Jdi na obsah Jdi na menu
 


Vánoční dárek ‒ František Růžička

8. 1. 2021

Jelikož v rámci protikoronavirových opatření došlo také ke změně režimu konání bohoslužeb a možnosti shromažďování osob, zcela logicky se i po dobu vánočních svátků v kostelích setkávalo daleko menší množství věřících, i těch, kteří se přišli s dětičkami jen podívat k jesličkám.

Jistě pro ně bylo překvapením, když právě u jesliček nebo na postranním stolečku nalezli překvapení - „Dárek pro vás“. Zhruba 130 stránkovou knížku (sborník), nazvanou „Dotyky nebe a země“. Obsahuje sedm událostí a předmětů v dějinách křesťanství, které zvou k zamyšlení. O odbornosti autorů netřeba vůbec pochybovat: Mons. František Radkovský, P. Mieczyslav Piotrowski, Ondřej Prokop Vaněček, TChr. P. Martin Sedloň, OMI P. Pavel Zahradníček… Vyšla ve značném nákladu 50 000 výtisků, šířena pod licencí Creative Commons CC BY 3.0. Je možné najít ji i na internetových stránkách.

Jak uvádí dovětek, tato publikace je vhodná prakticky pro každého. Sborník mapuje sedm událostí a předmětů, jejichž historii a autentičnost dokládá na základě dostupných pramenů. Tím může mít hluboký význam, neboť: věřícího ve víře utvrdí, hledajícího nasměrují a nevěřícího nahlodají…

Nahlédneme-li do obsahu, najdeme zde kapitoly: Topič a největší zázrak; Turinské plátno jako multidisciplinární problém; Rouška z Manoppella se Svatou Tváří, Zázrak zázraků v Calandě; Nositel Nobelovy ceny svědkem zázraku v Lurdech; Plačící Madona v Syrakusách; Bůh je, já jsem ho potkal; Hostie přeměněná na srdeční tkáň (Sokólka).

Knížku připravil tiskový apoštolát A.M.I.M.S. (v českém znění Apoštolát P. Marie Neposkvrněné – Matky Naděje). Nejen tento titul, ale několik desítek dalších, rovněž kvalitních, velmi levných a naprosto srozumitelných se záměrem jejich dalšího rozšiřování. Ke stejným účelům je určen také časopis Milujte se!, který lze běžně najít v mnoha kostelích. Apoštolát rovněž provozuje internetovou křesťanskou televizi, která má čtyři programy. Můžete zhlédnout například virtuální pouť do Svaté země a na Sinaj, duchovní přednášky, promluvy, semináře… (www.TV-MIS.cz)

František Růžička, České Budějovice

dotyky-nebe-a-zeme.jpg

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář