Jdi na obsah Jdi na menu
 


2016 LEDEN

 

 

29.1.

p1010011.jpgA už se nám to tu opět hemží novými fretečkami, máme 1.5 starého klučinu Medvěda :-) a 3.5 letou holčinu Šárinku. Méďa je v pohodě, Šárinka se nám nelíbí, má nemocná očička. Samozřejmě jsme byli ihned na veterině a domluvili jsme se s vetem na ATB a kontrole za 5 dní. 

S nimi přijela ještě 1.5 roku stará holčina Klárka, která měla podezření na přeříjení, protože je téměř bez chlupů, ostatně stejně jako Medvěd a Šárka, ale zjistili jsme, že původní majitelé je opradu asi oholili.. nevím, jestli si hráli na lvy, protože např. Medvěd má chlupatou špičku ocasu a hlavu také nemá oholenou. Opravdu důvodu nechápu. Jestli měli doma blechy, nebo zda jim fretky smrděly, fakt si netroufnu říci.. V každém případě jsou sice hubené, ale jinak relativně v pořádku, takže je "vykrmíme", zařídíme kastraci a pak se Klárka vrátí zpět domů, do rodiny, která si ji od původních majitelů vzala a požádala nás o pomoc s léčbou Klárky, no a Medvědovi a Šárince budeme hledat nové domovy :-)

Betynce už balíme kufříček :-) a zítra pojede konečně domů :-) a také čekáme na příjezd Felinky, Blondíska, Ferdy a Špunty :-)

A také všem děkujeme za lednové příspěvky jak na náš účet, tak formou DMS, zatím jich přišlo 66 :-) 

A znovu ještě připomínám, že mohu odeslat potvrzení o daru za minulý rok do vašeho daňového přiznání.. Tak se ozvěte, je to maličkost, kterou na oplátku můžeme udělat my pro vás :-) 

 

 

26.1.

Dnes odjeli do nového domova Vilémek a Leontýnka - odjeli do Prahy k super holčině, tedy mladé paní, která je celé dny doma a tak na ně má pořád čas, tak si to budou všichni užívat :-) Jsou skvělí a tak věřím, že se budou mít super :-)

tímto se zvýšil počet adoptovaných tento měsíc na 13 !!!! a v sobotu odjede ještě Betynka, takže to bude opravdu útulkový rekord :-) !!!!

A aby tu nebylo tak prázdno a aby bylo blíž do adopcí, tak v sobotu přijedou fretečky Felinka (na kastraci) a Blondísek, a také Špunta a Ferda, kteří už se zlepšili a tak doufáme, že si také brzy najdou nový domov :-)

 

23.1.

Dnes naprosto nečekaně odjely do nových domovů fretečky: 

Vendelín a Amálka - toho si moc vážím, protože Amálka je již starší dáma, i když zdravotně v pořádku, ale přeci jen už v babičkovském věku, a Vendelínek, který má nově diagnostikováno onemocnění srdíčka, takže nová rodina musí počítat s tím, že musí 2x denně dávat léky.. Takže opravdu moc díky.. Také moc děkuji za všechny dárky, prolézačky :-) které jak jste viděli, fretky dokonale využívají :-) A už také přes facebook máme zprávičky z nového domova :-) Moc díky :-)

Pak odjely do Prahy holky Péťa a Romča.. společně budou dělat radost rodině s 10ti letým klučinou, který na super fretčí kámoše zvyklý, tak jen doufáme, že si zvyknou i na psího kámoše :-) Holky jsou skvělé, tak věřím, že se budou mít super :-) Moc díky :-) 

Tyto adopce nás dovedly k prozatím historicky nejvyššímu počtu adoptovaných fretek v jednom měsíci, a to 11 !!! - Lucie, Žofka a Chooper, Lucky, Yoae, Ferda, Eliška, Vendelín, Amálka, Péťa a Romča :-) a zamluvení jsou ještě Cosmínek a Neoušek, kteří se také asi budou ještě tento měsíc stěhovat, tak to bychom byli na počtu 13, a když ještě odejde dle plánu Vilémek a Leontýnka, tak dokonce 15!!!! tak to už je fakt velké překvapení :-)  a po výchově ještě Tomík. 

Moc děkuji všem adoptivním rodinám, nejen za adopce, ale i následné zprávičky, kdy víme, že se fretky mají super, a to je to, oč tu běží :-) moc díky :-)

A kdo jste na facebooku, zvu všechny adoptivní rodiny do skupinky Adoptované fretky aneb,jak se máme, která sdružuje právě majitele freteček od nás z útulku a pak také do skupinky FFF - freťák, fretka, freťata, která je veřejná a kde můžeme diskutovat o našich miláčcích :-)

22.1.

Konečně mám výsledky z VFU, a to: 

Kosma
Hypertrofická kardiomyopatie - klasická forma, střední

Cardalis 1/8 tbl     1x/den
Diacordin 1/8 tbl  1x/den
 
Vendelín
 
Hypertrofická kardiomyopatie - klasická forma, mírná
Cardalis 1/8 tbl     1x/den
Diacordin 1/8 tbl  1x/den
 
Fredy
 Hypertrofická kardiomyopatie - klasická forma, mírná
Cardalis 1/8 tbl     1x/den
Diacordin 1/8 tbl  1x/den

atelektáza kraniálního plicího laloku (napodobuje nádor) - potvrzeno USG i počítačovou tomografií

takže musíme začít dávat léky. U Cosmínka tedy nebudeme kastrovat, ale dáme suprelorin, abychom ho zbytečně nevystavovali náročnosti narkozy a operace. 

Betynka po kastraci je naprosto v pořádku, a příští týden už se bude s největší pravděpodobností stěhovat do nového domova :-)

zítra čekáme několik návštěv, tak bude zase docela náročný den :-)

a jak víte, chystáme letos soutěž FRETKA MÁ TALENT, a že to jde, je vidět z tohoto videa :-) takže cvičte, točte, termíny a místa setkání vám sdělíme co nejdříve, stejně tak Dovolenou s fretkou :-)

za poskytnuté video děkuji paní Dagmar z Prahy :-)

https://www.youtube.com/watch?v=ivVU6s8pAb0

 

 

19.1.

Boužel výsledky z VFU ještě nemám, zítra panu doktorovi zavolám. :-)

Na Betynku se byl u nás v neděli podívat Jiří V., který po dlouhodbé léčbě těžké nemoci musel pochovat Bonniku - také od nás z útulku - na Betynku :-) které chce dát ten super krásný domov, jaký dává všem svým fretečkám. Teď se Betynce dokonce maluje nový pokojíček :-) Betynka byla včera na kastraci, a po doléčení - cca příští víkend - se bude k Jiřímu do Prahy stěhovat :-) Jiří moc děkujeme. Za Bonninku i Betynku :-) a vůbec podporu našeho útulku :-)

Tento víkend už se také budou stěhovat do nového domova Vilík a Leontýnka. Ti jsou po kastracích už v naprostém pořádku a doma už se na ně těší :-)

O víkendu se také přijede podívat další rodina na fretečky, které by si chtěla od nás vzít a ještě nevím přesně které, takže uvidíme po návštěvě :-)

Příští týden se chystáme na kastraci s Vampýrkou :-)

img_20160118_153509-1-.jpga jen - tedy pro silné nervy - ale přidávám docela aktuální fotografie, jak to může vypadat, když se fretka nekastruje či pouze ukončuje říje hormonálně a p1010213.jpgmůže dojít k přeříjení. Jen pro info, normální velikost dělohy fretky je asi 2x1 cm. Myslím, že fota, ve velikosti větší než je hlava samotné fretky, a dokonce větší, než je děloha středně velkého psa, mluví za své.. že se operovalo za 1 minutu 12 a u nás na veterině Salvus zachraňují fretčím holkám život jako na běžícím pásu :-) Moc děkujeme. 

 

16.1.

Ve čtvrtek jsme byli na VFU Brno s několika fretečkami: 

Vendelík měl podezdření na inzulinom, to se nepotvrdilo, krev je v pořádku, ale pro jistotu pan doktor Jekl vyšetřil srdíčko, na výsledky ještě čekáme.

Pak byl objednaný na vyšetření srdíčka Cosmínek, který příšerně chrápe, a tak jsme měli pozdeřdení na toto onemocnění. To však vypadá, že je také v pořádklu, jen musíme na výsledky také počkat do pondělka :-)

Pak jsme s sebou měli starouška Fredíka od Žanetky, který měl nádorky na tělíčku a na nožičce, takže tyto byly odoperované a Fredík je zase v pořádku :-)

A nakonec jsme cestou v Hradci Kralové vyzvedávali od Katky s. Fredíka, původně od nás z útulku, kterého Kačka u nich na veterině léčila ATB na kašel, který neustával, a tak jsme se domluvili, že to vypadá na srdíčko a Fredík jel hned do Brna. Veškerá vyšetření prokázala, že srdíčko bude asi OK, ale Fredík má vodu na plicích, naštěstí na jedné chlopni, přesné výsledky budou také v pondělí... Fredík zůstal na VFU do pátku, kde ho vyzvedla Radka M, a Katka si v pátek k večeru pro něho k Radce dojela :-)

Za toto moc díky jak Katce, že Fredíka do Brna poslala, tak velké díky Radce za vyzvednutí, protože naše hlavní pomoc z Brna je po náročné operaci a nemůžeme v současné době ji k takového pomoci využívat, ale hned se nabídly holky - Radka a Anna, takže víme, že se opět mámě na koho v Brně obrátit, kdo nám pomůže a fretečky z VFU vyzvedne. Moc díky holky :-)

Tak to by bylo to hlavní ze zdravotních důvodů, pak příští víkend se bude stěhovat do nového domova Vilém a Leontýnka, a zítra se přijede podívat Jiří na Betynku, která musím v pondělí na kastraci, a pak bude mít také snad nový domov :-) Nakonec je nově zamluvený Tomík, tak uvidíme, jak se dá dohromady, a zda bude mít nový domov.

Také půjde u Irči na kastraci Cosmínek, který se potom bude stěhovat do nového domova společně s Neonkem :-)

Irče patří moje velké díky za to, že tu u nás zůstala o nějaký ten den déle a celý pátek uklízela útulek.. je to super, když takto pomůže někdo, kdo se s fretečkami ještě celý den mazlí.. ty si to holky užily :-)

Zpět se k nám do útulku z Kadaně vrátil Vendelínek s Amálkou, kteří si hledají společně nový domov :-) jsou oba super, moc hodní a mazliví a tak jsou vhodní i k začátečníkovi, i k dětem, i ke psům :-) prostě naprosto skvělé fretečky :-)

Do nové rodiny odjela Eliška :-) ta je naprosto super a krásná, vyhrála si se šťeňaty, je fakt skvělá... Však první zprávičky z nového domova nejsou veselé, Eliška prý nechce jíst, tak uvidíme, jak se situace bude vyvíjet, zda Eliška změnu zvládne či zda toto budeme muset nějak řešit.

Stejně tak skvělé jsou Renča a Péťa, které si také hledají nový domov :-)

Počet freteček v útulku a pobočkách se krásně snížil, už máme jen několik freteček, které jsou v současné době připravené k adopci, tak neváhejte, nebo nebudou :-)

 

12.1.

U nás vše při starém... počet fretek se o něco snížil, takže je tu pracovně o něco lépe :-), po kastraci je naprosto v pohodě Vilémek a dnes půjde Leonka :-) 

Pomalu balíme kufřík Elišce, která se bude stěhovat do Ostravy :-) 

Lupínek se pomalu srovnává a papká i granulky, ale stále je hubený..

Naprosto skvělé jsou holky Péťa s Romčou, kterým hledám super nový domov.. holky jsou fakt hravé, Péťa je velmi šplhavá - jak jste s ní v kontaktu, vyleze po noze až na hlavu a líže uši.. holky jsou fakt skvělé.. předpokládám, že na nového člověka by si musely maličko zvyknout, ale když by se to povedlo, bude mít někdo naprosto úžasné 2 kámošky, a mladé.. Holky zatím nejsou kastrované, protože přišly do říje ještě ve stavu nemocném a bála jsem se, že by klasickou kastraci nemusely díky svému oslabení přežít, a tak jsme aplikovali suprelorin. Ten by měl fungovat co příštího roku, pak by bylo zapotřebí nechat holky klasicky vykastrovat. 

Ve čtvrtek jedeme na VFU s Cosmínkem a Vendelínkem. Když byste někdo chtěl pomoci s fretkou - dopravou na VFU, ozvěte se dnes, nejpozději zítra dopoledne :-) abychom se mohli domluvit. 

 

9.1.

Stává se z nás mezinárodní útulek :-) Nemyslím tím naši pobočku Slovensko, což ostatně už mezinárodní je, ale tak nějak podvědomně beru pořád Slovensko jako součást naší republiky a ne jako cizince, takže tím myslím něco opravdu z jiných zemí.. Už tu mámě nějakou dobu fretečky z Holandska, jedna z nich je rodilá Francouzka, fretečky od nás se stěhují do ciziny, především Anglie, Německa, a teď už máme dokonce i cizojazyčné zájemce (Maďarsko, arabské státy, Francie), kteří si chtějí vzít fretečky od nás. Leontýnka s Vilémem poputují do Prahy právě k cizojazyčným majitelům, kteří zde dlouhodobě žijí, a pro majitelkz z Francie žijící v Praze hledáme klučinu, který by dělal společnost jejímu 4letému freťáčkovi. Bohužel v současné době takového nemáme, a tak se pokusíme nějakého sehnat a když tam některému, koho současné rodina nechce, zprostředkovat ihned nový domov :-)

Možná jste i zaregistrovali, že i zprostředkovatelská činnost se stává naším "chlebem", a čím dál tím častěji hledáme  a nacházíme nechtěným fretečkám nové domovy napřímo, aniž by musely projít naším útulkem :-) 

Máme další poptávky na fretečky, tak to vypadá, že i další fretečky od nás z útulku najdou brzy nové domovy a že se konečně sníží i počet fretek v útulku :-) Mám, z toho velkou radost :-) 

Nové domovy zatím nemají a hledají:

Péťa a Romča - 1.5 roku staré, moc hodné, společně

Cindy - 4 letá holčina, vhodná spíše ke zkušenějšímu chovateli a nevhodná k jiným fretkám

Felinka a Blondík - 2.5 roku staré freťule, klučina s holkou, moc hodní

Ferda a Špunta - 5ti letý klučina a 4letá holčina, vhodní ke zkušenějšímu chovateli, Špunta ráda zkouší, co si může dovolit, a nevhodní k jiným fretkám, protože Špunta je závislá na Fredíkovi a velmi si ho hlídá :-)

O dalších fretečkách k adopci se můžete dozvědět více v jednotlivých odkazech :-)

 

6.1.

Zprávičky od Žofky a Choopera ještě nemám, musím tam zavolat, ale Lucky a Yoae se mají skvěle, stejně jako máme zprávičky od Agentů 007 (Bond a Ferda), Kyklínka a Špunty, Agiho a Zabiiho a Lucky :-) všichni se mají super, a jsem za to opravdu moc ráda :-) opravdu moc díky, za adopce i za zprávičky :-) tohle je pro nás jediná odměna :-), že se mají fretky skvěle :-)

Zamluvená je kráska Eliška, která se bude stěhovat příští čtvrtek do Ostravy :-) k dalšímu stejně starému fretčímu kámošovi. Myslím, že by si mohli padnout do oka, protože Elí je docela kamarádská, spíš mám trochu strach, že bude mít problémy s lidmi, zvyknout si zase na nové dvounožce.. no, to budou muset zvládnout :-) jinak je Elí moc hodná a krásná :-) Původní adopční majitelka nebyla na očkování jak měla, takže ještě doženeme očkování a pak už Elišce nic nebrání mít konečně ten spráný domov :-)

Dnes byl na kastraci Vilém, který po kastraci ještě spinká a měla být i Leonka, jenže měli moc plno, nečekané operace, a tak Leonku nestihli, takže další plánovaný termín je v pondělí. 

Už také musí na kastraci Betynka a pak taky Vampýrka, která přichází do říje, takže to musíme příští týden zařídit. Tedy, uvidíme, jak to zvládneme, protože ne čtvrtek máme v plánu VFU Brno - především vyšetření Cosmínka na srdíčko a Vendelínka na inzulinom. Kdož byste potřeboval něco na VFU, dovézt tam fretečku atd, ozvěte se, domluvíme se. 

Když jsem byla u těch zpráviček, mám také ne zrovna radostné zprávy o adoptované Bonnince, která má rakovinu kůže, a ač pomáhá drahá chemoterapie objednané až z Rakouska, rozšířila se nemoc pravděpodobně dál do tělíčka a Bonnie má velmi zvětšené uzliny, což jí moc vadí.. Takže zatím Bonninka i její skvělý majitel Jiří bojují... moc jim držíme všechny tlapky a palce, aby si Bonninka ještě skvělý život u Jiřího užila :-) co nejdéle. Protože to, co dělá Jiří pro Bonninku, je opravdu obdivuhodné. Moc díky Jiří, a držte se -)

A ještě přidám novinový článek o naší akci konané v prosinci na brandýském zámku :-) Koho by to nalákalo, další stejná akce bude opět první sobotu v prosinci tento rok. 

scan0218.jpg

 

 

 

 

 

 

                                                                                              3.1.

Dnes odjeli dle plánu do nového domova Žofka a Chooper. Čekám na první zprávičky z nového domova, jeli daleko, do Č.Budějovic, tak jaká byla cesta a jak se mají doma :-)

Pak měli odjet jako náhrada za Lupínka s Matyldou Vločka s Mikulášem, ale když jsem vzala Mikuláše do ruky, začal se do mě zakusovat na kost.. takže jsme toto vzdali a do nového domova odjeli Lucky s Yoae Od těch už nové zprávičky mám, jsou v novém domově jako doma, hrabou kytky, lítají a mazlí se :-) Takže super :-) sice nečekaná adopce, ale jsou nedaleko od nás v Sobotce a u lidí, kteří už mají s fretkama zkušenosti, měli už i fretečky od nás z útulku, takže víme, že se budou mít skvěle :-) Moc díky za adopci Kamile a Martinovi :-)

Zítra se chystáme na kastraci s Leontýnkou a Vilémem a Betynkou, aby i tito mohli brzy do nového domova. 

K adopci už jsou také holky třistagramovky, Péťa a Romča. Staly se z nich naprosto suprové fretečky, velmi hravé, jen občas při hře více stisknou, ale i toto se brzy naučí.. když vzpomenu, jak hryzaly když přišly, jsou to už naprostá zlatíčka :-) Tak neváhejte, začínáme mít fretek vhodných k adopci nedostatek a máme více poptávek, než fretek.. což je tedy ojedinělá situace, ale super, alespoň všechny fretečky najdou nové domovy :-)

 

 

2.1.

p1010098.jpg

Ještě jednou vše

chny vítáme v novém roce, přejeme hodně zdravíčka, štěstíčka, lásky, pohody a úspěchů :-) pohodu a lásku vám za všechny posílají Monty a Pavlínka :-)

My pro vás máme do nového roku několik novinek, především týkajících se setkání s námi a akcí :-)

První z nich je FRETKA MÁ TALENT :-) Moc se na toto těšíme, protože to bude nejen setkání, ale také možnost předvést, co majitelé se svými fretečkami dokáží. A aby nebyli ochození ti, kteří takový talent nemají, tak pro ty budeme mít další soutěžní disciplíny, a to Foto - nejzajímavější fretčí momentka, a třetí disciplínou bude lidské umění a zručnost ve spojitosti s fretkou.. tzn že můžete udělat, vyrobit, namalovat cokoliv a porota bude hodnotit nejzajímavější nápady :-) Tak si myslíme, že si v tomto najde možnost účasti téměř každý... A kdo ne, tak se bude moci zúčastnit doplňkových disciplín fretčí olympiády :-) Budou dvě kola - pro oblast Moravy v Brně a pro oblast Čech v Praze. Termín duben - květen - termíny ještě včas upřesníme, prozatím pracujeme na realizaci celé akce. No a závěr? Střetnou se vítězové moravského a českého kola v Praze, na podzim tohoto roku. Součástí této akce bude ještě Fretčí výstava, aby si na své přišli i milovníci této akce :-)

Dalšími našimi akcemi budou Den otevřených dveří v útulku, a to v červenci a v prosinci, abyste mohli přijít, podívat se k nám, seznámit se s chodem útulku a lidmi, kteří mají kolem útulku a jeho poboček co do činění :-)

Abychom také vyšli vstříc novým chovatelům, začátečníkům či těm, kteří mají s výchovou svých fretek problémy či fretky plánují a potřebuj nasbírat rady a zkušenosti, tak i pro ně bude Den s fretkou :-) Místo a termím pro tuto akci ještě plánujeme :-)

Samozřejmostí bude již šestý ročník Dovolené s fretkou :-), který plánujeme na červen, a místo a termín také ještě upřesníme. 

Kromě toho můžete přijít na akce spolupořádané s Městskou historickou gardou Brandýs na zámku v Brandýse, a to 23.4. Audience u císaře Karla, a 3.12. Máme rádi zvířata. 

Setkání s námi tedy bude více než dost, a my se těšíme na setkání s vámi, a že se vám budou naše nápady a akce líbit. Především se moc těšíme na Fretka má talent, jsme zvědaví, co vy a vaše fretečky dokážete :-) 

No a ještě se vrátím k letošní akci na zámku - Máme rádi zvířata - kdy vyšel článek v brandýských novinách. Akce byla moc povedená, byla přínosem - i finančním - pro náš útulek - to především díky Janě T. a jejím aktivitám, na kterých se podílely Irča S. a Aďa S. Moc holky díky :-)

Celkový přehled útulku, co se kdy stalo, kolik jsme měli freteček a co jsme v roce 2015 dokázali případně co se nám nepovedlo, o tom vás budeme informovat do konce ledna v Novinkách od Meddynky :-)

----------------------------------------------------------------

K tomu ještě přidám novinky z dneška, kdy odjela do nového domova Lucka, do Prachatic, a majitelé už volali z nového domova, že dobře dojeli, Lucinka si projšmejdila byt a je naprosto spokojená :-) Mám z toho velkou radost :-) Bude se mít super a to je skvělý pocit :-)

Zítra ráno pojede do nového domova Žofka a Chooper a kolem poledne Vločka a Mikuláš :-) 

Zamluvení jsou ještě Leontýnka a Vilém, kteří půjdou na kastraci a poté ihned do nového domova do Prahy, stejně tak Betynka, pro kterou máme v současné době 2 plánované domovy, tak uvidíme, který klapne :-) Stejně tak z Kadaně jsou zamluvení Neoušek a Cosmínek :-)

Máme další poptávky po fretečkách, takže pokud se domluvíme, mohou najít další domovy ještě 4 fretečky.. a to by bylo super, útulek by se nám krásně vyprázdnil, což velmi potřebujeme, abychom měli místo na další příchozí.. 

Prozatím fretečky, které byly převzaty z nevhodných domovů, jsou v dočasných péčích, kde možná zůstanou, možná ne, to se jetě uvidí, jak se snesou s domácími fretečkami atd. Pokud by to neklaplo, tak 14.1., kdy máme naplánované Brno - VFU - bychom je vyzvedli a převezli k nám do útulku.

Jak jsem již zmínila, plánujeme VFU na 14.1., kdy chceme dojet s Cosmínkem na kontrolu srdíčka, pokud bude vše OK, tak na kastraci a poté už i Cosmínek s Neouškem pojedou do nového domova, společně. :-) 

Když byste někdo potřeboval pomoci s převozem vaší nemocné fretečky do Brna, ozvěte se, domluvíme se :-)

Velkou radost mi dělá Tomík, který nádherně přibral a stává se z něho krásný freťák, tedy spíše super pyraňa, která sežere na kost všechno, co jí přijde do ruky.. takže na adopci si musí ještě hodnou chvíli počkat :-)

Holky třistagramovky Péťa a Romča jsou také suprové.. už se i zklidnily, takže ještě je maličkou vyzkouším a také si budou moci hledat nový domov :-)

Stejně tak jsou skvělé babči Stefani a Tifani, z kterých se staly suprová zlatíčka a myslím, že společně by si mohly najít jako babči důchodkyně nový domov :-) jsou miloučké, velmi hodné a vnímavé :-)

Velké zlatíčko je taky Vendyška, Eliška, Cindy, i když tyto fretečky se hodí spíše ke zkušenějším chovatelům, protože si na nového majitele musí zvyknout, jinak si rády kousnou :-)

Velké starosti mi dělá Lupínek, který papká tak jen aby se udržel při životě, a není na tom zdravotně moc dobře. Jeho přítelkyně Matylda je naprosto v pohodě, takže věřím, že i Lupínek se z toho dostane :-) však jeho adopci jsme museli zrušit a musíme počkat, až bude Lupínek v pohodě :-)

Vampýrka je správná uličnice, cizí také ráda kousne, ale jinak je OK. Je velmi kontaktní a čistotná. Snad si tedy také brzy na lidi zvykne, aby si mohla hledat nový domov :-)

Nový domov si hledá i Vanilka s Valentýnkou :-) přičemž Valentýnka je naprosto skvělá, hravá, miloučká freťula, Vanilka je taková dáma, na kterou musíte dávat trochu pozor, potřebuje více času, aby si na člověka zvykla. Takže holky jsou vhodné spíše ke zkušenějšímu chovateli, a nejsou vhodné k jiným fretkám. Ale věřím, že i ony ten správný domov najdou :-) 

To by tedy byl průřez naším útulkem, a brzy zase napíšeme další novinky :-)

BUĎTE S NÁMI I V ROCE 2016 :-)

http://www.darujspravne.cz/daruj-neziskovkam/9/621/volny-cas-a-amatersky-sport/stezka-pro-fretky

 

 

 

 

 

 

 

DĚKUKEME VŠEM MOC ZA PODPORU V ROCE LETOŠNÍM, ZA FINANČNÍ I MATERIÁLNÍ PŘÍSPĚVKY PRO ÚTULKOVÉ FRETEČKY, PRO FRETEČKY NEMOCNÉ, OPUŠTĚNÉ, NALEZENÉ, ODLOŽENÉ, BEZ DOMOVŮ, PRO FRETEČKY, KTERÉ JSOU PŘECHODNĚ I TRVALE V NAŠEM ÚTULKU A JEHO POBOČKÁCH V KADANI A NOVĚ NA SLOVENSKU VE VELKÝCH RAŠKOVCÍCH, ZA PSYCHICKOU PODPORU PRO NÁS, KTEŘÍ SE O FRETEČKY STARÁME, A PŘEJEME VÁM VŠEM LÁSKU, POHODU, ZDRAVÍ, MNOHO OSOBNÍCH I PRACOVNÍCH ÚSPĚCHŮ V PŘÍŠTÍM ROCE :-)

Alena, Irena, Aďa, Jana, Renča, Pavla

prani16.jpg

 
 


Poslední fotografie


Fotoalbum


Mail list



Archiv

Kalendář
<< duben >>
<< 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          


Statistiky

Online: 12
Celkem: 2838713
Měsíc: 29974
Den: 869