Jdi na obsah Jdi na menu
 


Psí lidé… - Ing. Vladimír Veselý

3. 5. 2011

V posledním článku „Koho chleba jíš, toho píseň zpívej!“ jsem se zmínil o možnosti, že může existovat nad námi i vyšší inteligence, která nás považuje za sice nejinteligentnější (nebo až příliš inteligentní) tvory, ale jen v potravinovém řetězci této planety. V takovém případě by si jistě přála, abychom měli pro ni příznivější vlastnosti. Abychom měli vysokou inteligenci pro plnění jejich přání, ale malou invenci pro vlastní zvídavost a schopnost ji samostatně rozvíjet do stadia, kdy už by ohrožovala je samé. Tedy něco jako Adam a Eva v Ráji, před ochutnáním jablka poznání. Ale abychom také proto brali jako přirozenou věc i to, že když se jim zlíbí, jsme i jejich denní potravou.
To vypadá na náročný požadavek. Ve skutečnosti toho ale lze dosáhnout poměrně jednoduchým prostředkem – odebráním nebo spíše neposkytnutím možnosti oboustranné komunikace a sdělování, tedy řeči, písma a jiných prostředků toho sdělování. Něco, jako je u psů nebo koní, reagujících na každý povel jim slovem nebo posuňkem člověka, ale bez schopnosti s ním komunikovat jinak než vyplněním naučeného příkazu. Proto je například pes nejlepším přítelem člověka, ale nikdy jeho rovnocenným partnerem, nebo dokonce jeho pánem, který by jej nutil ze své vůle k nějakému úkonu. Nejvýše o ten úkon žadoní, jako například o hození klacíku, který chce aportovat. Je ochoten se nechat týrat a bít, nestěžuje si na málo jídla, ani na jeho kvalitu, ale nezanevře proto na svého pána. Jedním slovem ideální, podřízený tvor. Jako bioroboti. Takového člověka si asi představoval Bůh v Ráji, než mu to Had překazil. Stejná jsou i mnohá „domestikovaná“ domácí zvířata, která se Bohům z jejich hlediska povedla více.
Občany tohoto typu si asi přejí i naši politici, jako náplň občanských politických stran, ba i všech ostatních. Když ptáčka lapají (ve volbách), pěkně mu zpívají. Jakmile se zavřou urny, je pro ně občan zase jen to tažné zvíře, které si má vzít ze psů příklad: sloužit a neklást požadavky, kterými by se museli zabývat. Od toho se oni až do dalších voleb cítí osvobozeni. A kdo tohle jednou zkusí, už „tam“ zůstat musí. Jako my v té podřízené pozici. Je-li toto náš blízký osud, diktovaný nějakými pod- nebo mimozemšťany, pak se nedivím, že jej vlády tak urputně tají. A že se bojí vzbouření lidu proti nim, kteří se již cítí být v té horní vrstvě. Je to pro ně přirozená obrana, ale pro nás, občany, je to krajně nefér, protože jsme si je „zvolili“ na práci pro nás, a ne jako výherce v loterii o „nadstandartní“ způsob života na volební období, po němž se už do normálního života nedokáží vrátit.
Politika je návyková droga, mnohem nebezpečnější než všechny její chemické náhražky. Zejména alkohol, kterým se pak abstinentní příznaky obvykle léčí. Zářnými příklady jsou třeba oba naši prezidenti „demokratického“ období naší republiky. Oba byli pro tyto sklony zneužiti k politickým cílům nějakou tou vyšší mocí a nezklamali. Skutečné pohnutky takových lze poznat při jejich neuvědomělých „okamžicích pravdy“, když nekontrolují zcela svoje jednání. Jako například, když „odstrčený“ Alexandr Dubček na balkoně Melantrichu  plakal se vzdorovitým „Ja chcem mať tu Gunarovu zlatú vaňu“, nebo když si Václav Havel na schůzce s přáteli po skončení prezidentského období hrál sám sobě na foukací harmoniku fanfáry z Libuše. U Václava Klause je těžké vybrat něco z nepřeberného množství jeho zkratkovitých výroků a jednání, i když to poslední s krádeží procedurálního pera před kamerami celého světa je neopakovatelné. Poněkud umírněnější je třetí ze „sametového“ spolku, Miloš Zeman, který sice ustoupil z exponované scény, ale nevynechá jedinou příležitost, jak se tam vrátit, ačkoli to tvrdě dementuje.
Nelze opomenout ani „dorost“ této kategorie, jako byli Gross, Buzková, Benda a jiní, kteří se vrhli do politiky rovnou ze školních lavic. Zazářili si, nahrabali si, ale pokud se jim nepodařilo uplatňovat nadále své „životní zkušenosti“, jako Benda, stáhli se do politického důchodu a užívají si výsledků své „práce“ v aktivním období. Jen my, poslušné vagonky, tažené těmito jako ruský „Sergej“ burácejícími lokomotivami po kolejích dávno přežilého liberálního kapitalismu, poslušně sledujeme své nastrčené idoly a vezeme jejich poddané, oddaně platící a snášející manýry těch „mašinfírů“ vpředu. Je jen otázka, kam nás dovezou. Zda se pokusí opět napravit na několik tisíc let chybu Hada v ráji nějakou potopou, nebo nás postrčí k sebezničení našimi vlastními prostředky.
Náznaky pseudopřírodních katastrof i demonstrace bojových schopností jejich plavidel dokazují, že už jim dochází s námi trpělivost. Lze tedy očekávat pro nás nedobrý zásah do našeho života, nejspíše zhoršením životních podmínek, zejména nás „pozemských“, na přírodě závislých. Až dokončí exterminaci (= vyloučení určité skupiny, například inteligence) naší přebujelé invence, inteligence a ne zcela nezbytně vysokého počtu, dojde pak asi také na mnohé z přebytečných „pasáků lidských stád“ s vysokými požadavky za své služby. Povede-li se jim to, může dojít k pokračování života na naší Zemi, zredukovaného jejich „opravnými balíčky“ do stavu žádoucího pro ně. Já osobně doufám, že se jim to tak docela nepovede a že snad lidé dostanou rozum dříve, než se vrátí do prvobytně pospolné společnosti. Nebyla by to procházka růžovou zahradou a už vůbec ne do jehovistického Ráje. Pouze do „psí“ oddanosti a strádání.
25. 4. 2011
Ing. Vladimír Veselý

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

odkaz na úvahu potvrzující M.D. +M.W.Coopera

(Muller, 30. 6. 2011 19:58)

Dovolte krátce shrnout téma, zda je vše podvod a výmysl a šílenství nebo výkřik pravdy:
http://hptruth.info/2010/12/09/plejadanska-zprava-z-galakticke-federace-v-a-r-o-v-a-n-i/

Psí lidé si neváží díla Miroslava Dolješího - tak se poznají! (1)

(Mulkler, 22. 6. 2011 14:32)

a dělají překlepy, tam, kde na tom záleží, ale...
http://www.svedomi.cz/svedomi/2005/doj_0501_mourenin.htm
ale rodina, přátelé a známí nezapomínají:
Mouřenín posloužil, mouřenín může jít!

Josef Dolejší
"Jak jsem činíval, tak mi Hospodin odplatil. " (Kniha Soudců 1, 7)

Oproti zažitým zvyklostem vysílala stanice ČT1 dne 7. prosince 2004 ve svých hlavních večerních zprávách krátký, leč pozoruhodný a poučný rozhovor ministra národní obrany Karla Khünla s generálem v.v. Ing. Rudolfem Pernickým, veteránem Druhé světové války a někdejším předsedou KPVČ.
Fyzicky a morálně očividně zdevastovaný generál na invalidním vozíku vytýkal ve svém komfortním starobinci ministrovi, že není o veterány a někdejší politické vězně, a patrně i o něho, náležitě postaráno. Připomněl svému kumpánovi v ministerském křesle, že dané sliby nebyly splněny. Úskočný politik mu kluzce opáčil, že se má slibovat jen to, co je možné dodržet. Tím se vzdal vší zodpovědnosti.
Připomněl jsem si při té příležitosti okamžik, kdy právě hrdinný generál Pernický spolu se svým komplicem JUDr. Stanislavem Drobným slíbili roku 1991 při audienci u Václava Havla na Hradě, že zlikvidují mého bratra Miroslava Dolejšího, jako pomstu za Analýzu 17. listopadu. Jak slíbili, tak také mrzce učinili. Dostalo se jim za to dalších aluminiových metálů, prebend, slev na dráze a slibu finálního zaopatření v nadstandardních starobincích.
Oba pak také proti Miroslavu Dolejšímu zaujatě vystoupili v procesu v Náchodě v dubnu až listopadu roku 1991. Generál Pernický při své nenávistné svědecké výpovědi poskakoval před soudkyní vzteky, jako by byl stižený tancem svatého Víta. Mladé předsedkyni senátu z toho bylo viditelně trapně. Po skončení líčení jsem Pernickému před soudní budovou řekl přímo do očí: "Jste obyčejný gauner, pane generále!" Málem se pominul.

Můj bratr naproti tomu u soudu prohlásil, že si Pernického vždy vážil a váží i nadále. Když jsem mu později namítl jak si lze takového člověka vážit, řekl mi Mirek: "Víš, Rudolf Pernický je voják, myslí trochu jinak než-li my a je přesvědčen o tom, že teprve nyní se mu dostane dlouho odpíraných poct, které si zaslouží, lhostejno od koho. Nechce si to nechat ujít!"
Dle mého názoru: Za misu čočovice prodali Vencovi Havlovi a jeho kámošům mukla z vlastních řad i sami sebe! Nechat se bláhově zneužít a být po použití odhozen na smetiště jako neužitečná materie určená k recyklaci, to není křivda, to je spravedlnost! Na svém mínění nemohu do dnešního dne ničeho měnit a předpokládám, že si to také uvědomují všichni ti Hubálkové, Struskové, Mackové a jim podobní!
Marně chlapci v komfortních i nekomfortních starobincích naříkají. Co chtěli, to mají! Očekávali snad, že je budou Vašek s Dášou chodit navštěvovat a přebalovat? Či, že si budou brát veterány a zklamané mukly na haciendu do Španěl? Nepotřebují je již k ničemu! Stafáž vysloužilých válečníků v mundúrech nikoho nedojímá, stejně jako osudy muklů. Nástupci sametového estabilismentu vzali na vědomí, že ke zradě už netrpělivě nastupují jiní paňácové, fyzicky zachovalejší a duševně čilejší.

Nemám nad tím vším rozhodně pocit zadostiučinění a pomstychtivé radosti - každé bezmocné staroby je mi líto, a to i v případě, že jde o zneužité hrdiny.

Opona se před nimi neodvratně zatahuje.

Pane Pernický, Acheron už tiše čeká ve své loďce na břehu Temné řeky. Neberte si s sebou ony hliníkové metály od Vency, nepřijal by je. Vezme za vděk pouze poctivou starou mincí. Přeji Vám v klidu dožité poslední dny v zákulisí trapné tragikomedie, v níž jste hrál roli pouhého pošťáka, nikoliv krále. Někdy mezi těmi dvěma posledními injekcemi morfia si vzpomeňte na někdejšího mukla Miroslava Dolejšího. Na to, že Vám Venca Havel kdysi s vděčnosti podal obě ruce, klidně zapomeňte - už si je dávno umyl!

S Pánem Bohem!

Psí lidé si neváží díla Miroslava dloješího - tak se poznají! (2)

(Muller, 22. 6. 2011 14:30)

http://www.nachodskynecas.info/nachodsky%20necas%200806.html

VZPOMÍNKA NA PANA MIROSLAVA DOLEJŠÍHO!
Dne 26. června uplyne již sedm let od úmrtí pana Miroslava Dolejšího, autora "Analýzy 17. listopadu 1989", bývalého politického vězně, který prošel nejtěžšími komunistickými lágry, ve kterých strávil třetinu svého života. Byl to člověk čistého charakteru, který se nenechal koupit za nějaké funkce a peníze.
Ve své "Analýze" odhalil celý ten podvod nazvaný "sametová revoluce", který byl pro náš národ připraven předem a ke kterému se nyní řada nynějších politiků po 17 letech též přiklání. Naše občanská společnost je zcela rozvrácená a mravně padlá. Češi přestávají být národem, protože jim chybí vůle být jednotným národem! Slova a varování v této "Analýze" se stala skutečností, která se nyní vyplňuje stále jasněji. Tuto jeho analýzu bych doporučoval mladým lidem aby si ji přečetli a poznali jaká byla skutečná pravda v roce 1989 ohledně sametové revoluce.
Miroslave Dolejší - nikdy na Tebe nezapomeneme a zůstaneš nám navždy v paměti jako neochvějný bojovník za pravdu!
Budeme si stále připomínat Tvoje varovná slova! Čest Tvé památce!
Miro Rousek

a co píše historický ústav:
http://biblio.hiu.cas.cz/cgi-bin/search.cgi/?IsisScript=/wbib.xis&dot=h&type=k&from=1&pocet=10&db=biblio&lang=cz&format=standard&to=10&exp1=Dolej%20Miroslav%20[1931-2001]&