Jdi na obsah Jdi na menu
 


Psí sporty

24. 3. 2013

EXISTUJE NĚKOLIK DRUHŮ PSÍCH SPORTŮ NAPŘ :

AGILITY

FRISBEE

DOGDANCING

COURSING

OBRANY

FLYBALL  a další...

 

AGILITY

Agility se hodně podobá koňskému parkuru. V agility jde hlavně o rychlosti a mrštnosti psa . Pes nesmí být na vodítku !!!

CO TO VLASTNĚ AGILITY JE ??
Pes  s psovodem překonává různé překážky . Psovod nesmí psovi nijak pomáhat nesmí se dotknout psa ani překážky .  Psovod psa naviguje jen povely . Psovod běží po trati se psem.
 

FRISBEE

Dogfrisbee je to že psovod hází frisbee a pes ho chytá . V průběhu dělají různé sestavy např.… psovod dělá hvězdu a hází frisbee , při hodu frisbee pes skáče psovodovi přes záda , nohu , a při skoku pro frisbee psovod psa chytne a další různé sestavy...
 

DOGDANCING

Pes tančí sestavu kterou si psovod se psem nacvičil . Do dog dancingu se můžou zařadit všelijaké cviky jako třeba : chůze křížem , válení sudů , vyskakování  a další…
Pes vykonává cviky do rytmu hudby .
 

COURSING

Coursing je sport určený pro psy kteří rádi loví .
Psovi se dá na startu očmuchat „kořist“ kterou pak loví.
Jako návnada ve dává buď to kus nějakého rozstříhaného igelitu na navijáku  nebo je také vypuštěn králík .

 OBRANY

Psovod (útočník) vydráždí psa buď obuškem nebo zbraní . Je to vlastně taková improvizace psovoda (útočníka) že útočí na psa . Pes samozřejmě zareaguje útokem . Tento sport se používá i jako výcvik služebních psů. Psovod musí mít situaci pod kontrolou a pes na povel pusť , fuj , nechej atd.. musí psovoda (útočníka) pustit a štěkat na něj.
 

FLYBALL

Dráha se skládá ze čtyř skokových překážek a flyballového boxu který vystřelí  tenisový míček .
Pes vyběhne na dráhu na povel psovoda , jakmile pes  překoná čtyři skokové překážky vběhne pes na flyballový box a tím se vystřelí míček.
Pes běží zpět k psovodovi s míčkem a další pes z družstva vyběhne …

 

CANICROSS

Psovod běží se psem v terénu vázáni na sebe popruhy - psovod má sedák který je uvázan kolem pasu , pes má postroj . Na sebe jsou vázáni speciálním vodítkem s tlumičem které chrání páteř . Nejčastěji se běhá s jedním psem ale může se i se dvěma . Pes musí běžet před psovodem (tím také psovoda mírně táhne a tím mu pomáhá běžet rychleji ) a musí zvládat pokyny jako je - doprava , doleva , stůj .


 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář