Jdi na obsah Jdi na menu
 


Školní rok 2020/2021

Celý týden máme téma Malíř maluje barvami svět (podzim a barvy kolem nás). Už jsme se stihli dozvědět co je to podzim, jaké jsou jeho znaky, naučit se básničku o lístečku a dnes jsme si zahráli na vědce. Zkoumali jsme jak se míchají barvy, co se stane se skittlsky a jak se nám vytvoří duha a poté zmizí. Moc nás to bavilo a bylo to velice zajímavé. Tu máte malou ukázku.

 

1. 10. 2020 jsme jeli autobusem na výlet do Ekocentra ve Valmezu. I přes to, že nám pršelo jsme si výlet moc užili. Paní animátorka nám donesla plný koš ovoce a zeleniny se kterým jsme hráli spoustu her. Spolupracovali jsme jako tým a pomáhali si.

Zkusili jsme si jaké je to být včelkou dělnicí  která nosí do svého úlu krmení pro mladší včelky. Byla to zábava. Byl to sice obtížný úkol ale zvládli jsme ho.

Poté se z nás stali veverky a zopakovali jsme si počítání do 5 všichni jsme to zvládli. Sbírali jsme oříšky na zimu, poté jsem si je schovali, aby nám je jiná veverka nesnědla a každý měsíc až do jara jsme jeden oříšek snědly.

Nakonec jsme si snědli dobrůtky od rodičů co nám nachystali a jeli jsme do školky na oběd. Celý den byl náročný ale moc jsme si ho užili a těšíme se na další výlet.

 

V muzeu v Zubří jsme se dozvěděli jak se žilo v dávných dobách. Bylo to moc zajímavé. Provázel nás Kuba, to je strašidlo (trochu jsme se ho báli ale skamarádili jsme se). Někteří z nás si vyzkoušeli kabátek na zimu, který nám moc slušel. Doufáme, že se s Kubou zase brzo shledáme

 

První návštěva knihovny. Zopakovali jsme si pravidla jak se v knihovně chová, jak se zachází s knížkami,... Také jsem prozkoumali, co za nové knížky se tu objevily. Těšíme se na další návštěvu.

 
 


Archiv

Kalendář
<< duben >>
<< 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30