Jdi na obsah Jdi na menu
 


U nás v Kocourkově 17

21. 3. 2016

Po několikaměsíční přestávce pokračujeme v komentování aktuálního vnitropolitického dění. Žádný z problémů, na něž jsme kriticky upozorňovali, není dodnes uspokojivě vyřešen. Jak se stalo zvykem v českých zemích, zůstali jsme v půli cesty a někde dokonce na samém začátku.

V kauze Vrbětice se vyšetřovatelé dostali nejdál: bylo obviněno několik osob, avšak skladiště zůstává na svém místě a život jde dál. Podobně je tomu i s vyšetřováním vraždy osmi nevinných občanů v Uh. Brodě: nestalo se vůbec nic, pouze Policejní prezidium se rozhodlo udělat „personální kolečko“ policejních ředitelů (zlínský J. Tkadleček mezi nimi není). Ve svých křeslech dál sedí jak neschopný žvanil B. Sobotka, tak i jeho často kritizovaní ministři. Pouze v Praze, jak se zdá, hrozí odvolání nekomunikativní primátorce A. Krnáčové.

Je to stav, z něhož se rozhodně nemůžeme těšit. Daleko horší je to však s naší zemí z pohledu zahraničně politického. S přicházejícím podzimem a nastupující zimou se k nám plíživě, zato spolehlivě, vkradlo nebezpečí mezinárodního terorismu. Po lednovém útoku islamistických zločinců na redakci satirického časopisu Charlie Hebdo v Paříži přišel „černý pátek“ 13. 11. 2015, kdy teroristé z tzv. Islámského státu znovu udeřili v hlavním městě Francie a připravovali dokonce útok i v samotném sídle EU a NATO – v Bruselu. Větší drzost si můžeme jen těžko představit.

Nejnovější zprávy začínají ovšem znepokojovat i jinak klidné občany ČR, které Sobotkova vláda již řadu měsíců ujišťuje o tom, že jim nic nehrozí. Tváří v tvář neakceschopnosti naší policie, jak to názorně předvedla při zpackaném zákroku v Uh. Brodě (24. 2. 2015), si málokdo z nás dovede představit, že by někoho ochránila před teroristickými zabijáky, kteří se neštítí ničeho.

Mnozí vzdělaní a rozumní pozorovatelé dnes říkají, že v souvislosti s uprchlickou krizí, při níž se do Evropy nekontrolovatelně valí statisíce migrantů z Afriky a Asie, nás čekají nelehké časy. To ostatně tvrdíme již delší dobu i my – v redakci SN. Čtenáři se o tom mohou přesvědčit, vrátí-li se k dříve zveřejněným článkům. V tomto úsilí chceme i nadále pokračovat, neboť blaho vlasti je nám nade vše.

* * *

Vstoupili jsme do roku 2016. Situace kolem migrační krize není dodnes uspokojivě vyřešena. Představitelé EU sice zasedají, avšak žádné řešení není na stole. Jediné, co je jisté, je to, že proud běženců z Blízkého východu a ze severní Afriky neztenčenou měrou pokračuje a bude zesilovat. Skandinávcům i jinak disciplinovaným Němcům začíná docházet trpělivost s neschopným vedením státu. Lidé se radikalizují, napětí narůstá, hrozí chaos.

Brzy se dočkáme toho, že začnou padat „demokratické“ vlády a možná dojde i na ty obávané kandelábry. Až občané ztratí trpělivost s vládami svých zemí, které je nechaly v „tom“, sáhnou k pouličnímu násilí. Evropa se ocitne na pokraji občanské války. Pokračující teroristické útoky v evropských městech ze strany islamistů situaci ještě zdramatizují. ‒ To není děj nějakého sci-fi thrilleru, nýbrž realistický výhled do možné budoucnosti našeho kontinentu v případě, že se nepodaří zastavit migrační proud směřující do Evropy.

Radikalizuje se ovšem i česká společnost, třebaže nás migranti zatím nijak neohrožují. Co není dnes, může v brzké době přijít a překvapit i nás. Frustrace občanů z pokryteckého konání Sobotkovy vlády v příštích měsících nejspíše povede k tomu, že politika se přesune (podobně jako na konci roku 1989) z parlamentu do ulic a na náměstí našich měst a obcí. Pak začne i našim „demokratickým“ politikům zvonit umíráček. Co bude následovat, to si lze snadno domyslet. Doufejme jen, že vynucená politická změna nebude doprovázena potoky krve a nekončícím násilím. Že to nebude žádná nová „sametová“ či „něžná“ revoluce, tím si můžeme být naprosto jisti.

 

REDAKCE

●●●

● Pražané budou jezdit na Lítačku. Změna jména neprošla

Náhradník opencard pro pražskou hromadnou dopravu se bude jmenovat Lítačka. Podle průzkumu pražského magistrátu název podporuje téměř 53 procent lidí. První karty se začnou vydávat 1. března a budou zelené s bílofialovými motivy. (zprávy.tiscali.cz, 23. 2. 2016, 18:47)

─────

Krnáčová si jako umíněné děcko či jako „malý Babiš“ prosadila pomocí jakéhosi nereprezentativního internetového průzkumu (přes sociální sítě) to, co chtěla. Nic jiného to není. Aby to bylo skutečně objektivní, museli by být formou ankety osloveni všichni držitelé Opencard i ostatní Pražané – nejlépe v místním referendu. Nevím, zda Slovenka Krnáčová, která si momentálně hraje na pražskou primátorku, o něčem takovém slyšela. Jinak se jedná o svévolné administrativní rozhodnutí. Jsem přesvědčen o tom, že příští, nové vedení Prahy to stejně změní. Krnáčová bude z magistrátu Prahy s velkou ostudou „vymetena“ a teprve pak tady bude pořádek. Nějakou dobu to ještě bude trvat, ale vývoj zastavit nelze…

●●●

● Utýraného faráře Toufara ukazuje nový záznam. StB ho natáčela v kostele

O tom, jak moc StB mučila faráře Josefa Toufara, vypovídá nově objevený dvouminutový filmový záznam. Vznikl, když chtěla natočit jeho doznání, a mělo se za to, že se nedochoval. Našel ho až Toufarův životopisec Miloš Doležal v Národním filmovém archivu. Středeční vydání MF DNES přináší unikátní příběh posledních hodin kněze utýraného komunistickou bezpečností. (iDNES.cz, 24. 2. 2016, 1:30)

─────

Vypadá to tak, že zase někdo „objevil Ameriku“. Vysvětlení je docela prozaické. Proč by StB dávala jakýsi film, který jí měl sloužit k účelům soudního řízení, do Národního filmového archivu? To by si estébáci dali raději do nějakého trezoru, nikoli do oficiálního archivu filmů pro distribuci. Nejspíš se jedná o vystřižené, nepoužité záběry z natáčení propagandistického filmu, který byl o číhošťském zázraku v té době natočen a jenž měl být dán do distribuce. Komunisté si byli dobře vědomi svých zločinů a dobrovolně by nedávali někomu do ruky materiál, který by je usvědčoval z jejich brutality. Autor tohoto „objevu“, spisovatel M. Doležal, zřejmě netuší, jak to tehdy chodilo. Není to historik, a proto to chápu. Dělá senzaci z něčeho, co bylo v té době naprosto běžné. Na údajných autentických záběrech totiž není P. J. Toufar, ale prokurátor K. Čížek, který na něj měl vypracovat obžalobu v připravovaném soudním procesu, a protože Toufar nebyl schopen filmovou rekonstrukci natočit, zastoupil ho prý Čížek. To je doloženo svědectvím lidí, kteří u toho byli. Není důvod o tom pochybovat. ‒ Když jsem dne 23. 2. 2016 v televizi sledoval debatu lidí nad tímto údajným dobovým svědectvím, pokoušely se o mne mdloby. Naprosto nepoučení lidé tam fantazírovali o čemsi, co jim kdosi „nakukal“ a o čem neměli ani páru. Skutečnost byla úplně jiná! Zdá se, že ČT chce napravit svou hodně pošramocenou pověst z poslední doby a nabízí nám něco z jiného soudku, ale něco, co je evidentní nesmysl. Stát se to mohlo pouze proto, že v televizi pracuje čím dál tím víc lidí mladých, kteří o minulosti nevědí zhola nic a mají jen bujnou fantazii. Jsem si jist tím, že odvysílaná reportáž se brzy ukáže jako velká mediální „bublina“, jakých jsme zažili již desítky. Amatérismus ČT je stále zřejmější! Už by to opravdu chtělo razantní personální změny – takovou malou televizní čistku. První, kdo by měl odejít, je ředitel P. Dvořák, který na svou funkci evidentně nestačí.

●●●

● Expertka na češtinu: Lítačka není pro označení karty ideální

Výběr slova lítačka pro označení cestovního dokladu pro jízdu městskou hromadnou dopravou v Praze není ideální. Dnes to uvedla jazykovědkyně z Ústavu pro jazyk český Akademie věd Markéta Pravdová. Doklad tohoto typu není podle ní třeba vůbec pojmenovávat, „je to prostě cestovní doklad". Lítačka je navíc výraz regionální, který rodilí Pražané nepoužívají. ‒„Pokud je třeba doklad vůbec nějak speciálně označit, za vhodné bychom považovali prosté označení typu pražská karta, pražská dopravní karta nebo třeba zkrácené pragokarta,“ uvedla Pravdová. V různých městech se tomuto typu cestovního dokladu říká i jinak, například tramvajenka, průkazka, legitka nebo šalinkarta. „Nahradit anglické slovo opencard slovem lítačka je ovšem pohyb o 180 stupňů - ode zdi ke zdi,“ dodala expertka na češtinu. ‒ Bez povšimnutí asi nezůstane ani význam zachycený ve slovníku sprostých slov z 30. let 20. století, kde lítačka je název pro průjem. „Lítačka tedy může v mluvčích češtiny vyvolávat rozličné konotace - i z toho důvodu není jeho výběr pro označení karty ideální,“ uzavřela Pravdová. (E15.cz, 24. 2. 2016, 14:36)

─────

Vzhledem k tomu, že primátorka Krnáčová nejspíš patří k návštěvníkům hospod nižší cenové skupiny (její vulgární mluva tomu nasvědčuje), nedá se vyloučit, že výrazem Lítačka myslela právě ten „průjem“. Po pravdě řečeno: její mluvené projevy k průjmu opravdu nemají daleko. Zkrátka: svůj k svému!

●●●

● Ředitel školy Na Třebešíně skončil, pražští radní ho odvolali

Ředitel Střední průmyslové školy Na Třebešíně František Bártl skončil ve funkci, pražští radní ho jednomyslně odvolali s platností od pátku. Než bude vypsán konkurz, školu povede jeden z ředitelových zástupců. (EuroZprávy.cz, 24. 2. 2016, 16:53)

─────

Skončit by mělo celé vedení školy. Problém je, že školu musí někdo řídit. Řešením by bylo jmenování krizového manažera, který školu povede do konkurzu. Těch změn, které se na této škole budou muset odehrát, je mnoho. Nejde jen o osobu ředitele. Hlavně se musí změnit klima v rodinách – ve vztahu ke škole.

●●●

● Jsi blbá, brzo chcípneš, napsali ostrý e-mail ministryni

Ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová obdržela velice ostrý e-mail. Blíže neurčený autor jí v něm nadává a vyhrožuje smrtí. ‒ Šlechtová se s obsahem e-mailu svěřila na facebooku, kde uvedla: "Dnes mi přišel email: „Jsi úplně blbá, stejně brzo chcípneš.“ (EuroZprávy.cz, 24. 2. 2016, 8:26

─────

Tak dopadají ti, kteří se řídí nikoli pravdoláskařskou demagogií, ale zdravým rozumem. Havlistický „mor“ bude ještě dlouho zamořovat tuto zemi. Nebylo by už na čase pořádně vyvětrat?

●●●

● Ministr Pelikán: Česko vydá do USA Jabera, Fajádova spolupracovníka

Ministr spravedlnosti Robert Pelikán ve středu povolil vydání Faouziho Jabera z Pobřeží slonoviny k trestnímu stíhání do Spojených států. Oznámila to mluvčí ministerstva Tereza Schejbalová. Muž je viněn ze spolupráce s teroristy společně s Alím Fajádem a Chálidem Marabím, kteří do USA vydáni nebyli. (Lidovky.cz, 25. 2. 2016, 14:13)

─────

Tak nějak vypadá „výběrová“ spravedlnost à la Robert Pelikán. Divím se představitelům USA, že si to od tohoto bolševického spratka nechají líbit.

●●●

● Kalousek: 25. únor Dnem mezinárodní hanby pro Prahu

Pětadvacátý únor bude nově od dnešního dne také Dnem mezinárodní hanby pro Prahu. Historickou odpovědnost za to ponesou šéfové ANO, ODS a ČSSD Andrej Babiš, Petr Fiala a Bohuslav Sobotka. A to proto, že jejich zastupitelé v pražském magistrátu prosadili text dohody uznávající Tchaj-wan jako nedílnou součást Číny. Tak označil čtvrteční hlasování pražského zastupitelstva šéf TOP 09 Miroslav Kalousek. (Novinky.cz, 25. 2. 2016, 15:17)

─────

Kalousek má pravdu, ale ještě horší než to, co popisuje, je fakt, že v čele Prahy stojí neschopná a drzá Slovenka A. Krnáčová a že to zastupitelé vůbec dovolili. To je hanba tisíciletá – podobně jako historie Prahy. Pozoruhodné je, že Kalousek kritizuje i svého politického souputníka P. Fialu. Že by se už opravdu schylovalo k té „poslední bitvě“, o níž se zpívá v oblíbené revoluční písni Internacionála?

●●●

Bakala je zloděj a podvodník, stát by mu neměl dát ani korunu, řekl Zeman

Prezident Miloš Zeman se při návštěvě Libereckého kraje pustil do kritiky miliardáře Zdeňka Bakaly. Na besedě s obyvateli Tanvaldu v místním kině řekl, že Bakala je zloděj a podvodník. Řekl to v souvislosti s tím, že Bakala opustil největší českou uhelnou společnost OKD a hrozí zavření dolu Paskov. (iDNES.cz, 25. 2. 2016, 14:48)

─────

Kromě toho, že by neměl dostat ani korunu, měl by Bakala skončit ve vězení a jeho majetek by měl být konfiskován. Spolu s ním by měli na lavici obžalovaných skončit všichni, kdo mu v uplynulých letech tak nadšeně pomáhal, aby si mohl nahrabat na úkor dělníků celkem 100 miliard Kč. Společníka ve vězení by mu měli dělat jak současný premiér, tak i jeho elitní právník, který je v těchto špinavých kšeftech namočený rovněž!

●●●

● V Praze se protestovalo proti Babišovi

Transparenty s nápisy Babiš - hrobař vesnických hospod, zábav a plesů či Agente ŠtB, obejdeme se bez tebe se objevily ve čtvrtek v podvečer na pražském Václavském náměstí na akci s názvem Oligarchům zvoní hrana. Zhruba dvě stovky lidí zde protestovaly proti hnutí ANO a práci ministra financí Andreje Babiše.. (Novinky.cz, 25. 2. 2016, 17:59, aktualizováno 19:08)

─────

Demonstrace proti Babišovi ano! Co mne však překvapuje, je fakt, že se sešlo tak málo lidí. Opravdu to většině společnosti nevadí? Kam jsme za těch 26 let nového režimu došli? Byl na této akci přítomen také předseda ¨Strany soukromníků pan Baránek, který měl tolik řečí? To jsou otázky, na které by mě zajímala odpověď. Předseda TOP 09 je zřejmě jediný politik, který má odvahu upozorňovat na nebezpečí, jež nám od Babiše a jemu podobných politických konjunkturalistů hrozí. Spojovat 25. 2. 1948 s 25. 2. 2016 nelze. Už jenom proto ne, že počet demonstrujících tehdy a dnes byl nesrovnatelný. Před 68 lety lidé ještě věřili tomu, že politici splní své sliby. Dnes většina občanů ví, že tomu tak není a nebude. Proto na aktivní účast ve veřejném životě rezignovali. V budoucnu se jim to může vymstít. Právě na to totiž čekají Babiš a spol.

●●●

● Tito mladíci posprejovali Karlův most. Policie zveřejnila video

Pražští policisté v pátek zveřejnili videozáznam, který zachycuje dva mladíky, kteří ve středu odpoledne posprejovali Karlův most. Policisté zároveň zveřejnili sérii fotografií, jež dva neznámé pachatele zachycují. Policie v tiskové zprávě uvádí, že mladíci by podle kriminalistů měli hovořit francouzsky a že se může jednat o turisty. Policisté se proto obracejí na širokou veřejnost s žádostí o pomoc při identifikaci podezřelých mladíků. (Echo24.cz, 26. 2. 2016)

─────

Tak nám prý Francouzi (či francouzsky hovořící turisté) posprejovali náš Karlův most. Takový skandál, paní Müllerová! To by asi řekl slavný voják Švejk, kdyby si to přečetl. A co na to říká primátorka A. Krnáčová, která má plné ruce práce s „lítačkou“ (= průjmem)? Nestačí prý „lítat“ na WC, a proto nemá čas na to, aby zjednala nápravu. Co taky čekat od ženské, že ano?

●●●

● Muzeum hořelo levně. Za výstaviště či továrny daly pojišťovny stamiliony

Nedávný požár Národního muzea nakonec nebude tak bolestivý ani pro stavbu - část střechy se měla stejně bourat, ani pro pojišťovny. Na historických památkách i moderních továrnách nedávno oheň napáchal i škody ve stamilionech. Obří sumy pojišťovny vyplatily zejména za události z let 2008 a 2014. (iDNES.cz, EuroZprávy.cz, 27. 2. 2016, 0:39)

─────

„Muzeum hořelo levně.“ Hloupější titulek jsem v poslední době nečetl. Zdá se, že Babišovi novináři mají místo mozku nějakou jinou hmotu. Hlavně, že jejich šéfovi to nevadí! Pryč jsou ty časy, kdy M. Zeman mluvil o novinářích jako o „žumpě“. Jak by pojmenoval něco takového?

●●●

● Všichni proti Babišovi. Je to msta, tvrdí

Všechny parlamentní strany s výjimkou hnutí ANO chtějí hlasovat pro návrh, který by předsedu hnutí ANO Andreje Babiše nutil vybrat si mezi vlastnictvím firmy Agrofert a funkcí v příští vládě. Partaje tak chtějí Babišovi zabránit v možném zneužívání střetu zájmů. Ministr financí ale tvrdí, že je to msta za to, že ANO narušuje systém tradičních stran. (Novinky.cz, 27. 2. 2016, 4:17)

─────

To, o čem jsme psali před dvěma lety v této rubrice, se s určitým zpožděním dostavilo. Je to zákonité. Sobotkovi konečně došlo, že Babiše sám neudolá a bude k tomu potřebovat spojence. Jinou možnost ani nemá. Jinak jako premiér skončí tak, že mu Babiš vrazí kudlu do zad. Dělá to pěkně po „estébácku“. Přesně tak, jako ho to jeho řídící důstojník naučil. Vždycky, když Sobotka odjede někam za hranice, objeví se určitý „problém“. Do očí mu o něm neřekne, ale pověří své novináře, aby o tom napsali. Sobotkovi se vrací to, co bylo na samém začátku. Tím, že vzal do vlády tuto nespolehlivou osobu, podminoval fungování své vlády a svázal její trvání s tímto „politickým podnikatelem“. Cesta, jak z toho ven, je jediná: ukončit koaliční smlouvu s hnutím ANO 2011 a pohlédnout se po jiných politických partnerech. Škoda jen, že mu to trvalo tak dlouho!

●●●

● Na lustrační barikádu, jako v Polsku!

Nad aférou, vyvolanou zveřejněním závazku o spolupráci Lecha Wałęsy se Službou bezpečnosti v roce 1971, visí otazník. Petr Uhl se v komentáři zamýšlí na[d] tím, zda bude lustrační boj v Polsku a možná i v České republice pokračovat. (Deník Referendum.cz, 27. 2. 2016, 9:48)

─────

Proč P. Uhl tak vehementně vystupuje celých 26 let proti vyrovnání s komunistickou minulostí, pochopíme nejlépe, když si přečteme Analýzu 17. 11. 1989 od M. Dolejšího. Píše se tam také o něm i o dalších souputnících V. Havla. A co se týká Uhlova kamaráda Jana Kavana, o jeho spolupráci s StB se zase více dozvíme z knihy P. Vachalovského a J. Boka: Kato. Příběh opravdového člověka (Nakl. J. W. Hill, Olomouc 2000). Obě tyto publikace jsou velice zajímavé čtení, zejména pro mladou generaci, aby pochopila, jak se dělají „sametové“ a další revoluce.

●●●

● Prezident Zeman tvrdě kritizival Sobotku, teď jednají v Lánech

Prezident Miloš Zeman a jeho poradci jednají od dnešního dopoledne v Lánech s premiérem Bohuslavem Sobotkou (ČSSD) o dosavadním působení a o dalších plánech koaličního kabinetu. (EuroZprávy.cz, 27. 2. 2016, 12:26)

─────

Pologramotní redaktoři ze serveru „EuroZprávy.cz“ si mohou podat ruku s Bohuslavem Sobotkou, jehož sekretariát dokázal „nasekat“ několik chyb v dokumentu, který tehdy ještě designovaný premiér předložil prezidentu republiky jako podklad pro jmenování vlády. Je to úroveň, nad kterou by jeden hořce zaplakal… (Dne 27. 2. 2016 v 13:28 tam ta chyba ještě byla.)

●●●

● ERÚ chyboval, skokové zdražení elektřiny není třeba, tvrdí ministerstvo

Ke skokovému zdražení elektřiny pro domácnosti, jak ho navrhl Energetický regulační úřad (ERÚ), není nyní důvod a na straně ERÚ se stala chyba. Uvedla to v nedělních Otázkách ČT náměstkyně ministra průmyslu a obchodu pro sekci energetiky Lenka Kovačovská.Původní návrh ERÚ by způsobil výrazné zdražení od příštího roku pro více než třetinu domácností, což vyvolalo nevoli i u premiéra Bohuslava Sobotky (ČSSD) podle něhož není možné, aby peníze proudili od chudých k bohatým.  (Novinky.cz, 28. 2. 2016, 16:25)

─────

Sociálním demokratům konečně došlo, že kdyby k tomu mlčeli, projeli by to ve volbách na celé čáře a vypadli by z parlamentu. Budou se snažit ten „sešup“ aspoň zbrzdit. Kdoví, jestli jim to nějak pomůže…

●●●

Pelikán mluvil o kauze Fajád se svým bratrem, ODS to chce vyšetřit

Zřízení parlamentní vyšetřovací komise, která by prověřila, zda a jak ministr spravedlnosti Robert Pelikán za hnutí ANO zapojil do kauzy Fajád svého bratra, arabistu Petra Pelikána. Ten odmítá, že by v Libanonu jednal o propuštění pětice Čechů. Tvrdí, že ministr s ním konzultoval jen jeho názor na kauzu. (iDNES.cz, 1. 3. 2016, 18:38)

─────

Pelikán má další problém. Asi nebude první ani poslední. Ani v tomto případě, zdá se, neměl Babiš šťastnou ruku. Že by do třetice všeho dobrého i zlého?

●●●

● Požádám Moniku o ruku a firmu na ni převedu, prohlásil Babiš ke snaze "zbavit" jej Agrofertu

Vládní koalicí otřásá spor o ministra financí Andreje Babiše a jeho podnikání. Lidovci chtějí spolu s opozicí odhlasovat zákony, které by vrcholným politikům zakázaly vlastnit firmy nebo jejich firmám účast ve veřejných soutěžích. Sociální demokraté podporu zvažují. Podle Babiše jde o podraz. Babiš podle svých slov nemíní nijak zasahovat do toho, zda Sněmovna zákony schválí. Novinářům v nadsázce řekl, že raději převede firmu na svou partnerku. (Aktuálně.cz, 1. 3. 2016, 16:20)

─────

To, že Babiš žije „na hromádce“ s matkou svých dětí, nejlépe vypovídá o tom, co je to zač. Slušný člověk si musí odplivnout. A někdo takový by chtěl řídit stát? Ani náhodou!

●●●

● Jurečka si myslí, že by se Zeman měl osobně omluvit

Prezident Miloš Zeman by se měl zachovat jako chlap a vnučce novináře Ferdinanda Peroutky se omluvit osobně. V reakci na dnešní rozsudek, který kanceláři prezidenta republiky nařídil omluvu kvůli Zemanovu výroku o Peroutkovi, to na twitteru uvedl ministr zemědělství Marian Jurečka (KDU-ČSL). Další politici považují záležitost za trapnou. (ParlamentniListy.cz, 2. 3. 2016, 13:20)

─────

Jurečka by se měl starat především o zemědělství, a nikoli o to, co říká M. Zeman. Na to je příliš mladý, aby rozdával rady někomu, komu nesahá ani po kotníky. Až bude předsedou strany, bude-li jím někdy, pak může zaujímat stanovisko i k jiným věcem. Zatím to v zemědělství moc neklape. Má co napravovat po svých předchůdcích, kteří zemědělství rozuměli jako „koza hvězdám“. S odbornou způsobilostí našich politiků je to celkově špatné. Jsou to diletanti, kteří si přišli do politiky jen „nahrabat“. Pane ministře, méně času trávit na Twitteru a o to více pracovat!

●●●

● Zneužili vás komunisti, vyčítá Kalousek. Poslanci přejmenovali 17. listopad

 Svátek Dne boje za svobodu a demokracii, který připadá na 17. listopadu, se zřejmě bude připomínat i jako Mezinárodní den studentstva. Významný den dostanou v kalendáři český král a římský císař Karel IV. a senioři. V novele zákona o státních svátcích to schválila sněmovna. Předlohu, která vzbudila v dolní komoře kontroverze a vedla k emotivní slovní přestřelce, ještě musejí posoudit senátoři a podepsat prezident. - „Nebyl to žádný komunistický svátek,“ oponoval předseda poslanců KSČM Pavel Kováčik. Ti, kdo nyní pro změnu hlasovali, se podle něho vymanili „ze zapšklosti a zaprděnosti polistopadové politiky“. Později se Kováčik omluvil těm, kterých se tato slova dotkla, trval ale na tom, že byla výstižná. (Lidovky.cz, 2. 3. 2016, 14:19)

─────

Schválit něco takového ve výroční den sv. Anežky České, to je politická zhovadilost non plus ultra. Zajímalo by mne, kdo to vymyslel. Jména těchto darebáků by měla být vyvěšena na pranýř, aby každý věděl, kteří „debilové“ (řečeno terminologií A. Krnáčové) za touto prasečinou stáli. Jistě to nebyli jenom komunisté. Stále ještě máme v živé paměti, jak KSČ odstranila u data 28. 10., kdy v r. 1918 vznikla masarykovská ČSR, údaj o vzniku republiky a nahradila ho Dnem znárodnění, k němuž došlo až v r. 1945. Toto je podobná manipulace. Pouze s tím rozdílem, že 17. 11. byl za komunistického režimu skutečně Mezinárodním dnem studentstva na počest událostí ze 17. 11. 1939. Vždyť stačilo pouze ke stávající formulaci doplnit „Mezinárodní den studentstva“ a zbytek ponechat. – Pan poslanec Kováčik zapomněl, jak je u komunistů zvykem, na podíl této strany na oné „zaprděnosti“. Nepamatuji si, že by komunisté přišli s něčím, co by bylo pro tuto zemi prospěšné. Stali se umírněnou – nikoli opozicí, ale součásti establishmentu. Ta „zaprděnost“ jim evidentně celých 26 let od listopadu 1989 vyhovovala. Poslanci KSČM v ní hezky tloustnou – jako prasátka ve chlívku. Co na tom, že je tam smrádek? Hlavně je tam teploučko a dobře za peníze důvěřivých voličů této strany a daňových poplatníků, kterých se nikdo neptá, jestli chtějí tuto „partaj minulosti“ sponzorovat, či nikoli.

●●●

● Nevládní organizace podaly trestní oznámení na KSČM. Kritizují přihlášení se strany k únoru 1948

Sedm nevládních organizací podalo trestní oznámení na KSČM kvůli prohlášení, ve kterém se strana přihlásila k revolučnímu základu února 1948. Strana se tím podle organizací dopustila trestného činu popírání, zpochybňování, schvalování a ospravedlňování genocidia. Na svém facebookovém profilu to uvedlo Centrum pro dokumentaci totalitních režimů. Místopředseda komunistů Jiří Dolejš považuje podstatu podání za absurdní. (Hospodářské noviny, 2. 3. 2016, 15:51)

─────

Jestli je něco u nás absurdní, pak je to existence komunistické strany 26 let od „pádu komunistického režimu“, pokud ovšem k tomuto pádu skutečně došlo reálně, nikoli „kamuflovaně“. Domnívám se, že platí to druhé. Komunisté pochopili, že se blíží konec Sobotkovy vlády, a tudíž předčasné volby. Proto musí narychlo „mobilizovat“ staré komunistické harcovníky, aby jim zajistili alespoň volitelnost. Aby se pár „vyvolených“ opět dostalo ke svým korýtkům v parlamentu, kde se jim tak dobře daří, že jako pašíci ve chlívku přibírají utěšeně na váze. Po skandálu s M. Ransdorfem je volitelnost KSČM vážně ohrožena. Tato strana by po nedávném prohlášení k „Vítěznému únoru 1948“ měla být zakázána, rozpuštěna a její majetek zabaven! Dolejšovy mediální výstupy mají jediné zdůvodnění: chystá se kandidovat na příštího předsedu strany po agentu StB „Falmerovi“.

●●●

● Bakala vycouval z OKD a nový vlastník přikročil k dílu: Důl Paskov zavřít, 1300 lidí vyhodit

Společnost OKD chce těžbu v Dole Paskov na Frýdecko-Místecku ukončit na konci letošního roku. Plánuje, že letos sníží počet svých zaměstnanců z aktuálních 9800 nejméně o 500 a počet agenturních pracovníků asi o 800. Vyplývá to z vyjádření výkonného ředitele Antonína Klimši v dnešním vydání firemního týdeníku Horník. Předseda Sdružení hornických odborů OKD Jaromír Pytlík řekl ČTK, že se tyto informace dozvěděl z firemních novin a že ho to velice překvapilo. (ParlamentniListy.cz, 3. 3. 2016, 17:07)

─────

O Bakalovi už bylo napsáno všechno. Jde o to, aby orgány činné v trestním řízení už konečně začaly konat!

●●●

Český premiér poprvé v dějinách navštíví místo podpisu mnichovské dohody

 Český premiér poprvé v historii navštíví místo podpisu mnichovské dohody, nynější budovu tamní umělecké školy. Uvedl to v sobotu server HlídacíPes.org. Na budově je nově pamětní deska připomínající dopady dohody na Československo. (Lidovky.cz, 5. 3. 2016, 11:49)

─────

Jenom aby Sobotku nenapadlo podepsat s Merkelovou druhou „Mnichovskou dohodu“, tentokrát kvůli migrantům. Tak slabý politik, jako je Sobotka, je schopen udělat cokoliv, aby se udržel u moci. Totéž se týká Merkelové, která nadělala sobě i celé Evropě tolik problémů, že je budou napravovat další dvě generace Němců.

●●●

● Slovenská komise potvrdila výsledky voleb, Ficův Směr je vítězem

Sobotní parlamentní volby na Slovensku vyhráli vládní sociální demokraté (Směr-SD) premiéra Roberta Fica, výrazně ovšem ztratili a přišli o dosavadní většinu ve sněmovně. (Lidovky.cz, 6. 2. 2016, 19:36)

─────

Vítěz, který vlastně volby prohrál. Takový je výsledek voleb na Slovensku. Tak dlouho si Fico hrál na „mača“, na něhož prý nikdo nemá, až to dopadlo tak, že nebude schopen sestavit funkční vládu. Za to si může sám. Političtí naivkové u nás, kteří se Ficem tak rádi ohánějí a dávají ho všem za vzor, nejspíše tuší, že v příštích „českých“ volbách se něco takového může opakovat. ČSSD nemá šanci porazit hnutí ANO, ale Babiš stejně v Čechách volby nevyhraje. Nikdo nedovolí, aby je v Čechách vyhrál tento zkompromitovaný Slovák! Ať se vrátí zpátky na Slovensko! Babiš to už pochopil a chce prý založit jakousi slovenskou obdobu svého „protestního“ hnutí. Je to dobře, jen ať jde, kam ho srdce táhne. Tady mu stejně pšenka nepokvete…

●●●

● O Kleslovou se zajímá policie. Prošetřuje její konzultace za miliony

Pražská policie zahájila úkony trestního řízení a prověřuje působení někdejší místopředsedkyně ANO a bývalé starostky Prahy 10 Radmily Kleslové ve státních firmách. Při působnosti v celkem čtyřech firmách dostávala za právní konzultační služby i 200 tisíc korun měsíčně. Kleslová jakékoliv pochybení opakovaně odmítla. (Echo24.cz, 7. 3. 2016)

─────

Estébačka a bývalá komunistka Kleslová patří do vězení, stejně jako Babiš a jemu podobní slouhové normalizačního režimu. Jen nechápu, že to trvalo tak dlouho, když se ví řadu měsíců, že si Kleslová „přivydělávala“ ke svým nemalým odměnám ve veřejných funkcích. Asi měla málo – jako ostatně komunisti vždycky. Zkrátka: kdo nekrade, okrádá svou rodinu, že ano?

●●●

● Babiš prohrál soud s novinářem Šafrem, za urážky zaplatí 50 tisíc

Ministr financí a předseda hnutí ANO Andrej Babiš má vyplatit odškodné padesát tisíc korun šéfredaktorovi serveru Svobodné fórum Pavlu Šafrovi za zásah do jeho osobnostních práv. Nepravomocně o tom rozhodl Okresní soud Praha-západ. Informaci potvrdil Šafrův právní zástupce, advokát Aleš Rozehnal.  Babiš sdělil, že bude reagovat až na pravomocný rozsudek. (Týden.cz, 8. 3. 2016, 17:30)

─────

Je to po dlouhé době první viditelný neúspěch Babiše ze strany orgánů státní moci. Zatím to bylo jenom takové bububu. Teď už začíná jít do tuhého. Babiš si zbabělost Sobotky vysvětloval tak, že se ho všichni bojí. Zdá se, že se mýlil…

●●●

● Je mimo realitu, znělo po návštěvě ombudsmanky Šabatové na Mostecku

Veřejná ochránkyně práv Anna Šabatová se přijela do Obrnic u Mostu seznámit s každodenními problémy v sociálně vyloučených oblastech. Z besedy s ní ale odcházeli lidé roztrpčení a zklamaní. Přítomní starostové Šabatovou upozornili především na krachující společenství vlastníků bytů. - „Myslela jsem, že nám ochránkyně práv poradí, místo toho jsme se dozvěděli, že nemá na nic pravomoc. Proč sem tedy jezdila?“ říká třeba Ladislava Plechingerová. - „Nevěřím, že se něco změní. Paní Šabatová se svým týmem je úplně mimo realitu,“ podotkl další návštěvník besedy. (iDNES.cz, 8. 3. 2016, 18:20)

─────

K čemu je funkce ombudsmana? K tomu, aby kamarádka V. Havla paní Šabatová-Uhlová měla pěkný plat za úplně zbytečnou činnost. Jestliže nemá pravomoc cokoliv změnit, je tento úřad k ničemu a měl by být zrušen. Zatím jen irituje lidi, kteří mají svých problémů dost. Paní Šabatová jim s nimi nijak nepomáhá. Je prospěšná jedině sobě a své početné rodině…

●●●

● Fiala: Babiš by měl kvůli Čapímu hnízdu vyvodit osobní zodpovědnost

Kauza Čapí hnízdo vyvolala mezi politiky rozporuplné reakce. Podle předsedy opoziční ODS Petra Fialy by se k celému případu měla jasně postavit celá vláda. Ministr financí a majitel Agrofertu Andrej Babiš (ANO), jemuž farma patří, by měl podle něj zvážit setrvání ve funkci. -Babiš by měl podle šéfa ODS vyvodit osobní zodpovědnost a možná i rezignovat na post ministra. „Mně to připadá čím dál skandálnější. Já jsem v té věci interpeloval i premiéra Sobotku a dostal jsem odpověď, že se to netýká činnosti vlády, protože se to stalo před tím. To je úplně absurdní odpověď,“ uvedl Fiala. (Novinky.cz, 9. 3. 2016, 12:08, aktualizováno 16:42)

─────

Nic se neděje. Všechno je v pořádku. Jinak by B. Sobotka nemohl být předsedou vlády. Za trochu odříkání to přece stojí, že ano? Je to horší, než když před mnoha lety byla vláda závislá na jediném poslanci ‒ J. Wagnerovi. Pamětníci budou vědět, o čem je řeč…

●●●

● Halík: Na Hrad kandidovat nebudu, je tu málo rozumných lidí

Katolický kněz a teolog Tomáš Halík, který si v létě převezme čestný doktorát na univerzitě Oxford a zařadí se tak mezi prezidenty Tomáše G. Masaryka, Edvarda Beneše nebo Václava Havla, už na úřad hlavy státu nepomýšlí. V rozhovoru pro Právo řekl, že nyní je doba pro demagogy, jako jsou Miloš Zeman nebo kandidát na prezidenta USA Donald Trump. (Novinky.cz, 9. 3. 2016, 14:58)

─────

Podivný kněz-„soudruh“ T. Halík nám to všem „nandal“. Češi nejsou hodni toho, aby on, novodobý sběratel čestných doktorátů po celém světě, je reprezentoval jako prezident republiky. Už jsem se bál, že se nám bude vnucovat. On si prý počká! To se načeká! Češi nejsou tak hloupí, jak si Halík myslí…

●●●

Adresy i telefonní čísla. Německo získalo jmenný seznam 22 tisíc džihádistů

Německo získalo seznam 22 000 údajných zahraničních bojovníků Islámského států (IS) i s jejich telefonními čísly a adresami. Německé ministerstvo vnitra ve čtvrtek uvedlo, že vyšetřovatelé dokumenty považují za pravé, odmítlo k nim ale uvést jakékoli podrobnosti, napsal list The New York Times. Stejné seznamy získala také některá média, například stanice Sky News, která v nich skutečně identifikovala některé britské radikály. (Lidovky.cz, 10. 3. 2016, 13:47, aktualizováno 14:12)

─────

Když se chce, tak to jde i v Německu – navzdory A. Merkelové.

●●●

● Pražský Karlín centrem Justice. Pelikán chce do kasáren přesunout soudy

Bývalá kasárna v pražském Karlíně by v budoucnu mohla sloužit jako justiční palác. Ministr spravedlnosti Robert Pelikán by sem rád přesunul soudy z centra metropole. Ministerstvo obrany, které se budovu neúspěšně snažilo v minulosti prodat, uvedlo, že spravedlnost již požádala o převod práva hospodařit s objektem. (iDNES.cz, 11. 3. 2016, 9:46)

─────

Je-li to historicky chráněný areál, stejně se o něj bude muset vlastník, tedy stát, starat. Je lépe, když bude proměněn na Justiční palác, než aby později někoho napadlo, že tam ubytuje migranty. Až totiž k nám vtrhnou, bude se hledat možnost, kam je umístit…

●●●

Uneseným Čechům pomohl Zeman ruskými kontakty. Volal si i s Putinem

Prezident České republiky Miloš Zeman se měl významnou měrou podílet na propuštění pětice unesených Čechů v Libanonu a jejich výměně za Alího Fajáda. Zeman měl dokonce využít svých kontaktů v Kremlu a telefonovat se svým ruským protějškem Vladimirem Putinem. (Lidovky.cz, 15. 3. 2016, 12:44)

─────

Zdá se, že Zeman není až tak negativní postavou, jak se ho někteří politici snaží vylíčit. Je dokonce v mnoha směrech „aktivnější“ než ti ministři, kteří to mají v „popisu práce“ (např. L. Zaorálek).

●●●

● Mluvčí od Vitáskové posílí volební štáb ČSSD, v minulosti dělal i pro ODS. Chystá neútočnou kampaň

Expert na politický marketing Jiří Chvojka odešel z pozice tiskového mluvčího Energetického regulačního úřadu. Posílí volební štáb ČSSD, který se připravuje na podzimní krajské volby. Chvojka plánuje ve spolupráci s volebním manažerem sociálních demokratů Miroslavem Pochem neútočnou kampaň. V oblasti politického marketingu má zkušenosti i z ODS, kde se podílel na vítězné kampani v roce 2006. (Aktuálně.cz, 15. 3. 2016, 13:00)

─────

Další trouba, který má posílit volební štáb ČSSD. Tato strana má vzácný dar: volit si samé nýmandy a pochybné existence, které ji spolehlivě táhnou ke dnu. Jako by nestačil jeden Sobotka, který vydá za tucet podobných všeználků, jako je politický slouha na jakékoli použití J. Chvojka. Jenom by mne zajímalo, čí kamarád tento pán je. Jeho působení v ERÚ je víc než problematické. Poté, kdy se ČSSD podařilo nasr*t většinu obyčejných občanů a poctivých daňových poplatníků podvodně připravovaným zdražením poplatků za elektřinu, má teď další problém: ohlášené zdražení vody v Praze. S tím se této straně podaří jen stěží vyhrát jakékoliv další volby. Sobotka to tuší, ale není mu pomoci. Dobře mu tak.

●●●

● Prezidentem by mohl být Stropnický, ale Martin. Jeho syn by potřeboval seřezat šňůrou od žehličky, navrhuje herec Pavlata

„Mně by se líbilo, kdyby byl prezidentem Stropnický,“ říká v rozhovoru ParlamentníchListů.cz herec, dabér, žurnalista, a bývalý člen Rady Českého rozhlasu Michal Pavlata, který je už léta fandou ODS a tuto stranu také pravidelně volí. „Dokud bude mít ODS v čele tak nudného chlapa, jako je pan Fiala, tak se nehne z fleku,“ reaguje Pavlata k situaci uvnitř občanských demokratů. (ParlamentniListy.cz, 15. 3. 2016, 20:33)

─────

Nepříliš známý herec M. Pavlata si zahrává s myšlenkou, že by příštím prezidentem mohl být M. Stropnický. Nic proti tomu. Komediant prosazuje jiného komedianta. Myslím si, že jeden Havel nám stačil a že se z toho budeme vzpamatovávat ještě několik desetiletí. Co se týká Matěje Stropnického, je to mladý a nadějný politik, který má budoucnost a může se bez obav postavit do čela „nové levice“. Ta současná už totiž není ani nová, ani levice. Je to jen hra se slovíčky. Seřezat šňůrou od žehličky by potřebovalo více politiků, nikoli však M. Stropnický. Pokud se jedná o P. Fialu, souhlasím s M. Pavlatou. Vypadá to však tak, že Fiala je přesvědčen o tom, že zachránil ODS před zánikem. Podobně jako kdysi J. Paroubek v případě Grossem rozložené ČSSD. Myslím si, že oba mají pravdu.

●●●

● 15. března 1939 začalo nejtemnější období české historie

Období takzvaného protektorátu Čechy a Morava bylo jednou z nejtemnějších kapitol české historie. Během okupace zemřelo v odboji sto tisíc lidí. Nacisté také vyvraždili většinu židovského obyvatelstva. Obsazení 15. března 1939 bylo obrovským překvapením nejen pro civilní obyvatelstvo, ale i pro vládní představitele. Většina československé vojenské aktivity se totiž v té době přesouvala na Slovensko a Podkarpatskou Rus. (čt24.cz, 15. 3. 2016, 22:30)

─────

ČT24 je jediné médium, které se rozhodlo připomenout výročí německé okupace. Těm ostatním se jaksi „nechtělo“, aby si snad nepohněvali „říšskou kancléřku“ A. Merkelovou.  Aspoň víme, jak na tom s našimi politiky jsme. Pozitivem je, že byla připomenuta osoba „solitéra“ – plk. Josefa Mašína. Jinak mi v informaci ČT24 chyběla „role“ prezidenta E. Beneše, jehož zahraniční politika totálně selhala, vedla k Mnichovu a následně i k německé okupaci. Není žádný důvod tato fakta před občany zamlčovat. Beneš nebyl jediným politikem, který takto tragicky selhal. Po r. 1945 jich bylo ještě několik. A po r. 1989 bychom se jich nedopočítali…

adolf-hitler-small.jpg

(Vyobrazení: A. Hitler při návštěvě Pražského hradu 15. 3. 1939.)

●●●

● Radikál Bartoš byl odsouzen za výroky u hrobu A. Hrůzové

Podle informací idnes.cz jsou předseda Národní demokracie Adam B. Bartoš a jeho spolustraník Ladislav Zemánek vinni v kauze výroků nad hrobem Anežky Hrůzové v Polné na Jihlavsku. Zatím se neví, jaký trest přesně dostali. (Eurozprávy.cz, 16. 3. 2016, 16:24)

─────

Ve zkoušce, zda režim po r. 1989 je demokratický a dokáže pro každého občana zajistit svobodu slova, za niž celé generace českých vlastenců pokládaly své životy a strávily desítky let ve vězení, tento pseudohumanistický režim neobstál. Soud s A. Bartošem jasně prokázal, že tady svoboda slova existuje jen pro někoho ‒ pro omezený okruh „vyvolených“. Proputinovské blouznění J. Vyvadila nevadí, ale jakákoli kritika, mířící na zákulisní hráče naší politiky, kteří prokazatelně nehájí zájmy českého národa, je přísně zapovězena. Odsouzení A. Bartoše je neklamnou známkou toho, že polistopadový režim se ocitl v „bodu nula“ – podobně jako v listopadu 1989 režim komunistický. Změnu můžeme očekávat v řádu týdnů, možná několika měsíců. Trpělivost občanů je u konce. Sobotka tuší, že konec jeho vlády se blíží. Již od pádu Nečasovy vlády je totiž zřejmé, že polistopadový režim se vyčerpal a bude vystřídán nějakou formou poloautoritativního systému, který si bude chtít zachovat „demokratickou“ fasádu, ale s demokracií už nic společného mít nebude. Také kolaborantský režim v čele s G. Husákem začínal politickými soudními procesy… Jen pro zajímavost uvádím, že k této ostudné události došlo ve výroční den vyhlášení Protektorátu Böhmen und Mähren  (16. 3. 1939).

●●●

Brzy nashledanou!

mikes.jpgZdraví vás

Mikeš

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Největší tajemství III. Říše - atomový program (1)- 09. 04. 2014

(Milan Zacha Kučera info@armyweb.cz a Vomáčka, NZ, 2. 4. 2016 8:17)

Je všeobecně známé, že hitlerovští vědci konstruovali atomovou bombu. Práce na zbrani prováděli ve štolách pod zámkem Książ a v Sovích horách. Němci k tomuto účelu začali budovat dosud nevídaný obrovský komplex podzemních prostor za účelem výroby raket V1, V2, V3 a dalších zázračných zbraní. Takový význam se připisuje už přes půl století podzemnímu komplexu Riese (česky Obr). ... V objektu měly být vyráběny jaderné zbraně. Je třeba ale zkoumat rozdíl mezi Uraniumbombe a Uranbombe. Hitler hovořil vždy o Uraniumbombe. Je více důvodů, proč je třeba se vážně zabývat touto myšlenkou. V prosinci 1938 němečtí fyzici Otto Hahn a Fritz Strassman předvedli rozštěpení atomu uranu. Jejich výsledek způsobil obrovský rozruch na univerzitní půdě. Stalo se rovněž počátkem diskuzí vědců nad možností zkonstruování atomové bomby. Vize zázračné zbraně nadchla představivost Adolfa Hitlera....-Počátek práce na bombě- Koncem roku 1939 roku na příkaz Heereswaffenamt (výzbrojní úřad) svolán výbor, který měl rozhodnout, jestli je možné vybudovat atomový reaktor. Bylo plánováno v něm štěpit radioaktivní materiál na energii. Było to nutné pro vývoj jaderné zbraně. O tři roky později začaly první experimenty, které byly prováděny v pěti různých laboratořích. V každé se soustředili na jinou teorii stavby reaktoru a žádná skupina badatelů nebyla informována o výsledcích těch ostatních. Dnes se ví , że nejméně jeden z těch týmů celkově zpozdil práce. Řídil ji Werner Heisenberg, německý fyzik i laureát Nobelovy ceny. Heisenberg si uvědomoval moc zbraně, na které pracoval, zejména jak by byla nebezpečnou v rukách nacistů. Pod tlakem Alberta Speera, ministra průmyslu a vyzbrojování III Říše, tým Heisenberga dodał pravděpodobný termín dokončení bomby nejdříve na rok 1945. – Daleko rychleji museli pracovat na atomové bombě jiní němečtí vědci. Ze zadokumentovaných svědectví různých očitých svědků vysvitá totiž, że ke zkušebnímu jadernému výbuchu došlo v říjnu 1944 roku nedaleko Lubeki. Popis záblesku, mohutné tepelné vlny a zejména oblaku majícím vzhled hřibu, který se objevil v místě detonace, to jsou jednoznačné důkazy, že tam došło k výbuchu uraniové bomby o nevelké síle. Vědci sestupují do podzemí - V roce 1943 , v době sílících náletů Spojenců a hlavně zvýšeného bombardování se vláda hitlerovského Německa rozhodla evakuovat nejdůležitější strategickou výrobu do bezpečných částí III. Říše. Volba padla na Sudety. V tom samém roce začala stavba těžkých bunkrů a podzemních budov vyražených v Sovích horách a také pod zámkem Książ. Dozor nad investicí pojmenované Riese převzala organizace Todt. Na stavební práce bylo využito několik tisíc vězňů a vojenských zajatců v blízkého koncentračního tábora Gross-Rosen. Vedle už spotřebovaného ze září 1944 měla investice pohltit dalších 150 milionů říšských marek. Na projekt Riese bylo použito více betonu, než v celém roce 1944 na budování krytů civilní obrany pro německé obyvatelstvo. .... V tom čase letectvo Spojenců hlídalo nebe nad celou Evropou. Mluví proto také nereálný převoz hotových produktů zbrojního průmyslu ze Sudet do hloubi III. Říše a nepříznivý obrat v dodávkách velkého množství surovin, které były ničeny bombardováním. ....brzy po válce se jejich stavbami v regionu intenzivně zabývala Rudá armáda. ....Zrovna v ten čas skupiny sovětských geologů pečlivě prohledávaly Sudety. Zajímala je všechna hornická zařízení, haldy a štoly. Hledání, těžba rudy a její složení bylo tajné. Jestlipak víte, že první sovětská jaderná bomba byla složena přinejmenším z desítek procent právě z uranu z Wałbrzychu. www.armyweb.cz/clanek/nejvetsi-tajemstvi-iii-rise-atomovy-program – Vomáčka, Nový Zéland: nyní blokují jaderný výzkum bolševicko židovské hordy okolo Miloše Zemana jeho čínských soudruhů. Pak je zlehčování náhodného objevu léčivých či „biologických účinků rezonančních parních strojků dle Petra Šedého" utajováno, zesměšňováno v na včerejším shromáždění v USA jistě Sobotka přistoupí na americko čínsko/židovský zákaz těchto strojků.... Putin však ví své, nejel tam!

Nacházíme se v době, kdy dochází k neustálému zdražování elektrické energie.

(petrsedyabcd.blog.cz/ - březen - duben 2016 a opisovatel, 2. 4. 2016 7:50)

Monopolní výrobce elektřiny ČEZ (situace od doby napsání tohoto textu jak je v technice obvyklé změnila. K hošímu. Trh si rozdělily monopolisté, uzavřeli kartelové či "podobné" dohody, o co nejvyšší cenně a jak co nejlépe zastavit výzkum a vývoj jaderných elektráren. Zejména zcela nových systémů jedině možných na jaderné syntéze! 31.3.2016 italský novinář Luigi Rommera v TV dokumentu "Ve službách Mussoliniho“ dosvědčil, že německý výzkumník Diebner, navrhl výbušné systémy na bázi jaderné syntézy iniciované za pomoci štěpení štěpitelného uranu větším množstvím výbušniny či trhaviny. Jak libo. Dokládá to jak dobovým tak současným fotografickým svědectvím existence výbuchového kráteru jaderné zbraně na Rujáně v Penemünde, kde byl osobně svědkem jaderného výbuchu voejského pokusu okolo skupiny von Brauna. Měření radioaktivity dodnes potvrzuje výrazně zvýšené koncentrace Cs 137! Současně si připomeňme první velkou zkoušku jaderné zbraně asi podobné konstrukce dle Diebnera 3.3. 145 u Ohrdrufu, vyzkoušenou na stovkách zajatců, Kde jich bylo s popáleninami různého stupně svědecky pohřbeno řádově do tisíce(?) pokusných osob. Hitler byl bohužel velký humanista, tak jako zakázal užití bojových plynů ((jako sarin, somat, tabun apd.)) tak zakázal užití těchto děsivých jaderných zbraní, asi s ohledem na životní prostředí. Předpokládal vývoj po jím prohrané válce. Věděl, již třetí den po napadení Polska 1.9.1939, že válku prohrál, a tak se staral co dál po prohrané válce. A proto jeho válečné operace byla zmatené, pro dobové generály německého vrchního velení dost nepochopitelné a nelogické. Z logiky tehdejší přítomnosti. Nyní v podobě "práce monopolů ČEZ a podobných pokračují válečné operace, jak zničit zbytky lidské civilizace nelidskými hyenami. - pozn. opisovatele) si diktuje stále vyšší ceny a lidé jsou nuceni respektovat jejich nenažranost. Existuje však řešení, jak vytvořit nezávislý zdroj elektřiny ve vlastním domě, a to jednoduše a levně. Každého asi napadne pořídit si benzínovou elektrocentrálu.To by však nebylo řešení, elektřina by nás vyšla ještě dráž a nebylo by to právě ekologické. Naším cílem není spalovat palivo navíc a stále jen platit a platit. Musíme využít toho, co máme a postavit se k řešení racionálně. Jedno z možných řešení demonstruji v této publikaci. Nejde o žert ano o studii.....WM magín, Receptář 2010 - http://petrsedyabcd.blog.cz/ - březen - duben 2016!

léčivé účinky u rychloběžných parních motorů záleží i na účinku stříbra, kde zde obsah do 25ti procent %:

(Bobeš – Hrusice/ Popovice – parostrojnice eVITA z Argentiny, 1. 4. 2016 17:56)

...léčivé účinky u rychloběžných parních motorů záleží i na účinku stříbra, kde zde obsah do 25ti procent %: (parostrojnice by mohly povídat, ale červenají se!)- Petr Šedý - Otáčky jsou závislé hlavně na zdvihu a průtoku páry, takže na průměru rotačního ventilu a potrubí. Proto také stroje s průměrem pístu kolem 30mm běží mnohem rychleji. Kdybychom chtěli dosáhnout vyšších otáček, můžeme zdvojit potrubí na páru a zvětšit průměr rotačního ventilu a ještě zvětšit otvor na přední části válce, nebo udělat otvorů několik. Při jedné atmosféře je možné dosáhnout i 2000 otáček za minutu. Již před deseti léty některé mé stroje při 5. atmosférách, s válcem o průměru 35mm dosahovaly až 6000 otáček za minutu. Možná, že někteří ještě pamatují na prototyp takzvaného leteckého motoru s kulovým pístem, který při deseti atmosférách a zdvihu 20mm dosahoval otáček až deset tisíc za minutu. Nevyráběl se však, protože měl velikou spotřebu páry. Kulový píst byl sycen 25% stříbra. Am | 21. ledna 2014 20:22 - Mohl by jste dát třeba ve formě pdf na uloz.to něco k tomu vašemu "leteckému motoru s kulovým pístem"- celkem mě zaujal díky.- - Je to už dávno. Parní stroj byl podobný jako ty naše s rotačním ventilem. Ventil byl trochu jiný a plnotlaký. Měl ale ojnici ve vzpěru a pístnice byla současně i ojnice. Píst byla koule na kterou byla našroubována pístnice - ojnice. Průměr koule byl 80mm. Je možné, že to má ještě někdo nahrané. Dokumentace nikdy nebyla udělána. Jenom náčrtek. Prototyp tehdy někdo koupil. Je tomu už skoro deset let. Je to velmi jednoduché. Ojnice byla výkyvná na všechny strany. Jestli bude zájem, můžu nakreslit náčrtek toho principu..... ale na ojnici našroubovanou kouli ze stříbra a cínu a zinku, která se pohybuje v hliníkovém válci. Aby to dobře fungovalo, musel být odlitek koule naprosto přesný. Koule se odlévala pohybováním válce při lití.
AfA- Mikeš- Argentina, sousední země Antarktidy má název podle stříbra! - V Argentině mají tyto strojky zvlášť velký úspěch: argentinské víno, vysoké hory, samé hovězí a krásné ženy, (argentinské!) tango a všichni muži mají ještě páru! - Petr Šedý
Každému bych doporučil zkusit nějakou takovou věc. Sám na sobě jsem zažil jaké to je, když se najednou váš život od základu změní. Nejdříve je člověk již smířený s tím, že lepší to už nebude a začíná si uvědomovat, že ke stáří patří i bolest a různá omezení a začne bilancovat a také vzpomínat a říká si co uděla dobře a co špatně. Pak náhle přijde změna ve formě dokonalého zdraví a pohody a najednou zjistí, že ho nic nebolí a že má najednou neuvěřitelnou životní fyzickou i duševní sílu. Ten pocit, kdy se z něho stává doslova Rambo ...ale vím jedno, že tu budu velmi dlouho... Moje žena by vám mohla povídat. Pro ženy je to ještě důležitější. Chtěla bych poděkovat panu "."."."." X, který stále vymýšlí podobná zařízení, která budou moci mnohým změnit živo i nám v Argentině tak písničku María Eva Duarte de Perón - „Evita“-(7 May 1919 – 26 July 1952) was the second wife of Argentine President Juan Perón (1895–1974) and served as the First Lady of Argentina from 1946 until her death in 1952. She is usually referred to as Eva Perón (Spanish: [ˈeβa peˈɾon]), or by the affectionate Spanish language diminutive Evita. VÍCE IN:http://www.suja.estranky.sk/clanky/zapisky-z-ciest_-argentina_-krajina-nostalgie_.html
-...globální elita je novým fenoménem a je součástí řešení těchto problémů. Skutečnost je ale taková, že právě tato elita vytvořila kapitalismus, jenž se zakládá na monopolu, právě tato elita tajně manipuluje důležitými světovými událostmi, aby na konci mohla nabídnout řešení problémů, které sama, po celá staletí, vytváří a činí tak i v dnešní době. Super-Klasse: Regieren 6000 Menschen Welt und Wirtschaft, vyšel 4.01. na recentr.com, překlad, pro Freeglobe.cz, R. Václav. http://www.amazon.com/David-J.-Rothkopf/e/B001H6O2A0

KOUPÍM ŽENU DO CHOVU !

(Mikeš - Praha a Antarktida, 1. 4. 2016 16:19)

Za levný peníz koupím kvalitní ženu, popř. dívku, aby měla naběháno tak 22-30 járů, bez trpaslíka, toho si posléze udělám sám. Postavu tak krev a mlíko, ale zase né jak pytel otrub. Ani jak toporo od sekery. Obličej pěkný, né jak po těžké autonehodě. Ale zmalované model to taky ne. Aby měla ráda ty boží tvory, ať už na mazlení, tak na plechu.

Aby se po ránu uměla zasmát, prácu zastat a k večeru aj v betli se mnou zaskotačit. Nehledám žádnou trávožroutku, puritánku ani rozvrzanou starou rachejtli, která by si chtěla na starý kolena přilepšit mladým samcem, jako jsem já.

Fajčit može, ale ne jak hnuj v zimě, tak aby to pak děckám nefůkala do kočárku. Když bude aj za plotnou šikovná, tak najezený chlap půl zdraví. (především jejího)

Tak a včil o mě: nemám 29(!!!!) járů, nésu vychcípané, ale taky žádné vyrysované model, namísto pekáče buchet, mám pecen chleba a to je konec konců boží dar. Jsem upřimný, někdy až moc, ale o tu co miluju se postarám, aj kdyby mělo přespolním pár facek přistát, když mě do tebe budou vrkat. Věrný sem, romantiku možu, aj čertovinu svedu a aj nějaků tu zlatku vydělám. (Ne) a mám statek a chovám jen malou šepleť (jako myši a podobně.....). Tak pokud sem tě zaujal a já věřim že richtik, tak mě napiš.

Já tě pak možu aj na večeřu dobrů pozvat, kafe můžem popit, popřípadě si aj potykat. Do 50Oti km si pro ňu dojedu. Budu se těšit děvčata : když nic neseženu, tak alespoň pobavím.........

Zn. : smysl pro humor. otevři mi své srdéčko :) nabídky do redakce či e-mail ing. Veselý, zástupce šéfredaktora nejen na apríla 1.4. 2016 - značka „ Mikeška pro Mikeše“ - Nemusí být tučnice z Antarktidy a okolí!
převzato, potvrzeno, doručeno, zaškatulkováno a doporučeno od majitele: www.ifauna.cz - 25.03.2016 10:50

„Letos nás mořský zámrz nezaskočí“-Pavel Kapler,Masarykova univerzitaČeská vědecká stanice

( vědecký magazín Polar Record, Eduard Dallman, Jar. Chvátal/ Mikeš- Bobeš- Antarktida, 1. 4. 2016 13:25)

a pro dosažení vzdálených lokalit namísto člunů použijeme nové terénní čtyřkolky“. (také Mulikách používá čtyřkolku, a čtyřkočku – taženéí 4mi kočkami...)V patnáctičlenném týmu polárníků je i Alena Žákovská – Žákajda, takže o průběhu expedice budeme průběžně informovat. Ostrov Jamese Rosse je velký ostrov v Jižním oceánu u pobřeží Antarktidy, východně od nejsevernějšího výběžku Antarktického poloostrova, od kterého je oddělen průlivem prince Gustava. Jeho rozloha je přibližně 2 500 km² a je velmi členitý, ze 70 až 80 % je pokryt ledovcem, který dosahuje nejvyšší nadmořské výšky 1630 m. Oblast zmapovala v říjnu 1903 švédská antarktická expedice vedená O. Nordenskjöldem. Jméno ostrov dostal po J. C. Rossovi, britském průzkumníkovi, který v rámci své expedice v roce 1842 zhruba zakreslil mnoho míst na jeho východní straně. Na ostrově byly v roce 1986 nalezeny pozůstatky prvního dinosaura objeveného v oblasti Antarktidy. Argentinští geologové Eduardo Oliveiro a Roberto Scasso nalezli zkamenělé pozůstatky středně velkého ankylosaura, který byl později pojmenován jako Antarctopelta oliveroi. V roce 2013 byl vědecky popsán další dinosaurus z tohoto místa, ornitopod Trinisaura santamartaensis. V severní odledněné části ostrova (Ulu Peninsula), která má rozlohu asi 160 km², se nachází česká Mendelova polární stanice. .... Chvátal: Je dobré shlédnout film "THE BATLE OF THE BULGE", který velmi dobře zaznamenává jak Němci byli na samém konci vývoje celé řady nových proudových letounů, které ovšem potřebovali dostat do výroby a tak potřebovali děj se co děj prodloužit o několik měsíců válku aby získali čas. Jenže vítězství může mít daleko exotičtější podoby než si můžeme či chceme představit. Pokud Nacisté/Antarktikánci skutečně plánuji převzetí planetární moci pak v této chvíli mohou disponovat velmi účinnou skrytou silou, která pracuje pro ně. Skrze únosy a implantace řízené kloubem CIA-NACISTI-MIMOZEMŠTÍ mohou realizovat projekt řízené elektronické myšlenkové kontroly programovaný na milionech lidí jakožto předehru elektronicky kontrolovaného "Nového Světového Pořádku". Sir Roy FEDDON tehdejší šéf mise do Německa pro Ministerstvo pro Leteckou v roce 1945 řekl: "Když II. světová válka skončila měli Němci několik typů velmi radikálních letounů a řízených střel ve vývoji. Většina jich byla v ranném stádiu vývoje, ale vlastnili jeden letoun, který se svým výkonem blížil tak často pozorovanému UFO fenoménu. Již jsme hovořili od dvou nejstrategičtějších ponorkách "Třetí říše" U-530 a U-977. Poslední konvoj podmořských plavidel opouští Německé přístavy a míří směrem k Antarktidě a Andám. Částečně se jedná o vcelku úspěšný pokus uniknout Spojeneckým sledům. Součásti tohoto posledního konvoje byla i naše záhadná ponorka U-530 s kapitánem Otte WEHRMUTEM a ponorka U-977 s kapitánem Heinz SCHAUMLFFEREM. Podle informací, které jsou k dispozici byl poslední vizuální s U-977 26. dubna 1945 u Christiansund. Schaumlfferova posádka nikdy nic nesdělila o nákladu který vezli a cílu cesty. Následně ponorky mizí skoro na čtyři měsíce ze světa, aby později byly posádkami PRÁZDNÉ kompletně předány Argentinským úřadům
Mikeš – Antarktida: když jim už čtyřkolek došel benzin, táhli je zástupy tučňáků, vychované duchovním Halíkem, který je uměl srovnat jako ovečky, ale zapřažené do tahu! Holt česká rasistická škola se nezapře: jsem žid, komunista, bplševika ažidobolševik - nyní demokrat a arcimultikulti křesťan a židokřesťan milující islám a Antarktidu, si zpívali Halíkovu píseň, do tahu. Místo „Ej úchněm!..... Nedávno vědecký magazín Polar Record, s odvoláním na britský výzkum, zveřejnil zprávu, že právě tihle samci tučňáka kroužkového jsou agresivní zvrhlíci, kteří si potrpí na nekrofilní styky a vyžívají se v agresivitě a brutálním znásilňování samic !!!!

23.09.2001 Jaroslav Chvátal -Historická fakta jsou zcela evidentní....

(Mikeš-popírač (Jaroslava Chvátala-www.matrix), 1. 4. 2016 13:07)

http://www.matrix-2001.cz/clanek-detail/89-nacisticke-zakladny-v-antarktide/ - Jejich počátek můžeme klást do roku 1938. V tomto roce počali Němečtí Nacisté vysílat do oblasti "Královny Maud" v lokalitě Antarktidy souvislé uskupení různých expedic. Jejich počátek můžeme klást do roku 1938. V tomto roce počali Němečtí Nacisté vysílat do oblasti "Královny Maud" v lokalitě Antarktidy souvislé uskupení různých expedic. Přes 230 000 čtverečních kilometrů území bylo zmapované ze vzduchu a Němci objevili rozsáhlé lokality, které byly překvapivě bez sněhu. Objevili také mnoho vodních jezer s teplou geotermální vodou. ... Četná oddělení Německé vlády tak byla zapojena do přísně tajného projektu. A zde klasická tradice končí. Ale, Pravda pokračuje dál. Je faktem, že jen nemnozí odvážní historici jsou schopni pracovat s dalším materiálem.... německé skupiny "VIP", špičková vědecká elita, která později navázala spojení s aktivitou "ULTRA" začala být aktivní. Je třeba neustále držet fakt, že po skončení II. světové války se mnohá Německá elita dokázala infiltrovat právě do takových struktur jako je MJ-12 či "ULTRA". A právě "ULTRA" měla vždy kontrolu nad Antarktidou. "ULTRA" je označení tajného rozhraní cizích agentur v NSA. Je dobré mít na zřeteli, že právě NSA drží spojení k Nacistickým frakcím na jedné straně a "Základně DULCE" na straně druhé ( o této základně pohovořím v samostatném seriálu). .... Pozoruhodné je zjištění, že "ULTRA" je také označení přísně tajné základny, která je v držení řetězcem CIA - NSA - MIMOZEMSKÝCH. Tato základna se má nacházet v oblasti pod známou "ARCHULETA PLATEAU" čili Archuletskou plošinou severně od DULCE v Novém Mexiku. Toto zjištění je ovšem v jistém ohledu velmi zásadní. Jak se zdá ono vytrvalé tvrzení Valdamara VALERIÁNA by mohlo mít jistou logiku. Hmm, asi bych měl čtenářům vysvětlit jistou zajímavost. Jméno Valdamar VALERIÁN je pseudonym jisté podivuhodné dnes již legendární osoby, jež napsala kultovní dílo, které je obrovskou zbrání všech, kteří bojují proti tmě a všem stínům globální nadvlády, útisku a jiné formy teroru do které patří různé formy myšlenkové kontroly a experimentů s lidským biologickým materiálem atd. A skutenost – fakta, která dávají Cvátalovy bláboly do říše pohádek ala Zeman? Eduard DALLMAN Společnost Polárního Výzkumu - Eduard Dallmann (* 11. März 1830 in Flethe; † 23. Dezember 1896 in Blumenthal) war ein deutscher Entdecker und Polarforscher. Mit seinen Reisen trug er maßgeblich zur Kenntnis der Antarktis bei. Leben - Eduard Dallmanns Vater Eduard Dallmann senior (1786–1877) war Offizier der hannoverschen Ulanen und hatte nach seinem Abschied ein Gut in Schwanewede gekauft. Er heiratete Lucia Deetjen (1799–1837) aus Vegesack, die einer Seefahrerfamilie entstammte. Er verkaufte das Gut bald wieder und zog in das Kahnschifferdorf Flethe an der Unterweser, wo er als Boniteur (Gutachter) für das Amt Blumenthal Beschäftigung fand. Mit 15 Jahren heuerte Eduard Dallmann als Schiffsjunge an, mit 36 Jahren fuhr er bereits als Kapitän und betrat als erster Europäer die Wrangel-Insel in der Arktis. Als die Walbestände in den nördlichen Meeren zurückgingen, erhielt Dallmann von der Deutschen Polar-Schifffahrtsgesellschaft den Auftrag, mit dem 1872 von der Wencke-Werft in Geestemünde gebauten Auxiliarsegler Groenland die antarktischen Wal- und Robbenbestände zu untersuchen. Die Groenland war das erste mit maschinellem Zusatzantrieb versehene Schiff, das bis kurz vor die Polarregion vordrang (1873/74). Der kommerzielle Erfolg der Walfangexpedition war gering und deckte gerade die entstandenen Kosten, die Entdeckungen dagegen waren bedeutend. Bei der Verfolgung einiger Wale entdeckte der herausragende Navigator unter anderem die Bismarck-Straße (engl. Bismarck Strait), den Neumayer-Kanal und die Kaiser-Wilhelm-Insel....

No nepodepišto, abyste byli "cool" a "in" a prostě světoví!

(www.vyzvavedcu.cz 3411 vědců a vědkyň a podporujících dalších 8830 osob a zejménaRNDr.JiříGrygar,CSc.Fyzikální ústavAVČR, 1. 4. 2016 11:22)

k 1.4.2016 podepsalo: Výzvu již podepsalo 3411 vědců a vědkyň- Prof. PhDr. Martin Bílek, Ph.D.-Univerzita Hradec Králové, Prof. Jan Sokol Fakulta humanitních studií UK, Prof. Ing. Jaroslav Petr, DrSc.Výzkumný ústav živočišné výroby + Česká zemědělská univerzita Prof. Jaroslav Miller, MA, PhD Rektor Univerzity Palackého v Olomouci Prof. Ing. Petr Moos, CSc ČVUT Prof. RNDr. Jan Palous, DrSc. Astronomicky ustav, v.v.i. CAV Doc. PhDr. Ing. Milan Znoj, CSc. Ústav politologie, FF UK Prof. PhDr. Pavel Říčan, CSc. Psychologický ústav AV ČR Prof. RNDr. Evžen Amler, CSc.Ústav biofyziky, 2. LF UK Prof. RNDr. Václav Hořejší, CSc. ÚMG AV ČR Prof. RNDr. Helena Illnerová, DrSc. Fyziologický ústav AV ČR PhDr. Bronislav Ostřanský, Ph.D. Orientální ústav AV ČR Doc. Mgr. Martin Čapský, Ph.D. Ústav historických věd, Slezská univerzita v Opavě PhDr. Michael Romancov, Ph.D. Institut politologických studií, Fakulta sociálních věd UK Praha RNDr. Jiří Grygar, CSc. Fyzikální ústav AV ČR Prof. Miroslav Petříček, Dr. FF UK Prof. Mgr. Miroslav Bárta, Dr. Český egyptologický ústav FF UK Prof. Ing. Jiří Drahoš, Dr.Sc. AV ČR prof. PhDr. Olga Lomová, CSc. Ústav Dálného východu, FF UK Prof. Dr. Ing. Michal Pěchouček , Msc CVUT FEL Doc. Dr. phil. Pavel HimlFHS UK prof. PhDr. Vladimíra Dvořáková, CSc. Vysoká škola ekonomická v Praze PhDr Pavel Dubec, PhD FF UK Prof.Ing. Ivan Stibor, CSc. Technická univerzita v Liberci Prof. RNDr. Libor Grubhoffer, CSc.
Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích Doc. RNDr. Jan Konvalinka, CSc. Univerzita Karlova v Praze a UOChB AV CR Prof. PhDr. Luboš Kropáček, CSc. Husitská teologická fakulta UK + Filozofická fakulta UK Prof. PhDr. Lenka Rovná, CSc.Fakulta sociálních věd UK Prof. Ing. Rudolf Žitný, CSc. ČVUT Fakulta strojní Prof. Pavel Jungwirth ÚOCHB AV ČR doc. PhDr. Ing. Ondřej Císař, Ph.D. FSV UK a AV ČR
Ing., RNDr. Vladimír Krylov, Ph.D. PřF UK Prof. Martin C. Putna FHS UK Prof. PhDr Eva Hajičová, DrSc Univerzita Karlova v Praze Prof. RNDr. Jaroslav Peregrin, CSc. Filosofický ústav AV ČR Ing. Ivan Chvatík, Dr.h.c. Archiv Jana Patočky, FLÚ AV ČR Prof. PhDr. Jan Bernard, CSc. FAMU Prof. MUDr. Jan Filipovský, CSc. Lékařská fakulta v Plzni UK Prof. RNDr. Pavel Exner, DrSc., MAE Ústav jaderné fyziky AVČR a Výzvu již podpořilo 8830 osob: Vědci proti strachu a lhostejnosti
Cílem této výzvy není zlehčovat skutečná rizika plynoucí z imigrace. Cílem této výzvy není agitovat za konkrétní kroky ve vztahu k uprchlíkům. Cílem této výzvy je důrazně se vymezit proti tomu, jakým způsobem je v naší zemi rozdmýchávána a všeobecně tolerována etnická a náboženská nesnášenlivost - dopřáváním sluchu extremistickým hnutím, šířením překroucených i zcela lživých zpráv, které posilují paniku, jež ve výsledku vede k dehumanizaci lidí v nouzi, diskriminaci i k násilí z nenávisti. Vadí nám, že politici a média, místo toho aby prokázali charakter a zodpovědnost, často mlčí a dávají tak šíření strachu a nenávisti prostor, a mnohdy se ho dokonce aktivně účastní v honbě za sledovaností či popularitou. Jsme vědci a vědkyně, akademici a akademičky, výzkumní pracovníci, studenti a studentky vědeckých oborů, lidé, jejichž základní schopností i hodnotou by mělo být kritické myšlení, schopnost nazírat problémy nezaujatě, pracovat s informacemi, rozeznat fakta od hypotéz a nedopouštět se manipulací. Jsme znepokojeni prudkým nárůstem xenofobních nálad ve společnosti a aktivitou extremistických skupin,....

長江三峽大壩 – náš vzor pro splavnění Evropy pro Hedvábnou stezku!

(Mikeš a Wikipedie-Tel Avivi/ Jeruzalém-Peking-Wikimedia Commons, 1. 4. 2016 11:06)

Tři soutěsky (čínsky v českém přepisu Čchang-ťiang San-sia ta-pa, pchin-jinem Cháng​ Jiāng Sānxiá dàbà, znaky zjednodušené 长江三峡大坝, tradiční 長江三峽大壩; česky Přehrada Tři soutěsky na Jang-c'-ťiang, zkráceně čínsky v českém přepisu San-sia, pchin-jinem Sānxiá, znaky zjednodušené 三峡, tradiční 三峽, anglicky Three Gorges) je přehradní hráz s největší elektrárnou (nejen vodní)na světě, vybudovanou v nejvýchodnější ze Tří soutěsek na řece Jang-c’ v provincii Chu-pej v Čínské lidové republice. Stavba hráze byla dokončena v roce 2006, elektřinu do sítě však začalo 32 generátorů (každý o výkonu 700 MW) dodávat až v roce 2008. V současnosti se montují další, jejichž spuštění je plánováno na rok 2011. Oficiální náklady na vybudování díla byly vyčísleny na 25 miliard dolarů, skutečné náklady jsou ale mnohem vyšší. Po uvedení vodní elektrárny do provozu bude pokrývat až desetinu čínské spotřeby elektrické energie. Postupné napuštění ohromné nádrže si vynutilo přestěhování asi 1,3 milionů lidí, pod přehradou zmizela dvě velká města a stovky vesnic (plocha odpovídající zhruba 1/3 Libereckého kraje). Po úplném napuštění stoupne hladina řeky o desítky metrů. Stavba přehrady je provázena varováními odborníků, že její existence způsobuje a bude způsobovat velké škody na životním prostředí. V roce 2007 bylo oficiálními čínskými sdělovacími prostředky oznámeno, že z okolí přehradní nádrže budou přesídleny další 4 miliony lidí kvůli rozsáhlým sesuvům půdy, půdní erozi a znečištění.
AfA- že se utopí pár milionů "Čehúnů" a bude zle splavnění „České kotliny“. Už to ví i uprchlíci z Íráku, křesťané, s velkou slávou sem transportovaní jako výstavní zboží cestou Charity ČR do "Merklistánu/EU - dle Merkel a Halíka a petice vědců ((skoro 10 000 potentátů za zvaní uprchlíKů do ČR)) a požádali o repatriaci. Zpátky do zemí Starého Sumeru..... Kam půjdete Čechové statní jonáci? Začněte na ŘÍPU, po zaplavení Čech dle plánu Zemana a jeho kamarádů z tržního NEPu dle Maa a Lenina z Pekingu, podle projektu zlepšené verze plavba po spojení Dunaje, Odry a Labe, verze z plánu Zemana a Čuby, „ČR jako vodní Slušovice“. Všude jako v povodních, vyzkoušených 1997 na Moravě a 2002 v Čechách. Po lepší přehled jen trochu povodní z Wikipedie, jak to bude vypadat až budou postaveny hráze od 200 spíše 300 možná 400 m výšky? 20. století :
Povodeň na Vltavě 1940 - 15. březen, Vltava, průtok 3245 m³/s[1]
Povodeň na Vltavě 1954 - Vltava
Povodeň na Moravě 1970 - jižní Morava, 35 mrtvých
Povodeň na Berounce 1981 – Čechy
Povodeň v Česku 1985 - Čechy a Morava
Povodeň v Česku 1987 - Čechy
Povodeň na Moravě a Odře 1997 - Morava, Slezsko (50 mrtvých)
Povodeň ve Východních Čechách 1998 - 23. července Královéhradecký kraj (6 obětí)
21. století - Povodeň v Česku 2002 - srpen, Vltava a Labe, největší změřené povodně v Čechách - průtok Vltavy v Praze 5300 m³/s (17 mrtvých)
Povodeň v Česku 2006 - různé řeky (7 obětí)
Povodeň v Česku 2009 - červen a červenec, především Moravskoslezský, Olomoucký, Zlínský a Jihočeský kraj (13 mrtvých)
Povodně ve střední Evropě v květnu 2010 - květen , především Moravskoslezský, Olomoucký (Troubky), Zlínský a Jihočeský kraj (1 mrtvý)
Povodně ve střední Evropě v srpnu 2010 - hlavně Liberecký kraj (5 mrtvých)[
Povodeň v Čechách 2013 – zasažena celá povodí toků Labe a Vltavy - průtok Vltavy v Praze 3210 m³/s (7 mrtvých k 3. 6. 2013)
Obrázky, zvuky či videa k tématu Povodně v Česku ve Wikimedia Commons

(aprílové?) zprávy z rodného Kocourkova, republiky kocourkovské, kam se volbou přihlásily i Hrusice!

(Bobeš, Mikeš – Antarktida/Hrusice-Peking, 1. 4. 2016 10:31)

To jsou (aprílové?) zprávy z rodného Kocourkova, republiky kocourkovské, kam se volbou přihlásily i Hrusice! Tak se rodné Hrusice staly součástí jak hedvábné stezky, tak zejména součástí průplavu Odra – Dunaj – Labe, v provedení ala „Tři soutěsky“. Mikeš zjistil, když se vetřel k tajným jednáním do Lán, že Miloš Zeman, jak to má vypité, a sponzoring z Becherovky z ruských Karlových var dochází, tak ladí čínskou notečku. A že po něm potopa. Soudruzi už nikoli z NDR, ale z Číny, se chopily činu: postaví přehrady u Hřenska, u Bratislavy, kde to opřou u kopec Bratislavského hradu a znepříemní život potomkům nenáviděných Habsburků, jak jsem 300 let trpěli, daleko za Vídeň to splavní na hlubokou vodu.... No otázku uhelných dolů na Ostravsku vyřeší další přehrada u Bohumína na Odře..... Jak zjistil Mikeš v Lánech a v Pekingu, má být stavba splavnění Česka, dost jednoduchá, vše se zatopí a po Zemanovi potopa..... Naštěstí existují vynálezci a zlelšovatelé, kterým nerhybí jak technická erudice, tak smysl pro humor, kdy si prevetivně pořídili bydlení ve vyšších patrech paneláku.Až bude splavněno Česko, a mnohé paneláky budou dostupné jen po lodičce, ty v Hřensku budou dost pod vodou.....Ať žije Zemanův zlepšovák „Česko podle vzoru Tři soutěsky, a nikdy jinak, Mao až na věky““ Dovolte raději nahlédnout do nepřeberné studnice nápadů pana Šedého (Maoooúúúúúúúúú- zdraví Mikeš z Pekingu, z cesty domů do Antarktidy!) - vyvěsil tibetskou vlajku v Praze a Policie ČR kocoura Mikeše zmlátila, vše je v souladu se zákony ČLR Ovšáčka a policejní prezident v Pekingu vše schválil, a i Mulisák je zatčen, že je strašidlo a v ČR to vypadá jak náměstí nebeského klidu, ale naruby.... : Petr Šedý- 1.4. 2016To, že jsem nejlepší vím i bez pana Nazdárka. V popíjení piva, ale asi ne. Je mnoho dalších, kteří vypijí denně mnohem více a já se jim nemohu rovnat. V samochvále také asi ne, takový Klaus nebo Kalousek jsou určitě lepší. V cenzuře to také za moc nestojí. Cenzuruji jenom tolik, aby mi administrátor nezastavil blog, což se už několikrát stalo. Nesmí se nadávat na cikány a propagovat fašismus. Máte ještě jinou možnost: Jíst rakovinové Babišovy produkty a dočkat se alergií, rakoviny a být často nemocný, jíst spoustu různých prášků a stále trpět tak, jak to dělá většina naší populace. Vždyť takový Babiš je horší nežli Mengele. Mengele zabíjel lidi alespoň pro výzkum, ale Babiš cíleně zabíjí lidi jenom pro své zisky. Babišovi se množí miliardy na kontech a lidí s rakovinou a alergiemi přibývá. Farmaceutické firmy si mnou ruce. Takové zisky nikdy neměly. Nemocných přibývá a léků je stále více a za více peněz. Na každém obchodě s potravinami by mělo být napsáno: Babišovy rakovinové produkty bez masa. Výrobce : Babiš Konzument: Nazdárek a další... tak raději něco moderní techniky, zlepšující zdraví: Published on May 14, 2012 Rezonátor podle Petra Šedého www.youtube.com/watch?v=3uDjImPrh3k&feature=youtu.be Petr Šedý - Pokud chcete skutečně, aby systém měl vliv na váš organismus a uměl vyvolat rozkmitání okolí,... Pokud budete používat hadici o menším průměru, rezonance nenaskočí, když bude hadice třeba ohnutá, nebo bude nějakým způsobem měnit průměr. Proto jsem použil pro předvádění několikametrovou tlustostěnou hadici ze silikonu. Ta průměr nemění. - Když jsem před léty dělal zkoušky na Šumavě v okolí lokality Onoho světa, kde téměř nikdo nebydlí, měl jsem hliníkovou trubku přímo připojenou na otvor válce a zatěsněnou gumou. Trubka byla složena z mnoha částí, ....Trubka byla posazena na dřevěných kozách, vodorovně s povrchem země. Zkoušel jsem efekt při různé délce trubky. Dělat podobné pokusy v zabydlené části města nebo vesnice a nebo v členitém terénu není dobrý nápad. Ono se nejdříve nic neděje a pak to náhle přijde... Když jsem poprvé doslova vysklil dílnu, stálo mě to několik desítek tisíc. Také nám jednou spadla střecha stodoly na hlavu a unikli jsme úrazu jenom náhodou. Pak už jsem dělal zkoušky jenom daleko od lidí a v létě. Efekt vznikne snadno právě když je vlhké počasí a tehdy bylo kolem 15 stupňů Celsia.

Dle mých úvah by nebylo od věci opatřit stroj i vstupním půlvlným rezonátorem....

(Badatel a http://petrsedyabcd.blog.cz/1202, 31. 3. 2016 14:31)


Dle mých úvah by nebylo od věci opatřit stroj i vstupním půlvlným rezonátorem, který by se staral o přeplňování stroje párou. Počítám, že použitelný středni efektivní tlak by se zvýšil na 15ti až 20tinásobek. Na vstupu rezonátoru jsem nakreslil kuličkový zpětný ventil kvůli
srozumitelnosti, v praxi bych dal přednost ventilu jazýčkovému.
V příštím vstupu, bude-li mi to umožněno, uvedu: Příspěvek k termokinematice akustických vln v prostředí syté páry.
Petr Šedý
Po nabuzení rezonátoru se dějí zajímavé věci. Celý systém je nejenom velice nestabilní, ale velmi nebezpečný. Vstřebávání okolní tepelné energie do rezonátoru je někdy až živelné a má mnoho vedlejších účinků. Reakce na okolí může být velice nebezpečná až lavinovitá. Bude trvat ještě nějakou dobu, aby se celý proces dostatečně stabilisoval a stal použitelný bez nebezpečí na vnější okolí. Po vzniku stojatých vln v prostředí páry dochází již po několika desítkách sekund k masívním transportům tepelné energie na mechanickou. Pokusy je též nutné provádět téměř ilegálně, neboť lidé si stěžuijí, mají strach a ani se jim nedivím....
Je nutné počkat na další výsledky do období teplejších dnů. Zkoušky je nutné dělat na volném prostranství bez lidí. Jakmile se ukážete někde na veřejnosti s podivným zařízením, které je zakončeno tlustou mnohametrovou rourou, brzy se objeví policie a domluva s nimi je problematická.

REZONANCE PŘI „VÝROBĚ“ ENERGIE - MECHANICKÁ REZONANCE PÍSTOVÉHO PARNÍHO MOTORU - Návrh rezonátoru

(Konfucius a Miloslav Smutka - VOŠ a SPŠ Žďár nad Sázavou, 30. 3. 2016 20:39)

www1.fs.cvut.cz/stretech/2012/sbornik/163.pdf
Návrh rezonátoru - Metodika návrhu rezonátoru pro první zkoušky a experimenty není nijak složitá i když popis a odvození vlastního fyzikálního děje, pro studenta střední školy, je náročný, řekl bych, že přímo nemožný. Uvědomme si, že se pohybujeme v oblastech fyziky jako je kmitání, termomechanika a termoakustika. K návrhu délky rezonátoru je totiž možné využít fyzikálních java apletů dostupných na internetu. Jde vlastně o to, abychom určili alespoň přibližně potřebnou délku rezonátoru pro nám zvolené otáčky PM, které mohou vycházet například z požadavku potřebných otáček pro generátor elektrické energie, který může PM pohánět. Jde o stojaté vlnění (kmitání, pulzaci tlaku) v trubce – uzavřeném nebo částečně otevřeném prostoru. Dále je třeba si uvědomit, že java aplet poskytuje výsledky pro vzduch, ve kterém se pohybuje rychlost zvuku kolem hodnot 340 m/s a v našem rezonátoru je parní prostředí, kde se rychlost zvuku pohybuje přes 400 m/s. Je to způsobeno vyšší hustotou páry než vzduchu. Výsledky níže je tedy třeba brát jako přibližné, abychom mohli začít provádět experimenty, kde budeme moci odladit přesně námi požadované parametry. Příklady java apletů pro návrh délky rezonátoru:..... Z výše uvedeného grafu je patrné, že pokud například volíme otáčky PM kolem 1.000 min-1 , pro uzavřený rezonátor je třeba jeho délka kolem 5 metrů a pro otevřený rezonátor na jednom konci je třeba jeho délka kolem 10 metrů. Znovu uvádím, že toto je pouze přibližný návrh a tyto výsledky by platily pro vzduch a v rezonátoru bude pára. *„I ta nejdelší cesta začíná prvním krokem.“Konfucius*

Setkání a prezentace prací středoškolských studentů na ČVUT-EKOLOGICKÁ PARNÍ ELEKTROCENTRÁLA

(David Kolář (hlavní řešitel),Vít Maštalířský,Tomáš Hanák VOŠ a SPŠ Žďár nad Sázavou, 30. 3. 2016 20:25)

Středoškolská technika 2011-Studentská 1, Žďár nad Sázavou - Speciální zařízení – rezonátor! ...roku 2010 zveřejnil americký vědec Timothy S. Lucas na 134.zasedání Americké akustické společnosti v San Diegu svůj objev, který nazval rezonanční makrosonická syntéza (RMS). ..Princip RMS spočívá v akumulaci energie v uzavřených dutinách ve formě akustických stojatých vln. Stojaté vlny se v rezonátorech budí pomocí vibračního stolku, ke kterému je uzavřená rezonanční dutina pevně připojena. Rezonátor, který je připojený k motoru, je vlastně dlouhá duralová trubka s otevřeným koncem. Tato součástka může výrazně zvýšit výkon parního motoru! Jde o to, že uzavřený konec rezonátoru je připojený k výfuku páry z rotačního ventilu. Asi 50 milimetrů od uzavřeného konce je napojená na rezonátor zadní část pracovního válce. Když motor dosáhne určitých otáček a určitého tlaku páry na výstupu, pára v rezonátoru začne kmitat na určité frekvenci. Rozkmitané částice způsobují tlakové vlny v rezonátoru, jejichž část odejde otevřeným koncem do atmosféry a část se odrazí a putuje do prostoru pod pístem. Takže když se píst ve válci přesouvá do spodní úvratě je ,,nasáván“ podtlakem vytvořeným v rezonátoru. Naopak když se píst ve válci přesouvá do horní úvratě, je vytlačen přetlakem vytvořeným v rezonátoru. Toto všechno se odehrává za velmi krátký čas. Samozřejmě píst musí být naladěn na stejnou frekvenci jako rezonátor. To se dolaďuje na otáčkách motoru. A ptáte se, jak zvyšuje tedy výkon? Tento jev popsaný výše nastane při určitém tlaku páry asi 5 barů. My budeme mít tlak páry 1 bar nebo i méně. Násilně roztočíme parní motor elektromotorem na rezonanční kmitočet rezonátoru. Samozřejmě že motor při tlaku 1 bar nedosáhne takových otáček, aby rozkmital rezonátor, takže si pomáháme elektromotorem. Když jsme roztočili PM elektromotorem na určité otáčky, vzrostl i tlak páry vycházející z motoru a částice v rezonátoru se rozkmitají na danou frekvenci. Když teď odstavíme elektromotor, otáčky motoru zůstanou konstantní a poklesnou jen minimálně. Těchto otáček (kolem 3000ot/min) bychom dosáhli při tlaku páry nějakých 5 barů bez rezonátoru. S rezonátorem těchto otáček dosáhneme při tlaku páry pouhý 1 bar! V tomto já osobně vidím budoucnost. Budoucnost je také v tom řídit se plány pana Nikola Tesly, který vynalezl tzv. ,,samočinný motor“. Jeho princip je jednoduchý a možná popírá některé fyzikální zákony. Přišel například na to, že v atmosféře je naakumulované obrovské množství energie, která by se dala jímat. Jeho motor v konečné fázi vydává větší množství mechanické energie, než mu dodáváme, právě díky jímání tepla z atmosféry (takže žádné perpetuum mobile). K podobnému jevu dochází i u rezonátoru. Při zkouškách se po nějaké době na konci rezonátoru začala tvořit jinovatka. Takže na začátku rezonátoru je nějakých 100°C a na konci pouhých 0°C ale někdy i méně. To se zase dostáváme do oblasti fyziky, která se nazývá termoakustika. Jenom si představte, že pokud jsme schopni původně páru, která opouští PM nechat ještě dále pracovat a zvýšit tak výkon PM, kdy na výstupu z rezonátoru je kondenzát, znamená to, že jsme využili téměř veškerou energii, kterou jsme do páry uložili a ta je obrovská ve formě kondenzačního tepla, které se velmi rychle uvolňuje. Pára se stává jen „nosičem energie“ a současně zajišťuje mazání PM. Zde se jedná řádově o výkon v kW ! Pozor, navíc tato oblast rezonance je i velmi nebezpečná. Důrazně upozorňujeme na nebezpečí, které ssebou výše popsaná rezonance nese! .... na tomto místě vůbec nezmiňuji o účinnosti výše popsaného zařízení. Ano, je to tak –museli bychom hovořit o účinnostech, které fyzika ve škole vůbec neučí!

k rezonanci u parního motoru dle Šedého

(FYZIK, 30. 3. 2016 15:48)

tak to posílilo můj dojem, že zatím ty stroje ještě neběží v tom správném rezonančním módu a že je zde ještě veliký prostor pro další zlepšení. V první řadě tomu napovídá ta nadměrná citlivost na otáčky stroje. Ta v tom základním módu rozhodně nebude vůbec nijak přehnaná a zde vypovídá o tom, že správné fáze vln (v místě napojení na protiválec) se dosahuje až při některém z vyšších rezonančních kmitočtů (f_r x2, x3 ...). Pak právě
dochází k tomu, že i malá změna frekvence vede k obrovským změným fáze. Tomu se však není potřeba divit, tyto věci jsou v podstatě o celých číslech a zlomcích (fáze vlnění musí být při rezonanci násobky 360st (na cestě tam a zpět) a při jedné z těchto frekvencí bude náhodou v místě rezonátoru ta fáze, kterou potřebujeme). No nic, pro moje myšlení je zatím celé to zapojení rezonátoru příšerně složité a těžko dostupné. ....Podobně je tomu i tady. Já ze začátku uvažoval jen o otevřeném rezonátoru hlavně proto, že má jen poloviční délku ale i proto, že se na jeho otevřeném konci značná část energie ztrácí (díky vysoké rychlosti v tomto místě) a tak není vůbec nebezpečný. Délka jak se zdá, tak nebude díky velkému obsahu rozpýlené vody v páře velký problém (díky ní je prostředí těžké a rychlost vln pomalejší) a uznávám, že na výrobu trupetky potřebujem kovadlinu, palici a správnou kovářskou ránu. Uzavřený rezonátor jsem plánoval pak až na další levl, kdy po předchozím oťukání jen uzavřem konec rezonátoru, někam doprostřed uděláme dirku a vše pak už jen zopakujem na dvojnásobných otáčkách a s větším efektem. Takže teď je otázka, kudy se vydat. S tím co víme bych už asi zůstal u rezonátoru uzavřeného, jeho rezonance bych ale prozatím oslabil vyvrtáním přiměřené díry do jeho ucpávek (pro jistotu na obou stranách, cca 6 mm, někam dolů pro odtok vody), tím by mohlo začít být v okolí trochu méně nebezpečno a slabší nevhodné rezonance taky nebudou se strojem výraně cloumat. Na průměru rezonátoru ve skutečnosti téměř nesejde, jen platí, že čim větší průměr, tim menší ztráty a ostřejší rezonance a samozřejmě průměr nesmí být velký natolik, aby nám to začalo rezonovat i napříč. Důležitá je ale konstatnost jeho půřezu, na přechodech na jiné průměry (i plynulých) totiž dochází k odrazům a vše se pak chová jinak, složitěji a méně ostře (což by mohlo být i využitelné ale myslím, že toho nebude potřeba). Začal bych s nějakou větší délkou a malými otáčkami, zatím těžko říct ale v začátku alespoň 3 m (nechceme se nechat rušit ostatními vlivy). .... pak bych začal s měřením. Nyní se při postupném zvyšování otáček začnou ozývat známé věci, při malých otáčkách nejdřív jen neostře, při vyšších už ale pěkně ostře a zřetelně. U nich pak už jsou veledůležité jejich frekvence. Ty by totiž měly vycházet takto: nejřív f_r = f_1/n (kde n je cca 5..1), pak f_r = f_1 * n (kde n = 1, 2, 3, ... ). Prvním veledůležitým úkolem je se naučit v nich orientovat a rozpoznat tu jedinečnou základní frekvenci f_r ( samozřejmě že f = otáčky / 60 ). To je poměrně snadné, jen si musíme všechny ty frekvence zapsat postupně do řady. Např. tak získáme hodnoty: 300, 375, 500, 750, 1500, 3000, 4500 ot/min, respective: 5, 6,25, 8,33, 12,5, 25, 50, 75 Hz. Číslo, které nás zajímá je 25, je to přibližně dvojnásobek předchozí a polovina následující, ostatní relativní vzdálenosti v řadě se velmi liší. Toto je základní frekvence rezonátoru a základní frekvence rezonátoru je jediný mód, se kterým budeme chtít stroj provozovat. Proto je tak veledůležité se jej naučit rozeznat. ....Pak bych zkusil stroj natočit na f_1 a pak bych postupně navyšoval zátěž (s měřením výkonu) a změnou tlaku uržoval rezonanci. Rezonanční frekvence přitom asi bude klesat, to je potřeba zjistit. Ve výsledku dostaneme přestavu o základní rezonanční frekvenci s reálnou směsí páry a vody ze stroje. Tuto frekvenci by bylo dobré mít v rozumných mezích (raději nižší), snad ty cca 3m délky budou vyhovovat.

Dr. Matthias Rath - Biography

(AfA – Stuttgart- Praha – Letňany, 30. 3. 2016 15:27)

Dr. Rath was born in Stuttgart, Germany, in 1955. After graduating from medical school he worked as a physician and researcher at the University Clinic of Hamburg, Germany and the German Heart Center in Berlin. His research focused on the causes of arteriosclerosis and cardiovascular disease. In 1987, Dr. Rath discovered the connection between vitamin C deficiency and a new risk factor for heart disease- lipoprotein(a). After publication of these research findings in the American Heart Association journal “Arteriosclerosis,” Dr. Rath accepted an invitation to join two-time Nobel Laureate Linus Pauling. In 1990 he went to the United States to become the first Director of Cardiovascular Research at the Linus Pauling Institute in Palo Alto, California. Dr. Rath worked together with the late Nobel Laureate in various areas of nutritional research. The two scientists became close personal friends who shared common humanistic values, including their determination for peace and justice. In 1994, shortly before his death, Linus Pauling stated: “There is no doubt in my mind that I was thinking about Dr. Rath as my successor.” Today Dr. Rath heads a research and development institute in nutritional and Cellular Medicine. His institute is conducting basic research and clinical studies to scientifically document the health benefits of micronutrients in fighting a multitude of diseases. Dr. Rath is the founder of the scientific concept of Cellular Medicine, the systematic introduction into clinical medicine of the biochemical knowledge of the role of micronutrients as biocatalysts in a multitude of metabolic reactions at the cellular level. Applying this scientific knowledge in the fight against diseases, he and his research team have identified the following common health conditions as being primarily caused by chronic deficiencies of micronutrients: • Arteriosclerosis (the cause of coronary heart disease and stroke) • High Blood Pressure
• Heart Failure • Irregular Heart Beat • Diabetic circulatory problems • Osteoporosis • Many forms of cancer • Immune deficiencies as a precondition for a variety of infectious diseases, including AIDS Dr. Rath is a member of the New York Academy of Sciences, the American Heart Association and other scientific organizations. His popular science books “Why Animals Don’t get Heart Attacks – but People Do” and “Cancer” have sold several million copies in ten languages. " Fighting for a medical breakthrough against existing interests and dogmas is like sailing on the ocean," says Dr. Rath, "the wind that blows in your face becomes your compass." And he adds: "You don't have to be a university professor or Nobel Laureate; what counts is that heart attacks, strokes, cancer and many other diseases will essentially be unknown in the future." Dr. Rath is an outspoken advocate for patient rights and for free access to natural health worldwide. His advocacy continues to be instrumental in preventing a global ban on natural health therapies on behalf of the pharmaceutical industry. To protect their global market of patented drugs, this industry is seeking a global ban on preventive and therapeutic health information in relation to natural, non-patentable therapies by abusing the United Nations “Codex Alimentarius” (Food Standard) Commission. In recognition of his civil courage against the pharmaceutical interests and his efforts on behalf of the people of the world, he received the prestigious 2001 “
Bulwark of Liberty Award ” from the American Preventive Medical Association. His commitment to world peace and social justice culminated in the launch of the Dr. Rath Health Foundation in 2002. This non-profit organization supports a broad spectrum of activities in the field of human health, social justice and –most importantly- in the preservation of peace. In this effort Dr. Rath sees the work of his Foundation as following
in the spirit of Nobel Peace prizewinners like Linus Pauling, Albert Schweitzer, Martin Luther King Jr. and Nelson Mandela. ......

Žaloba na farmaucetické korporace

(MUDr. Rath / Berlin – AfA – parni rezonance/Sedy-, 30. 3. 2016 15:12)

Následující řádky obsahují výňatky z oficiální žaloby, již podal u Mezinárodního soudního dvora v Haagu MUDr. Matthias Rath a ostatní. Dr. Rath v úvodním resumé píše: Tato žaloba přináší před Mezinárodní soudní dvůr (ICC) ty největší zločiny, které kdy byly spáchány v dějinách lidstva. Žalovaní jsou obviňováni ze zraňování a smrti miliónů lidí kvůli "obchodu s chorobami", ....Obžalovaní vědí, že budou za tyto zločiny voláni k odpovědnosti, a proto spustili globální kampaň k podkopání autority ICC za účelem vyhnout se mezinárodnímu právu a pokračovat ve svých zločinech ke škodě všeho lidstva. Z tohoto důvodu musí být tato žaloba podaná ICC považována za krajně naléhavou. Každá fyzická osoba a každá vláda je tímto vyzvána účastnit se na této žalobě s cílem jednou provždy skoncovat s těmito zločiny. - ÚVOD: Ve 20. století vybudovaný farmaceutický průmysl byl organizován s cílem dosáhnout kontroly systémů zdravotní péče po celém světě systematickým nahrazováním přirozených nepatentovatelných terapií patentovatelnými, a proto výnosnými syntetickými léky. Tento průmysl se nerozvinul sám od sebe. U jeho počátků stojí investiční záměr hrstky nejbohatších podnikatelů, kteří bez nejmenších výčitek svědomí vědomě definovali lidské tělo jako vlastní tržiště za účelem zmnožení svého majetku. Řídící silou tohoto investičního průmyslu byla Rockefeller Group. Ta na přelomu 19. na 20. století již kontrolovala více než 90% petrochemického obchodu ve Spojených státech a hledala nové globální investiční příležitosti. Další investiční seskupení aktivní v této oblasti se vytvořilo kolem této Rothschildovy finanční skupiny. - Základy farmaceutického podnikání - Obvinění mají na svědomí úmrtí stovek milionů lidí, kteří nepřestávají umírat na kardiovaskulární choroby, rakovinu a další nemoci, jimž může být předcházeno a mohly být do značné míry již dávno eliminovány. K předčasné smrti milionů lidí nedochází v důsledku shod okolností ani nedbalostí. Je úmyslná a systematicky organizovaná ve prospěch farmaceutického průmyslu a jeho investorů s jediným účelem - expanze globálního odbytu léčiv v hodnotě trilionů dolarů. Tržištěm farmaceutického průmyslu je lidské tělo a návratnost jeho investic závisí na prodlužování a rozšíření nemocí. Jeho zisky závisí na patentovatelnosti léků, které z něj dělají nejvýnosnější podnikání na Zemi. Na rozdíl od toho prevence či vymýcení nějaké choroby významně zužuje nebo úplně eliminuje poptávku po farmaceutických drogách. Farmaceutické korporace proto systematicky maří prevenci a likvidaci chorob. Aby mohly páchat tyto zločiny, užívají farmaceutické korporace labyrint plný vykonavatelů a spoluviníků ve vědě, v medicíně, hromadných sdělovacích prostředcích a politice. Vlády všech států jsou manipulovány nebo mnohdy dokonce řízeny lobbyisty a bývalými manažery farmaceutického průmyslu. Legislativa všech států je po desetiletí korumpována a zneužívaná k obhajování zájmů mnohatrilionového dolarového "obchodu s nemocemi", čímž je ohroženo zdraví a životy stovek milionů nic netušících nemocných a národů. Výchozí podmínkou růstu farmaceutického průmyslu coby úspěšného investičního podnikání bylo vyloučení konkurence bezpečných přirozených terapií, jelikož nejsou patentovatelné a skýtají nevelké marže. Přirozené terapie navíc mohou efektivně pomáhat předcházet nemocem a eliminovat je kvůli své základní roli v buněčném metabolismu. Výsledkem této systematické eliminace přirozených zdravotních terapií bylo převzetí systémů zdravotní péče ve většině zemí světa a miliony lidí a téměř všechny národy se tak dostaly do závislosti na farmaceutickém průmyslu a jeho investičních obchodech. Farmaceutický průmysl jako organizovaný podvod
AfA-Haag: léčení či zlepšování zdraví (podobně jako sportem – kde jde spíše jen o cvičení buněk, než jejich devastaci ) parním strojem, je jen zužitkování jeho vedlejších účinků, které jsou různé u různých provedení parních strojů, kde někde jsou silnější a často slabší. Je nutné prozkoumat co největší skupinu lidí, kteří mají zájem si to zkusit. Nic za to nedáte! Více v redakci SN!

Je to pravda!

(Svědek nikoli Jehovův, ale „továrny na absolutno ing. Šedého“, 26. 3. 2016 18:03)

Pan ing. Šedý nejen vynalezl, ale sám i vyrábí stroje nové generace. Kromě zažitých válcových profilů dělá i hranaté. Navíc písty těchto strojů nejsou za provozu mazány olejem. To platí pro všechny typy, bez ohledu na použitý tvar pístů. Je to možné jen díky nově použitým materiálům, které olejové mazání nepotřebují. Písty jeho strojů jsou mazány spotřebovanou párou. K základní sestavě pak postupně přidává další doplňky. Některé z nich jsou známé v jiných odvětvích, některé jsou dosud nepoužívané. Je jím např. parní rezonátor. Na různých vylepšeních mají zásluhu i chytří lidé, jež mu přispívají se svými nápady. Když se řekne píst s hranatým profilem, nemusí se jednat jen o trojhran, nebo čtyřhran. Teoreticky není počet hran stanoven a není vyloučen i jiný geometrický profil. U vícehranných profilů a jiných geometrických profilů je samozřejmě náročnější výroba i montáž. Proto by výroba těchto tvarů přicházela v úvahu jen ve specifických případech, které by tento tvar vyžadovaly pro přesné lícování ve složitějším soustrojí. A co předcházelo vynálezu ? Jeho zálibou jsou veškeré parní stroje a chtěl si taky nějaký vyrobit. Po zvážení všech okolností se z nabídky rozhodl pro pístové. Zároveň si dal podmínku, že jeho cílem není jen pěkný model, ale naopak plnohodnotný pracující pomocník. Jenže nechtěl akceptovat parametry dosavadních. Před lety se tento všestranně zaměřený koumák vzepřel názorům všech uznávaných odborníků - kteří ho s posměchem zatracovali - a šel proti proudu. V plejádě významných konstruktérů není prvním, jehož nápady nebyly brány vážně. Původně začal u klasického profilu válcového, který stále úspěšně rozvíjí . K ostatním profilům se propracoval časem a experimenty. Do dnešního dne jich vyrobil už hodně. Činnost nemá dotovánu z finančních grantů a své aktivity si hradí sám. Kromě času, kdy se věnuje zájemcům a případným zákazníkům si ale chrání své soukromí. S nadšenci, kteří teprve odhalují jeho vynálezy proto komunikuje výhradně přes internetové stránky. http://petrsedyabcd.blog.cz/pro-dospele . Jinak by mu svými častými návštěvami s laickými dotazy s následným podrobným výkladem, zabrali veškerý volný čas - tolik potřebný pro jeho další práci. V případě vážného zájmu a osobní návštěvy už vyžaduje znalost problematiky a konkrétní požadavky. Proto je nutné se nejprve dokonale seznámit s jeho publikovanými články, než se na něj - byť i písemně - obrátíte. Pan Šedý není typický konstruktér s tituly, nebo suchopárný kutil. Je obyčejný člověk a také šprýmař. Proto je jeho blog sice rozsáhlý, ale obsahuje kromě specializovaných statí, také hodně článků na rozptýlení. To samé se týká i komentářů a odkazů v nich. Pro neznalého člověka je někdy obtížné odfiltrovat pravdu - od toho žertovného a nepodstatného. Záslužné je, že si poznatky nenechává pro sebe. Nové motory pana Šedého jsou buď jednočinné rychloběžné, nebo dvoučinné pomaloběžné ; jsou mazané skondenzovanou párou ; s rozvodem páry - šoupátky nebo rotačními ventily. Jednočinné stroje jeho typů dosahují více jak 6 000 ot./min. ( V minulosti se u pístových parních strojů termín - pomaloběžné/rychloběžné nepoužíval, protože všechny byly pomaloběžné. )

Továrna na absolutno v Letňanech! Obrázek/ fotka nad „milion“ palných keců a rádobymoudrosti „vzdělanosti“ !

(Mikeš Antarktida-petrsedyabcd.blog.cz-AfA/Praha 9-Letňany a bílá kočka, 25. 3. 2016 14:08)

Letecký průmysl vsadil na elektroletadla. Tedy naftoví a petrolejoví „ideologové“ přesvědčující tupé a práškováním všeho druhu zblblé a ohlouplé masy, že si musíte koupit zrovna ten a ten jejich „petrolejový“ krám či vehikl..... Že zrovna to jejich auto, či nedejbože letadlo je to nejlepší, nejkrásnější a vůbec nejdokonalejší, že jen „maličko“ sáhnete do „úspor“ či spíše prkenice tedy na svoji „platební kartu“.... a jste světoví. Tedy nekupte to, když to má takovou reklamu. Ovšem to udělá maximálně tak vůl, lidově, česky řečeno! Proto „každý elektrikář“ jezdí na „petrolejové“ auto“ ať již na benzin, naftu, propan či zemní plyn. „různě stlačené“..... Inteligentní svět má židovských petrolejníků plné zuby! Petrolejoví nabubřelí idioté narazili poválečnou na realizaci tajných vynálezů 3. Říše, která měla na území Protektorátu řadu sem přenesených výrob, takových strojů a zařízení, že vlastní uplatnění našlo ve své době jen zlomek těchto zařízení a technologií. Ve válečné bídě běsnění bombardování, se už nic nedalo dotáhnou to konce! Tvůrčí vývojářské prostředí zaniklo po okupaci Německa od 7.5. 1945. Dodnes! Okupační „protektoři“ jako je Angela Merkel, ničí Německo uprchlíky, často zoufalou negramotnou lůzou arabského a afrického či asijského původu, ovšem převážně vyznání islámského. Je zajímavé, že tato hodně barevná a pestrá společnost nesnáší bílou barvu, severské podmínky, sníh, led a mráz. Natož Gronsko, severní a jižní světové oblasti okolo zemských pólů a zejména Antarktidu. Do Antarktidy se prý uchýlila část elity 3.Říše a ukryla tam technologické poklady. Pak jak je známo, že se u ufologů bájí o „ufonské zaáhadě“ operace „HIGH JUMP“, kde se podle podvodníka, lháře a profesionálního desinformátora dr. M.Sally, PhD. Hromadí nacistický výzkum! Citováno z jeho Exopolitiky. Australského arcivzdělance otravující akademickou půdu v USA a to dokonce na symbolické Hawaji, majíc tam „havaj“.... těmito nesmysly a bláboly! Více jako důkaz jeho stránky a pro anglicky nerozumící stačí překlady z „české“ exopolitiky pana soudruha Rašína – exopolitika.cz. Mikeš žije v Antarktidě a má se tam dobře, jeho partnerem je bílá kočka, nesmírně vzdělaná, učená a pracovitá. Loví celý den, co se dá! Nyní sedli do elektroletadla a přiváží nové informace, jak v kolárně v Antarktidě mají pro průzkum Antarktidy také i elektrická kola. Zvolili KTM – a nabíjejí jej parním strojem, parním motorkem z dílny ing. Šedého. AfA- Bílá kočka, si všimla, když se vrátila celá utrmácená z obstarávání večeře Mikešovi v Antarktidě, který furt něco študuje a píše, že u parního stroje je hezky: teplo a vrní to a ještě něco. Přestala jí bolet tlapka, do kterého jí kousl naštvaný pes, střežící skladiště vývojových prototypů parních motorků. Zvědavost? On totiž ten parní strojek nejen hezky vrní, jak v Čapkově továrně na absolutno, a dělá to samé: léčí a mění pitomce na inteligentní a slušné. Nesmí se to říkat a psát: Ovšem nic nejde utajit: více sám autor: http://petrsedyabcd.blog.cz - Kompletní ostrovní systém s parním strojem: regenerace organismu, nabíjení elektrokola, televize, absorbční lednička, kondenzační nádoba, vyřešení sprchování teplou vodou Dnes v 25.3. 2016 6:08 | Petr Šedý - Parní ekologické elektrocentrály. Výroba elektřiny ze dřeva. .... 17. března 2016 v 6:45 | Petr Šedý www.facebook.com/petr.sedy.35/videos/1175136249164312/ - Petr Šedý Starší Vaření masa je zločin. Takto uděláme skvělé maso za dobu kolem jedné minuty. Maso je šťavnaté a dokonalé a nezmenší se. Nemohu pochopit proč se stále používají ty staré recepty a proč se maso ničí vařením. Na videu se můžete přesvědčit, jak se to dělá. Tento pán má podobný způsob jako já. Je to také uživatel léčitelského parního stroje. Už při dvoutýdenním používání ho úplně přestaly bolet záda. A to i bez prášků. Bohužel stále ještě jí chleba a místo piva pije víno.