Jdi na obsah Jdi na menu
 


DOKTORSKÁ POHÁDKA / Karel Čapek

Premiéra: 8.12.2013

Režie: Karel Bříza

Účinkujících: 15

Tři zkušení doktoři jsou povoláni ke složitému léčení kouzelnice Magiášky. Než se rozhodnout, jak kouzelnici vyléčit, vzpomínají na zajímavé případy ze své praxe. Postupně se dozvíme, jak byla vyléčena princezna Solimánská, jak dopadlo léčení Hejkalice, jak to bylo s nachlazením vodníka Joudala a jak byla spravena nožka tanečnice Rusalky. Nakonec je vyléčen i ucpaný krk kouzelnice Magiášky…

Videoukázka:
 
Technické podmínky:

Elektro výbava a světla

K ozvučení a nasvícení představení potřebujeme připojení do běžné el. sítě 230V/16A. Pro zapojení světel je potřeba počítat s okruhem stavěným na větší proudovou zátěž. Prodlužovací kabely vozíme svoje.

Při našich představeních využíváme běžnou světelnou techniku dostupnou v divadlech, nebo v divadelních sálech. Vyžaduje-li představení zvláštní nasvícení, nebo světelné efekty, můžeme po dohodě s technikou přivést vybavení vlastní. Nedivadelní či otevřená prostranství (nádvoří, náměstí...) jsme také připraveni nasvítit z vlastních zdrojů.

Zvuk

K ozvučení představení využíváme bežnou zvukovou techniku dostupnou v divadlech, nebo divadelních sálech. Reprodukovanou hudbu máme nahranou na CD. Po dohodě můžeme přivést vlastní zvukovou aparaturu.

Scéna

Prostor pro hraní potřebujeme minimálně 6x3,5m. Opona a tahy nejsou nutné, pokud jsou, využijeme je.

V představení Doktorská pohádka se používá pára, proto je nutné předem vypnout požární hlásiče.