Jdi na obsah Jdi na menu
 


Životopis

28. 10. 2010


Rodina a dětství

 
Narodila se v Milánu v Itálii dne 10. Dubna 1990 veterinářce Cassandra „Sandra“ (rozené Moretti) a anglickému podnikateli William Drew Cole. Má dva mladší sourozence. Jeden je již známí zpěvák Justin Bieber, který se pravým jménem jmenuje Justin Drew Cole. Narodil se 01. března 1994, je tedy mladší o čtyři roky.  24. Dubna 2007 se Christině narodila sestra Gabriele Jean Cole. Její otec se na začátku osmdesátých let přestěhoval z Londýna do Milána, kde se stal ředitelem 9-ti hotelových řetězců „Hilton“ po celé Itálii. Po dvou letém vztahu si vzal Cassandru, která vyrůstala už od dětství v Miláně, jelikož čekala Christinu. William neměl na svou rodinu čas a tak se rozhodl skončit s prací a otevřít vlastní rodinný podnik „Ice Coffé“ v Miláně. Jelikož jim obchod velmi prosperoval, otevřeli další podniky v Miláně, Římě, Napoli, Turin, Florence, Catania další. Nyní mají po celé Itálii 46 podniků, ve Francii 28, Německu 35, České republice 12 a ve Španělsku 22 podniků. Christina tedy vyrůstala v přepychu. Rodiče ji pojmenovali Christina podle její babičky, její otec ji však vždy přezdíval „Cheryl“ jako třešnička. Od mala zvládala mluvit Anglicky a Italsky, poté co strávila ve svých 5-ti letech prázdniny u babičky v Německu zvládala perfektně i Němčinu a tak ji rodiče přihlásili na Soukromé jazykové gymnázium v Miláně. Od čtyř let se věnovala tanci. V sedmi vyhrála soutěž „Mini Miss Aerobic IT“. Její rodiče chtěli rozšířit „Ice Coffé“ i do Ameriky a proto se přestěhovali do Los Angeles, kde započali nový život. Christina se dlouho z přestěhování vzpamatovávala, jelikož musela opustit všechny své přátelé a to byla taky dob, kdy se začala zajímat o zpěv. Ve svých osmi letech složila svou první píseň „Daddy’s little girl“.

Začátky a úspěchy
http://nd04.jxs.cz/291/323/5808ab0b52_70528700_o1.jpg?1288260902 Christinina kariéra začala ve znamení menších rolí. Nastoupila ve svých devíti letech na Soukromé víceleté gymnázium v Los Angeles, kde byla roztleskávačkou a později dokonce kapitánkou roztleskávaček. Na škole doslova zářila poté co ve svých 12-ti letech vyhrála Miss California ve věkové hranici 12 – 15 let. Vyhrávala také různé pěvecké a talentové soutěže. S taneční skupinou Beat up vyhráli Mistrovství světa v Freestyle. Při soutěži Dívka roku, kvůli které musela jet až do New Yorku, si ji povšimnul samotný návrhář Marc Ecko, který byl v porotě a když Christina vyhrála, nabídnul ji roční smlouvu. Christina se ve svých čtrnácti poté procházela po mole významných návrhářů jako Dolce&Gabanna, Victoria’s Secret, Ed Hardy, Dsquared2 či Gucci. Stala se také na rok tváří pro značky Avon a L’Oreal.

Sebepoškozování
http://nd04.jxs.cz/402/001/333023e209_70528609_o1.png?1288260728Christina na tom nebyla psychicky zrovna dobře. Díky svému úspěchu v oblasti módy trávila hodně času sama v New Yorku. Ztrácela kamarády, a když se s ní z nedostatku času chtěl rozejít její přítel Matthew, se kterým měla přes rok vztah a tak se rozhodla vrátit do LA a dát si menší pauzu. Po celé dva měsíce jim to skvěle klapalo než nastal osudový den. Christina a Matt se vydali na večerní procházku po parku, když na Matta omylem vystřelil dealer. Matt umřel Christině v náručí a ta se z toho zhroutila. Přestala komunikovat a jednoho dne objevila, že ji bolest začíná pomáhat. Vrátila se po roce navštěvování psychiatra zpět do starých kolejí, alespoň si to myslelo její okolí, ona však trpěla sebepoškozováním žiletkou. Když to její rodiče zjistili, byli v naprostém šoku a Christina byla přes půl roku v Psychiatrické léčebně pro mládež. Dostala se z toho, ale ne však navždy. Sama přiznává, že její psychika není tak silná a občas má sklony k sebepoškozování. Christina chtěla tuto stránku života hodit za hlavu a již nikdy se nevrátit na molo. Rozhodla se proto přihlásit do soutěže America’s got talent. Do této soutěže už však vstoupila jako „nová xtina“, kterou známe dnes a své vlasy si přebarvila na blond. 

America’s got talent
http://nd04.jxs.cz/231/990/500a437e1e_70528586_o1.jpg?1288260697 V červenci 2007 se dostavila na konkurz do pořadu America’s got talent, kde s písní Schody z nebe od Janet Jackson vykouzlila úsměv na rtech každého porotce. Po prvním semifinálovém kole, kde se ukázala s písní Fight for this love od Cheryl Cole nikdo nepochyboval, že právě ona se stane vítězkou. Bylo to právě její jméno, které každý večer bylo řečeno při otázce „největší počet hlasů“.  Christina se tak ve finálovém kole vytáhla s Italskou písní „Oye“ a Vánočním hitem All i want for christmas a tyto hity ji přinesly vítězství v boji proti Adamu Lambertovi, se kterým jsou i tak skvělí přátelé. All i want for christmas se stalo poté nejhranější Vánoční skladbou v rádiích a Christina tak slíbila, že jakmile začne příští rok nahrávat album vydá i kolekci Vánočních hitů, miluje totiž Vánoce.

My only wish

 
Christina splnila slovo a 14. 12. 2008 měla premiéru písnička „My only wish“. Ta se stala okamžitě číslem jedna ve všech rádiích po Americe a dostala se i od Evropy. Album vyšlo 15. 12. 2008 a v prvním týdnu se ho prodalo přes 500 tisíc kopií jen v Americe. Na Vánoce ho mělo doma přes 4 miliony lidí v Americe a celosvětový prodej byl přes 9 milionů. Do rádií se dostali i hity jako Time after Time, který měl svou video premiéru 29. 12. 2008 a také Christmas Tree na kterém hostuje Jay-Z a producent Space Cowboy a předělávka písně Last Christmas, která se objevila na CD hned dvakrát i v tanečním podání.

Who owns my heart
http://nd04.jxs.cz/025/015/c336081bf7_70528766_o1.jpg?128826104902.02.2009 byla na oficiálních stránkách Christiny premiéra videoklipu Can’t be tamed. Christina rapidně změnila image a objevila se  ve svých přírodních hnědých vlasech. Za pouhý den shlédlo toto video přes 24 milionů uživatelů a stalo se tak nejsledovanějším videem na Youtube. Can’t be tamed se přes noc vyhouplo na první místo v hitparádě Billboard, kde bylo až do premiéry další pecky Who owns my heart, která byla 12.května 2009. Album se prodalo v Americe přes  16 milionů a celosvětový prodej činí přes 28 milionů kopií.  Na konci září měl premiéru poslední videoklip z desky a to Russian Roulette. V té době byla Christina na svém tříměsíčním turné po Americe a Velké Británii. V Listopadu začala natáčet svůj první film „The Last Song“ na Filipínách.

Éra The Last Song & Chanel
http://nd04.jxs.cz/120/910/8489ff7de3_70528648_o1.jpg?1288260786Po svém úspěšném druhém albu se Xtina nepustila do práce na dalším albu, ale dala si menší pauzu od zpívání.  V lednu 2010 úspěšně odmaturovala a vrhla se na svůj vystudovaný obor.  Na své narozeniny otevřela svůj vlastní módní butik/značku v New Yorku pod názvem „Chanel“. Nastala tak tzv. éra Chanel a butiky se tak začali objevovat po celé Americe a Evropě. Nyní jsou dokonce rozšířeny po Asii a najdete je také v obchodních sítích. Chanel se nyní rovná se světovými značkami jako Gucci, Prada, Dolce&Gabanna, apod…  V květnu (02. 05. 2010) si Christina odběhla na červený koberec pro filmové hvězdy při premiéře jejího filmu „The Last Song“. Ten vydělal v prvním týdnu přes 22 milionů dolarů, což bylo o 10 milionů více než se předpokládalo. Přes léto se věnovala propagaci filmu a koncem roku začala s nahráváním třetího alba.

My Prerogative

 
20. 04. 2011 vyšel singl s názvem „My Prerogative“. Provokativní sexy video vyvolalo rozruch, Christina chtěla svou sexy rockovou image ukázat, že je již dospělá a v klipu ve kterém vyjádřila myšlenky lidí ohledně jejího pokusu o sebevraždu z mládí, který vyšel najevo.  Christina ukázala, že je schopna o tom přede všemi mluvit a že není svými psychickými problémy zahnána do kouta. Stejnojmenné album, které vyšlo 02.05.2011 dostalo velký celosvětový úspěch s 32 miliony prodaných kopií po celém světě. Další hity byli Dance in the Dark, aneb když se stane ze slova „Bitch“ hit. Christina pojímala svou sexy kariéru sloganem „I’m free bitch, baby!“.  V klipu Te Amo popovídala o svém příběhu, když se do ní zamilovala její nejlepší kamarádka se kterou měla lesbický sex. Christina si uvědomila, že nemůže žít s ženou a zlomila své nejlepší kamarádce srdce. V dalším úspěšném klipu Hard, si střihla duet s Rihannou a dala tím světu najevo, jak vždy chtěla Rihannu rozdrtit. „Ta potvora Rihanna musí chcípnout“ posvátná věta pro všechny anti fanoušky Rihanny, není pak divu, že se klip stal velmi kritizovaný hudebními kritiky. Na konci klipu však Rihanna a Christina odejdou stejným směrem. A posledním videoklipem Christina překvapila fanoušky, vyšel totiž zcela nečekaně. Sweet Dreams se však stalo jedním z nejlepších klipů a tak udělala Christina dobrý úsudek. Fanoušci čekali na turné to se však k tomuto CD nedostavilo.

Sexuality

20. 06. 2012 vyšlo zcela nečekaně album „Sexuality“ a ve stejný den měl premiéru extravagantní klip „Bad Romance“. Jako platinová edice šlo zakoupit CD My Prerogative a CD Sexuality dohromady. Další hit byl duet s Enrique Igleasis a to hit „HeartBeat“. Dále následovali Unstopabble s Lil Wayn, Telephone s Beyoncé či Poker Face a Halo. Na konci roku 2013 vydala velmi sexy klip Rockstar, který musel být cenzurován. Album se stalo jejím nejlépe prodávaným albem, jelikož Rocková diva prodala po celém světě přes 39 milionů kopií! Na podporu tohoto a předešlého CD zahájila v červenci celosvětové turné.

Vztahy a svatba
http://nd04.jxs.cz/214/045/95597d5f12_70528652_o1.jpg?1288260794Její první vážný vztah měla od svých čtrnácti let s Matthew Hudson, který po roce zemřel. Christina se poté lásce stranila a začala s románky na jednu noc.  Bála se zamilovat. Mezi její úlovky patřil i např. Chace Crawford, Ben Cristovao či moderátor Robert Ward. V listopadu 2009 však ukončila románky a začala si s rockovým zpěvákem ze skupiny Boys like girl, Martin Johnson. S nímž však chodila pouze dva měsíce, než se jejich vztah rozpadl. Od února do září 2010 měla vztah se svým tanečníkem Justin Summers, kterého znala přes dva roky. I přes jejich rozchod zůstali přátelé, Justin již není tanečníkem Christiny ale má vlastní taneční studio v New Yorku. Christina poté nehledala vztahy a chtěla zůstat nějaký ten čas sama. V prosinci 2010 se seznámila se zpěvákem skupiny Tokio Hotel, Billem Kaulitzem se kterým se dala dohromady na Sv. Valentýna v roce 2011. I když jejich vztahu zpočátku nikdo nevěřil, ani ona sama po třech letech si Billa Kaulitze vzala a to přesně 14. 02. 2014. Bill jí požádal o ruku na návštěvě její rodiny na Floridě, kde se konala i svatba, která se umístila na prvním místě v nejkrásnějších svatbách slavných osobností.

The Onyx Hotel Tour

http://nd04.jxs.cz/832/095/1d843221b2_70528603_o1.jpg?1288260723Turné „The Onyx Hotel“ obsahovalo čtyři části – Evropa & Austrálie – Asie & Afrika  - Amerika. The Onyx Hotel bylo vymyšleno designově jako hotel. Obsahoval několik pater podle typů písní. Celé turné obsahovalo 129 koncertů po celém světě.  Setlist se skládal z 21 písní a koncert trval celkově přes 3 hodiny. Lákavým bylo, že předskokanem pro turné byl její bratr Justin Bieber.  Turné shlédlo přes 10 miliard lidí a vydělala si dvě a půl miliardy korun. Turné bylo časopisem Billboard označeno za druhé největší a nejlepší turné všech dob, hned po Michaelu Jacksonovi. Celé turné skončilo 17. 08. 2014 a trvalo celkově bez přestávek 8 měsíců.

2015 – 2016
http://nd04.jxs.cz/148/837/2dbc1ddbeb_70528589_o1.jpg?1288260704 V roce 2015 a 2016 se věnovala především rozvoji své filmové kariéry. Zatím si Christina střihla roli v jednom filmu a to The Last Song, který se stal velmi úspěšným. Christina si za ní odnesla svou první filmovou cenu MTV Movie Awards „Nejlepší herecký výkon“ a Golden Globe Awards „Nejlepší herečka“ a „Nejlepší nováček“. V roce 2015 natočila remake hororu „Pátek třináctého“ a sci-fi film „Zápisník smrti 2: Poslední jméno“, kde si zahrála bohyni smrti. V roce 2016 se objevila v seriálech jako CSI, Kriminálka Miami či Jak jsem potkal vaší matku. V červenci zazářila v rodinné komedii „Už jsme tam?“ jako matka dvou dětí. Kvůli této roli se musela přebarvit na hnědo. Díky těmto vlasům si také mohla zahrát nalezenou devatenáct dceru Carlose, která se zamiluje do svého učitele a otěhotní s ním. Možná se zná, že tento rok nebyl moc nabitý, ale opak je pravdou. V roce 2016 vydala svůj první parfém a kosmetickou řadu pro Chanel.
Birds of Prey

 
V roce 2017 nahrávala své páté album, které mělo vyjít v březnu 2017, ale bylo odloženo na květen 2017. První singl „Not Myself Tonight“ vyšel 14. 05. 2017 a album 30. 05. 2017. Alba se prodalo přes 22 milionů a umístilo se na 2. Místě nejprodávanějších alb. Další singly byli například I like it, což je duet Enrique Igleasiase a Pitbulla, Radar, který vyšel v říjnu 2017, Starstrukk (19.01.2018) či Toxic (14.04.2018). Christina rozjela své turné k této desce v únoru začalo její turné „Bionic“, které ale musela zrušit, jelikož otěhotněla. Aby její fanoušci nebyli zklamaní  natočila v červenci poslední videoklip z desky „Birds of prey“, který se nesl v tajemném duchu a vystihlo tak obrázek alba.
„Bionic“ Tour
http://nd04.jxs.cz/332/820/a445428323_70528914_o1.jpg?1288261296 Turné Bionic začalo 21. února a místo plánovaného skončení v 29. Září skončilo turné 30. června. Christina se dozvěděla na konci dubna o svém těhotenství a chtěla skončit turné, až dojede Evropskou část, kterou načnula. Musela tedy zmírnit své taneční kreace, aby se jejímu dítěti nic nestalo. Slíbila však svým fanouškům, že až porodí vše jim vrátí celosvětovým turné.

  Christopher & Nicolas Kaulitz

 
Christopher Kaulitz se narodil 11. 01. 2029. Přestože Christina a Bill plánovali děti, až po třicítce byla nakonec ze svého překvapivého těhotenství šťastná. Jak sama říkala, těhotenství si užívala, jak to jen šlo. Christopher je velice podobný na Christinu. Má hnědé oči a hnědé vlasy. Jelikož se brzy po narození syna chtěla vrátit zpět na pódia rozhodli se pořídit Chrisovi sourozence, aby nebyl sám. O půl roku později otěhotněla a 02. 06. 2020 porodila svého druhého syna Nicolase Kaulitze. Nick byl naopak celý tatínek, blond vlasy a hnědé oči. Přání Christiny a Billa se vyplnilo, Nick a Chris spolu vycházeli báječně a byli nerozluční. Christina se tedy věnovala další rok roli skvělé matky a na začátku roku 2021 se pustila do nahrávání nového alba.

Circus

 Po třech letech se 31. 08. 2021 vrátila zpět na pódia. Všichni čekali, jestli se jí její comeback podaří a její hitovka „Womanizer“ předčila očekávání. Circus sklidilo veliký úspěch. Prodalo se ho přes 31 milionů kopií, odhady přitom byli na 25 + milionů kopií. Další úspěšný taneční hit byl Circus, If U Seek Amy a největším hitem se stal hit „Revolver“. Střihla si roli i ve videoklipu z produkce Beyoncé pro jejich duet „Video Phone“. Všem kdo pochybovali to pak natřela ve svém hitu „Piece of me“. „Říkali mi: dopadneš jako Britney“ – „vidíte kde jsem teď?“.

The Circus starring: Christina Kaulitz
http://nd04.jxs.cz/509/195/7406856a17_70528637_o1.jpg?1288260773 Úspěšné album vyžaduje úspěšné turné. Christina splnila svůj slib a vydala se v březnu 2022 na turné. Jelikož její synové byli dostatečně staří (3 roky a 2 roky) vzala je na turné sebou, Christina byla i přes svou vytíženost skvělou matkou a společně s Billem se snažili trávit co nejvíce času s dětmi. Turné Circus skončilo v listopadu 2022.
BRAVE
 
 Nové album Brave vydala 09. března 2023 pod hitem Promise This, Hush, Hush, Jai Ho či Crazy in love. Uvedla, že toto album natočila, aby se vrátila ke svým začátkům. Přebarvila se proto na hnědo a zůstala tak několik let. Toto album nebylo až tak úspěšné jak se očekávalo a prodalo se sice hodně 22 milionů, ale očekávání bylo až 26 milionů.  Christina se rozhodla zrušit své turné a ke konci roku uspořádala pouze turné po Americe.  Zachránil jí poslední videoklip v podobě duetu „Meet me halfway“ s kapelou Black Eyed Peas, který se stal velmi úspěšným.

2023 – 2024
http://nd04.jxs.cz/338/102/d748870473_70529191_o1.jpg?1288261732Christina se nevrhla na natáčení nové desky, aby obhájila svůj titul, ale vrhla se na natáčení hororu „Pach smrti“. Na premiéře filmu v září se objevila už s bříškem. V dubnu totiž oznámila, že končí na několik let se svou kariérou a bude se teď plně věnovat své rodině. Dokonce chce opět otěhotnět, s Billem si totiž přejí holčičku. A tak se i stalo, akorát Christina a Bill se nemuseli starat o velký věkový rozdíl svých dětí, jelikož Christina čekala dvojčátka. Poté se plně věnovala roli matky a na podiu se objevila až po pěti letech s deskou Aphrodite.

 Jessica a Jennifer Kaulitz

http://nd04.jxs.cz/515/134/20107585b5_70528612_o1.jpg?1288260732 Christina po třetí otěhotněla v dubnu 2024, kdy ukončila svou kariéru minimálně na další tři roky. Christina a Bill si přáli holčičku, a jelikož byl rozdíl od Nicka 4 roky a od Chrise 5 let, přemýšleli, zda si nepořídit i dalšího potomka. Tento problém se však vyřešil, jelikož Christina čekala dvojčata – holčičky. Ty však porodila o tři týdny dříve, než bylo plánováno. Děti místo 26 – 29. Prosince přišli na svět už 02. Prosince 2024. Pojmenovali je Jessica a její o deset minut mladší sestru Jennifer. Blonďaté s modrýma očima, připomínali povahou jejich tátu, není tak divu, že se stali „tátovi holčičky“.