Jdi na obsah Jdi na menu
 


My lidé II. – Ing. Vladimír Veselý

7. 10. 2013

 

Zdá se, že v těch úvahách (sami o sobě) bude asi dobré pokračovat, abychom se více přiblížili skutečnému životu. Už pro úctu k vlastnímu názoru, který se bude zajisté podle nových informací nutně měnit. Při těch neustálých zprávách o vývoji nových zbraní, řízených inteligentními automaty, které se samy rozhodují, kdo je nepřítel a koho mají zničit, o autě, které bez zásahu řidiče projelo 500 km v hustém provozu, mi někde tam v pozadí úvah vyvstává myšlenka, není-li záměrem hybatelů využít dosavadní lidskou, možná už teď do jisté míry umělou, inteligenci k vývoji populace s invencí vyšší, než mají sami hybatelé, ale dokonale poslušnou na stisk tlačítka. A samozřejmě schopnou vyhubit po splnění úkolu tu málo poslušnou inteligenci lidskou. Tedy: sami sebe, vlastně nás.

Zatím všechny dosud známé zprávy z minulosti poukazují na tajemný konec starých civilizací nebo jejich zničení civilizacemi novými. Zákulisní hybatelé by tak salámovou technikou mohli vybudovat nakonec z lidí takovou minispolečnost, která by v absolutní poslušnosti dokázala obsloužit k plné spokojenosti onu smetánku myslících hybatelských tvorů, jsoucích možná také umělého původu, který ale překročil Rubikon a sám ztratil schopnost dalšího vývoje nebo jeho realizace. Jen touha po přepychu a moci mu zůstala. Využívají proto zbytku své moci k tomu, aby si u nás z ústraní vybudovali to, co ve své aktivní části působení nestihli. Činnost je to bohu (jim) libá.

Skutečnost je to ale neskonale tristní. Říkáme tomuto snažení politika a ta je pro nás vražedná. Už sama příroda je nemilosrdná a ukazuje ubohým lidičkám, co umí. Řada přírodních katastrof, ať už sopky, nebo tornáda či lesní požáry dokáží udělat miliardové škody. Lidé však se jim čím dál víc blíží. Ba občas je i překonají. I když jejich jednotlivé kroky mohou být proti přírodním katastrofám zanedbatelné, v součtu se mohou vyhrotit do úplného kolapsu lidské civilizace s nedozírnými následky. Schyluje se asi k něčemu takovému. Když čtu sliby nebo poslouchám v televizi záměry těch, kteří již téměř totálně zklamali, jak se znova cpou do stejných funkcí a slibují základní příjem bez zásluh, či jízdu vlakem zcela zdarma, nebo dokonalý stát, bez kousku studu za pohromu, kterou způsobili, mrazí mě v zádech a mám pocit stahující se smyčky osudu nad námi.

Ozývají se, pravda, ojedinělé výkřiky, co je špatně a co by se mělo změnit, tedy jak by to jiní měli změnit. To je, jak já rád přirovnávám, jako snaha zastavit průvan z otevřeného okna střílením proti němu z pistole. Seberazantnější projektily nic nezmohou proti mlčící většině, která skloní hlavu a nechá se utlačovat dál (já to nakonec s poukazem na můj věk a možnosti nedělám asi jinak). Ta zmíněná salámová technika malých, ještě přežitelných krůčků k totalitě nás může dovést k tomu Armageddonu, ze kterého již není návratu. Strašné na tom je, že se vždy najde minorita těch, kteří pro větší plat nebo jiné, často nepatrné výhody, přistrkávají ostatní do Satanovy mlýnice. Přežijí-li, vyprávějí pak jiným, jak jedli do dlaní nalitou vařící se polévku z člověka a že neměli vytetované číslo, protože Němci, v těchto věcech precizní, se neobtěžovali jejich tetováním u lidí, kteří byli prý pro zchátralost určeni do plynu. To je přece věrohodné, ne?

Stejné je zhoršování životní úrovně pracujících: jednou pro nutné vyšší náklady (které se prý brzy vrátí), podruhé po rušení původního předpokladu (fotovoltaika). Nebo poplatky u lékaře a v nemocnici, které vlastně zdravotní pojištění činí diskutabilním. Nemluvě o zubařích, kde si kromě odstranění zubního kamene musíte platit téměř všechno. A ještě musíte hodně prosit, aby vás vzal. Benzin podražil více než desetkrát, dříve těžce ušetřená stokoruna na stáří jsou dnes drobné. Tak si šetřete na důchod v druhém pilíři, ať má stát z čeho utrácet za Blanku nebo Gripeny. Lídři na kandidátkách se už na vaše peníze těší. Ti nepřizpůsobiví také. Přerozdělování je doménou vlád, hlavně těch socialistických. Přitom zpravidla něco ukápne z toho, co chamtiví pravičáci nestačili ještě zprivatizovat. Kasička bohatství lidstva se však nezadržitelně vyprazdňuje na celém světě. Komunisté hlásali, že „v globálu je všeho dost“; kapitalisté hledají útěchu zase v globalismu. V souhrnu všichni dohromady si pod sebou podřezávají větev stromu bohatství a devastují svět. Snaží se už i regulovat počasí a modifikovat přírodu, ale to je jen „ koblížek metený, na atomu pečený“. Optimalizovat svět, třeba počítači, které už dnes umí téměř i předpovídat počasí, nebo řídit auto v hustém provozu, či vesmírnou sondu na jiné planetě lépe než člověk, však nedopustí, to by pro ně nezbylo dost do jejich kapes. A co je doma, to se počítá.

A abych nezapomněl – volby! Co od nich čekáte vy? Já jen obvyklou hru na vládu lidu, která nemůže dopadnout jinak než jako ta volba prezidenta. Zase jen podle tajného plánu. Už Winston Churchill prozradil, že všechno, co se stalo, bylo tak naplánováno. Chcete­-li vůbec volit, budou vám předloženy kandidátky politických stran, z nichž si musíte vybrat, aniž byste měli možnost projevit přání nevolit žádnou z nich. I komunisté měli k tomu účelu „bílý lístek“ pro vyjádření nesouhlasu se společnou kandidátkou. Bylo to sice formální, my však nemáme ani tuto možnost projevit svobodnou vůli. Neúčast nebo znehodnocené volební lístky se po volbě rozpočítají kandidujícím stranám, aby jim bylo možné i za vaši neúčast přidělit příspěvek na volební kampaň. Četli jste přece billboardy, nebo ne? Tak přispívejte! Kdo kdy viděl, aby ovečky ve stádě demonstrovaly, že chtějí lepšího baču nebo psy, kteří by jim obstarali lepší pastvu? Musí se spokojit s tím, co mají, a vypásat to, co zbylo po panských kravách či volech. A bečet můžete, jak chcete. V tom je ta naše beznaděj. Nebo „světlá budoucnost“. Vždyť vám přece slibují na billboardech, že vybudují (pro sebe) dokonalý stát i se „slečnami“, které jej zdevastovaly.

„A tak jdem, mrtví, živí, nezrození – nekonečné pokolení.“ (J. Hora).

Ing. Vladimír Veselý

 

(Pokračování příště)

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Pohřeb rabína Ovadii

(ČTK - www.ctk.cz, 8. 10. 2013 18:17)

Jeruzalém - Ve věku 93 let v pondělí v Izraeli zemřel nejvlivnější rabín, někdejší hlava sefardské komunity v zemi Ovadia Josef. Smrt spoluzakladatele ultrakonzervativní náboženské strany Šas, která mnoho let hrála roli jazýčku na vahách v izraelských vládních koalicích. Večer se v ulicích Jeruzaléma na jeho pohřbu sešlo přes půl milionu lidí.
Rabín, který se narodil v Bagdádu, zemřel v jeruzalémské nemocnici Hadasa, kde byl od konce září. Po krátkém zlepšení zdravotního stavu koncem minulého týdne dnes ráno lékaři oznámili, že se dostal do kritického stavu, a k jeho lůžku byla povolána rodina. Na kliniku přijel i rabínův osobní přítel, prezident Šimon Peres, jenž kvůli tomu přerušil schůzku s českým prezidentem Milošem Zemanem.
V letech 1972 až 1983 byl rabín Josef vrchním rabínem sefardské komunity v Izraeli. Na počátku existence svého Sefardského sdružení strážců tóry (Šas), které založil v roce 1984 s Eliezerem Menachimem Šachem, podporoval rabín Josef dialog s Palestinci, v posledních letech se ale jeho postoje zradikalizovaly.
Zejména ultraortodoxní věřící v Izraeli na jeho smrt reagovali s nepokrytým žalem. Mnozí muži přišli do pohřebního průvodu s roztrženými košilemi na znamení smutku. Peres byl u lůžka umírajícího a pak znovu na shromáždění nad mrtvým. "Byl otcem nás všech, byl to náš vůdce, všichni jsme sirotky. Kdo nás teď povede?" řekl poslanec a vůdce Šas Arje Deri.
Premiér Benjamin Netanjahu ho označil za giganta ve znalosti tóry a za vůdce Izraelců. "Měl jsem rád jeho srdečnost a přímost. Při každém setkání jsem se od něj něčemu naučil," sdělil Netanjahu v prohlášení.
V pohřebním průvodu šli muži a ženy odděleně. "Přišli jsme o otce, pro židy je rabín Josef nenahraditelný," řekl jeden z účastníků.
Ohromný dav lidí zatarasil část Jeruzaléma, takže doprava v některých čtvrtích byla pozastavena. Sdělovací prostředky hovoří o největším pohřbu v dějinách státu. V davu, který šel za rakví až na hřbitov ve čtvrti Sanhedria, bylo lehce zraněno asi 40 lidí a tři z nich potřebovali nemocniční ošetření.
Rabín svou autoritou dokázal vymoci respekt k sefardské komunitě. Formace Šas byla členem řady vlád, poprvé koncem 80. let. Výrazně uspěla ve volbách v roce 1999, kdy získala 17 mandátů, poté se profilovala zejména požadavky na zvýšení financování náboženských škol. Po lednových parlamentních volbách je Šas v opozici.
Autor: ČTK
www.ctk.cz

Zemřel nejvlivnější izraelský rabín Ovadia Josef

(cs.wikipedia.org, 7. 10. 2013 19:36)

http://cs.wikipedia.org/wiki/Ovadja_Josef
http://www.ceskenoviny.cz/svet/zpravy/zemrel-nejvlivnejsi-izraelsky-rabin-ovadia-josef/992608
vydáno: 07.10.2013, 13:21 | aktualizace: 07.10.2013 18:39
Jeruzalém - Ve věku 93 let dnes v Izraeli zemřel nejvlivnější rabín, někdejší hlava sefardské komunity v zemi Ovadia Josef. Smrt spoluzakladatele ultrakonzervativní náboženské strany Šas, která mnoho let hrála roli jazýčku na vahách v izraelských vládních koalicích, oznámily izraelské úřady s odvoláním na sdělení jeruzalémské nemocnice Hadasa.

Tam byl rabín Josef hospitalizován před dvěma týdny kvůli řadě zdravotních potíží. Po krátkém zlepšení jeho stavu koncem minulého týdne dnes ráno lékaři oznámili, že se dostal do kritického stavu, a k jeho lůžku byla povolána rodina. Na kliniku přijel i rabínův osobní přítel, prezident Šimon Peres, jenž kvůli tomu přerušil schůzku s českým prezidentem Milošem Zemanem.

V letech 1972 až 1983 byl rabín Josef vrchním rabínem sefardské (orientální) komunity v Izraeli. Na počátku existence svého Sefardského sdružení strážců tóry (Šas), které založil v roce 1984 s Eliezerem Menachimem Šachem, podporoval rabín Josef dialog s Palestinci, v posledních letech se ale jeho postoje zradikalizovaly.

izraelský rabín Ovadia Josef tvrdí :

(Abraham Foxman, 7. 10. 2013 19:45)

Gójové jsou na světě proto, aby sloužili Židům, tvrdí izraelský rabín
21. října 2010 9:08
Nežidé se narodili jedině proto, aby sloužili Židům, tvrdí ultraortodoxní rabín Ovadia Josef. Duchovní vůdce izraelské vládní strany Šas si za svá slova vysloužil obvinění z šíření nenávisti a rozdělování společnosti. Kontroverzní rabín na sebe upozornil již v srpnu, kdy z rozhlasu sesílal mor na Palestince.
Rabín své názory na góje prozradil v sobotu během kázání o zákonech šábesu.

Gój

Hebrejské slovo, které znamená doslova "národ". Je to pojem označující příslušníka nežidovského národa nebo náboženství.

zdroj: Wikipedia
"Gójové se narodili jedině proto, aby sloužili nám. Jiné poslání kromě služby národu Izraele na světě nemají. K čemu jsou pohani potřební? Budou pracovat, orat a žnout. My budeme sedět jako páni a jíst," vysvětlil rabín.

K tomu, proč pohané vůbec žijí tak dlouho, prohlásil: "Pohani jsou jako ostatní - musí zemřít, ale Bůh jim dal dlouhověkost. Proč? Představte si osla. Když uhyne, přijde člověk o peníze. Je to jeho sluha, a proto je mu dán dlouhý život, aby pro Žida mohl dlouho pracovat."

Podle některých Izraelců rabínova slova jen přispívají k atmosféře všeobecné nesnášenlivosti.

"Zneklidňuje nás, že náboženský vůdce, a rabín Ovadia Josef zvlášť, káže tyto nenávistné a rozdělující názory," řekl šéf izraelské Ligy proti pomluvám Abraham Foxman.

Zdroj: http://zpravy.idnes.cz/gojove-jsou-na-svete-proto-aby-slouzili-zidum-tvrdi-izraelsky-rabin-1ie-/zahranicni.aspx?c=A101020_145802_zahranicni_aha

Křesťanské centrum Sion v Hradci Králové

(M. Zeman, J. Fischer, J. Levy a P. Sobotka a V, 7. 10. 2013 18:21)

Kulturně-společenský projekt Dny pro Izrael pořádá Křesťanské centrum Sion v Hradci Králové od roku 1997. Projekt každoročně vzniká ve spolupráci s izraelským velvyslanectvím v ČR pod záštitou velvyslance státu Izrael, který se také účastní slavnostního galavečera spolu s dalšími představiteli regionální i celostátní politiky.
Cílem projektu je rozvíjet přátelské vztahy mezi Českou republikou a Izraelem, oslovit širokou veřejnost i politické představitele všech úrovní a vyjádřit podporu Státu Izrael v souvislosti s násilím a terorismem, jemuž je dlouhodobě vystavován.
Dny pro Izrael představují Izrael, zprostředkovávají pravdivé informace o jeho minulosti i současnosti a zároveň propagují židovskou kulturu v celé její rozmanitosti. Aktivity projektu oslovují širokou veřejnost, politiky i studenty. Zahrnují besedy, výstavy, pietní akce a další kulturní akce, v nichž vystupují přední umělci.
Kromě pořádání Dnů pro Izrael podporujeme i další aktivity vedoucí k rozvoji vztahů s Izraelem. Spolupracujeme s izraelským velvyslanectvím v ČR, s Židovskou agenturou – KKL, ICEJ (Mezinárodním křesťanským velvyslanectvím v Jeruzalémě) a dalšími židovskými organizacemi.
http://www.dnyproizrael.cz/dpi2/index.php
Zeman v Hradci radil Izraeli, co s Palestinci. Rád čtu o Hitlerovi, přiznal
1. října 2013 13:38
Prezident Miloš Zeman se v pondělí večer zúčastnil v Hradci Králové galavečera Dnů pro Izrael. Vyjádřil úctu židovskému státu a vyložil svůj názor na řešení palestinsko-izraelského konfliktu. Také prozradil, že jeho nejoblíbenější knihy jsou ty o Adolfu Hitlerovi. Zdroj: http://hradec.idnes.cz/milos-zeman-prijel-do-hradce-kralove-na-dny-pro-izrael-pd8-/hradec-zpravy.aspx?c=A131001_110632_hradec-zpravy_pos
Zeman chce, aby se ambasáda v Izraeli přesunula z Tel Avivu do Jeruzaléma.
Prezident se při debatě pochlubil, že při nadcházející cestě ho čeká setkání s dlouholetým přítelem Šimonem Perézem, ale i koupání v Mrtvém moři. Posteskl si totiž, že při jeho návštěvě židovského státu se tam, ještě jako premiér, nedostal.
Zeman by rád poslal české vojáky na hranice Sýrie na Golanské výšiny
27. srpna 2013 15:31, aktualizováno 18:16
Vyslání českých vojáků v rámci mise OSN na Golanské výšiny na hranicích Izraele a Sýrie podpořil český prezident Miloš Zeman. Vzhledem k nepřehledné situaci v Sýrii by takové zapojení českých jednotek podle Zemana výrazně zvýšilo mezinárodní prestiž České republiky. Ministerstvo obrany prohlásilo, že je připraveno vojáky vyslat. Zdroj: http://zpravy.idnes.cz/zeman-podporil-vyslani-ceske-jednotky-na-golanske-vysiny-p3d-/domaci.aspx?c=A130827_153250_domaci_kop
http://aktualne.centrum.cz/zahranici/blizky-vychod/clanek.phtml?id=791990
Zeman naštval Palestince, Hrad se snaží mírnit situaci
20:30 | 4.10.2013 | Aktualizováno miz, čtk

7. 10. 2013, 11:00 - Představení knihy Česká republika na rozcestí:
Čas rozhodnutí Václav Klaus s kolektivem autorů
IVK představí v pondělí dne 7. 10. 2013 novou knihu Česká republika na rozcestí: Čas rozhodnutí, která popisuje současné politicko-společenské a ekonomické problémy naší země, analyzuje jejich příčiny a navrhuje konkrétní řešení. Kniha vychází 10. 10. 2013 u nakladatelství Fragment. Z kapacitních důvodů je účast na akci omezena pouze pro pozvané.
Václav Klaus. Všechna práva vyhrazena. Bez předchozího písemného souhlasu není dovoleno další publikování, distribuce nebo tisk materiálů zveřejněných na tomto serveru. Připomínky a dotazy technického charakteru směřujte laskavě na adresu webmaster@klaus.cz.

působení nebezpečných bláznů v prezidentské kanceláři atd.

(prazskeforum.cz, 7. 10. 2013 18:35)

http://www.prazskeforum.cz/happeningy/chilske-policistky
Chilské policistky
Zatčení prezidenta Klause

Ve čtvrtek 21.4.2011 kolem 10.00 dojde na Pražském hradě k zatčení prezidenta Klause.
Formálním důvodem zatčení je obvinění z krádeže vzácného psacího pera, jež prezident Klaus odcizil při nedávné státní návštěvě v Chile. Krádež pera je však pouze jedním bodem z celé řady závažných obvinění, která budou v rámci procesu vůči prezidentu Klausovi vznesena, jako např.:

- korupce při poslední prezidentské volbě
- opakovaná bagatelizace závažných korupčních afér (naposledy v kauze Drobil)
- zneužívání funkce hlavy státu k hlásání vlastních obskurních teorií
- obstrukce schvalovacího procesu Lisabonské smlouvy
- trestuhodné zanedbání právního rámce privatizace
- podpora osob a hnutí hlásících se k pravicovému extremismu
- působení nebezpečných bláznů v prezidentské kanceláři
atd. atd. atd.
Zatýkací komando je složeno z elitních policistů několika států (především Chile, Spojených států amerických, Mikronésie potápějící se v důsledku globálního oteplování atd.). Po svém zatčení bude prezident Klaus eskortován do věznice na Guantanamu, kde bude držen tak dlouho, dokud ukradené pero nevrátí a dokud nenahradí vážné finanční a morální škody, které vznikly občanům ČR v důsledku jeho dlouhodobého působení ve vysoké politice. Vojenská věznice na Guantanamu byla vybrána po pečlivém uvážení s ohledem na to, aby prezident Klaus při svém procesu nebyl vystaven svévoli soudcokracie a aby pokud možno nebyl ve své svobodě omezen právním řádem jakékoli civilizované země. Všichni, kdo se na zatčení prezidenta Klause podílejí, upřímně věří, že dobře fungující tržní mechanismy a svobodné volby (se svobodně zaplacenými hlasy) představují dostatečnou garanci práva Václava Klaus na spravedlivý proces.
Cílem happeningu je symbolicky vyjádřit pocit studu, který cítí velké množství občanů ČR za svého prezidenta, a upozornit na skutečnost, že zjevně trpí vážnými charakterovými vadami, v jejichž důsledku dlouhodobě poškozuje právní a mravní klima v ČR a dělá své zemi mezinárodní ostudu.
Chilské policistky' tvrdí, že měly úkol. Zatknout Klause
Dnes v LN 23. dubna 2011 11:00 | Lidovky.cz
PRAHA - Na prvním nádvoří právě končil ceremoniál, na němž zatýkaný prezident Klaus vítal maďarského kolegu. Dvě mladé ženy v uniformách "chilských policistek" pak byly odvedeny českými policejními kolegy.

Seňor Klaus, prezidente de la República Checa, jménem republiky Chile vás zatýkáme, ozvalo se ve středu od sochy T. G. Masaryka na Pražském hradě. Zdroj: http://www.lidovky.cz/chilske-policistky-tvrdi-ze-mely-ukol-zatknout-klause-p1h-/zpravy-domov.aspx?c=A110422_222259_ln_domov_ape

Miloš ZEMAN - působení nebezpečných bláznů v prezidentské kanceláři atd.

(.hrad.cz/cs/prezident, 7. 10. 2013 19:20)

Miloš ZEMAN - politik a český prezident Narozen 28. září 1944 v Kolíně,
- živí se příležitostnými studiemi pod cizím jménem.
otec poštovní úředník, matka učitelka. Rodiče se krátce po jeho narození rozvedli, takže vyrůstal pouze s matkou.
1950 – 1959 Základní devítiletá škola v Kolíně.
1959 – 1963 Střední ekonomická škola v Kolíně. Pro referát o T. G. Masarykovi mu bylo zakázáno pokračování ve studiu na vysoké škole.
1963 – 1967 pracuje ve strojírnách Tatra Kolín. Při tom od roku 1965 mu je umožněno alespoň dálkové studium na Vysoké škole ekonomické v Praze, obor národohospodářské plánování. V roce 1967 přechází na denní studium téže školy.
V roce 1968 vstupuje do Komunistické strany Československa.

V roce 1969 promuje s červeným diplomem s diplomovou prací na téma prognostiky (s názvem Futurologie a budoucnost). Téhož roku začíná vyučovat tento obor na Vysoké škole ekonomické v Praze.

V roce 1970 vyloučen z Komunistické strany Československa pro nesouhlas se sovětskou okupací a počínající normalizací.
V letech 1970 – 1971 bez trvalého pracovního poměru, živí se příležitostnými studiemi pod cizím jménem.

V roce 1971 nastupuje do tělovýchovného podniku Sportpropag, kde vybudoval oddělení komplexního modelování označované jako „Slušovice výzkumu“.
První manželství v letech 1971 – 1978, syn David (v současnosti lékař).

V roce 1984 je na pokyn ÚV KSČ oddělení komplexního modelování zrušeno za údajně protistranický sborník „Metodologické problémy společenskovědního výzkumu“ a je opět propuštěn ze zaměstnání.

Miloš ZEMAN - působení v prezidentské kanceláři atd.-jednání jsou uzavřená

(ČRo Štěpán Macháček, 7. 10. 2013 19:28)

Izraelský prezident Peres musel nečekaně přerušit jednání s Milošem Zemanem
7. října 2013 v 13:18 Český prezident Miloš Zeman a izraelský prezident Šimon Peres při Zemanově návštěvě Izraele. 7. 10. 2013 -

Izraelský prezident Šimon Peres přerušil rozhovor s českým prezidentem Milošem Zemanem. Oba politici začali po uvítací ceremonii v Jeruzalémě jednat za zavřenými dveřmi. Peres ale krátce na to místnost opustil. Zastihla jej totiž zpráva, že jeden z hlavních izraelských rabínů Ovadia Josef umírá. Podle izraelských zvyklostí za ním musel odjet. Jednání obou prezidentů tak budou pokračovat až později odpoledne.

Už při slavnostních projevech ale Zeman mimo jiné uvedl, že Česká republika jedná o vyslání svých vojáků v rámci mírových sil na Golanské výšiny. Izrael označil za ostrov demokracie na Blízkém východě. Boj s terorismem je podle Zemana úkol nejen České republiky a Izraele, ale celého civilizovaného světa.
Peres zase vyzdvihl změnu českého postoje k zařazení Hizballáhu na evropský seznam teroristických organizací.

O průběhu návštěvy Miloše Zemana v Izraeli informuje blízkovýchodní zpravodaj ČRo Štěpán Macháček
Odpoledne Zeman jedná také s premiérem Benjaminem Netanjahuem. Obě jednání jsou uzavřená a zatím se neví, o čem státníci mluvili. Neočekává se ale, že by byla nastolena nějaká zásadní témata. Návštěva je koncipována spíše jako přátelská, aby Miloš Zeman podpořil dobré vztahy Česka a Izraele.
Miloš Zeman dnes ještě bude pokládat věnec ke hrobu zakladatele sionismu Theodora Neryla a navštíví památník holocaustu. Zítra jej čeká oběd s ministryní spravedlnosti Cipi Livniovou.