pustil se do Babišovy partaje Stropnický v rádiu Imluls, které právě předseda hnutí ANO vlastní. - „Manažeři, které nám ANO slibovalo, jsou lidé, kteří nic pořádného neumějí a všeho se bojí. V tomto ohledu je ANO klam a podvod, to bude třeba voličům ukázat," cituje další kritická slova Matěje Stropnického deník Právo. (EuroZprávy.cz, 26. 1. 2016, 9:07)

─────

Matěj Stropnický je bystrý mladý muž. A právě to zřejmě mnohým vadí. Na rozdíl od něj Babiš vypadá, jako by byl vystřižen z 80. let minulého století. Taková rekvizita minulého režimu, navlečená do dobře padnoucího obleku. Ale i tady platí: starého psa novým kouskům nenaučíš. Babiš nám to předvádí každý den. Proto tak zuří, když někdo (jako teď M. Stropnický) sdělí celému světu zjevnou pravdu.

●●●

Jak se zbavit Sobotky? Buď pomocí voleb, nebo kalašnikova, řekl Zeman

Nejnovější „bonmot“ prezidenta Zemana vzbudil rozruch nejen na sociálních sítích. „Demokratická možnost je jen jedna, tou jsou svobodné volby. Nedemokratickou možností je kalašnikov,“ odpověděl Zeman na dotaz, jaká je možnost zbavit se premiéra. Prezident se tak opět opřel do Bohuslava Sobotky a potvrdil, že jejich vzájemné vztahy jsou přinejmenším chladné. (Lidovky.cz, 26. 1. 2016, 10:27)

─────

Byť se to někomu může zdát nevkusné, výrok Zemana je hluboce pravdivý. Potvrzuje jen, že i v našich podmínkách existují tyto dvě možnosti. Škoda jen, že si naši politici tu druhou nepřipouštějí – zřejmě kvůli své bohorovnosti. Až sem vtrhnou migranti (ti se Sobotky nebudou ptát, jestli jim to dovolí), možná se jim otevřou oči a zjistí, že právě tato druhá alternativa je velmi reálná. Atentát nelze nikdy vyloučit, jak potvrzují i naše „mírumilovné“ dějiny. Doba si žádá statečné a odvážné politiky, nikoli takové korouhvičky a třasořitky (někteří autoři internetových komentářů používají pro našeho pana premiéra výraz „sralbotka“ nebo „přizdisráč“, což se mi zdá přiléhavější), jako je Sobotka. Kéž by to už konečně pochopil a raději sám odstoupil, dokud je čas! Je nedůstojné, aby někdo takový zastával úřad premiéra.

●●●

● Zemanův exporadce podal na prezidenta trestní oznámení kvůli výroku o kalašnikovu

Prezidentův výrok o kalašnikovu jako nedemokratické možnosti, jak se zbavit např. premiéra, má dohru. Někdejší Zemanův poradce ve Strakově akademii, nyní člen Rady ČT Zdeněk Šarapatka, v úterý adresoval pražské vrchní žalobkyni Lence Bradáčové trestní oznámení na Zemana právě kvůli zmíněnému výroku. (Novinky.cz, 26. 1. 2016, 17:42)

─────

Zneuznanému géniovi panu Šarapatkovi se zřejmě zastesklo po dobře placeném místečku ve Strakovce, kde vegetoval řadu měsíců předtím, než byl dokonce dvakrát „odejit“ (za Zemana odešel sám, za Grosse dostal výpověď). Pokud si vzpomínám, bylo to pro neloajalitu vůči Úřadu vlády. Zajímalo by mne, kdo ho později „prostrkal“ do Rady ČT. Pak se nedivme, že veřejnoprávní televize neplní své úkoly. Jak by taky mohla, když v její Radě sedí taková osoba!

●●●

● Při otřesu v dole OKD na Darkově zemřel horník, další je vážně zraněný

Při otřesu v černouhelném Dole Darkov společnosti OKD na Karvinsku dnes zemřel šestadvacetiletý muž. Další stejně starý horník byl vážně zraněn. Neštěstí se stalo krátce po 06:30 a jeho příčinou byl důlní otřes, který nastal 1150 metrů pod zemí. (E15.cz, 26. 1. 2016, 9:29)

─────

V krátké době je to na Karvinsku již několikáté důlní neštěstí. To jsme na tom tak špatně, že proti tomu není možné nic dělat? Nebo se jen dělat nechce, když to Bakala na Ostravsku „odpískal“? Stát nese zodpovědnost nejen za udržení důlní těžby na Ostravsku, ale také za následky, které způsobil Sobotka jako ministr financí ve Špidlově vládě, když „posvětil“ prodej OKD Bakalovi za „hubičku“. Kdy budou oba tito pánové postaveni před soud? Dočkáme se někdy spravedlnosti, nebo se orgány činné v trestním řízení budou i nadále tvářit, že se nic nestalo? ‒ Důlní neštěstí, zejména výbuchy třaskavých plynů, nebyly na Ostravsku ničím neobvyklým. Pro zajímavost uvádím několik těchto událostí, jak je zaznamenal slezskoostravský učitel a zakladatel ostravského muzejnictví – K. J. Bukovanský v kronice školy na Baranovci ve Slezské Ostravě, kterou v letech 1874-1905 vedl. Pro 2. polovinu 19. století, kdy horníci pracovali bez jakýchkoliv ochranných prostředků, uvádí Bukovanský tato důlní neštěstí:  17. 1. 1859 – výbuch na jámách (= dolech) Salm II. a VII. v Polské (dnešní Slezské) Ostravě (zahynulo 17 horníků); 10. 5. 1867 – výbuch na jámě Salm II. v Polské Ostravě (zahynulo 7 horníků); 29. 7. 1867 – výbuch na jámě Hlubina v Moravské Ostravě (zahynulo 64 horníků); 5. 5. 1875 – výbuch na jámě Trojice v Polské Ostravě (zahynulo 5 horníků); 17. 4. 1878 – vznícení plynu ve Zvěřinově jámě v Polské Ostravě (zahynulo 13 horníků); 9. 10. 1884 – výbuch na jámě Emma v Polské Ostravě (zahynulo 20 horníků); 6. 3. 1885 – výbuch na jámě Janská v Karviné (zahynulo 105 horníků); 27. 3. 1885 – výbuch na jámě Bettina v Doubravě (zahynulo

ferdis-dusa-ilustrace-hornik.jpg

59 horníků); 5. 4. 1888 – výbuch na Zvěřinově jámě v Polské Ostravě (zahynulo 11 horníků); 14. 6. 1894 – výbuch na jámě Františka v Karviné (zahynulo 235 horníků). Kromě těchto důlních neštěstí v ostravské i karvinské části kamenouhelného revíru zaznamenal Bukovanský rovněž informaci o velkém požáru dolů v Příbrami dne 31. 5. 1892, při němž zahynulo celkem 319 osob. Takový byl život horníků na Ostravsku i jinde, jak jej popsal básník Petr Bezruč ve své sbírce „Slezské písně“; ilustracemi ji opatřil malíř Ferdiš Duša (viz vyobrazení).

 

●●●

● Ohlasy na Zemana: Novináři to chtějí rozesrat, soptí Foldyna. A Petr Štěpánek: Štěch sám mluví jak trouba, který právě vypnul soustruh

Současný mediální rozruch kolem posledních kontroverzních výroků Miloše Zemana má za cíl rozeštvat prezidenta a premiéra. Důvodem je to, že současná vláda ani premiér Bohuslav Sobotka dosud neudělali žádnou zásadní chybu, myslí si sociálnědemokratický poslanec Jaroslav Foldyna. Jeden ze zakládajících členů ODS Petr Štěpánek označil prezidentův výrok o premiérovi a kalašnikovu za nadsázku, „kterou chápe i tydýt s IQ kropicí konve“. A opřel se do šéfa senátu, který Zemanův výrok ostře kritizoval. - O něco později pak Štěpánek na svůj facebookový profil dopsal, zřejmě v reakci na to, že Zemana za zmíněný výrok kritizoval také bývalý odborářský předák, nyní předseda horní parlamentní komory Milan Štěch (ČSSD). „Je to opravdu k popukání, když první dělnický předseda senátu, bývalý soustružník Štěch, jenž se sám vyjadřuje jako trouba, který právě vypnul soustruh, svým vpravdě až přespříliš hovorovým stylem chlapa od krav (soustruhu) vypráví, že prý je ostuda, kterak se vyjadřuje prezident republiky,“ uvedl Štěpánek. (ParlamentniListy.cz, 27. 1. 2016, 7:55)

─────

Zemanův výrok o kalašnikovu bude ještě pár dní plnit první stránky novin a časopisů, než se na to zapomene. Jako na všechno v českých zemích. Právě reakce na tento výrok ukazují, jak jsme na tom špatně s inteligencí některých ústavních činitelů, nejrůznějších neosobností, které se omylem dostaly do vysokých funkcí. Příkladem je onen P. Štěpánkem zmiňovaný šéf Senátu ČR M. Štěch (ČSSD). Tento bývalý soustružník pokračuje ve šlépějích svého kolegy M. Vlčka (ČSSD), bývalého traktoristy z JZD, který zastával funkci předsedy PS v letech 2006-2010. – Štěpánkovo hodnocení Štěcha mohu potvrdit. Díval jsem se dne 27. 1. 2016 na přímý přenos slavnostního zasedání v budově Senátu ČR u příležitosti Dne památky obětí holocaustu. Štěch na něm přečetl krátký projev, který mu zřejmě někdo napsal.  Předseda Senátu ČR jej asi viděl poprvé, když ho přednášel. Tomu odpovídala i úroveň jeho vystoupení. Kuňkal při tom jako školáček, který neumí ani pořádně číst a má „napínáka“ z češtiny. Navíc si pletl fašismus a nacismus, dokonce ve větách po sobě následujících. Byla to ostuda přímo výstavní! Ti staří pánové, kteří přežili holocaust, jenom zírali. Štěch neměl čas, aby si projev aspoň jednou přečetl, ale měl ho dost na to, aby se den předtím kriticky vyjadřoval k Zemanovu výroku o údajném „atentátu“ na Sobotku. Oba předsedové komor Parlamentu ČR, Hamáček i Štěch, jsou neosobnosti, které by měly být urychleně vyměněny za někoho lepšího. Dělají jenom ostudu tomuto státu!

●●●

● Vyloučit firmy ministrů ze zakázek nemůžeme, bila se Šlechtová za Babiše

Poslanci dostali na stůl třaskavinu, která může rozkolísat vztahy ve vládní koalici. Jde o návrh poslance TOP 09 Martina Plíška, aby se firmy, v nichž člen vlády vlastní alespoň deset procent, nesměly účastnit veřejných zakázek. Ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová za ANO řekla poslancům, že takový návrh je v rozporu s evropským právem. (iDNES.cz, 27. 1. 2016, 16:09)

─────

Chcete lepší důkaz o korupčním prostředí v nejvyšších patrech naší politiky s požehnáním Bruselu? K tomu není co dodávat. Stalo se tak den poté, kdy PS vetem poslanců ČSSD a hnutí ANO 2011odmítla zařadit na program právě probíhající schůze záležitost dotací „solárním baronům“ z peněz daňových poplatníků (kritika poslanců hnutí Úsvit).  A co vládní prohlášení, vážení přátelé? Kdeže loňské sněhy jsou?! Opravdu si myslíte, že vás bude ještě někdo volit? To sotva!

●●●

● Šašci, reagoval Zeman na politiky, kteří ho kritizovali za kalašnikov

Někteří politici ze sebe podle prezidenta Miloše Zemana udělali šašky, když „hystericky reagovali“ na jeho bonmot o tom, že nedemokratickou cestou, jak se zbavit politika, je kalašnikov. Zeman to prohlásil na středeční tiskové konferenci na závěr návštěvy Jihomoravského kraje. (iDNES.cz, 27. 1. 2016, 17:02)

─────

Když jsem dnes (27. 1. 2016) v přímém televizním přenosu sledoval tiskovou konferenci prezidenta M. Zemana a jihomoravského hejtmana M. Haška na závěr Zemanovy návštěvy na jižní Moravě, znovu jsem se utvrdil v přesvědčení, že M. Hašek nejen velmi dobře zvládá svou funkci, ale že by to byl výborný a komunikativní premiér. Nikoli „pouťový“ řečník jako B. Sobotka, ale člověk, za nímž jsou vidět pracovní výsledky.  Za Sobotkou bohužel není vidět nic. Celé jeho vládnutí je jedna velká „Potěmkinova vesnice“. A co volební sliby ČSSD? I tady platí známé přísloví: Sliby se slibují, blázni se radují!

●●●

● Švédská dívka šla pomáhat běžencům, a ti ji zabili. Rodiče teď posílají zoufalý vzkaz politikům

Představa o Švédsku coby multikulturním ráji se v posledních týdnech bortí jako domeček z karet. Média pravidelně referují o znásilněních a dalších trestných činech, kterých se dopouštějí přistěhovalci. Aktuálně probíhá vyšetřování smrti dvaadvacetileté dobrovolnice, která pomáhala v jednom švédském uprchlickém centru. - Od loňského září se mladá dívka starala o skupinu mladých uprchlíků ve věku od 14 do 17 let. Tú se ji bohužel stalo osudným a jeden z nich, patnáctiletý Somálec, ji chladnokrevně zavraždil. (ParlamentniListy.cz, 27. 1. 2016, 17:41)

─────

V tomto případě by byl jakýkoliv komentář zbytečný… Ach, ta čeština! (Nepsal to někdo z okruhu „Čechoslováka“ Babiše?)

●●●

● Temné zvěsti o smrti Ransdorfa: Možná to bylo jinak

Smrt komunistického europoslance Miloslava Ransdorfa bude asi prošetřována. U několika českých politiků toto požadovaly Ransdorfova manželka Vlasta a jeho dcera Aneta. Píše o tom dnešní Právo. - A právě kvůli této švýcarské kauze má rodina podle Práva podezření, že úmrtí nebylo náhodné. Prověřovat okolnosti smrti by nyní měla policie. O soudní pitvu prý již bylo požádáno. (ParlamentniListy.cz, 28. 1. 2016, 9:41)

─────

Ransdorfova náhlá smrt je podezřelá už jenom kvůli tomu, že ještě den předtím byl v Bruselu a vystupoval i v televizi. Někdo asi potřeboval, aby rychle zmizel z povrchu zemského. Buď to souvisí s jeho švýcarskou kauzou, nebo s politikou.

●●●

● Valachová chce začít víc podporovat humanitní obory

Ministryně školství Kateřina Valachová (ČSSD) chce začít víc podporovat humanitní obory. Řekla to při rozdávání vysvědčení v pražském Karlínském gymnáziu. Školu si k návštěvě vybrala právě proto, že se zaměřuje na výuku češtiny, literatury, dějepisu a společenských věd. Pro základní a střední školy šéfka resortu zvláštní plán nemá, podpora bude spíš symbolická. Posílit by se ale mělo financování humanitních fakult. (CeskeNoviny.cz, 28. 1. 2016, 11:13)

─────

Paní ministryně, jinak vystudovaná právnička, evidentně neví, která bije, a zřejmě ani netuší, o co ve školství jde. Zkrátka: o situaci v českých školách ví úplný prd. (Podobně jako její kamarád J. Dienstbier ml. je odbornicí „na všechno a na nic“.) Absolventů nejrůznější humanitních fakult máme, že bychom je mohli vidlemi přehazovat. Horší už je to s jejich znalostmi a uplatněním. Těžko zaměstnat někoho, kdo toho ví tak málo jako dnešní absolventi vysokých škol. Takoví „odborníci“, kteří si pletou tvrdé a měkké „i“ (i/y), jsou nám k ničemu. Jenom pracovat se nikomu nechce! Potřebujeme podporovat technické vzdělávání a učební obory! Zatím to bylo jasné všem předchůdcům paní ministryně, jenom jí to jaksi nedochází. Ani titul PhD. jí v tom nijak nepomáhá. Co s tím? Neměla by raději podat demisi, když na svou funkci nestačí?

●●●

Marksová nepomohla. Firma pro postižené přijde kvůli neexistující pokutě o miliony

Slíbila, že napraví nesmyslné byrokratické rozhodnutí, ministryně práce a sociálních věcí Michaela Marksová (ČSSD) však nakonec nepomohla. A paradoxně se odvolává na úřednické postupy. Společnost Fokus Praha zaměstnávající postižené tak přijde o příspěvek 2,3 milionu korun, to vše kvůli dluhu 2 203 korun, který navíc de facto nikdy neexistoval. (Lidovky.cz, 28. 1. 2016, 5:01)

─────

Mylná koncepce rovného zastoupení žen v politice ČSSD přináší své ovoce. Samozřejmě v podobě kyselých a trpkých jablek, která se nedají jíst. Soudružka Marxová-Engelsová je další z neschopných ministrů Sobotkova kabinetu. Ten, kdo čekal, že tato osoba bude někomu pomáhat (kromě sebe a své rodiny), bude nejspíše zklamán. Neschopný Sobotka přece nemůže mít ve své vládě někoho lepšího, než je on sám, není-liž pravda?

●●●

● Lidovci mají velké plány: Více krajských mandátů a v Senátu předehnat ODS

Předseda KDU-ČSL Pavel Bělobrádek by si pro svou stranu přál více krajských mandátů a více křesel v Senátu. Šéf lidovců by za úspěch považoval, kdyby jeho kolegové obsadili jeden nebo dva hejtmanské posty. - „Historicky jsme byli v koalici s ODS a sociálními demokraty. Socialisté byli v koalici s každým od ODS po komunisty. Takže ti mají daleko širší koaliční potenciál, ti jdou s každým. To my dělat nehodláme," konstatoval.  (EuroZprávy.cz, 28. 1. 2016, 14:33)

─────

Vicepremiér P. Bělobrádek patří ke generaci Husákových dětí, a tudíž mnoho věcí zná jen z doslechu nebo vůbec ne. Jinak by věděl, že „dohnat a předehnat“ (USA) bylo kdysi velkým politickým heslem známého sovětského milovníka kukuřice a propagátora zúrodňování celin – N. S. Chruščova. On i jeho snahy jsou naštěstí již minulostí, zato terminologie nikoli. Lidovci budou rádi, když překročí pětiprocentní hranici potřebnou pro vstup do parlamentu. Myslím si, že nové „zmrtvýchvstání“ někdejší Luxovy strany se již konat nebude. Ostatně ‒ kdo si dnes vzpomene na kdysi slavnou politickou hádanku: „Jak se jmenuje had na tři“? Lidovci se tak chovají dodnes. Ještě na něco Bělobrádek zapomněl: jak jeho strana v letech 1945-1989 úspěšně kolaborovala s komunisty. Nechyběla totiž v žádné vládě „Národní fronty“. Nasazovat „psí hlavu“ právě jen ČSSD není ani historicky správné, ani spravedlivé…

●●●

● Dagmar Havlová (62) čtyři roky po smrti manžela Václava: Používá jiné příjmení!

Při sňatku s Václavem Havlem (†75) herečka Dagmar Veškrnová (62) hrdě přijala jeho příjmení. Jméno Havlová si během chvíle každý spojil právě s Dášou. Teď, čtyři roky po smrti svého muže, se už ale začala podepisovat jinak.  Už není jen Havlová, nově se bývalá první dáma, která se pomalu vrací do hereckého světa, podepisuje jako Dagmar Havlová Veškrnová a po letech se tak vrací ke svému dřívějšímu jménu. (Blesk.cz, 28. 1. 2016, 11:41)

─────

Velká komedie na prknech, jež znamenají svět, skončila, avšak život jde dál… Někdejší prezidentova „Dáša“ chce být „in“, a proto ta dvě příjmení bez spojovníku. Aby nebyla jako ta komunistka  Anežka Hodinová-Spurná.  Ale dost možná je to jen proto, že někteří lidé nerozuměli tomu, proč dnešní „nactiutrhači“ hovoří o jejím prezidentském choti jako o „Veškrnovi“.

●●●

● Ransdorfovu smrt prošetřuje policie. Uskuteční se soudní pitva

Okolnosti úmrtí europoslance Miloslava Ransdorfa (KSČM) prověřuje policie, řekl ve čtvrtek mluvčí pražské policie Tomáš Hulan. Ransdorfova asistentka Helena Suchá sdělila, že se uskuteční soudní pitva. (Lidovky.cz, 28. 1. 2016, 15:51)

─────

Nezbývá než vyčkat výsledků vyšetřování a pitvy. Jedná-li se ovšem o „vysokou hru“, stejně se pravdu nikdy nedozvíme…

●●●

● Sobotkovy maily prý záměrně šíří proruské servery. Lidovec Gabal vyprávěl Zuzaně Tvarůžkové, co všechno kremelská mašinerie dovede

Poslanec Ivan Gabal, jenž byl do sněmovny zvolen za křesťanské demokraty, zavítal do čtvrtečního Interview ČT24. Armáda se podle jeho názoru musí opět naučit bránit nějaké území, nejen vyjíždět na zahraniční mise. Musíme se také naučit pracovat s tím, jak se chová Rusko. Do konfliktu posílá neoznačené vojáky a v propagandě lže a budí emoce tam, kde je třeba vést věcnou diskusi. Ruské propagandě navíc napomáhá prezident Zeman. (ParlamentniListy.cz, 28. 1. 2016, 20:12)

─────

Bez ohledu na to, co tvrdí „lidovec“ a havlovec I. Gabal, je důležitější, že úniky Sobotkových e-mailů prokázaly to, co mnozí stejně již dlouho tušili: že totiž premiér dělá politiku namířenou proti lidu této země. Je dobře, že se to občané dozvěděli. Aspoň budou vědět, koho nemají příště volit…

●●●

● Je to větší svinstvo, než si myslíte, varuje Babiš

Ministr financí Andrej Babiš poukázal na „pravdu o mýtě“ a jeho desetiletou historie. Tvrdí, že „je to fakt svinstvo. Víc, než si myslíte.“ (EuroZprávy.cz, 28. 1. 2016, 11:41)

─────

Babiš má tentokrát ve všem pravdu. Tedy v tom, že na tomto byznysu, výhodném výhradně pro firmu Kapsch, se tehdy podílely rukou společnou a nerozdílnou všechny strany zastoupené v parlamentu (kromě KSČM): ČSSD, KDU-ČSL, TOP 09 i ODS. Náklady s tím spojené poneseme všichni – jako občané i jako daňoví poplatníci. Jakou provizi za to dotyční pánové shrábli, se zřejmě nikdy nedozvíme. Jedině že by švýcarské banky prozradily, kdo z našich politiků má u nich tajné konto…

●●●

● Ožebračil jsi rodinu kvůli straně, vyčetla Ransdorfovi na pohřbu jeho žena

Do krematoria v pražských Strašnicích se v pátek přišlo rozloučit se zesnulým europoslancem Miloslavem Ransdorfem kolem čtyř set lidí. Nebývale otevřený smuteční projev měla během posledního rozloučení europoslancova manželka Vlasta.Zesnulému muži vyčetla, že nikdy neměl instinkt na lidi, kterými se obklopil. Její proslov byl plný slov určených nejspíš vedení KSČ. To nepřímo obvinila, že může za jeho dluhy. (Novinky.cz, 29. 1. 2016, 13:05, aktualizováno13:55)

─────

Tak silné emoce pozůstalých po komunistickém europoslanci jsem nečekal. KSČM si tím hezky „zavařila“ u komunistů i u veřejnosti, které jsou jinak komunisté i jejich problémy „šumafuk“. Snad se po tomto pohřbu otevřou oči i těm „věřícím“ komunistům, kteří vždy jen platili členské příspěvky a chodili na schůze i na brigády, zatímco stranická „smetánka“ nedělala nic a rozhodovala o všem a o všech. Vždycky jsem se divil tomu, proč Ransdorf zůstává v této zkompromitované straně. Ukázalo se, že tím hlavně škodil sobě a své rodině. Jako facka zemřelému musela zapůsobit přítomnost M. Semelové, S. Grospiče a M. Grebeníčka na pohřbu. Nenašel se nikdo, kdo by tyto neostalinisty vypoklonkoval ze smuteční síně…

●●●

● Budete mi furt do toho kvákat? Ve Sněmovně bylo kvůli EET opět dusno

Dnešní jednání Sněmovny o schvalování elektronické evidence tržeb se neobešlo bez silnějších výrazů a bylo chvílemi vypjaté. Místopředsedkyně dolní komory Jaroslava Jermanová (ANO) kvůli tomu na deset minut přerušila jednání. Stalo se tak poté, co napomínala ministra financí Andreje Babiše (ANO) a poslanec Daniel Korte (TOP 09 a Starostové), který mezitím hovořil, se na ni kvůli tomu obořil. - Babiš do Sněmovny donesl transparent s nápisem EET levnější pivo a obrázkem půllitru piva. Během projevu poslance Korteho opustil své místo u stolku zpravodajů a za jeho zády ceduli zvedal. Jermanová Babiše opakovaně žádala, aby ji položil. Ve chvíli, kdy se Jermanová opět obracela k Babišovi, se na ni Korte obořil: „Budete mi furt do toho kvákat, paní místopředsedkyně?"  (EuroZprávy.cz, 29. 1. 2016, 11:18)

─────

Poslanec D. Korte „rozebral“ Babiše do posledního šroubečku – jako dětské autíčko. Na Babišově místě bych se zahrabal 20 metrů pod zem. Ten člověk už ztratil poslední zbytky soudnosti. Není mi jasné, jak s tím chce dál pokračovat v politice. Nejhůř ovšem dopadl místopředseda PS J. Bartošek (KDU-ČSL), který se „protlačením“ návrhu J. Faltýnka (ANO 2011) na hlasování o EET dne 10. 2. 2016 zcela „odkopal“ a stranu totálně znevěrohodnil v očích veřejnosti. Dnešek bude „černým dnem“ pro KDU-ČSL. Její volitelnost klesla na nulu. Jermanová je sice nejhloupější poslankyní za ANO, nicméně i jí musí být jasné, že Babiš dříve nebo později v politice skončí. S ním budou muset opustit poslanecké lavice všichni, kdo mu dnes tleskají a lezou do zadku…

●●●

Fiala (ODS): Vládní koalice porušila zákon. Obrátíme se na Ústavní soud

Koalice dnes znásilnila parlamentní demokracii, když odhlasovala ukončení debaty o elektronické evidenci tržeb a stanovila pevný termín hlasování o EET. ‒ „Koalice dnes znásilnila parlamentní demokracii, když odhlasovala ukončení debaty o elektronické evidenci tržeb a stanovila pevný termín hlasování o EET. Připomínám, že Jednací řád Sněmovny je zákon. Je nebezpečné, pokud si ti, kteří vládnou, začnou myslet, že se na ně zákony nevztahují, že si mohou dělat, co se jim zlíbí. Pokud skutečně dojde k hlasování, poslanci ODS odejdou ze sálu. Nebudeme se podílet na porušování zákonů,“ řekl předseda ODS Petr Fiala.  (ParlamentniListy.cz, 29. 1. 2016, 15:21)

─────

Zdá se, že parlamentní demokracie u nás prožívá nelehké časy. Pokud to tak půjde dál, skončíme jako někde na Balkáně nebo na Blízkém východě. Nevylučuji ani, že brzy dojde k IV. pražské defenestraci.

●●●

Zeman se ostře pustil do Sobotky: Škodí sociální demokracii

Premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) škodí podle prezidenta Miloše Zemana sociální demokracii. Vládě vyčetl, že nesplnila slib o depolitizaci státní správy ve služebním zákoně. Chybí mu také, že nebyl přijat zákon o obecném referendu nebo o prokazování původu majetku. (EuroZprávy,cz, 30. 1. 2016, 14:40)

─────

Kdo chce vidět, ten vidí, a kdo chce slyšet, ten slyší. Sobotka je ten, kdo byl ve středověku označován jako „zemský škůdce“. Ti měli místo na popravišti zajištěné. Kdoví, jak skončí tento „státník“, za kterého ho označují někteří naši prorežimní „všeználkové“, různí pisálkové a slouhové každého režimu, lhostejno jakého? ‒ SN kritizují B. Sobotku jako předsedu ČSSD i jako premiéra od samého začátku. Naše analýza z doby těsně před 38. sjezdem strany se ukázala jako pravdivá. Je nejvyšší čas, aby Sobotka opustil oba tyto posty. Prospěje tím nejen ČSSD, ale i této zemi. (Viz článek „Zamyšlení před 38. sjezdem ČSSD“, SN č. 3/2015.)

●●●

Zeman rozděluje společnost a jde na ruku fašistům, řekl Sobotka

Premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) škodí podle prezidenta Miloše Zemana sociální demokracii. Vládě vyčetl, že nesplnila slib o depolitizaci státní správy ve služebním zákoně. Chybí mu také, že nebyl přijat zákon o obecném referendu nebo o prokazování původu majetku. (Novinky.cz, 31. 1. 2016, 13:27, aktualizováno 14:29)

─────

Sobotkova odpověď na včerejší rozhovor M. Zemana na sebe nedala dlouho čekat. Kdyby namísto mediálních přestřelek věnoval svou energii něčemu užitečnějšímu, například „vládnutí“, udělal by lépe! To bychom se měli dobře! Sobotka toho však schopen není. Je to člověk ideově sterilní a názorově indiferentní. Opakuje jen to, co mu předtím někdo „nakukal“. Již před 38. sjezdem ČSSD mluvil o „spiklencích“, kteří prý chtějí uchvátit vedení jeho strany. Teď zase fantazíruje cosi o fašistech. Kdepak jsou? Já tu žádné nevidím, zato v některých státech EU i mimo ni dozajista jsou! Silná slova používali vždycky jen slaboši a politické korouhvičky. Řeč se mluví, voda teče a čas všechno vyřeší – včetně setrvání či demise pana premiéra. Je zbytečné, abych znovu konstatoval, že i tentokrát má Zeman pravdu: ČSSD neprosadila žádný ze svých předvolebních slibů. Do konce mandátu této vlády to už sotva stihne...

●●●

Brzy nashledanou!

mikes.jpgZdraví vás

Mikeš

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Případ(i) aneb exopolitická vědaBaudyš-Baudyšová/Chaun a akademie věd(bororotínsko)

(Iva Jelínkováa Karel Rašín Březen-Rusko/*Izrael, 24. 2. 2016 9:13)

Případ z Kursku (Rusko)- Kurský web ddd.kursk.ru publikoval zajímavou novinku. Počátkem září 2013 se na jedné služebně policie ve městě Kursk rozezvučel telefon. Obsahem telefonátu bylo oznámení, že se po perónu vlakového nádraží v obci Ryškovo prochází jakýsi cizí muž v oděvu policisty z dob Sovětského svazu. Na místo vyjela operativní skupina vedená majorem Černovjajevym. Na místě skutečně po perónu kráčela klidným krokem osoba, oděná do uniformy policisty Sovětského svazu. Tento člověk si udiveně prohlížel vše kolem. Muž vypadal čistě, upraveně, měl nažehlenou uniformu i košili a nablýskané boty. Na opasku měl kožené pouzdro na pistoli. Z kapsy uniformy vyňal při kontrole – coby doklad – pověření spolupracovníka policie, vydané policejním oddělením v Tamboru r.1984 a znějící na jméno Viktor Ageev. .... za dlouhé roky se vůbec nezměnil! Kurští policisté zatelefonovali do Tamboru a bylo jim potvrzeno, že Viktor Ageev byl kdysi skutečně jejich spolupracovníkem, ale je již téměř 30 let nezvěstný. To, co uslyšeli, vyvolalo u kurských policistů šok. Kde se ten muž nacházel tolik let? Proč nezestárnul, proč má na sobě dávno neplatnou uniformu? Sám muž jim ale nemohl zodpovědět nic. Na nic se zprvu nepamatoval, dokonce ani na své vlastní jméno. Ve všech přítomných to zanechávalo pocit, jakoby sem byl přenesen z dávných sovětských dob.
Jak jen v tomto případě nepomyslet na paralelní světy? .... Ale jejich major je okřikl: „Mlčte všichni a podívejte se pořádně, co to má na šíji!“ Muž měl na šíji pod kůží implantován mikročip (EET pro Babišovi pokladničky). Ten mu byl o něco později chirurgickou cestou odstraněn. Přiznávám, že jsem zprvu také myslela, že policisté natrefili jen na nešťastného, nemocného člověka. Ale na druhou stranu podobnými případy se hemží celý internet. Kupříkladu na Západě známý ufolog Budd Hopkins vyprávěl světu unikátní případ, kdy 30. listopadu 1989 v New Yorku před zraky mnoha svědků došlo k přemístění vzduchem Lindy K. třemi humanoidy. Byla unesena z okna bytu a přemístěna do létajícího talíře, který se vznášel nad Brooklynským mostem. .....Dle mínění Budda Hopkinse zasluhují únosy lidí mimozemšťany seriózní zkoumání navzdory skeptikům. Není možné, aby tisíce lidí na planetě Zemi fantazírovalo stejným způsobem. A koneckonců, sami by si implantáty pod kůži nevpravili. Ale vraťme se k hrdinovi našeho příběhu. Viktor Ageev je dle mínění svých přátel dobrý manžel a otec dvou dětí. Jeho žena je v Tamboru známou právničkou. Kolegové hovoří o Viktorovi jako o rozumném specialistovi a spořádaném člověku. V den Viktorova zmizení probíhalo vše jako obvykle. Večer zašel na oddělení uložit svou zbraň do trezoru. Ale nikdo už ho neviděl vyjít z budovy ven! To potvrdili jak hlídači budovy, tak Viktorovi kolegové, kteří stáli tou dobou u vchodu do oddělení. Následující den Viktorova manželka spustila poplach a jeho kolegové prohledali doslova celé město. Viktor jakoby se do země propadl.
Po nějakém čase se nešťastné manželce začaly zdát podivné, nejasné sny. Vídávala svého manžela v oblacích s neznámými bytostmi. Prosila ho, aby se vrátil na Zem, ale on jí odpověděl, že „ještě není čas“. Měsíc před návratem Viktora se více lidem, kteří Viktora osobně znali, zdál podobný sen – viděli v něm Viktora stát na nějakém nádraží a od něj se vzdaloval jakýsi svítící objekt. Není tedy ani divu, že když se tito lidé dozvěděli o Viktorově návratu, hovořili všichni jako jeden hlas, když říkali:“Čekali jsme na váš telefonát, že jste našeho Víťu našli na nádraží“. Jak toto vysvětlit? Čím jsem si ale jista, je, že není správné takovéto události zatajovat. Vždyť je to náš život. A čím více budeme dostávat informací, tím dříve se přiblížíme k rozluštění velkých tajemství Vesmíru.
P.S. V současné době se Viktor Ageev nachází na pozorování v Moskvě v Institutu Serbského. Touto událostí se již zabývají i další ruští a zahraniční vědci. (Z etických důvodů byla jména v článku změněna.) Překlad z ruštiny: Iva Jelínková Zdroje: paranormal.news.ru; www.esoreiter.ru Přidal/a Karel Rašín Březen 22, 2015 17:19

Něco hezkého a slušného našim dětem od Mikeše a Fausta s něco záhad z Antarktidy?

(Viditelný pes Faust-neviditelný kocour/Stanislav Šolc&AfA, 22. 2. 2016 20:36)

Něco hezkého a slušného našim dětem od Mikeše a Fausta: www.youtube.com/watch?v=ybdPdK06H8s Published on May 28, 2012 Více o parní nabíječce na www.petrsedyabcd.blog.cz. Můj blog o parních motorech má adresu www.parnistroj.blogspot.com Parní nabíječka.wmv Published on May 16, 2015 Soutěž ve výrobě nebo vývoji parních motorů Parni motory www.youtube.com/watch?v=IKgbv_IwlJ4 Technické muzeum www.youtube.com/watch?v=4NfKALP6FsQ Ekologická parní kogenerační jednotka Soutěž Nápad roku Uploaded on Jun 1, 2011 2.místo Vodafone Nápad roku 2011 - Luboš Harník
AfD - Kanal von MrRollo67 www.youtube.com/watch?v=i37cBOedFvI a využití u starší generace: Diesel-Elektrischer Rasenmäher (Seniorenmobil) Uploaded on Mar 20, 2011 a jak cstovat lépe a dál:
Reiseempfehlung für Husum www.youtube.com/watch?v=4cu7hdcRxsQ Published on Feb 23, 2013 Deutsche Welle Beitrag. Reisetipps für Husum - z Husum do ANTARKTIDY?
PÁROU: www.youtube.com/watch?v=p6X9_fjZbKc Uploaded on Nov 26, 2010 Dampfzugtreffen April 2009 18 201 kam mit sechsstündiger Verspätung, weil sich unterwegs jemand stilvoll vor den Zug geworfen hatte. Ankunft 18 201 bei 06:52 Ein enthusiastischer Dieselmotorfan möchte unabhängig vom Stromnetz seinen elektrischen Rasenmäher benutzen und auch mit dem Gefährt zum Brötchenholen fahren können. Der 7kW Drehstrom- Dieselgenerator sollte eigentlich nur als Notstromaggregat für die Versorgung eines Einfamilienhauses dienen. NEBO LODÍ? Nordsee IV - www.youtube.com/watch?v=bHVzSQW7C0E
Hafenrundfahrt im Hamburger Hafen Published on May 28, 2013 - Dieses mal gibt es eine Hafenrundfahrt von mir. Die Stadt mal aus dieser Sicht zu sehen ist einfach spannend.
pak přesednout na norskou ryhclou dopravu: www.youtube.com/watch?v=yoMoKN5C-_k - Hurtigruten 2015 - Zeitraffer/Timelapse (Nordnorwegen, Nord-Norge, Northern Norway) www.youtube.com/watch?v=HtkBlWLFcsc - Mit Hurtigruten MS Polarlys im Winter unterwegs no a konečně jsem v Antrktidě díky hodným Norům: Hurtigruten comes to Antarctica: Published on May 21, 2015 - Hurtigruten is expanding in Antarctica, and the locals seem pretty excited about it. With the new ship MS MIDNATSOL we double our capacity and triple our expedition activity offers. všichna zvířátka vítají Mikeše!
Mikeš se dívá na Halíkovu Televizi: www.youtube.com/watch?v=gE3KsYTPaVE
Antarctica Arctic Ahnenerbe 1/4 jak jinak než - rusky! Miláčci pana Klause na pokračování:
www.youtube.com/watch?v=DBsE1GJn5j8

part 1 http://www.youtube.com/watch?v=eQAyPV...
part 2 http://www.youtube.com/watch?v=hF8rZO...
part 3 http://www.youtube.com/watch?v=ELMx0n...
part 4 http://www.youtube.com/watch?v=IJhxmR...
THE EVIL ON EARTH
part 1 http://www.youtube.com/watch?v=eNN_mo...
part 2 http://www.youtube.com/watch?v=2igFoU...
part 3 http://www.youtube.com/watch?v=d7P2Vh...
Ancient Aliens impressive discovery
part 1 http://vimeo.com/45561016 http://www.youtube.com/watch?v=pQ1Lue...
part 2 http://www.youtube.com/watch?v=_yzQMr...
part 3 http://www.youtube.com/watch?v=X7Ttjw...
part 4 http://www.youtube.com/watch?v=4Ct33q...
part 5 http://www.youtube.com/watch?v=_Ud_Xn...
part 6 http://www.youtube.com/watch?v=VssXoS...
part 7 http://www.youtube.com/watch?v=0697Yi...
part 8 http://www.youtube.com/watch?v=pPnEhz...
part 9 http://www.youtube.com/watch?v=rtO3la...
part 10 http://www.youtube.com/watch?v=81q6yk...
part 11 http://www.youtube.com/watch?v=2S6VoA...
The Terra Papers Перевод на Русский язык первая часть тут http://www.youtube.com/watch?v=B-7Piu...
вторая часть http://www.youtube.com/watch?v=IgQ1Gl...
третья часть http://www.youtube.com/watch?v=8LJF1V...

Automatická měřicí stanice Masarykovy univerzity zachytila nejvyšší naměřenou teplotu v Antarktidě

(Mikeš-Antarktida/ Brno-ČTK, 22. 2. 2016 19:09)

Brno - Automatická měřicí stanice Masarykovy univerzity loni v březnu nejspíš zachytila dosud nejvyšší naměřenou teplotu v Antarktidě: 17,8 stupně Celsia. Mezinárodního uznání se rekordu dostane po ověření přístrojů a publikaci. Vědci obsluhují stanici jednou ročně, zaznamenaný údaj tak z paměti zařízení vyzvedla až letošní expedice, která se z Antarktidy vrátila minulý týden. "V podstatě tím potvrzujeme, že globální klimatická změna se týká celého světa, včetně Antarktidy," řekl novinářům klimatolog Kamil Láska. Zároveň ale dodal, že oteplování vzduchu v posledních letech je částečně kompenzováno nárůstem sněhových srážek. Úbytek ledovců v Antarktidě tedy není tak dramatický, jak by vzestup teploty vzduchu mohl naznačovat. Klimatické konference tady probíhají už čtvrt století a za celou tu dobu neměly na klima žádný vliv, říká klimaskeptik Vítězslav Kremlík. Video Klimatické konference tady probíhají už čtvrt století a za celou tu dobu neměly na klima žádný vliv, říká klimaskeptik Vítězslav Kremlík. Vědci, kteří každoročně přijíždějí na ostrov Jamese Rosse, mají v okolí své základny více automatických stanic. Rekord zapsala ta, která je na vrcholové části ledovce Davies Dome v nadmořské výšce přes 500 metrů, a to 23. března 2015 v odpoledních hodinách. Argentinští kolegové o den později na jiném místě naměřili 17,5 stupně Celsia.
Podobné teploty vzduchu se v Antarktidě vyskytují velmi ojediněle, a to nejčastěji v oblasti Antarktického poloostrova, kde podle vědců teplota vzduchu na zemi za posledních 50 let nejvíce vzrostla. Změnu klimatu vědci z Masarykovy univerzity sledují na expedicích každoročně. Nasazují do výzkumu i nové technologie. "Například výzkum změn permafrostu, tedy trvale zmrzlé půdy, jsme letos obohatili o nová zařízení. Do šest a půl metru hlubokého vrtu jsme instalovali elektrické teploměry, pomocí kterých získáme informace o vertikálním profilu teploty a jejím vývoji s hloubkou a časem," uvedl vedoucí expedice Pavel Kapler. Možnosti řešení problémů s oteplováním. Závěry z jednání IPCC. Možnosti řešení problémů s oteplováním. Závěry z jednání IPCC. Letošní výprava trvala 30 dní. Zúčastnilo se jí šest vědců, tedy méně než v minulých letech. Důvodem je nejasné financování výzkumu ze strany státu. V příštích letech ale expedice budou znovu početnější. Ministerstvo školství totiž rozhodlo o financování výzkumného programu Czech Polar 2. V letech 2016 až 2019 ministerstvo vyčlenilo 74 milionů korun, které si rozdělí Masarykova univerzita a Jihočeská univerzita, která má základnu v oblasti Špicberk.
autor: ČTK
Mikeš: hlavně, že všeználek Klaus se všemi těmi „vlastenci“ vyprávěl, že se ochlazuje, aby mohli kšeftovat s uhlím. Tedy „uhlím“ - hlínou co je tak dobré na kočku, neboť v kamnech nehoří, ale musí se pálit pracně v elektrárnách a pak se musí zdražovat proud tak, že ctěné nekočičí veřejnosti hezky přirazí platby na jistič, až jim přejde chuť snít o reformách Otce zakladatele té vší všivárny. Už ani v té Antarktidě se jeden pořádně nemůže těšit z hezké bílé zimy. Lezou sem „znalci“ tučňáků. Chudáci, tučňáci! Po tom co je ti duchovní od Halíka pěkně zprznili..... Nyní u nich čeští akademici objevili nějakou podivnou bakterii, ale ono to bude něco spíš přes kapavku či tak nějak!“

Theresienbad : Pobouřená Vídeň. Irácký běženec znásilnil 10letého chlapce

(ČTK - Ing.Norbert Hofer des Präsidentschaftskanditaten, 8. 2. 2016 23:49)

Ing.Norbert Hofer Freiheitlicher Parlamentsklub Dr.-Karl-Renner-Ring 3 1017 Wien - norbert.hofer@fpoe.at 07.02.2016 - Velké pobouření v Rakousku vyvolal případ iráckého žadatele o azyl, který ve veřejném bazénu ve Vídni znásilnil desetiletého chlapce. Případ se stal v prosinci, ale zveřejněn byl údajně s ohledem na ochranu identity oběti až v závěru tohoto týdne. Norbert Hofer, který za nacionalisticky orientovanou Svobodnou stranu Rakouska (FPÖ) kandiduje na rakouského prezidenta, vyzval k okamžitému vyhoštění pachatele. Hněv Rakušanů znásobila i Iráčanova obhajoba. Ten se k činu bezprostředně přiznal a své chování vysvětlil tím, že byl sexuálně frustrovaný, neboť po čtyři měsíce neměl pohlavní styk. Dvacetiletý muž, který přišel do Rakouska v září, měl prý naposledy se ženou poměr v Iráku, ale ne se svou manželkou. Ta podle něj po narození jejich dcery byla neustále nemocná. "Něco takového je v celé zemi zakázané," odpověděl podle vyšetřovatelů Iráčan na dotaz, zda je znásilňování dětí v Iráku možné. Řekl také, že si je vědom, jak strašnou chybu udělal, když podlehl přebytečné sexuální energii.
Znásilněný chlapec se v bazénu seznámil s patnáctiletým hochem, kterého Iráčan doprovázel. Ten nakonec svou oběť zatáhl na toalety a po činu odešel zpět do bazénu, kde skákal ze skokanské věže. Zde ho také policie zadržela. Chlapec musel být kvůli utrpěným zraněním ošetřen v nemocnici. "Když se údajný žadatel o azyl takto chová, nemá žádné právo na budoucnost v Rakousku a musí být okamžitě vyhoštěn," uvedl v sobotním prohlášení Hofer. Ostré komentáře zanechali také čtenáři v diskuzích pod internetovými články. "Je jasné, že když byl Iráčan čtyři měsíce bez sexu, tak je zcela normální sáhnout po malém chlapci," napsal ironicky jeden z nich s tím, že doufá, že pachatel nebude jen vyhoštěn. Chování běženců je v centru zájmu médií i veřejnosti po silvestrovských incidentech v západoněmeckém Kolíně nad Rýnem, kde se udály četné případy obtěžování žen. Podle předběžných závěrů policejního vyšetřování byli pachatelé přistěhovalci a velkou část tvořili žadatelé o azyl.
Autor: ČTK

Hlupákům doporučeno nečíst!

(inteligence SERVIS, 8. 2. 2016 12:29)

Hlupákům doporučeno nečíst!

server American European News: „Průvod ultralevicových anarchistů s transparenty „Uprchlíci, vítejte!“ se střetl 6.2. 2016 v Praze s bizarní a koordinovanou skupinkou „nácků“, které koordinoval muž v hnědé bundě a současně ten samý muž v podstatě koordinoval i uniformované policisty na druhé straně pomyslné barikády. Zajímavé bylo i místo, kde se maskovaní náckové nacházeli a z jaké budovy vycházeli. Z budovy v majetku ministerstva vnitra. Zapálení sociálního centra v Praze tak dozajista nemají na svědomí občané, ale právě někdo z těchto provokatérů“.

Jedině Svobodne noviny v „českém prostředí“ se přiblížili pravdě zesměšněním pana Fendrycha a jeho „Césara“ /Rumla, kteří blábolili do USA, že jsou „oni“ ti největší demokraté za vlády pana Havla. Ovšem Spojené státy nestály nikdy trvale na pozici obrany komunismu a komunistů, i když mnohaletá podvratná činnost komunistů byla nesmírná. Nyní se „podobní“ snaží zúročit v podobě familie Clinton nekonečné pokračování dílny Leninových pohrobků internacionálního marxismu a podobných systémů, které zavedly po roce 1917 v Rusku za pomoci internacionalistů žido- liberalistické kruhy.... V Praze podobná soldateska z Ministerstva vnitra a Policie ČR chce okleštit lidská práva po té , když 6.2. 2016 sehráli havlovské absurdní představení na „vypálení centra pro uprchlíky“ na Žižkově, kde vše je jen jinak. Zcela jinak, z původních zápalných lahví z benzínem“ a vypálení je už jen házení policejních výbušek a petard, a podpálení záclon zevnitř samotnými provokatéry z řad „pomocníků“? Koho? Vnitra ČSSR transformovaného skrze Klause a jeho Havla do podoby havlárny – nyní 6.2. 2016 hry na vypálení „centra pro uprchlíky v Praze na Žižkově“? Kde jde o zkoušku na zbavení většiny obyvatel “česka“ lidských a občanských práv a zavedení stejně zrůdného vyjímečného stavu jako ve Francii, kde izraelské komando nedávno jako Arabové „francouzského původu“ povraždilo stovky nevinných Pařížanů, aby mohly být zavedeny (pro)izraelské zákony?

Einsteinova noční můra-od parní nabíječky po ohřívání papiňáku jadernou fúzí !

(Profesor Jim Al-Khalili, Jana Moravská, Petr Šedý, 7. 2. 2016 0:36)

Einsteinova noční můra -od parní nabíječky po ohřívání papiňáku jadernou fúzí ! Ekologická parní kogenerační jednotka: soutěž Nápad roku

http://www.youtube.com/watch?v=PNRf_lbdwVo Oto mysek Parní stroj http://www.youtube.com/watch?v=4NfKALP6FsQ Luboš Harník
Ekologická parní kogenerační jednotka soutěž Nápad roku - Jana Moravská https://www.youtube.com/watch?v=He4kP0RZzVQ Ústav fyzika plazmatu ČAV ČR - S jadernou fúzí nebudeme v nouzi
Tajemný svět kvantové fyziky E01 Einsteinova noční můra published on May 7, 2015 - http://www.youtube.com/watch?v=QT0LbDDyKL0 Profesor Jim Al-Khalili nás seznámí s dějinami kvantové fyziky, jejímž základem je jedna za nejzajímavějších vědeckých teorií na světě. Historie kvantové fyziky má svůj počátek na úsvitu dvacátého století, kdy poměrně jednoduchý problém, konkrétně výzkum mechanismu fungování žárovky, zavedl vědce ke skryté mechanicé hmoty a k subatomovým stavebním prvkům světa kolem nás. Fyzikům se otevřel svět, ve kterém jedna a tatáž věc může být ve stejný čas na několika různých místech najednou, kde děje jsou ovlivňovány šancemi a pravděpodobnostmi a kde se člověku zazdálo, že skutečnost existuje jen tehdy, když ji pozorujeme.
http://petrsedyabcd.blog.cz/pro-dospele
http://testy1234.blog.cz/1009/rezonance-parnich-stroju-koutek-pro-komunikaci
http://parnistroj.blogspot.cz/2012/05/rezonator.html
http://www.c-n-c.cz/viewtopic.php?f=105&t=9007
http://paromanie.webnode.cz/tepelne-motory/ www.paromania.cz
poil532@seznam.cz
http://archive.is/petrsedyabcd.blog.cz

http://parnimotory.blog.cz/
Návod na výrobu malého parního stroje
„Dnešní verze mých parních strojů jsou jednoduché a navíc nemají konkurenci,“ píše Petr Šedý z Prahy, jenž se více než deset let zabývá zkoušením a výrobou prototypů i hotových funkčních parních strojů, a přidává návod na stavbu stroje. „Pokud si chceme udělat byť jen jeden stroj, je lepší vyrobit více stejných součástek (válců, pístů), protože se nám nepodaří všechno hned napoprvé a zařízení nemusí fungovat; budeme mít tak prostor k dalším pokusům,“ radí Petr Šedý. - Také je třeba pro začátek vědět, že pořízení některých součástek jednotlivě bývá velice drahé. Například za ohnutí základové desky můžeme zaplatit víc než za samotný materiál. - Využití parního stroje
Jeden příklad za všechny: Na chatě nemáme proud, ale všude kolem je spousta dřeva, proto můžeme malým parním strojem pohánět třeba alternátor z auta, nebo na hnací hřídel nasadit brusku. Větší parní stroje tohoto typu mají takovou sílu, že je lze využít jako motor k cirkulárce.

Těšíme se na Vás! Dvacetiletá Norka Nano je kočka! Negativní ET?

(reporter Silje Ese-NRK P3-Exopolitika, 6. 2. 2016 23:46)

Pravidelné setkání členů a příznivců exopolitiky v Praze - 22. února 2016 - od 17:00 hod. - Členové a příznivci exopolitiky se pravidelně jednou měsíčně scházejí - většinou v Praze. Na schůzce se diskutuje o exopolitických, záhadologických a příbuzných tématech - ve zvoleném prostředí je možnost zakoupit si zdravé nápoje a občerstvení. Noví zájemci pište si o místo setkání na: Těšíme se na Vás! http://procproto.cz/kuriozity/ dvacetileta-norka-je-presvedcena-ze-je-kocka-uveznena-v-zenskem-tele/ http://youtu.be/YWeBunPiIzo Published on Jan 26, 2016
Norwegian reporter Silje Ese loves talking to people that are different. One of the people she has followed for a while is 20 year old Nano. Nano says she is a cat. She feels like a cat // Reporter Silje Ese elsker folk som skiller seg ut! En av dem hun har fulgt en stund er 20 år gamle Nano, som hun møtte på «emohjørnet» Born in the wrong species // Født i feil art
NRK P3 - Je nezbytné postavit se proti negativnímu vlivu islámu, jako je ženská obřízka, vynucený sňatek, nebezpečné pronásledování či vynucený potrat. Je nezbytné postavit se důsledně proti negativnímu vlivu islámu, jako je například ženská obřízka, vynucený sňatek, nebezpečné pronásledování či vynucený potrat nebo třeba prosté nerovnoprávné postavení žen tak, jak to vnímáme my. V této souvislosti bych ale také ráda poukázala na fakt, že i náš tzv. demokratický a moderní středoevropský stát má své problémy v této oblasti. I u nás často dochází k domácímu násilí na ženách a čísla jsou děsivá – 38 % žen v ČR zažilo během svého života některou formu násilí ze strany stávajícího nebo bývalého partnera či manžela a 37 % ze strany jiného muže. Celkově zažilo alespoň jednu z forem agrese 59 % žen. Desítky týraných dětí a seniorů prožívají svá každodenní utrpení, tisíce našich občanů jsou ohroženy chudobou a zase jsou to seniorky, které upadají do chudoby více než muži vzhledem k nižším platům a následně také důchodům. Narůstá počet mladistvých alkoholiků, uživatelů drog, bezdomovců… Zatím nám, bohužel, chybí opravdu účinné nástroje a někdy i vůle k boji proti všem těmto negativním jevům.

(bio)líh pro Zemana nebo pro "mimozemšťany"? Když trojúhelník, tak s Kočkou!

(Kozláček-Podhradí, 6. 2. 2016 23:37)

A co pozemšťané u Zemana: „Policie pozatýkala 9. března osm lidí pro podezření z korupce. Byli mezi nimi i tři funkcionáři ČSSD a sociálnědemokratický lobbista František Vybíral. Aféra dostala název „kauza biolíh“, protože úplatky se údajně rozdělovaly kvůli miliardovému byznysu na přimíchávání biolihu do benzinu. Co je v případu jasné Jisté je, že Vybíral skutečně dostal na účet od kolínského lihovaru Bioferm 15 milionů korun a že část peněz předával státním úředníkům. Co je nejisté: Proč policie od samého začátku stíhá realitního magnáta Miloše Červenku v rámci „kauzy biolíh“, když v jeho případě o biolíh nešlo? Jak se případ vyšetřuje: Policie všechny obviněné už propustila z vazby. Očekává se, že státní zástupce podá obžalobu až na podzim. Hlavní aktéři: František Vybíral lobbista, bývalý člen ČSSD Policie ho odposlouchávala a zjistila, že má nadstandardní vztahy s úředníky i s politiky z ČSSD. Od kolínského lihovaru dostal 15 milionů korun a část peněz použil právě na uplácení některých sociálních demokratů. Je hlavním aktérem kauzy biolíh. Ludmila Schwarzová bývalá členka širšího vedení ČSSD - Bývalá vedoucí sekretariátu náměstka ministra dopravy Petra Pospíchala a členka širšího vedení ČSSD. Podle policie si vzala od Vybírala úplatek za poskytnutí důležitých informací v kauze biolíh. Má vazby i na někdejšího ministra průmyslu Grégra. Jan Hanáček bývalý poradce ministra Škromacha - Exporadce ministra práce a sociálních věcí Zdeňka Škromacha. Policie z odposlechů zjistila, že od Vybírala úplatky doslova „škemral“. „Franto, můžu zítra na beton počítat s těmi penězi?“ ptal se Vybírala. A jindy mu třeba napsal v SMS zprávě: „Potřeboval bych 30 tisíc.“
Josef Láznička bývalý úředník a bývalý člen ČSSD - Bývalý tajemník Státního fondu dopravní infrastruktury. I on si podle policie bral úplatky od lobbisty Vybírala. Byl často v kontaktu s vrcholnými politiky ČSSD. Všechny tyto aktéry už z ČSSD vyloučili. Praha – Možná to bude znít neuvěřitelně, ale v jedné z největších korupčních afér tohoto roku – kauze biolíh – sehrál důležitou roli milostný trojúhelník. Z policejních dokumentů, do kterých MF DNES nahlédla, vyplývá, že šlo o policistu Petra Kočku, olomouckého lobbistu Františka Vybírala a jejich společnou milenku, šestadvacetiletou Janu Brázdovou. - Případ velké korupce z lásky - SERIÁL MF DNES. Přinášíme sedmou část ze série článků mapujících politické aféry posledního roku. Jak dnes žijí jejich tehdejší aktéři? Jak pokročila policie při vyšetřování? Co zůstává nejasné? Dnešní téma: Kauza biolíh, která přivedla do vazby tři funkcionáře ČSSD.- Neuzavřeno Kauza s otevřeným koncem - Praha – Možná to bude znít neuvěřitelně, ale v jedné z největších korupčních afér tohoto roku – kauze biolíh – sehrál důležitou roli milostný trojúhelník.
Z policejních dokumentů, do kterých MF DNES nahlédla, vyplývá, že šlo o policistu Petra Kočku, olomouckého lobbistu Františka Vybírala a jejich společnou milenku, šestadvacetiletou Janu Brázdovou. Sociální demokrat František Vybíral je nyní veden jako hlavní podezřelý, který rozdával milionové úplatky dvěma úředníkům ministerstva dopravy, Ludmile Schwarzové a Josefu Lázničkovi, a také poradci ministra práce a sociálních věcí Janu Hanáčkovi. Policie tvrdí, že od nich dostával důležité informace k připravované státní zakázce na přimíchávání biolihu do benzinu, což byl výnosný miliardový byznys. Toto vše dělal Vybíral podle policie pro kolínský lihovar Bioferm, který na to Vybíralovi uvolnil celkem 15 milionů korun.

I o kočičích kamarádech,jak lítají lovit myši do jiných galaxií:Kocour Mikeš straší(Cikáni kradou Mikeše do pytle)díl.5|6

(Mikeš – Antarktida/ KTK pro Kocourkov a jeho věrné! , 6. 2. 2016 18:35)

Mikeš – Antarktida- I o kočičích kamarádech, jak lítají lovit myši do jiných galaxií: / Kocour Mikeš straší (Cikáni kradou Mikeše do pytle) díl.5 | 6

Mutual UFO Network (MUFON): Posílám něco z americké satelitní televize, CIAs X-Files. I o kočičích kamarádech, jak lítají lovit myši do jiných galaxií -
V Antarktidě je zdravo, ale dost nuda. Nekrade se zde, nevraždí, neřádí tady kapsáři, ,cikáni ani podobní, ani nezuří multikulturalisté, že Antarktida byla odnepaměti obydlena Afričany od rovníku.... a nestěhují sem 86 milionů islámců nebo Mexičanů a Portorikánců.... . Prostě nuda, ne jako v Německu, kde pořád něco mají či jako v Budějovicích, kde je vše absolutně vše neustále vpořádku, i když doopravdy není. Zamordují si tam biskupa, samozřejmě nemocného, i když tam mají léčitelskou firmu cholera, či tak nějak. Kde léčitelé, astrologové / exopolitici kývají od rána kyvadélkem, obřezávají se, či připravují duchovně na obřízku, balada jak u Nerudy.
Tak v tom horkém antarktickém létě 2015/ 2016 mám u německých kamen dost času spát nejen u televize, ale i si číst nejnovější zprávy z Kocourkova. Já raději tu americkou televizi KTTV Fox News Los Angeles (on X-Files), jak CIA zase odtajnila tajné svazky jak „Aktů X“, kde hraje herec Duchovny sám sebe a podivnou FBI, co je na kočku. Musíte to vidět. Nedávno zde přistálo UFO, takové divné letadlo, žádná kola, žádné lyže, žádný podvozek.... Letadlo na kočku! Prostě si to jen tak postaví kousek nad led a sníh a vyběhne bílý kocour, a hnedle ke mně: „Čau, mňááááááááááááááááááááu Mikeši....!“ Ale kočky i kocouři v Galaxii Andromedy mňoukají jako u nás v Kocourkově a že by rád medle do Cirkusu Kludský. Hezky jsme si pomňoukali! A maličko poprali..... Že by nemluvil česky, ale andromédsky..... Tak jsem ho poslal to „českého parlamentu“, kde stejně nikdo nic neposlouchá a vypadá to tam stále jako v Cirkuse Kludský....

Než tam vystoupí ten bílý kolega kocour z vesmíru, tak něco nového! Podívejte se zatím na originální americké zprávy, z FOX News, kterou nemá rád pan kandidát na presidenta USA D. Trump. Asi přes jeho bývalou ženu s ním udělám rozhovor - na kočku! Ahoj z Antarktidy, hezké pokoukání a přání šťastné cesty s UFO bílému kolegovi kocourovi z Andromedy, co nechytá od rána do večera bílé myši jako Kalousek!!!!!
www.mufon.com/ufo-news/mufons-jan-harzan-cia-document-download-and-x-files www.youtube.com/watch?v=nAwYmu9WFSw KTTV Fox News Los Angeles on X-Files - Mutual UFO Network (MUFON) Published on Feb 3, 2016 - This video is shown by permission of KTTV Channel 11 Fox News Los Angeles from their 10 p.m. broadcast on February 2, 2016, about the CIA release of UFO documents with the recent release of the X-files mini series. MUFON's Executive Director Jan C. Harzan is a guest in this segment and talks about the real X-Files. CIAs X-Files: KTTV Fox News Los Angeles on X-Files - YouTube
www.youtube.com/watch?v=nAwYmu9WFSw This video is shown by permission of KTTV Channel 11 Fox News Los Angeles from their 10 p.m. broadcast on .. KTTV Fox News Los Angeles on X-Files
Mutual UFO Network (MUFON)

www.youtube.com/watch?v=UyuYiHP8XpI Kocour Mikeš - Mikeš na hruškách 1/6 (pro děti). YouTube pro ... O kocouru Mikešovi a jeho přátelích - www.ceskatelevize.cz/porady/870772-o-mikesovi/274353993580006-jak-mikes-zachranil-bobese/
www.youtube-download.cz/?v=6V1jtdHi5Uw - Kocour Mikeš straší (Cikáni kradou Mikeše do pytle) díl.5 | 6

Když nebudeme napojeni na síť, nebudeme muset platit ani za rádio a televizi!

(Petr Šedý, 6. 2. 2016 14:00)

Když nebudeme napojeni na síť, nebudeme muset platit ani za rádio a televizi! - Jak vidíte, máme se na co těšit!
Motto: Havlo- Klauso- Zemano„(i)stán“ opozičně-koaliční moudrost - Kdo je bohatý, má co ztratit a proto není hrdý a je schopen pro pár korun prodat i vlastní babičku.“ V roce 2050 mi bude už 102 let. Budu mít za sebou jenom asi 20% života, ale takhle blbě určitě vypadat nebudu. Je vidět, že tento pán se buď přecpává knedlíky a nebo jí špagety. Určitě pije i mléko a má za sebou nějaký ten infarkt. Pochybuji, že nějací Asiati nebo běženci by nám hrozili. I když přijdou, zase rychle odejdou, neboť se jim v naší zemi líbit nebude. Češi jsou sice málo agresivní a jiné komunity nezabíjejí, ale udělají jim takové prostředí, že odejdou sami. Viděl jsem to už mnohokrát na našem sídlišti. Cizince prostě separují a nikdo se s nimi vůbec nebaví. Je téměř neuvěřitelné, jak to těm cizincům vadí. Žádný cizinec, který vypadá jinak nežli náš běžný člověk nevydržel u nás déle nežli půl roku. Nikdo ho ani nezabil ani nevyháněl, ale odešel sám...Většina cizinců je velice hrdá na svoji kulturu, kdežto češi si neváží žádných hodnot. Cizinci pak odcházejí znechuceni a nechtějí s námi nic mít... Hrdost člověka se často blíží chudobě. Kdo je chudý, je většinou i hrdý. Kdo je bohatý, má co ztratit a proto není hrdý a je schopen pro pár korun prodat i vlastní babičku. Cizinci, kteří k nám přicházejí utíkají často ze svých domovů, protože by doma nepřežili. Jsou hrdí a namyšlení a nemají ani nejmenší představu co je v Čechách čeká. Jsou přesvědčeni, že je budeme vítat jako hrdiny, kteří se vzepřeli tamnímu režimu. Zde je však čeká jenom pohrdání a nikdo je nebere vážně. Hrdost v Čechách nic neznamená a to je pro většinu našeho obyvatelstva velice dobré. Je to dokonalá obrana proti běžencům. Lidé, kteří vypadají jako ten na obrázku si myslí, že mohou všechno. Ale to se mýlí. Česko je naše země a my si tady budeme dělat to, co chceme. Nenecháme si do země pouštět nikoho, kdo se nám nelíbí. Na první pohled sice nejsme rasisti, ale jsme něco mnohem horšího. Nejsme sice agresivní a ani na cizince nestřílíme, ale máme metody mnohem silnější a to je pohrdání a ignoranci, které jsou podstatně silnější nežli jakékoliv zbraně a násilí. Uvedu příklad: Jedna paní, která má početnou rodinu a přistěhovali se odněkud ze středního východu, měla své dvě děti v naší školce. Nikdo těm dětem neubližoval, nikdo jim nic nevytýkal, akorát se s nimi žádné děti nechtěli vůbec bavit. Ty děti byly doslova v izolaci a stěžovali si doma. Rodiče šli na úřad a chtěli to řešit. ...Trvalo to tři měsíce a Syrská rodina se odstěhovala do Německa. .... Většinu lidí bude asi zajímat, jak si vyrobit elektřinu v paneláku a jak se odpojit od elektrovodné sítě. Když nebudeme napojeni na síť, nebudeme muset platit ani za rádio a televizi. www.facebook.com/petr.sedy.35/videos/1016982361646369/?l=6694496077445260762 - Podívejte se na video. Stačí okopírovat a hodit do horního okna.
CHCETE SVOBODU NEBO KONTROLU?
V poslední době občas, místy často, přichází na přetřes toto téma: hotovost je nepřítelem číslo jedna... - > Plánovaný konec pětiseteurové bankovky je jedním z kroků v tažení proti hotovým penězům jako takovým.
> Cílem bezhotovostních peněz je, aby veřejné instituce měly platební oběh pod kontrolou. - > V takovém světě by konečně mohla být zdaněna každá transakce. A za každou transakci by se také mohl vybírat poplatek... - Mafie, systém, tj. stát + banky by rádi měly pod kontrolou životy lidí, informace o tom, co dělají, co kde kupují, kde inkasují - plus ještě vše krásně zdanit, zpoplatnit... -Konec hotovosti je v současném e-světě virtuálních hodnot jednoduše dosažitelný. Digitální měny existují a o jejich zavedení postupně uvažují také centrální banky... TĚŠÍTE SE..? CHCETE TAKOVÝ SVĚT? A vepřové je zdravé! Chce to méně zírat na TV více piva a vepřového! Taková vepřová hlava, je pošušňání!

Německá vláda ve středu schválila zpřísnění azylových zákonů

(Martin Koller , 6. 2. 2016 11:41)

datum: 4.2. 2016 19:12 - „Německá vláda ve středu schválila zpřísnění azylových zákonů. Bez šance tak budou migranti ze severoafrických zemí, jako jsou Alžírsko, Tunisko nebo Maroko. Zpřísnění má platit od 1. března. Lze to vnímat jako první signál obratu v dosud extrémně vstřícné politice německé kancléřky? Nakolik to může být jen úlitba Bavorsku, jehož vláda vyhrožovala hnát berlínský centrální kabinet k ústavnímu soudu a vyhrožovala sesazením Merkelové? Je to něco, co zastavilo cestu kancléřky na politický hřbitov, jak tvrdili někteří? Před několika dny navíc Angela Merkelová vyjádřila přesvědčení, že po skončení válek v daných zemích se uprchlíci vrátí zpět do své vlasti. Věříte tomu? Pokud by nechtěli zůstat například v Německu natrvalo, proč uprchlíkům nestačila první bezpečná země, do které dorazili, jak často argumentuje prezident Zeman?
Podle mého názoru se Merkelová snaží co nejdéle udržet tok ilegálů do Evropy, a to několika způsoby. Je to kombinace lhaní, nátlaku a vytváření iluzí. Především se je pokusí legalizovat na hranicích Schengenu nebo ještě před nimi v Turecku. Tím z nich udělá legální migranty. ....Proč je v Německu i jinde tak zuřivá snaha o jejich integraci? To je stejné, jako by chtěl někdo integrovat turisty. Kdyby někdo něco takového navrhl, bude prohlášen za blázna..... V neposlední řadě se Německu nepodaří naprostou většinu z nich dostat ze svého území. Kdysi se o totéž pokoušeli s Turky a výsledky byly mizivé, i když dostávali tučné odstupné. .... Německo se je pravděpodobně bude snažit rozestrkat do okolních zemí. Takže mnozí ilegálové budou dál lhát o svém původu a kancléřka bude lhát o své snaze omezit ilegální imigraci. Merkelová se samozřejmě pokusí udržet co nejdéle na pozici kancléřky (a to i s pomocí ze zahraničí), protože s ní padne do značné míry i její politika islamizace Evropy. Celou politiku Merkelové vnímám jako jeden velký podvod a rasistický zločin ve vztahu k Evropanům v Německu i jinde.
...... Ilustrativně to dokazuje kniha Šaría pro nemuslimy. Za svoji povinnost považují obrácení všech ostatních na svoji víru s použitím všech prostředků včetně násilí. Něco takového jsme zde zažili v době nacistické okupace. Tehdy bylo zavražděno čtvrt milionu našich obyvatel, další padli na bojištích. Nacisté vycházeli z vlastní ideologie a na jejím základě vykořisťovali, terorizovali, případně vyvražďovali jiné národy a rasy. Ideologicky nejblíže k nim byli muslimové v Evropě a severní Africe. Himmler dokonce prohlásil islámské vrahy z Albánie a Kosova v Jugoslávii za čestné árijce. Přitom árijci jsou původem z Indie a jejich nejbližšími příbuznými v Evropě jsou Romové, jeden z hlavních cílů tehdejší vyhlazovací politiky. V nacistických hlavách bylo mnohdy zatemněno stejně jako v muslimských.“ Kocourkovští učitelé: každý skutečný vzdělanec, nejen papoušek zemanovských židů ví, že okolí Adolfa Hitlera bylo židovské, jeho osobní řidič velmi obřezán a věrný žid, jakož i mnozí Hitlerovi generálové. Svobodná diskuze to dávno ozřejmila, jen židovské hnutí okolo Konvičky, jeho Zemana a rusko a americko- židovských vykladačů „politiky“ Angely Merkel, po matce z Haliče věrné dcery Izraele, provádějící denocidní izraelskou politiku jako protoi Palestincům nejméně od roku 1948, nikoho nemůže ohloupit, jako tento polopravdivý text.... Jen hloupí skočí na špek negroidně- arabské i semitské invazi pod záštitou biblického islámu. Kde v Koránu je podstata a ve výkladu Koránu realita evropských ulic, jako v Bibli, či knihách Mojžíšových podstata a v Talmudu výklad. Pan Šinágl trestním oznámením s hejnem aktivistů Mossadu otevírá pravdu o pozadí invaze lotrů do Německa a Skandinávie, kde je třeba brát jen na vědomí podobné nesmysly od pana Konvičky a jeho věrných, židovských aktivistů a přátel hodně Velkého Izraele... více trestní oznámení pana Šinágla a jeho apoštolů pravé židovské nenávisti vůči evropské civilizaci a křesťanství!

Přikládáme sekeru ke kořenům lži

(Petr Blažek a Radek Schovánek, KTK,ČTK-Mikeš/ Kocourkov , 4. 2. 2016 8:59)

Nová kniha shrnuje projevy Tigrida v Rádiu Svobodná Evropa z 50. let. Knihu k vydání připravili editoři Petr Blažek a Radek Schovánek, uvádí ji historická studie o působení Pavla Tigrida v Rádiu Svobodná Evropa.
Ve svazku nazvaném Přikládáme sekeru ke kořenům lži jsou Tigridovy projevy publikovány poprvé. Jejich pestrost odráží Tigridovu zakladatelskou roli při vzniku československé redakce v Mnichově. Jsou mezi nimi propagandisticky laděné texty představující její úlohu a program, emotivní projevy vyzývající obyvatele v Československu k odporu proti komunistickému režimu či aktuální komentáře k mezinárodní situaci, aktuální komentáře k dobové mezinárodní situaci, ironické poznámky k výrokům komunistických představitelů, satirické rozhlasové pásmo, rozhlasové diskuse s kolegy či nadčasově laděné úvahy o národním osudu. Knihu ve středu 3.2.2016 v 17 hodin v knihkupectví Academia na Václavském náměstí uvedl ministr kultury Daniel Herman a bývalý redaktor Rádia Svobodná Evropa Petr Brod. Další projevy představují ironické poznámky k výrokům komunistických představitelů, satirické rozhlasové pásmo, rozhlasové diskuse s kolegy či nadčasové úvahy o národním osudu. Co na to Tigridův SOUČASNÍK? Jiří WOLKER Těžká hodina SLEPÍ MUZIKANTI
Dva slepí muzikanti
chodili po zemi,
jeden měl harmoniku,
druhý šel s houslemi.
Na kamenných dvorečcích v městě,
u plotků vesničky
dva chudí lidé hráli
veselé písničky.
Okna se otvírala
i
lidé za nimi,
celý svět tolik zkrásněl,
že až zrak přecházel.

Zatím co slepí hráli
písničku veselou,
tak lidem narůstaly
nové a nové oči.
Čím pěkněji slepí hráli,
tím rostlo očí víc,
to aby z velké té krásy
se neztratilo nic.
Harmonika a
housle,
dva slepí žebráci
sto očí vyhráli lidem,
dostali po krejcaru.

Novinky z výzkumu nejen Kocourkov - Petr Šedý: Pokračuji v článcích podle osnovy Svobodných novin, kde demonstruji své názory, které se jistě nebudou každému líbit. Nikdo vás však nenutí tyto články číst....
Když bude někdo mluvit o idiotovi nebo o jejich seskupení, je třeba se nezaměřovat na jejich vzhled, ale na činnost, kterou provádějí. Pokud bychom chtěli mluvit o seskupení idiotů, můžeme dát jeden praktický příklad: Nejvíce idiotů pohromadě najdeme ve dvou institucích jako jsou Poslanecká sněmovna a pak Senát. Celkově se hlavně jedná o poslance různých druhů, kteří díky své imunitě mohou prostě dělat všechno co se jim zamane. Nemusí vůbec nic umět a vzdělání si prostě koupí. Ve sněmovně rozhoduje jenom asi 5 až 6 poslanců a ostatní jsou jenom hlasovací automaty a řídí se podle svých velitelů. Když budou hlasovat správně, přežijí ve zdraví celé období. Když nebudou, prostě je vyřadí a nahradí jinými, kteří budou poslouchat.