Jdi na obsah Jdi na menu
 


BŘEZEN 21

LOCKDOWN - ÚTULEK JE V BŘEZNU UZAVŘEN PRO NÁVŠTĚVY A ADOPCE

DO ÚTULKU FRETKY PŘIJÍMÁME BEZ OMEZENÍ

BĚHEM BŘEZNA PRO VÁS PŘIPRAVÍME 2 AUKCE - SLEDOVAT MŮŽETE NA FACEBOOKU

article preview

23.3.

ve středu 17.3. jsme si vyzvedli a přijali do útulku fretečku Bonnie. Bonnie je 7mi letá holčina, která původně adoptovaná v roce 2016 od nás z útulku. Bohužel od roku 2018 ji pelichá ocásek, probírali jsme to s majitelkou v září 2018 a doporučili ji veterinu v Brně a na pravděpodobné onemocnění nadledvinek Suprelorin. Rodina zakoupila vitamínovou pastu a zdálo se jim, že problém s pelicháním ustoupil. A tak další dobu nic neřešili. V současné době je však fretka hodně vypelichaná, ač dobře jí, tak slábne, je hubená a ztrácí srst a má velmi zvětšenou vulvu. Navštívili s ní veterináře, který diagnostikoval Cushinguv syndrom, což nebyl tak daleko od pravdy, nicméně rodině oznámil, že léčba je drahá a u tak staré fretky nemusí fungovat. Takže jim dal šampon na srst a léky na podporu srsti. Takže jsme se s rodinou dohodli, že pro fretku dojedeme, převezeme do útulku k další léčbě, jelikož paní má 3 děti, nejmladšímu je 6 týdnů. A tato záležitost je velmi důležitá a nedá se čekat, co bude dál. Hned jsme se objednali na veterinu Jekl&Hauptman, kde byla fretečka od pondělí 22. do úterý 23.3. na vyšetření a operaci. Při vyšetření a následně při operaci se prokázalo, že Bonnie má pozůstatky tkáně vaječníků po kastraci z roku 2016, což právě způsobilo "říji", tj, naběhlou vulvu a následně i onemocnění nadledvinek. Právě proto, že celý stav trval již od roku 2018, tj 2.5 roku, je téměř zázrak, že fretka ještě žije. Má málo červených krvinek. Musíme tedy podávat vitamín B, freťule je po operaci, dnes se vrátila k nám do útulku, k další pooperační léčbě. Budeme nadále ve spojení s veterinou v Brně, a ač se zdá, že freťule velmi dobře prospívá, je aktivní, krásně jí, běhá, je docela v pohodě, vyhráno ještě nemá a tak zatím zůstane. Děkujeme opět veterině Jekl&Hauptman na záchranu další fretečky, a všem, kteří nám přispěli na úhradu veterinárních nákladů (faktura je cca na 5780,- Kč). 

Zároveň byly v Brně na čistění zoubků freťule Alice a Vlaďka, aby jejich zoubky už byly v pohodě a mohly si najít nový domov (faktury 1773,- a 2798,- Kč), takže celkem 10.351,- Kč. 

Tuto částku nám pomůže uhradit i právě probíhající aukce, kterou můžete najít na naší facebookové stránce: https://www.facebook.com/media/set?vanity=AukceProFretky&set=a.822200318381689. Aukce končí 5.4. ve 20 hodin a pevně věříme, že se vám budou některé věci líbit a hodit a jejich aukcí nám pomůžete uhradit faktury za veterinu :-)  Moc děkujeme. 

Taky se moc těšíme, až skončí prodloužený nouzový stav a freťule budou moci jít do adopce. Především Leonardo se těší na nový domov, stejně tak si ho může hledat Alice, Vlaďka a také Kevinek. Na facebook jsem dnes přidala video, jak Kevinek dovádí :-) je z něho super kluk :-) 

Na kastraci musí ještě kluci Kryštůfek a Koudelka, aby také mohli jít do nových domovů. 

Máme v současné době více zájemců o fretky než fretek, a tak v podstatě všechny fretečky v našem útulku jsou již zamluvené. 

Stále však přidáváme další videa na náš kanál Youtube, dnes zrovna o tom, zda je lepší mít doma jednu nebo více fretek. Shlédnout můžete zde: https://www.youtube.com/watch?v=Oha7lz9IsnQ. Brzy natočíme další, a dle počtu shlédnutí se zdá, že se vám naše videa líbí a že tedy i tady práce má smysl :-) 

 

13.3.

V úterý 2.3. jsme přijali do útulku krásného freťáčka Kryštůfka. Kryštůfek je roční kluk, zatím trochu divočejší, ale možná to také dělají hormony, takže jak si u nás trochu zvykne, půjdeme na kastraci. Je krásně vidět, jak jsou lidi závislí na "barvičkách" fretek a Kryštůfek má nejvíce zájemců, řekla bych v řádů desítek.. Je tedy zamluvený a věřím, že až bude připravený do adopce, již mezi stávajícími zájemci se najde ten správný :-) 

158617932_3745532502233471_1839784826319688067_o.jpgV pondělí 8.3. jsme byli v Kutné Hoře pro dalšího krásného poloangorského klučíka, dali jsme mu jméno Koudelka (dle písničky o K.H.). Je to také roční kluk, nesocializovaný, nevychovaný, a prasátko, které vždy vylije každou misku s vodou a vysype granule.. bude na něm dost výchovné práce :-) Také samozřejmě musí nejdříve na kastraci. Až bude připravený k adopci, budeme vybírat tu nejlepší rodinu :-)

Během doby po kastraci se krásně zklidnil Kevinek, který předpokládám, bude moci jít jako první z kluků do nového domova.  :-) 

V současné době také běží 23tí aukce - se jménem Kamila - a to proto, že celou akci zajišťuje a veškeré věci do aukce sehnala paní Kamila. Veškerý výtěžek poputuje k nám do útulku. A tak se jukněte, jestli se vám něco nebude hodit :-) 

 

1.3.

Vzhledem k ode dneška platnému lockdownu a zákazu cestování atd - je útulek během března uzavřen. Nebudeme vydávat fretečky do adopcí, ani umožňovat návštěvy za jakýmkoliv účelem.

Co se týká převzetí fretek do útulku, budeme samozřejmě k dispozici a budeme se snažit každou situaci vyřešit :-) Když byste našli fretku či ji k nám chtěli umístit, volejte 602 692 130 nebo 606 517 868. 

Samozřejmě na stejných telefonních číslech či emailu (info@fretkyboleslav.cz) nebo facebooku Fretky Boleslav, Útulek Fretky Boleslav, instagramu ferret_shelter_boleslav - vám velmi rádi poradíme s jakýmkoliv problémem.

Zároveň můžete sledovat naše videa na youtube - kanál Fretky Boleslav - která budeme stále doplňovat - chtěli bychom tak cca 1-2 videa týdně (podle náročnosti), kde můžete najít odpovědi na mnoho otázek (kde a jak pořídit fretku, jak na kastraci, co stojí fretka, jedna či více fretek, a mnoho dalších :) ). 

Do budoucích adopcí v útulku vychováváme (socializujeme) a léčíme Kevinka, Leonarda, Páju, Alice a Vlaďku. Doufáme, že jak skončí lockdown, něktré z těchto freteček si budete moci adoptovat. 

 
 


Poslední fotografie


Fotoalbum


Mail list



Archiv

Kalendář
<< duben >>
<< 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          


Statistiky

Online: 17
Celkem: 2833810
Měsíc: 30078
Den: 1190