Jdi na obsah Jdi na menu
 


Putování s pohádkou

9. 9. 2015

 

Šmoulí vesnička - aneb Putování s pohádkou

   Naše městečko každoročně pořádá zábavný festival zvaný „Kouřimská skála“, což je akce, při které se všichni společně loučíme s prázdninami. A věřte, že je to událost velkolepá. Po obědě je program pro děti a večer hudební festival pro ty starší.

   A naše skautské středisko zde nemůže chybět. Program pro děti se jmenuje „Putování s pohádkou. Po celé staré Kouřimi vede trasa pohádkovou říší, kde děti potkávají pohádkové postavičky a plní nejrůznější úkoly. Jsou tu čerti, vodníci, princezny, čarodějnice, piráti a také jedna malá vesnička, šmoulí vesnička. Hned na začátku Vás osloví šmoulí babička s malými šmoulíky. Přivítá Vás a ukáže Vám, kde všude potřebují šmoulové pomoc. Šikula štípe dřevo na zimu, Stopař pomocí lupy a mapy stopuje kocoura Azraela po městě. O kousek dál potřebujeme nasbírat houby na sušení, ale pozor na ty jedovaté. Tamhle hoří jeden domeček, potřebujeme nosit vodu, abychom požár uhasily. img_4597.jpgNepamatujete si někdo, co za věci jsme tu před chvíli viděli? Radši mi to napište. Po kraji lesa tiše našlapuje šmoula Lovec. Drží luk a šíp. Zkusíme něco ulovit.  Kutil potřebuje pomoc se složitým rébusem a na oplátku dává každému dárek od Šprýmaře. Šmoulinka buduje nový plůtek u zahrádky, Silák má okolo sebe činky a švihadlo. A nakonec Mrzout, snaží se s tužkou v ruce pospojovat nějaký nedokreslený obrázek. Jak vidíte, práce ve vesničce je spousta, naštěstí pomocníků máme dostatek.

   Děkuji Všem, kteří se do této akce zapojili, a nejedná se pouze o skauty. Snažili jsme se udělat dětem radost a to se nám povedlo, Kojot.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář