Jdi na obsah Jdi na menu
 


SPAIKI

 

snimek-354.jpg7.6. Včera jsme se rozrostli o ročního krásného  albín samečka s krásným jménem SPAIKI... Majitelé se stěhovali do menšího bytu a freťulku (Spaiki a Sisi) se jim do nového nevejdou.. Spaiki není kastrovaný a je moc hodný.. rádi bychom ho dali k jiné fretečce v rodině, protože se k nám dostal s kámoškou Sisi, která je však pravděpodobně cca 2-3 týdny březí, a tak si u nás popobude do odchovu miminek.

 

 21.6. Spaiki byl včera na kastraci... ne jen "obyčejné", ale objevili jsme, že má Spaiki jen jednu "kuličku", že druhé varle mu nesestoupilo a zůstalo někde v bříšku.... není to sice obvyklý jev, ale ve svém okolí už jsem se setkala se 4 takovými freťáčky... do budoucna by to mohlo být velmi nebezpečené, protože je předpoklad, že nesestouplé varle by mohlo být původcem nějakého nádoru... takže náš p. doktor našel druhé varle a obě včera Spaikimu vyjmul... musel mu rozříznout i bříško, takže Spaiki to měl mnohem těžší než "normální" fretčí kluci..

Byl na operaci až v podvečer, vyzvedávala jsem ho až v 11 hodin v noci, celou noc spinkal na vyhřívaném polštářku, se mnou v posteli :-). V 6 hodin ráno začal maličko lézt, tak dostal viyo kapsičku, kterou spapkal s velkou chutí a také jednu stříkačku (20 ml) vlažné vody s medem.. to je na "nastartování organismu" po operaci u freteček nejlepší.... pak se chvilku převaloval, ale asi v 7 hodin znovu usnul... pak jsem ho odvezla Lucce, aby měl super péči i přes den... a odpoledne musíme ještě k vetovi na kontrolu...snad vše chlapec zvládne dobře... je moc hodný, mám ho moc ráda :-)

13:20 hod.. právě jsem dostala zprávu od Lucky, že Spaiki už je v pohodě a snědl sám celou mističku granulek :-) PARÁDA :-)

22.6. Spaiki byl včera na kontrole, protože nesestouplé varle bylo "dobře schované" a operace nebyla jednoduchá.... ale vše je OK.. Spaiki se ještě špatně hýbe, občas ho to bolí, ale papká sám a je komunikativní, je suprový... Dnes ještě jednou kontrola, injekce ATB... :-)

27.6. Spaiki byl ještě ve čtvrtek na kontrole a vše už bylo OK... přes víkend se dal dohromady... koncem týdne nás ještě čeká vytažení stehů a pak už nic nebude bránit tomu, aby mohl jít Spaiki do adopce.. je to mladý, krásný a moc hodný freťáček :-)

28.6. Spaikimu se vytvořila boulička v oblasti původního varlátka, asi nějaký zánět, takže hned dnes "klušeme" na veterinu.. snad to nebude nic vážného :-) Jinak je Spaiki v pohodě :-)

  29.6. Nic vážného to není, Spaiki dostal injekčně ATB a dnes znovu :-) Jizvičky se mi moc nelíbí, jsou takové rozcáplé.... ale dle veta bude vše OK :-) Spaiki je tedy šílené zlatíčko.. i když ho ošetření muselo bolet, ani sebou nehnul.... mám obavy, že mi příliš přirůstá k srdíčku...aby u mě zase nezůstal :-)

1.7. Spaiki byl včera opět na kontrole, dostal další 2 injekce a ještě máme injekce do pondělka a v pondělí znovu na kontrolu.. Jinak je Spaiki v pohodě, líbá, papká a je neskutečně hodný.. i když mu čistí rány.. ani se nehne.. připomíná mi Barnyho.. také vše vydržel s neskutečnou trpělivostí a oddaností..:-)

7.7. Spaikimu jsme dopíchali jednu řadu ATB a včera jsme byli znovu na kontrole... Zánět zmizel, ránu má krásně čistou, ale problém je, že nesrůstá... má takovou ošklivou asi 1 cm kolečko dírku do bříška... Dostal silnější ATB, které by srůstání měly podpořit a dnes "mažeme" k vetovi znovu... Spaiki je strašně hodný... běhat může jen doma, venku ho jen chovám v náručí a může pozorovat co se děje, protože dírka nejde ničím zavázat a tak, tak aby se mu do ní nedostaly nečistoty a ještě nedostal tetanus... z toho mám přímo panickou hrůzu.. a tak stále čistím a chovám Spaikiho doslova jako mimiko.. A Spaiki? je úžasný? strašně milý... hopsá, skáče, leží u země a vyzývá ke hře a stále skáče na gauč a z něho dolů a chce se s námi honit.. je miloučký... opravdu zlatý... jen co se z toho dostane, bude vhodný k adopci opravdu i pro úplného začátečníka, je zlatý... :-). Musím však poopravit jeho věk... majitelka nám tvrdila, že je roční, nevím, věk se dá těžko odhadnout, ale nezdá se mi tak mladý... má trochu žluté zuby a i podle chování není srovnatelný s mladými ročními samci, spíš bych typla 2-3 roky... takže nejhorší roky má za sebou a je opravdu zlatý :-)

p1010130.jpg

 8.7. na fotce je vidět dírka do Spaikiho bříška... včera dostal další ATB a vet se rozhodl, že takto už to dál nejde - myslím si už několik dní to samé :-) a tak dnes Spaikimu bude pod narkózou "oživovat" tkáň v dírce, aby mohla srůst a vše mu zašije.. to je děsně fajn, nebudu muset Spaikiho hlídat na každém kroku, aby se mu nedostaly nečistoty do tělíčka... no, držte mu palce :-) prosím... :-)

11.7. Spaiki byl v pátek na operaci, vše proběhlo výborně, doma dostal vodu s medem a potom už běhal o 106...spapkal 2 Viyo kapsičky a pak už rovnou granulky.. v sobotu jsme byli na kontrole, v neděli znovu a dnes ještě jednou.. dástává silná ATB, aby vše konečně srostlo tak, jak má :-) Ale Spaiki je šílený zlatíčko, opravdu.. doma lítá jako pometlo, je děsně hravý a mazlivý, hodný, miláček nad miláčky... pochopitelně si o víkendu opět "ustlal" na gauči v dece :-) je černá s bílými fleky a Spaiki tam zapadl že nebyl ani vidět :-) :-) 

12.7. Spaiki je děsnej mazel.. normálně ani v posteli nekouše do nohou, jako ostatní fretky :-) fakt je to postelák.... všude za mnou chodí jako pejsek.. vzala jsem ho včera na chvíli ven, jak si to užíval :-) udělala jsem pár fotek :-)

  

p1010008.jpgp1010009.jpg

p1010013.jpg 

19.7. Spaiki je fakt úžasný fre´táček.. strašně moc hodný, hravý, neustále se motá kolem nohou, skáče na nás, a prostě si chce hrát.. není vůbec agresivní ani na jiná domácí zvířata - naše kočky, kotata, psa - omrkne a jde si dále po svém.. s fretčíma holkama zatím být nemůže, ještě se v něm asi v tu chvíli probudí hormony, takže nevím, jak by na tom byl s jinou fretečkou.. ale k lidem je fakt super, je vhodný i pro úplného laika :-) A hlanvě umí být vděčný za každou pozornost :-) opravdu pozoruhodný freťáček :-)

20.7. Spaikoušek dostal včera obrovskou klec, 150x50x60 a zatím ji pěkně prozkoumává... jinak je fakt super.. když je volně, pořád si chce hrát, honit se, mazlit, je to fakt super fretka.. nikdy nekousne.. ať s ním děláte co děláte :-) ještě tento týden vytáhneme stehy, rána se pěkně hojí (p. doktorovi děkujeme :-) ) a konečně bude Spaiki v pořádku :-) a může jít do nové rodiny..

5.8. Náš miláček Spaiki je zamluvený a 23. se bude stěhovat do Brna... je to účasný mazel a je děsně skotačivý a hravý, bude nám chybět... nikdo se neumí tak krásně plést pod nohy a probíhat mezi kroky než on :-) jinak bydlel s Teylinkou, co u nás byla na prázdninách a teď bydlí s Baruškou.. není rád sám a dívčí společnost mu dělá dobře.. má se s kým honit :-)

15.8. Ke Spaikimu nevím, co bych řekla.. Spaiki se totiž slovama popsat nedá... je to ta nejúžasnější freťule - tedy freťák - co jsem kdy měla v rukou.. úžasně milý, hravý, skotačivý, stále v dobré náladě a vděčný za všechno - za každou hru, za každou honičku, za každé pomazlení - prostě je přímo nebeský :-) Všechno už má krásně zahojené a už pomalu "balíme kufry" na jeho cestu do Brna ke kámošce :-). Moc mu to přejeme :-)

22.8. Spaiki se u nás dnes proběhne naposledy, naposledy se pořádně pomazlíme, sbalíme mu batůžek na cestu a zítra odpoledne by měl cestovat do Brna.. Přijede mu naproti budoucí kámoška, tak doufám, že si padnou do oka :-) 

24.8. Spaikoušek včera odjel do Brna.. Nová kámoška se mu líbila, hrál by si, honil se, ale na hraní mu "zbyla" jen nová panička s tatínkem.. protože fretčí kámoška se ho bála.. syčela a krásně se schovávala k paničce a dokonce i k jejímu tatínkovi, které prý jinak jen kouše.. no, v nouzi je každý dobrý :-).. postupně však syčela míň a míň, dokonce i prolézala rourou, občas se v ní se Spaikim setkala - Spaiki jako gentelman vycouval a dal jí přednost :-) byla to legrace.. a tak tedy odjel s tím, že snad se kámoška uklidní, zvykne si a budou moci být spolu.. tak netrpělivě čekám na první zprávy z nového domova :-) 

8.9. Spaiki se k nám včera vrátil.. snažili jsme se na dálku pomoci majitelce dát Spaikiho a Candy (domácí holčinu) dát dohromady, ale nepovedlo se. Candy je již 3letá a byla stále sama a prostě se rozhodla, že se o nic dělit nebude.. takže syčela, kousala Spaikiho a už to tak dál nešlo... O Spaikiho bylo v novém domově skvěle postaráno, všichni ho měli rádi - až na tu hlavní - na Candy :-( . A tak je Spaiki zpět u nás a čeká na novou rodinu, kde už by mohl být napořád :-) Spaiki je skvělý, hodný, neskutečně milý a hlavně společenský - musít mít společnost lidí i fretek, sám je moc smutný. Takže do adopce pouze k jiné fretce :-) 

12.9. Přehodnotili jsme na základě současného Spaikiho chování jeho další adopci.. Asi zůstne nějaký čas u nás, protože jeho psychika je trochu narušená.. nechci tím říci, že by se o něj v adoptivní rodině nestarali dobře - to vůbec ne - naopak!!!! Vím, že mu dali první poslední, měli ho rádi, mazlili se s ním, chodili s ním ven, k lékaři a tak..ale Spaiki byl komunikativní i k fretkám a v současné době se jich bojí.. k lidem je pořád stejný, boží miláček, ale fretky nemusí.. raději je sám, jen s lidmi.. takže uvidíme, jak se bude situace vyvíjet.. zda negativn zkušenost s kousající Candy Spaikiho opustí, a opět fretky přijme jako kámošky, anebo bude muset jít do rodiny, kde by byl sám, a kde by se mu o to více věnovali.. prozatím zůstane nějakou dobu Spaiki u nás. Chci mít jistotu, že je i po psychické stránce v pořádku.   

20.9. Včera nám psala jedna holčina s přítelem, zda by se nemohli přijet podívat a případně si vybrat jednu z freteček.. jsou začátečníci, a vyloženě jim padl do oka Spaiki.. zrovna běhal venku společně s Barčou, Jolinkou a Kasperem.. pohodová a barevně nádherná čtyřka :-) Spaiki se jim moc líbil a Spaiki byl u nich v pohodě.. takže nová rodina si chce doma vše pro příchod nového člena zařídit a pak si pro Spaikiho přijedou.. Spaiki je naprostý pohodář a miloučký, věřím, že se mu budou věnovat a že Spakimu bude krásně :-) je to opravdu zlatíčko :-)

26.9. Spaiki se nám pomalu znovu chystá do nového domova, snad teď napořád :-) Bude jediná fretka doma, ale společnost mu určitě vynahradí těšící se rodina :)

3.10. Spaiki odjel v sobotu 1.10. do nového domova do Hradce.. Jsme si jisti, že takovou rodinu si Spaiki opravdu zaslouží a jsme novým majitelům za jejich přístup opravdu vděčni :-) Konečně má Spaiki to, co si zaslouží... Věříme, že nové rodině veškerou lásku oplatí :-) Děkujeme :-)

 

 

# Chceme Vám za Spaikiho moc a moc poděkovat, jsme z něj naprosto unešený a moc # se # těšíme, až k nám získá důvěru.

# Přeji Vám pěkný večer, Kateřina

 

2.2.2012 My už dávno víme, že  Spaiki má novou kamarádku - Dubinku - z ostravského útulku :-) a je jim spolu fajn. Katce moc díky :-)  

a zprávy od Spaikiho:

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Nona - držíme tlapky

Chuďátko, tolik toho už prožil :( snad u nové rodinu už zůstane a bude mu tam hezky a bude rozmazlovaný :)

Kateřina - Spaiki

Vynasnažíme se co nejvíce aby se Spaikimu u nás líbilo a už se na něj strašně moc těšíme :) dnes jsem byla dokupovat ještě nějaké drobnosti a hračky a už už doděláváme bydlení a uzpůsobujeme byt, aby se zde mohl volně pohybovat.

Tereza - Spaiki

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat jestli je ještě možné si od Vás vzít Spaikiho jestli je ještě volný, nebo pokud mi nabídnete jinou/é fretku/y.Pokud budete mít na mě jakoukoliv otázku stačí napsat na e-mail porrky146@seznam.cz. Děkuji Tereza

Lucka - Re: Spaiki

Poprosím vás a o vyplnění dotazníku v sekci podmínky k adopci a následné zaslání na náš email děkuji :-)

Aďa - Spaiki

Ako dopadol zákrok?Dúfam,že sa mu to už zahojí,všetci držíme palce aj nožičky:-)

Alena - Re: Spaiki

Ahoj Adi, promiň, že jsem nenapsala.. Spaiki je už OK :-) a je to opravdu miláčik :-)

Renn - držíme palce

My máme za sebou také kastraci - v pondělí. Kengí (Damiánek) má také jizvu přes bříško(kulička byla schovaná), odpoledne po kastraci leželi u mě v posteli na polštářku s termoforem zabalení po jednom do deky(klepkali se asi špatnou termoregulací), pospávali. Dostali oba Viyo kapsičky a pusinky na utěšenou. Poprvé v životě jsou zavření ve Furret tower, zvlášť - každý v jednom patře. Zatím je pouštíme jen pod dozorem, hodinku ráno a dvě odpoledne. Hojí se jim to dobře, tak snad bude vše v pořádku. Pozdravujeme Spaikiho a držíme mu palce, ať se mu bříško bez problémů co nejdříve zahojí! Kengí a Kodos.

 


Poslední fotografie


Fotoalbum


Mail list



Archiv

Kalendář
<< duben >>
<< 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          


Statistiky

Online: 10
Celkem: 2839507
Měsíc: 30205
Den: 1164