Jdi na obsah Jdi na menu
 


Assassins creed

11. 11. 2010

 Gameplay

Altair může použít ne moc široké, avšak účinné spektrum zbraní. Patří do něj dýka, vrhací nože, skrytá čepel, meč a samozřejmě může bojovat i holýma rukama. Právě již výše uvedená skrytá čepel je Altairova hlavní zbraň, která mu umožňuje provádět vraždy. Na levé ruce má chránič předloktí, pravděpodobně kožený. Na spodní straně je drážka ve které je skryta čepel. Altairovi byl obřadně uříznut prsteníček levé ruky, právě proto, aby se mohla čepel pohodlně vysunout a neporanila ho. Čepel se pravděpodobně vysouvá a zasouvá určitým pohybem zápěstí nebo otočením prstenu. Altairovým mistrem je Al Mualim, který mu dává za úkol vraždit templářské vůdce ve 3 městech: Jeruzalém, Akkon (ve hře jako Acre), Damašek. Úkolů je celkem devět, po jejich splnění následuje odhalení pravdy o Al Mualimovi a závěrečná vzpomínka. Hru provází citát od Hassana Sabbaha: "Nic není skutečné, vše je dovoleno

20.11.2009 vyšlo konzolové pokračování, které se odehrává v Itálii, především v Benátkách a Florencii. Hlavním charakterem tohoto pokračování je Ezio Auditore de Firenze.

Gameplay

Na rozdil od Altaira má Ezio mnohem lepší vybavu: dvě skryté čepele, díky nimž může zabít dva nepřítele najednou. Další zbraň je poniard, rychlý, šikovný, smrtící. V boji zblízka, poniard často byl nejužitečnější zbraň. Můžete také použít pro rychlý, kradmý atentát . Další nám známá zbraň jsou házecí nože kterými může zabíjet na dálku . Další zbraň je skrytá pistole střílí s ní na dálku. Další zbraň je klasika je to meč se kterým budete bojovat většinu času . Dalšími zbraněmi jsou kopí, halapartny, palcáty, sekery a kladiva tyto zbraně budete moci ukrást strážím během boje a zabít je tím . Náš hrdina také pozná letající stroj který mu vyrobil známý vynálezce Leonardo Da Vinci. Tento stroj budete moci použít v průběhu jedné mise. Nutno podotknou, že vše co Ezio má (všchny ty vychytané strojky, včetně skryté čepele) jsou dílem Leonarda da Vinci, který se ve hře objevuje celkem často.

Titul nabízí více než 16 misí, které hráč musí dokončit. Jelikož se životnost dobíjí pouze do určitého stupně, je variabilita a množství misí pro každého hráče velkou výzvou. K dispozici jsou navíc rozsáhlé možnosti výběru zabijáckých metod tak, aby byla zajištěna nekončící akce skrze celou hru.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář