Jdi na obsah Jdi na menu
 


KUTNOHORSKÝ KOMORNÍ ORCHESTR

 

Kutnohorský komorní orchestr (KKO) je neprofesionální smyčcové těleso, které vzniklo v Kutné Hoře v březnu 2009 díky myšlence Lenky Drahotové, houslistky a organizační vedoucí orchestru. Orchestr hraje bez dirigenta. V současnosti má 14 stálých členů, a to z řad pedagogů, absolventů a žáků vyšších ročníků ZUŠ Kutná Hora a Čáslav a také dalších hudebníků Kutnohorska. Kromě pravidelných adventních a májových koncertů se orchestr podílel i na mnoha dalších hudebních projektech v Kutné Hoře i jiných městech České republiky. Během své existence KKO spolupracoval s pěveckými sbory: USPS Tyl, Muscina, Koťata, Cantores cantant, Freetet, orchestry: KODK z Kralup nad Vltavou, Archi Kolín, KO Univerzity Hradec Králové, KO A. Nikische i mnoha sólisty, např. kontrabasistou Petrem Popelkou, členem Staatskapelle Dresden, flétnistkou Julií Branou, harfenistkou Vandou Šabakovou, varhaníkem Michalem Hanušem, zpěvačkou Libuší Moravcovou Myřátskou, barokním souborem Musica ad Gaudium a dalšími. V posledních letech se orchestr s velkým úspěchem prezentuje na Národním festivalu neprofesionálních těles pořádaným agenturou NIPOS ARTAMA MK ČR v různých městech České republiky. V repertoáru orchestru jsou zahrnuta díla všech stylových období - od barokních po tvorbu soudobou. Orchestr s oblibou interpretuje i díla soudobých autorů. Uměleckou vedoucí orchestru je violoncellistka Věra Bartoníčková

Kutnohorský komorní orchestr úspěšně navazuje na tradici orchestrů v Kutné Hoře. Je součástí neprofesionální umělecké sféry, která je v Kutné Hoře dlouhodobě na vysoké úrovni. Orchestr vytváří zázemí pro hudebníky, zejména pedagogy a absolventy ZUŠ Kutná Hora a Čáslav.  Stále je otevřen přijímání nových členů do všech nástrojových skupin - housle, viola, violoncello i kontrabas. V případě zájmu nás kontaktujte na: kutnohorskyorchestr@gmail.com. Zkoušky orchestru probíhají obvykle v neděli od 18h do 20:30h ve Spolkové domě v Kutné Hoře.

Těšíme se velké přízni našich stálých posluchačů. Vážíme si podpory Města Kutná Hora, ZUŠ Kutná Hora, Římskokatolické farnosti - arciděkanství Kutná Hora a GASK.

 

logo-kko.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

Májový koncert 2024

 

 

Srdečně Vás zveme na

MÁJOVÝ KONCERT KKO

v kostele Panny Marie Na Náměti v Kutné Hoře

výjimečně v neděli 26. 5. 2024

se začátkem od 18 hod.

 

Na programu: Haydn, Suk, Britten, Sluka

 

Těšíme se na Vás!

 
11. 3. 2024 | Rubrika: Koncerty | Komentářů: 0
 

Kudyznudy.cz



Archiv

Kalendář
<< duben / 2024 >>

Statistiky

Online: 4
Celkem: 475446
Měsíc: 9081
Den: 402