Jdi na obsah Jdi na menu
 


U nás v Kocourkově

7. 3. 2014

 

Česká politická scéna se po listopadu 1989 stala nikoli službou veřejnosti, nýbrž uměním, jak se co nejrychleji a pokud možno bez práce dostat k výnosným korytům (či alespoň korýtkům) a jak se u nich udržet co nejdéle. A při této bohulibé činnosti, tedy službě sobě a svým kamarádům, si „nahrabat“ co nejvíce, aby byla naše třída politiků až nadosmrti „za vodou“.
Průvodním jevem tohoto procesu, pro nějž se používají nejčastěji pojmy, jako například „služba vlasti“, „vláda lidu“ či „zastupitelská demokracie“, jsou aféry a skandály, potvrzující nám dnes a denně, že politika se u nás zredukovala na pouhou „technologii moci“. Na konci tohoto procesu ovšem bývá obvykle proces skutečný, soudní, jehož aktéři končí na lavici obžalovaných a ve vězení.
Dlouho se našim politikům dařilo zametat všechny „kauzy“ pod koberec a za pomoci spřízněných duší z řad vyšetřovatelů a státních zástupců je „zahrávat do autu“. Jenže každá falešná hra jednou končí a pak to dostane rychlé obrátky. Také u nás to už začalo a bude to pokračovat…
A protože každý den v naší líbezné zemi přináší stále nové a nové, doslova epochální, události, jimiž se nesmazatelně zapisujeme do světových dějin, rozhodli jsme se zavést rubriku kontinuálního komentování právě probíhajících událostí na naší vnitropolitické scéně. Zkrátka, každý den se u nás něco děje a my se k tomu chceme vyjadřovat – otevřeně a bez servítků.

 

 
REDAKCE
 
***
 
První měsíc Sobotkovy vlády
 
• Zeman si při jmenování vlády vychutnal Sobotku. Vyčetl mu šest chyb v nominačním dopise

 

»„Zaprvé, odmítl jsem jmenovat ministrem životního prostředí pana Brabence, a místo toho jsem jmenoval pana Brabce. Zadruhé jsem odmítl jmenovat ministrem zemědělství pana Martina Jurečku, jmenoval jsem pana Mariana Jurečku,“ zdůraznil chyby ve jménech ministrů Zeman. To, že byli v dokumentu nominováni dva ministři zdravotnictví, okomentoval, že by to bylo zajímavé, ale vládě by neprospěli. V dokumentu není také uveden celý název ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy, Pavel Bělobrádek zase nemá v textu uvedeny všechny vysokoškolské tituly a u jména Michaela Marksová-Tominová chybí spojovník mezi příjmeními. „Šest chyb v jeden a půl stránkovém dokumentu je poměrně dost,“ uzavřel výčet chyb Zeman.« (Lidovky.cz, 29. 1. 2014, 13:46, aktualizováno 15:59)
─────
Vláda ještě ani nezačala pracovat a už má problém. Jistě: prezident Zeman si mohl odpustit veřejné zesměšnění právě jmenovaného premiéra a „tichou cestou“ mu chybný dokument vrátit a zažádat o opravu. Tak by to asi udělal mnohý jiný politik, nikoli Zeman. Ten si chce vychutnat všechny příležitosti, jak ukázat svou převahu intelektuální i mocenskou. Je to jeho odpověď na předčasné „výkřiky“ a silácká gesta ještě nejmenovaného premiéra, že prezident musí (!) jmenovat vládu tak, jak mu její seznam předloží designovaný předseda vlády. Tak tady to B. Sobotka má! Jmenováni sice byli všichni, ale ostudu kolem toho si budou lidé pamatovat po celé funkční období Sobotkovy vlády.
Na adresu zmíněného dopisu je třeba poznamenat, že se nejednalo o pravopisné chyby (jak někteří novináři a čtenáři mylně interpretují), ale o věcná pochybení, která spíše ukazují na nepozornost při přepisování textu ze „šmíráku“, nebo skutečné chyby autora textu, které bezmyšlenkovitě někdo z tohoto „šmíráku“ přepsal. Popravdě řečeno: úkolem sekretářky není kontrolovat po šéfovi, zda to má dobře. Měl by to mít dobře, jinak ve své funkci nemá co dělat!
 
●●●
 

 

n Šéf ODS Fiala se sešel se svými předchůdci Klausem a Nečasem

 

»Nový předseda ODS Petr Fiala se ve středu sešel se svými předchůdci, bývalým českým prezidentem Václavem Klausem a někdejším premiérem Petrem Nečasem. Příští týden ho čeká schůzka s dalším bývalým předsedou ODS a vlády Mirkem Topolánkem. Fiala to uvedl na Twitteru.
Nečas mu prý řekl, že „bude první bývalý předseda ODS, který svému nástupci nebude okopávat kotníky“. O setkání s Klausem Fiala píše, že to byl „přátelský rozhovor o ODS a současné politické situaci“.« (Týden.cz, 29. 1. 2014, 21:38)
[Z internetové diskuse k tomuto článku z 30. 1. 2014: Zdá se, že ODS pod vedením „teoretika“ Fialy má namířeno ještě k větším problémům než dosud…] 
─────
Petr Fiala se v ODS aklimatizoval velmi rychle a už je na jedné lodi s těmi, kteří tady více než dvacet let budovali „český kapitalismus“ klausovského střihu. Že tento hybrid nikdy neměl s kapitalismem nic společného, nevadilo mnohým jedincům tehdy ani nyní.
●●● 
 
• Sobotka: I kdyby soud rozhodl, že Babiš byl agentem StB, vládu to nevykolejí
»„Ta otázka lustrací byla předmětem již předvolební diskuse,“ dodal Sobotka, podle něhož nejde o nic nového či překvapivého.« (Novinky.cz, 30.1. 2014, 11:05)
─────
To je pravda. I kdyby A. Babiš musel odstoupit a byl nahrazen někým jiným, vláda bude muset nějak fungovat, nebo podat demisi. Chyba není u Babiše, který o „svém problému“ mluvil už před volbami, ale u B. Sobotky. Ten byl na svou funkci premiéra tak natěšený, že byl ochoten udělat cokoliv. Že si koalicí s agentem StB A. Babišem „vykopal hrob“, je teď jasné úplně každému, jenom ne Sobotkovi. Dobře mu tak! Komu není rady, tomu není ani pomoci.
„Dělnická“ prokurátorka z procesu s Dr. M. Horákovou, Ludmila Brožová-Polednová, kdysi argumentovala tím, že byla ve svých 29 letech ještě „mladá“ a věřila tomu, co jí strana a vláda říkaly. To B. Sobotka ve svých 42 letech už moc mladý není, a proto by měl mít rozum. Zdá se, že si bude muset natlouci nos několikrát, než získá politické zkušenosti.
 
●●●
 
• Za chyby v dopise prezidentovi padne pokuta
»„Chyba vznikla v důsledku přetížení mého sekretariátu v Lidovém domě, který při minimálním počtu lidí nesl celou organizační tíhu náročných koaličních jednání. Takové pochybení se v žádném případě již nesmí a nebude opakovat,“ sdělil Sobotka. „Sankce bude v tomto případě udělena ve finanční podobě," uvedl dále, aniž by upřesnil její výši. "Výši srážky se dozví příslušný zaměstnanec. Je adekvátní jeho platu,“ dodal.« (Novinky.cz, 30. 1. 2014, 11:40)
─────
 
Dá B. Sobotka pokutu sám sobě? To by bylo asi nejlepší. Nemá smysl svádět něco na přetíženost sekretariátu, ale hledat chybu spíše u sebe.
 
●●●
 

 

• Podle nalezených spisů StB donášel Babiš na své kolegy

 

»Slovenský Ústav paměti národa (ÚPN) ve čtvrtek předložil bratislavskému soudu nově nalezené dokumenty, podle nichž současný ministr financí a majitel Agrofertu Andrej Babiš informoval v 80. letech komunistickou Státní bezpečnost (StB) o svých kolezích z podniku Petrimex. Jde o dvě listiny, které zmiňují agenta Bureše, což bylo údajně Babišovo krycí jméno. Píše to týdeník Euro.« (zprávy.tiscali.cz, 31. 1. 2014, 15:01)
─────

 

Že se často ze „vznešeného“ úkolu služby socialistické vlasti stávalo docela obyčejné udavačství a donašečství, není v našich končinách nic nového. Tak jako tradiční české maloměšťáctví přežívá od 19. století dodnes (přes totalitní období nacismu a komunismu), tak i české (potažmo slovenské) udavačství je nesmrtelné. Češi si tím kompenzují závist, která je požírá zevnitř. Co tím sledují Slováci, žijící v českých zemích, o tom by nám mohl něco říci pan Babiš. Jistě to bude zajímavé povídání…

 

 
●●●
  

 

• ODS: Babiš se vysmívá obětem komunismu, měl by rezignovat
»ODS v pátek ústy svého místopředsedy Martina Kupky opět zaútočila na místopředsedu vlády a ministra financí Andreje Babiše (ANO). Na základě nových skutečností, které prý mají dosvědčovat jeho spolupráci s StB, by měl Babiš odstoupit z funkce. A pokud tak neučiní, měl by ho premiér Bohuslav Sobotka odvolat. - Dokumenty zveřejněné serverem Euro.cz jsou podle Kupky závažné. „Je nemyslitelné, aby v demokratické vládě seděl někdo, kdo kvůli své minulosti nemůže získat lustrační osvědčení. Stejně tak alarmující je, že ve vládě sedí člověk, který vysoce pravděpodobně lže o své minulosti,“ uvedl místopředseda ODS..

 

Premiér nevidí důvod, proč by měl Babiše odvolávat. Podle něj nemá smysl reagovat na jakékoli skutečnosti, které se objevují v průběhu soudního řízení. - „To, co může být zajímavé, bude otázka rozhodnutí slovenského soudu, ale nemyslím si, že by to mělo ovlivnit fungování vlády,“ řekl premiér Právu a dodal: „Pokud jde o pana Babiše, záleží pouze na něm, jakým způsobem situaci vyhodnotí. Pro mě je předsedou koaliční strany, se kterou jsme uzavřeli koaliční smlouvu a pokud bude dodržována, nevidím žádný důvod k tomu, aby se odehrávaly jakékoli personální změny.“« (Novinky.cz, 31. 1. 2014, 17:21)
─────
Babiš se nevysmívá nejen obětem komunismu, ale úplně všem občanům této země – bez ohledu na jejich politickou příslušnost, minulost a současné postavení. Babiš totiž hraje o čas, aby se udržel co nejdéle. A když to nepůjde, vyvolá předčasné volby. Po nich přijde potopa, jakou si nikdo zatím neumí ani představit…
●●●
  
• ODS chce odvolat Filipa z vedení Sněmovny
»ODS chce odvolat Vojtěcha Filipa z křesla místopředsedy Sněmovny. Ve čtvrtek to uvedla Miroslava Němcová (ODS) v souvislosti s Filipovou reakcí na úmrtí Vasila Biľaka. Občanské demokraty pobouřila pasáž Filipovy reakce, v níž podle nich bagatelizuje Biľakovu roli při pozvání okupačních armád v roce 1968. „Rád bych vyjádřil upřímnou soustrast všem pozůstalým. Co se týče historické role Vasila Biľaka, je třeba konstatovat, že není možné měnit historii, a je beze sporu faktem, že byl jedním z iniciátorů pozvání sovětských vojsk. Dnešní doba se na zvací akt dívá různými pohledy,” uvedl Filip.Němcová označila pozvání sovětských vojsk za eufemismus. „Tedy okupace není okupace,” podivila se.« (Novinky.cz, 6. 2. 2014, 23:11, aktualizováno 15:23)
─────
Mediální tanečky funkcionářů KSČM jsou dobře známé a pořád stejné. Na jedné straně různé dvojsmyslné narážky v oficiálních prohlášeních nebo na mítincích voličů, na straně druhé pak řeči v televizi o tom, jak se tato strana vyrovnala s krvavou minulostí své předchůdkyně – předlistopadové KSČ. Kdo chce těmto řečem naslouchat, ať jim naslouchá. Zajímavé ovšem je, že ODS začala vadit politika KSČM až teď, kdy hrozí, že se „ptákostrana“ do příštího parlamentu nedostane.
●●●
 
• Lidovci dali koaličním partnerům ultimátum: Nechte lustrační zákon, jinak končíme
»Lidovci se bouří proti tomu, aby vládní poslanci podpořili komunistický návrh na zrušení lustračního zákona. Pokud návrh projde do druhého čtení, vystoupí z koalice a jejich ministři rezignují na své posty. Řekl to v pátek předseda KDU-ČSL Pavel Bělobrádek.« (Novinky.cz, 7. 2. 2014, 9:59, aktualizováno 10:29)
─────
 
Pánům Bělobrádkům a Černohlávkům to trvalo, než se konečně pochlapili a řekli, jak to s tím lustračním zákonem je. Škoda jen, že jim to nevadilo dříve a že vlezli do koalice s agentem StB A. Babišem, u něhož je spolupráce s komunistickou tajnou policií nad slunce jasnější. Lidovci se snaží zachránit zbytek reputace, ale to jim moc nepomůže. Největší část politického kapitálu totiž už stačili prohospodařit. Teď je jen otázkou času, kdy koalice skončí.
Dával jsem této vládě, která ještě ani nezískala důvěru parlamentu, tak půl roku, ale i to bude nejspíš dlouhá doba a skončí to dřív. Nové parlamentní volby by se mohly spojit s některými z letošních voleb: buď do Evropského parlamentu, nebo s komunálními.
 
●●●
 

 

• Jsme stát gaunerů a grázlů, říká politický vězeň

 

»Český stát je státem gaunerů a justiční systém by se měl změnit, tak zní závěr diskuze mezi předsedou sdružení K 213 Ing. Jiřím Fialou a Zuzanou Candigliota, právničkou Ligy lidských práv, kterou přinesl poslední díl Debatního klubu.
„Systém se rozkládá. Jestliže není schopný vyvodit ani základní odpovědnost vůči evidentním pachatelům trestných činů, kteří sedí v talárech na soudech, tak to je potom nejenom ztráta důvěry, to je rozklad, to je totální rozklad," tak zní vyjádření Jiřího Fialy k aktuálnímu stavu české justice. - "Podle toho ten stát poznáte. Já bych řekl: podívejte se na ty, co se nemůžou bránit a uvidíte, jaký ten stát je. Jestliže jim ty práva garantuje, případně se o ně stará a chrání je, tak je to slušný stát. Jestliže zneužívá toho, že se nemůžou bránit, což je bohužel případ našeho státu, tak je to stát gaunerů a grázlů," zakončuje debatu Fiala.« (EuroZprávy.cz, 6. 2. 2014, 23:53)
─────
To jsme to dopracovali po údajném 25letém budování právního státu! Nebo co jsme tady vlastně budovali, když mám vládnou jen darebáci a podvodníci?
 
●●●
 

 

• Potvrzeno: Česká pošta v průšvihu, hrozí její zrušení. Co se stalo?
»Šokující zjištění přinesl server Česká justice, který tvrdí, že za manipulaci stavebních zakázek byl obviněn celý státní podnik. Mluvčí České pošty serveru EuroZprávy.cz obvinění potvrdila. Policie k dnešnímu dni podezírá 9 lidí kvůli údajné manipulaci se stavebními zakázkami, z nichž podle podle vyjádření žalobce Vrchního státního zastupitelství Zdeňka Matuly fungovaly tři osoby jako zástupci veřejného zadavatele a zbylých šest obviněných zastupovalo obchodní společnost. Nyní jsou podezřelí ze zvýhodnění veřejné zakázky a uplácení.« (EuroZprávy.cz, 7. 2..2014, 08:47, aktualizováno 10:42)
─────
Česká pošta je na zrušení už dávno. Za služby a jejich tragickou kvalitu si nic jiného ani nezaslouží. Je to instituce drahá, pomalá, nevýkonná a nespolehlivá. Nejvyšší čas, aby tento moloch, který zaměstnává spoustu zbytečných úředníků, nahradila dobře fungující soukromá firma (nebo i více), která bude svou práci dělat dobře. To, že je dnes stíháno několik úředníků, je jen potvrzením toho, že pod svícnem byla tma a že neexistovala žádná kontrola. Nepleťme si to s činností řadových listonošů, kteří dělají za pár korun doslova otrockou práci!

 

●●●
 
• Soud z formálních důvodů nevydal Mašínovým rodinný statek
»Sourozenci Mašínovi nedostanou zpátky rodinný statek v Lošanech na Kolínsku, rozhodl Krajský soud v Praze. Majetek jim zabavili komunisté, celý ho rodina zpátky nikdy nedostala, protože bratři Ctirad a Josef žili v zahraničí. Soud zamítl žalobu jejich sestry Zdeny Mašínové, ale jen z formálních důvodů. Uvedla to dnes Česká televize. Josef a Ctirad Mašínovi vedli v 50. letech protikomunistickou odbojovou skupinu a probili se do západního Berlína. Mašínová vlastní menší část statku, zbytek patřil Ctiradovi a Josefovi. Stát jim ale majetek nevrátil, protože neměli české občanství. Podle krajského soudu Mašínová nemůže podávat žalobu sama, žalovat musejí všichni dědicové. Mašínová chce oslovit bratra Josefa a dědice Ctirada, aby se k žalobě připojili. "Budu s ní o tom muset promluvit, sám osobně se soudit před českými soudy nechci," řekl ale ČT Josef Mašín.«(Lidovky.cz, 6. 2. 2014, 21:38)
─────
Jenom naivka si může myslet, že by případ bratří Mašínů a jejich sestry Zdeny mohl skončit jinak. Komunisté (s rudými legitimacemi i bez nich) stále ovládají naši justici. Dokud to „nevyhnije“, bude to pořád stejné.
 
●●●
 
• Oznámení na Sobotku podal extrémista, demokraté selhali
»V době, kdy ČSSD byla opoziční stranou, sociálnědemokratičtí předáci svolávali obrovské množství tiskových konferencí, na kterých ostře pranýřovali zlodějny, korupci, podvody i řádění pověstných kmotrů. Předseda Dělnické strany sociální spravedlnosti Tomáš Vandas podal u Obvodního státního zastupitelství pro Prahu 5 trestní oznámení na premiéra Bohuslava Sobotku. Důvodem je podezření, že předseda socialistů v minulých letech zneužíval poslanecké náhrady a z těchto peněz si pořídil luxusní byt v Praze Stodůlkách za více než sedm milionů korun.(…) O Sobotkově kauze věděli v Lidovém domě i v ostatních partajích všichni. Tragické pro Českou republiku ovšem je, že trestní oznámení na Sobotku podal šéf extrémistické partaje. Tímto krokem se totiž ohnivé řeči politiků z demokratických stran o potírání zlodějen, podvodů a korupce změnily na pouhé fráze.« (prvnizpravy, 7. 2. 2014, 16:00)
─────
Kdo čekal něco jiného, musí být zklamán. Ostatně: většina tzv. parlamentních stran, jejichž poslanci a senátoři v našem zákonodárném sboru vysedávají dvacet a více let, si velmi dobře rozumí. „Kapři si přece svůj rybník nevypustí, že?“, jak s oblibou říká prezident M. Zeman. Kdo z našich zákonodárců je úplně čistý, ať hodí kamenem! Všechno ostatní jsou jenom řečičky, aby se vlk nažral a koza zůstala celá (pokud možno v našem „chlívku“).
●●●
 
• Tlak ČSSD na církve ohledně peněz je bez výsledku
»Místopředsedkyně ČSSD Alena Gajdůšková v pátek po jednání zástupců ČSSD, ANO a církví ohledně restitucí uvedla, že církve souhlasí se zveřejňováním účetních uzávěrek. Církve rovněž budou zveřejňovat částky, které investují do veřejných služeb. Na snížení náhrad, které požaduje ČSSD se strany nedohodly.« (Novinky.cz, 7. 2. 2014,16:31, aktualizováno 16:42)
─────
Ani v tomto případě se žádné překvapení nekoná. Stalo se jen to, co se stát muselo. Zkrátka: ČSSD ve své touze po moci nedokázala prosadit žádný z důležitých bodů svého volebního programu. Hlavní ovšem je: být u vlády za každou cenu – i za tu, že v příštím parlamentu už možná tato strana nebude. Ale takových, jak se zdá, bude zřejmě víc…
 
●●●
 
• Dienstbier chce prosadit adopci dětí homosexuálními páry, podporu nemá
»Adopci dětí homosexuálními páry si jako jednu ze svých priorit vytyčil nový ministr pro lidská práva Jiří Dienstbier z ČSSD. Pro svůj návrh ale zřejmě nezíská dostatek poslanců. Jeho vlastní ČSSD není v tomto ohledu jednotná, zcela proti jsou lidovci. O podpoře by možná uvažovali někteří poslanci mimo koalici, zjistil Český rozhlas.« (E15.cz, 8.2.2014, 15:23)
─────
Jiří Dienstbier ml., jeden z neúspěšných kandidátů na prezidenta republiky, je docela sympatický mladý muž, který se ve vysoké politice pohybuje již od listopadu 1989. Je to úctyhodně dlouhá doba, a proto by člověk oprávněně očekával, že se lecčemus přiučil. Osobně proti němu nic nemám – kromě toho, že dodnes žije ze „slávy“ svého otce, jednoho z charismatických mužů spjatých s Listopadem 1989.
Dienstbier ml. představuje spolu s M. Marksovou-Tominovou a L. Zaorálkem levicově extremistické křídlo v Sobotkově levo-středové vládě. Zatím nejvýbojněji vystupuje právě J. Dienstbier, který nabízí veřejnosti jeden nepřijatelný návrh za druhým: od odstoupení od Klausovy výjimky z Lisabonské smlouvy, přes zrušení tzv. lustračního zákona až po adopce dětí homosexuálními páry. Ten třetí z návrhů se mi zdá být nejméně škodlivý.
To opravdu nemá lidskoprávní agenda naléhavější úkoly? Domnívám se, že problémů je u nás víc než dost. Stačí se jen dívat kolem sebe a občas promluvit s obyčejnými občany. Za první republiky jsme u nás měli „salonní komunisty“. Dnes, zdá se, máme „politickou kavárnu“, úzce spolupracující s „korektními žurnalisty“.
●●●
 
• Sněmovna odmítla návrh komunistů zrušit lustrační zákon
»Sněmovna v prvním čtení zamítla návrh KSČM na zrušení lustračního zákona. V minulých dnech poslanci jednání dvakrát přerušili a kvůli zákonu bylo dusno i v koalici. Návrh nakonec Sněmovna smetla ze stolu. Pro zamítnutí hlasovalo 121 poslanců, proti jich bylo 39.«(Novinky.cz, 11. 2. 2014, 17:56) 
─────
 
Hra na dobro, které zvítězilo nad zlem, skončila jako v každé pořádné pohádce. Ono vlastně o lustrace jako takové ani nešlo. Šlo jen a jen o osobu A. Babiše a o to, zda bude moci zůstat ve funkci i poté, kdy bude spolehlivě prokázáno, že spolupracoval s StB. A tento okamžik se blíží…
Jedním z nejvytrvalejších odpůrců tzv. lustračního zákona byl a je J. Dienstbier ml. – v jedné řadě s našimi „nepolepšenými“ komunisty. Nelze se tomu divit. Téměř před dvaceti lety se objevily v tisku informace o tom, že existují nějaké materiály o údajné spolupráci jeho otce s StB. J. Dienstbier st. totiž před rokem 1968 působil jako zpravodaj komunistických sdělovacích prostředků v USA. (Tam se ostatně jeho syn J. Dienstbier ml. v r. 1969 narodil.)
To, že v tak exponované pozici mohl někdo za komunistického režimu pracovat, vyžadovalo, aby dotyčný byl velice dobře prověřen jak orgány KSČ, tak i Bezpečnosti (tedy StB). Bez jejich souhlasu nemohl nikdo na Západ vycestovat, natož tam pracovat. Tvrdí-li někdo něco jiného, jsou to jen pohádky pro malé děti. Možná jim „politické dítě“ J. Dienstbier ml. stále ještě věří… 
●●●
 
• Expremiér Petr Nečas byl obviněn z podplácení
»Bývalý premiér Petr Nečas (ODS) byl v úterý obviněn z podplácení v tzv. kauze trafik pro exposlance ODS Petra Tluchoře, Ivana Fuksu a Marka Šnajdra.«
(Novinky.cz, 11. 2. 2014, 19:15, aktualizováno 19:30)
─────
Expremiér P. Nečas, jemuž se svého času říkalo „Pan Čistý“, se politicky „umazal“ handlem s bývalými poslanci ODS. Možná to doopravdy myslel dobře (jako kdysi S. Gross), ale nevyšlo to. Jacísi zlí podplukovníci od policie a podjatí státní zástupci ho mermomocí chtějí dostat do tepláků.
Také já se domnívám, že v této zemi jsou větší škůdci, kteří by si to zasloužili víc než on. Ale ono asi jde o to, že se někde začít musí… Tak jako za komunismu platí i dnes: jednou budeš rehabilitován!
 
●●●
  

 

• Babišův Faltýnek opravdu maká. Zvládá dvacet funkcí
»Předseda poslanců ANO Jaroslav Faltýnek je přinejmenším ve své straně rekordmanem. Alespoň co se týká kumulace vykonávaných funkcí. Má jich totiž rovných 20. Problém se ale netýká jenom Faltýnka. Kumulace funkcí s poslaneckým mandátem je často spojována především s hejtmany v jedné osobě.
Novým rekordmanem v kumulaci funkcí je nejspíš předseda poslaneckého hnutí ANO Jaroslav Faltýnek. Ten sedí rovnou na 20 různých postech.
Zde je přehled jeho funkcí: předseda poslaneckého klubu hnutí ANO, předseda zemědělského výboru sněmovny, člen organizačního výboru sněmovny, člen představenstva Agrární komory, člen představenstva Agrofert, a. s., člen představenstva ZZN Pelhřimov, člen představenstva společnosti OLMA, člen představenstva společnosti Agrotec, člen představenstva společnosti Oseva, člen představenstva Zemědělské akciové společnosti Březno, člen představenstva společnosti Agri CS, zastupitel města Prostějov, předseda bytové komise zastupitelstva města Prostějov, člen představenstva Vodovodů a kanalizací Prostějov, člen dozorčí rady Moravská vodárenská, člen dozorčí rady A.S.A. TS Prostějov, člen dozorčí rady obchodní společnosti Navos, předseda sdružení Agrární iniciativa, představitel Konsorcia nevládních organizací, člen představenstva Potravinářské komory.« (ParlamentníListy.cz, 11. 2. 2014, 18:49)

 

─────
Zkrátka, kdo umí, ten umí. Ti ostatní jen čumí… Pracovitost pana Faltýnka je opravdu obdivuhodná. Mají tam (v hnutí ANO) ještě další takové „pracanty“? Zatím toho ANO kromě řečnění moc nepředvedlo!
 
●●●
 
Kancelář ministra Jurečky vede exšéf úřadu vlády zadržený kvůli Nagyová
»Bývalý ředitel Úřadu vlády Lubomír Poul se stal šéfem kanceláře ministra zemědělství Mariana Jurečky. Poul má dlouholeté zkušenosti ze státní správy, vedl i úřad vlády. Policie ho zadržela v rámci kauzy Nagyová, nebyl ale obviněn. U policejního výslechu nevypovídal, což bylo jeho zákonné právo.« (iDnes.cz, 15. 2. 2014, 8:09. aktualizováno 9:13)
─────
Už jsem se bál, že KDU-ČSL začne dělat zcela novou, netradiční politiku, když má v čele takové kabrňáky, jako je P. Bělobrádek. Mé obavy však rozptýlil M. Jurečka, který opravdu nezklamal a dokázal, že není „popleta“, jak ho nazval prezident Zeman, ale prozíravý politik, který se už mnohé naučil. S Poulem se opravdu neztratí, ten se vyzná a možná je i slušný člověk a dobrý úředník. To nedokážu posoudit, ale to, že se zapletl s Nagyovou a Nečasem, který byl prý také „slušný člověk“, mluví samo za sebe. Kolik „slušných“ a „čistých“ lidí už bylo v naší polistopadové politice a jak skončili? O těch nejpopulárnějších ani nemluvě! Naštěstí to dobře dopadlo a samotný Poul uznal, že to nebyla dobrá nabídka a funkce se raději vzdal. Zase jeden pokus kmotrů o udržení pozic nevyšel…
 
●●●
 
• Nechtěla jsem být Bond v sukni, StB jsem odmítla, tvrdí šéfka ANO v Praze
»Chtěla prý pracovat v diplomacii. Proto ji komunisté prověřovali a proto je podle svých slov vedena v záznamech rozvědky pod krycím jménem Lia. "Když mi ale potom nabídli místo ve špionáži, odmítla jsem," tvrdí nová šéfka pražské buňky ANO Radmila Kleslová v rozhovoru pro Lidovky.cz. Tvrzení, která se už i před lety objevila v médiích, jsou podle ní nesmyslná.« (Lidovky.cz, 27. 2. 2014, 6:00)
─────
Vrána k vráně sedá, rovný rovného si hledá. To říká jedno české přísloví. Není proto divu, že k agentu Burešovi přichází jako jeho spolupracovnice údajná agentka Lia, tedy Radmila Kleslová, někdejší členka ČSSD. Kolik takových se ještě objeví 25 let po Listopadu 1989! A to někteří chtěli zrušit lustrační zákon! Co by se asi dělo pak? To by v úřadech a ve všech důležitých funkcích seděli jen samí agenti rozvědky a kontrarozvědky – naší i sovětské. Angažmá této dámy v politické rošádě na pražském zastupitelstvu před volbami do EU a volbami komunálními ukazuje, že dostala od soudruhů na vnitru dobrou průpravu. Všechny ty řečičky o tom, že nechtěla pracovat pro rozvědku, jsou jen kouřová clona. Zdá se, že politické strany nasazují samé velké „kalibry“. Už se bojuje, nebo je to jen dělostřelecká příprava? Volby budou až v květnu!
●●●
 
První měsíc vládnutí má Sobotkův kabinet za sebou. Zatím nic moc, ale má přece sto dní hájení! Podobně je tomu s Poslaneckou sněmovnou, která kromě „protlačení“ tzv. služebního zákona, zvaného „Lex Babiš“, do prvního čtení rovněž nic podstatného neudělala.
Zatím se nesměle rozbíhají jakési audity na ministerstvech a probíhají personální čistky. A také vzájemné obviňování z toho, kdo byl a je víc napojen na „kmotry“. Včetně Zemana, kterému jeho poznámku o tom, že všechny strany v tom více či méně „jely“, vrátil i s úroky M. Kalousek, když připomněl to, co každý ví, ale raději zapomněl, totiž že styk s „kmotry“ zajišťoval v jeho případě M. Šlouf. Není nad to, když si říkáme pravdu, že ano?
Vývoj nabírá na obrátkách a vyšetřování kolem P. Nečase, J. Nagyové-Nečasové a dalších výtečníků pokračuje. Nejde totiž jen o drahé dárky, které J. Nagyová dostávala od různých vlivných osob. Jde o mnohem víc! Až se podaří policii rozkrýt všechny klientelistické sítě, to budeme teprve koukat…
Za měsíc opět nashledanou!
 
mikes.jpg         Zdraví vás
         Mikeš

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Z nás v Kocourkově

(Fr. Růžička, 12. 3. 2014 8:14)

Bravo Mikeši!!!
Ať jsi, kdo jsi, věřím, že to bude k dobru věci, ostatně neseš v záhlaví i punc redakce.
V poslední době jsem se domníval, že jsem snad už poslední rebel (jen z okrajového Jihočeska) a nikdo jiný se nepřidá, všichni jsou již spokojení. Nebo tak nakrknutí, že raději zas jedou na chalupu okopávat brambory.
Tak ať se daří, vynasnažím se přidat trochu deště od jihu.
FRů

pravda o zákulisí v Kocourkově

(Muller, 31. 3. 2014 15:21)

Dobrý den,
chtěl jsem ve vážné době poukázat, na to čím jsme krmeni záhadology a čemu máme věřit a nesmát se:
http://www.exopoliticsczechrepublic.cz/news/podivuhodny-pripad-unosu-carla-higdona-mimozemstany/
Tento velmi zajímavý případ se odehrál v Medicine Bow National Forest, stát Wyoming. 25.10. 1974 jistý Carl Higdon byl v severní části tohoto parku na lovu jelenů. Poté, co na jednoho blízkého jelena vystřelil z pušky, stala se velmi neobvyklá věc. Kulka se pohybovala velmi pomalu, jakoby se nacházela v jiné dimenzi. Na zem dopadla ve vzdálenosti asi 150 metrů a zapadla do sněhu, ale podařilo se mu ji najít. Přitom pocítil, jak mu tělem proběhlo zvláštní vzrušení.
Poté, zcela šokován, spatřil ke svému úžasu humanoidní entitu, stojící opodál. Humanoid byl poměrně vysoký, mohl mít více než 180 cm. Byl oblečený do černé kombinézy s širokým opaskem. Opasek byl ozdoben šesticípou hvězdou a žlutým symbolem. Vlasy mu trčely nahoru a neměl žádné obočí. Měl nohy do „O“ a dlouhé paže, které místo dlaní měly na konci něco jako tyčovité přívěsky. Humanoid promluvil na Higdona a zeptal se ho, zda má hlad...... Více zde: http://www.exopoliticsczechrepublic.cz/news
proč to sem připisuji?
Jen že rebelovat je třeba všude a když známí publikují takové nesmysly místo pravdy o politice marasmu ve světě, že stačí mít černou uniformu podoby SS - dle tohoto vzoru přešla na slušivou barvu i Policie ČR, že? - je hlavní mít 6ti-cípou hvězdu ve služební průkazce a na světě je krásně...
Tož Mikeši a jeho fanoušci zamyslete se, kdo a co říká znechucené veřejnosti a jaké nesmysly nám "publicisté" věší na nos, vybral jsem "fantastický" příspěvekj z Havaje, USA, dr. Sally, záhadologa... HOWGH!