Jdi na obsah Jdi na menu
 


Sex? Žádná věda pro medvěda...

3.jpg   Tak jsem si tak četla nějáké ty články na téma týdne a docela mě zaráží, že s tím všichni tolik nadělaj. Já sama sice nemám žádné zkušenosti z první ruky, ale to mi nezabrání, abych nepodotkla, že sex je naprosto normální a obyčejná věc. Pokud se vám toto tvrzení nelíbí, nevadí, nemusí se vám líbit. Ale opravdu si nemyslím, že v dnešním světě je sex něco extra, na co se musí používat zvláštní přístup. 
   Ano, možná budu opět zabředávat do svého oblíbeného zématu yaoi, ale to je vlastně taky sex. Byť mezi dvěma muži... A z toho nikdo vědu nedělá, tak proč ji dělat ze sexu mezi mužem a ženou. Nemyslím si, že je to nějáké citlivé téma, kolem kterého by se muselo chodit jak kolem horké kaše. Když sex, tak to prostě řeknu, ne? Já osobně sice nemám potřebu se o tomto tématu bavit, ale když na to přijde, tak mi to problém nedělá.
   Myslím, že chyba je v tom, že vázne sexuální výchova. nevím, jak je to teď, ale když jsem byla na základce, což je tři, čtyři roky zpět, tak prakticky sexuální výchova nula. Jednu hodinu celkově si na to vyhradili, aby nám vysvětlili dospívání a pubertu, ale o sexu vlastně nepadlo ani slovo. Myslím, že kdyby se o takovýchto tématech více mluvilo, tak by také bylo méně problémů.
   Je to totiž právě ta neinformovanost, díky které například dívky mohou nechtěně otěhotnět. Díky neinformovanosti prožijí sex na jednu noc a bez ochrany. Klidně i v mladém věku. Neříkám, že je to případ každé dívky, protože není, ale může se to stát. A tím se dostaneme k jednomu dalšímu problému, ke kterému jsem se vyjadřovala na jednom blogu pod článek - také na téma týdne.
   Bylo tam řečeno, že autor článku s potraty souhlasí jen ve vyjmečných situacích. A tady se právě dostáváme do rozporu názorů, protože můj názor na potraty je, řekla bych, dost radikální. Nevím, co si myslíte vy a v tuhle chvíli mě to ani nezajímá, zeptám se vás na konci, ale já si myslím, že to, jestli žena půjde na potrat, nebo si dítě nechá, je čistě na ní a nikdo by jí do toho neměl mluvit. Ani vláda země a nic podobnýho. Protože, dokud se dítě nenarodí, tak na matce parazituje a jen ona se může rozhodnout, zdali mu to dovolí, tohleto parazitování, nebo jestli si své tělo chce nechat sama pro sebe.
   Ano, teď mi řeknete, že ale proč by si ho neměla nechat, když jsme k rozmnožování byli stvoření... (Milujte se a množte se, já vím!) Ale to máte tak, jsou tací, kteří si dítě prostě nemůžou, nebo nechtějí dovolit. Otěhotnět člověk může náhodou, může být znásilněn, nebo jinak nechtěně. Jo, řeknete mi, že je to jejich vina, ale já si myslím, že například to, zdali praskne kondom, nebo ne, to jejich vina není, to je prostě náhoda a pokud žena to dítě nechce, tak si myslím, že má plné právo jít na potrat.
   Ovšem takové, co si prostě nezávazně užívají a pak chodí na jeden potrat za druhým, to je naprosto jiná pohádka, takový by měly být donucený, aby si to dítě nechaly. Protože by je to třeba naučilo zodpovědnosti. Ovšem za jiných okolností, než těchto si myslím, že je potrat naprosto v pořádku - pokud to tak ta žena chce.
   A teď teprve se vás ptám, co si o tom myslíte vy?

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář