Jdi na obsah Jdi na menu
 


Světlušky září – František Růžička

23. 9. 2016

Stejně jako v minulých letech, tak i o letošním září, SVĚTLUŠKY září. Přispějete-li jim ze svého dobra do jejich kasiček ve tvaru lucerniček, pomůžete tím nevidomým lidem.

Dvojice dobrovolníků v kostýmech s tykadly a zapečetěnou pokladničkou rozsvítí svým činem v době od 12. do 16. září mnohé obce či města po celé republice. Máte možnost zakoupit si nabízená tykadla, náramek, tužku nebo jiné předměty a podpořit tak prostřednictvím této sbírky „Světluška Nadačního fondu Českého rozhlasu“ děti i dospělé se zrakovým handicapem. Je rovněž možnost přispět formou online, podrobnosti jsou uvedeny na webové stránce „svitis.cz“.

Výtěžek této sbírky je poskytován např. na výcvik vodicích psů, sociální pomůcky, studijní stipendia i osobní asistentky pro postižené. Na uvedeném webu lze nalézt kromě mapy více než sedmi tisíc dobrovolníků také popsané příběhy těch, kterým Světluška pomáhá. Možnost přispět formou on line je novinkou letošního již 14. ročníku.

V Praze U Anděla přijdou akci podpořit také známé osobnosti kulturního i veřejného života. V loňském roce rozdělila Světluška 13,7 mil Kč a pomohla tak stovkám jednotlivců i menším neziskovým organizacím s celostátní i regionální působností, které postiženým lidem napomáhají. Další formou podpory je možnost odeslání jednorázové SMS, anebo pravidelnou podporou po dobu jednoho roku odesláním roční dárcovské SMS. Sbírkové konto se skládá z „deseti devítek“ a kód banky je 0100.

Všem přispěvatelům patří velký dík.

Poutník František

p1360200.jpg

p1360201.jpg

Světlušky v akci - Č. Budějovice

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář