Jdi na obsah Jdi na menu

Krása vytvářená moudrými lidmi nevadne

4. 1. 2011

cituji z:
http://www.decostyle.cz/

 

 

Květina

Utrhl jsem květinu
a ona mi zvadla.
Chytil jsem motýla,
ale brzy zemřel.
Až pak jsem pochopil,
že krásy je třeba dotýkat se srdcem...

(John Winston Lennon)

 

261-1.jpg


Květiny interiér oživují, zkrášlují, zpříjemňují a vytvářejí v něm pozitivní atmosféru. Rostliny pomáhají čistit vzduch tím, že odbourávají oxid uhličitý a přeměňují ho na kyslík a působí jako nepostradatelná dekorace.
   
    Pokud je ale koupíte bez rozmyšlení či je dostanete jako dárek v obyčejném květináči a odložíte tam, kam se zrovna vejdou, vyjde jejich dekorativní krása naprázdno. Rostliny, spolu s květinovými obaly, jsou součástí interiéru a na to je nutné při jejich výběru myslet, rostliny vytvářejí společně s nábytkem, barvami a ostatními doplňky styl interiéru. Jejich design nic nenahradí.   

    A aby výsledek byl ještě působivější naleznete na trhu květinové obaly nejrůznějších tvarů a barev, které podpoří dekorativní vzhled rostlin i interiéru. Se vším smíření majitelé nesourodé zeleně občas přesadí rostliny do květinových obalů, které mají zrovna při ruce, což ovšem výsledku nijak nepřidá. Vyplatí se proto věnovat pozornost tomu, aby květinové obaly byly sladěné mezi sebou a korespondovaly s ostatními doplňky v interiéru.

    I tady totiž platí známá pravda, že krása se skrývá především v jednoduchosti.

 

čti dále:

http://www.tyden.cz/rubriky/bydleni/designova-kucharka/kvetiny-v-interieru-a-nejen-ve-vaze_126144.html

 

http://www.panelplus.cz/cz/227.zimni-inspirace

 

http://www.ipodnikatel.cz/pracovni-prostredi-pozitivni-vliv-barev-a-kvetin.html

 

drmek_vitex-agnus-castus.jpg