Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kontinuita podvodů – Euring. Dr. Bohumil Kobliha

10. 2. 2014

 

V novoročních ekonomických předpovědích mne nejvíce potěšila televizní zpráva (ITV), že v roce 2020 britská ekonomie předhoní německou a všechny ostatní a bude baštou všestranných úspěchů. Ne že bych to Británii nepřál, ale nesrovnává se mi to s obavami konzervativců, že se Skotsko trhne od koruny a že o podobném uvažuje i Severní Irsko. A to nepřipomínám plán silně excentrického pana primátora Londýna Borise Johnsona. Ten přece chce osamostatnit Londýn jako autonomní entitu, ne-li jako republiku!

Můžeme se ale podle předpovědi ekonomů těšit, jak bývalo v rozjařených dobách kom-socialismu, kdy se pělo, že „bude nám všem líp a líp…“, poněvadž kráva Jelena nadojila 54 litrů plnotučného atd. atd, až se to najednou vše poroučelo.

Británie mi nepříjemně začíná zavánět nátěry kulis páně Potěmkina.

V papírovém optimismu ale není Británie sama. Amerika se rovněž chystá, že to všem natře. Automobilní průmysl se prý vzmáhá. Nechci být satiricky kritický, ale jak do toho zapasovat současnou novinku, že italský Fiat, který měl 41 % Chryslerových akcií, zakoupil zbytek a je teď sedmou největší automobilkou světa? To nesvědčí o tom, že americký Detroit, centrum automobilismu, je opravdu na cestě ke své bývalé slávě.

Poctivý Američan by mohl mít radost, že nezaměstnanost klesla ze 7,8 % na 7,0 %, což je nejnižší stav za posledních pět let atd., leč pozitivní pocity nám zakaluje skutečnost, že cifry jsou dosaženy jiným kvalifikováním, kdo je a kdo není nezaměstnaný. Totiž: do „nezaměstnaných“ se nejnověji počítají ti, kteří dostávají podporu v nezaměstnanosti (viz Irwin Stelzer, The Sunday Times z 20. 12. 2013)! Tak se švihnutím administrativního proutku dosáhl pokles nezaměstnaných. Jistě barnumsky geniální.

Ejhle, štempl na tvrzení, že statistikou lze dokázat všechno!

Nepřipomíná nám to blahé dny socialismu, kdy jsme jásali nad vším? A jak se životní úroveň zvyšovala poklesem cen elektrických lokomotiv?

V Americe šéf FEDu Ben Bernanke předal žezlo Janet Yellen (Janičce Jelenové), která už byla schválena senátem. Prý se ale předem dohodli, že dají pokličku na další tištění dolarů. „Poklička“ v dolarovém vyjádření bude, že QE3 (Kvantitativní ulehčení – dle Keynesiánské medicíny) bude pokračovat, ale místo dosavadních 85 miliard dolarů měsíčně se bude tisknout navíc jen 75 (sedmdesát pět) miliard dolarů za měsíc. Krásný trik, že?

Co pozitivně víme, je, že Obamova popularita stoupla jako kámen plovoucí na vodách Orinoka. Jeho politika byla nedoceněna a nesouhlas s ní se vzedmul ze 42 % na 54 %. Tedy přece něco v USA stoupá. Bez odvahy se dá soudit, že k tomu přispěl jeho plán zdravotního pojištění, tzv. Obamacare, na který značná část pojištěnců bude doplácet.

Ještě že se Američané mohou srovnávat s EU, kde nezaměstnanost je stále nad deseti procenty, díky smělému řízení ekonomiky napolenskými triky paní Merkelové ve prospěch této Čtvrté říše.

Kdo chce, může si vždy ještě zacpávat uši, či se dívat, jak v kádích řízených ekonomik lapají kapři po vzduchu. Kádě vždy byly a jsou předstupeň konce kaprů v živé podobě…

A tak je nejlepší se obrátit k sexu. Ten stále táhne. „Sex sells“ – sex prodává. Sex je stále výborný prodejní artikl. V poslední době se dostavuje objev, že forma rodiny je pasé.

Feministky oslavují krásu spojení dvou žen a pro mužské prý není nic lepšího, než se potěšovat vzájemně. Ne že by šlo o něco nového. Už staří Římané jako světovládci přišli na tento způsob zábavy. Dnes se tím směrem mluví o svobodě GENDERU, jednotě lidského druhu, kdy se přestává rozeznávat různost pohlaví. Detailně se otázce věnuje český časopis ŘÁD v čísle 3/2013. Řád obětavě vydává neúnavný ochránce nenarozeného života P. Ing. Karel Dachovský.

Když se homosexualita (zábavy genderu) koncem věčného Říma rozšířila do legií, byl to začátek konce světovládnosti. Ani proti tomu, jako proti ničemu v historii, nemám námitky. Historické lapsusy jsou tu pro naše poučení a vylepšení našich cest. Může zde dokonce být naše nejnovější naděje, poněvadž když se svoboda kultu „genderu“ rozšiřuje s oficiálním požehnáním do US armády, letectva a námořnictva, celý svět si bude moci za čas oddechnout od samozvaných policistů světa. Američané budou mít svých starostí dost a problémů nad hlavu, jako v tom světovládném starém Římě.

Samozřejmě, že každý člověk má právo na kapičku štěstíčka a požitků pozemských, ale jde jen o to, zda svoboda „genderů“ je tou cestou ke spokojenosti.

Dle mého celoživotního poznání, že život je zkouška duše v obtížných podmínkách hmoty (viz moje kniha Konec věku příběhů), Stvořitel dal do vínku svého díla organicky strukturovaný pořádek – Řád. Řád je u základu existence a života. Život vyšších druhů – a tedy samozřejmě i nás lidí – je dán spojováním dvou různých pohlaví v lásce. To všichni víme.

Kdyby existence „genderu“ byla výhodná a užitečná, Stvořitel by nás všechny udělal jako hermafrodity. Leč to se nestalo. Kdo nepochopí existenci v řádu, je likvidován autoregulací systému. Je jen smůla, že někomu tohle uniklo a z dezorientace si dělá cestu zkoušky obtížnější. Je nasnadě, že škála krásy života, včetně skutečné lásky a radosti z dobrého rodinného života, mu odteče.

To je ale jeho osobní věc. Je naprosto scestné si stěžovat a nás ostatní se snažit zatahovat do jeho chápání sexu, natož nás obviňovat z nepochopení. Sex není hra…

Londýn, 7. 1. 2014

 

Euring. Dr. Bohumil Kobliha

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář