Jdi na obsah Jdi na menu
 


19. 10. 2010

19. 10. 2010

6.jpgAhojky, dneska byla celkem nuda. Akorát kvůli tomu, že přestávám věřit tomu, že autobusy jezdí na čas, jsem se připravila o deset minut spánku. Holt jsem z těch, co si radši přispí, než aby například trávili kvantum času v koupelně. Například líčením.
Když už se rozhodnu se nalíčit, tak na sebe většinou prasknu jenom řasenku. Moc tomu holt nedávám. První hodinu ve škole jsme měli ZSV. Sice se tomu správně říká NOS, ale já zůstanu u starého osvědčeného ZSV.
Psali jsme písemku. Ze ZSV první v tomto roce. Něco jsem věděla, něco ne. Uvidíme, jak to dopadne. Ale tak minimálně trojka by to být mohla. Držte mi palce, ano? 
Po ZSV jsme měli angličtinu. Již podruhé s Lerrym, či jak se to píše. Já nevím, ale nemám ho ráda. Je černoch, ale s tím to nemá nic společnýho. Dle mého názoru to tak něják moc prožívá. To, že je černej. A taky se nás ptal, jestli jsme hrdí, když zpíváme národní hymnu. Proboha, kdy já jsem zpívala naši národní hymnu? Někdy hodně dávno... Moc se mi tak jako tak nelíbí. Mám radši tu sovětskou.
A on teď furt mlel o tom, jak je hrdý, když zpívá černošskou hymnu a kdesi cosi. Já jen, že prostě vůbec nechápu, že tak strašně kecá vo tom, jakou má kdo barvu. Dyť je to jedno! Co na tom, že ten je černej a ten zas třeba žlutej... Záleží na tom, jací lidé jsou a ne na tom, jakou mají barvu... Aspoň tak bych to viděla já. A ještě nás tu jejich hymnu nutil zpívat. Ale já se na to vyflajzla a vůbec jsem neotevřela pusu.
Potom jsme měli chemii. Probírali jsme hydroxycosi... Vůbec to nebylo zajímavý. Bylo to "překvapivě" naprosto nudné. Holt já si s chemií moc nerozumím. Budu ráda, když ve výsledku prolezu s trojkou. Na nic lepšího, co se týká chemie, neapeluju.
Poslední hodina před volnou byl zemák. Nejprve jsme měli prezentaci o nějáký soutěži, co pořádala snad dokonce evropská unie a které se zúčastnila Kája od nás ze třídy. Jako jo, bylo to dobrý na zabití času, ale jinak asi na nic. A potom jsme ještě psali písemku na Jižní ameriku. No, něco tam mám a co tam nemám, to už tam ani mít nebudu. :D
Po volné hodině byla němčina. Probírali jsme teď nevím, jestli perfektum, nebo préteritum, způsobových sloves. Není to nic těžkýho. A vyplňovali jsme nějáká cvičení v učebnici.
Po němčině byla poslední hodina. A byla to čeština. Doprobrali jsme realismus a pak jsme si přečetli konec, či skoro konec, no prostě výňatek, ze Zolova Zabijáka. A ve výsledku jsme měli psát o tom, jak vypadá Delirium Tremens. to moje by ve výsledku spíše vystihovalo Rigor Mortis - Posmrtnou ztuhlost... Ale když si odmyslím to, že je to Delirium..., tak bych i mohla říct, že ten obrázek není nejhorší. Docela se mi líbil. A jsem docela zvědavá, co mi k tomu řekne, až to všechno pročte. Mohli jsme to totiž buď nakreslit, nebo popsat. Já udělala obrázek a lehký popis. Nicméně, jak říkám, ve výsledku to odpovídalo spíše Rigor Mortis.
Dorazila jsem domů a začala pracovat na těchto stránkách. Protože chci mít zálohu pro případ, že se mi stane, že na blog.cz nebudu chtít zůstat. Přeci jenom, něják zjišťuju, že estranky se mi líbí víc. Co vy si o tom myslíte? Souhlasíte se mnou? I když, můj další dojem z estranek je, že jsou hodně zakládány jako povídkové blogy. Znám mnoho kvalitních povídkových estranek. A ráda se na ně vracím. Což mi připomíná, že bych se měla prokousat pátou kapitolou jedné povídky, ale něják se k tomu nemůžu dokopat. Asi mě ta povídka neoslovila...

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář