Jdi na obsah Jdi na menu
 


Další ministerská „rychlokvaška“?

17. 7. 2018

Ještě ani neutichly ohlasy na poněkud úsměvnou aféru s králíky bývalé ministryně spravedlnosti T. Malé a už tu máme dojemný příběh dalšího ministra Babišovy vlády ‒ Petra Krčála (ČSSD). Investigativní novináři na něho „vyšťourali“, že ve své bakalářské práci měl 25 stránek shodných s jinou prací na podobné téma. Zkrátka – další „aféra Malá“ je na spadnutí.

Vypadá to už tak, jako by ty aféry někdo vyráběl na objednávku. Nechce se mi věřit, že je v této zemi tak obrovská koncentrace lhářů a podvodníků na jeden čtvereční metr, ale asi to tak bude.

Copak jeden Babiš se všemi svými střety zájmů, kriminálními a dalšími problémy nestačí? Nu což, aspoň v něčem budeme světoví! Ale dost možná je to všechno jen dosud utajovaná součást nové Burešovy strategie, jak dostat „Česko“ zpátky na první příčky světových žebříčků. To by v tom byl čert, aby se nám to pod jeho osvíceným vedením nepodařilo!

Kdyby si s tím někdo dal práci a přezkoumával všechny závěrečné práce našich politiků, asi by Krčál nezůstal v tom „plagiátorství“ sám. O tom, že je Univerzita J. A. Komenského nekvalitní škola, se ví dávno. A dávno jí měla být odebrána akreditace. Bohužel chybí odvaha s tím něco udělat, protože mnozí naši politici mají diplom právě z těchto škol se špatnou pověstí.

Co by si pak počali? Byli by za „blby“ bez diplomu!  Stačí, že někteří z nich jsou Babišovy „koblihy“ nebo „onuce“. (Ohrožen případným odhalením z plagiátorství není zatím „dvojministr“ J. Hamáček, který žádný vysokoškolský diplom nevlastní. Určitě mu tuto výhodu všichni ostatní politici závidí.) A kdyby se stalo, že budou bez diplomu, to už by se s nimi nikdo ani nebavil. Možná ani ti králíci T. Malé…

Zdá se, že z aktuálních politických problémů jen tak nevybředneme. Sotva Babišova vláda začala „makat“, už se na ni valí samé průšvihy (či prů*ery?). Dovládne aspoň do švestek, jak jsem to nedávno předpověděl ve svém článku, nebo to raději zabalí už teď? Proč? Aby prezident M. Zeman mohl ještě včas vyhlásit předčasné volby – do konce tohoto roku.

To nám ta „okurková sezóna“ začíná pěkně, jen co je pravda!

16. 7. 2018

PhDr. Rostislav Janošík

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář