Jdi na obsah Jdi na menu
 


Logopedie při MŠ

KROUŽEK LOGOPEDICKÉ PREVENCE

,,MAŇÁSKU POVÍDEJ"

Vážení rodiče,

v letošním roce bude opět v naší mateřské škole probíhat kroužek logopedické prevence. Kroužek povede speciální pedagog se zaměřením na logopedii a surdopedii Mgr. Monika Krčmářová. Cílem našeho kroužku je dostatečný rozvoj slovní zásoby a porozumění, artikulační obratnosti, či fonematické slyšení a tím podporování přirozeného vývoje řeči včetně výslovnosti. Výuka bude probíhat hravou formou.

Děti budou pro velký zájem z minulého roku rozděleny do tří skupin v počtu cca 12 dětí. Kroužek Maňásku povídej! bude probíhat ve volné třídě Hvězdiček. Dny, ve kterých bude kroužek probíhat, budou upřesněny v první polovině září.

Výsledek obrázku pro obrázky pro dětiKroužek je primárně určen pro děti předškolního věku.

Hravá a zábavná logopedická cvičení zahrnují:

  • rozvoj slovní zásoby
  • zlepšování vyjadřovacích schopností
  • procvičování fonematického sluchu
  • nácvik zrakové paměti a dechové cvičení
  • logopedické rozcvičování mluvidel
  • procvičování grafomotoriky a další                     

 

        ŠKOLNÍ LOGOPEDIE V NAŠÍ MŠ

Vážení rodiče,

v loňském školním roce v naší mateřské škole probíhal kroužek logopedické prevence, který byl z důvodu velkého zájmu letos rozšířen na tři skupiny dětí. Nově bude na naší škole také probíhat individuální logopedická péče pod vedením školního logopeda Mgr. Moniky Krčmářové. Individuální logopedická péče i kroužek logopedické prevence jsou bezplatné.

Individuální logopedická péče bude probíhat na vedlejší budově v bývalé třídě Hvězdiček. Tady budou děti vyučovány jednotlivě po dobu 30 minut a bude jim věnován zcela individuální přístup. Individuální logopedie bude probíhat vždy v dopoledních hodinách, kde budou děti s p. učitelkou docházet podle harmonogramu. Harmonogram bude sestaven na základě zájmu rodičů a věku dítěte. Logopedie tedy bude po dobu 30 minut každý druhý týden. V týdnu, ve kterém bude probíhat individuální logopedická péče, budou mít vždy ve středu rodiče možnost konzultace přípravné logopedické práce s dítětem a konzultace úkolů, které budou pravidelně doplňovány do logopedického sešitu dítěte. Na konzultace bude třeba předešlá domluva, popřípadě lze domluvit i jiný den.

 

Mgr. Monika Krčmářová

 
 


Archiv

Kalendář
<< duben >>
<< 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30