Jdi na obsah Jdi na menu
 


CIPÍSEK

  p1010005.jpg30.9. Včera jsme si převezli z Jičína nalezence - albínka, kterého jsme právě proto, že je z Jičína, pojmenovali Cipísek :-) Moc se to k němu hodí.. Cipíska odchytli lidé, jak běhal přes ulici mezi autama sem a tam a snad ho honily i nějaké děti.. donesli ho na Policii, odkud kontaktovali ZS v Jičíně a ti pak kontaktovali nás... měl cestu k nám celkou složitou :-) Je pokousaný na zádech, má velký už zaschlý strup, svrabík mu leze už z uší ven, ale jinak vypadá vcelku hodný, spíš hodně vystrašený (paní ze ZS kousnul). Včera jsme ho jen dovezli a dali do domečeku, kde má klid a vše potřebné.. dnes a o víkendu bych chtěla zjistit, jaký Cipísek je  povahoně, kolik s ním bude práce :-) pak napíšu více :-) 

3.9. tak jsem o víkendu podrobila Cipíska zkoušce z chování a tak... Musím říci, že Cipísek je letošní mimino, má ještě "dětskou" srst, ale je ho pořádný kus. Má velikou hlavu, až dospěje, bude to nádherný velký freťák.. Co se chování týče, je vyjukaný, ani se mu po těch zkušenostech nedivím. dostal velkou voliérku, každý den běhá volně, tak se proběhne a tak, ale jakmile ho chci vzít do ruky, kousne mě (tedy do rukavice), ale zase hned pustí.. není agresivní, prostě se "jen" bojí a tak kousne preventivně - něco na způsob " dejte si na mě pozor, já se bojím a umím pěkně kousnout " :-). Tak myslím, že až si zvykne a uklidní se, kousání přestane. Zatím mu léčíme kousance na zádech, které se hojí dobře. Vezmu ho brzy ven, a uvidíme :-)  

4.10. Tak jsem včera vzala Cipíska ven.. Vůbec se mu to nelíbilo, tedy venku se  mu líbilo, ale kšírky se mu nelíbily.. pravděpodobně je na sobě nikdy neměl, snažil se z nich vykroutit, a vůbec se snažil nalézt, "kde nechal tesař díru" - prostě se snažil "zdrhnout" za každou cenu... očka vyvalená, a lítal bezhlavě sem a tam.. skoro vyfotit se ani nedal, pár fotek jsem pořídila, jsou ve fotoalbu..jinak jakmile na něj chci sáhnout, automaticky kousne.. ne agresivně, ale ze strachu... když ho držím, roztáhne zadní nožičky úplně v křeči, předníma se naopak křečovitě drží.. asi moc kontaktu s lidmi nezažil a musí se vše teprve naučit. Bude s ním více práce, než se původně zdálo. Ale jedno zůstává.. bude z něho nádherný velký freťák :-)

10.10. Cipísek se nám pomalu ale jistě zlepšuje.. už se nesnaží kousnout, v klidu si běhá, v kleci je také hodný, stává se z něho fretka pohodář :-) pastu líže z ruky, beru ho normálně do ruky, ale zatím ještě opatrně.. už ale jen zbývá s mé strany najít  odvahu, že mě nekousne, a bude vše OK :-) Jinak, Cipísek je fakt nádherný freťák. Zdá se nekonfliktní i k ostatním fretkám, ale ještě jsem ho se žádnou nezkoušela napřímo :-)

12.1.0. Cipísek je taková potvůrka... Včera jsem ho nechala poprvé pobíhat po celém bytě.. Je hodný, vše pro něj bylo nové, takže měl co dělat a zkoumat a v podstatě ho nic jiného nezajímalo. Občas si vzal pamlsek, s ním zmizel a zase přišel. Nenapadl mě, nekousnul, spíš se snažil mizet, kontaktu se ještě bojí. a když už ho chci vzít, ožene se a snaží se kousnout. Jeho výchova ještě chvíli potrvá, ale bude z něho hodná freťulka.. Cipísek je tedy nádherný... je obrovský, štíhlý a dlouhý :-) až dospěje, bude z něho chlap "modelka" :-)

17.10. Cipísek v sobotu odjel do Brna k přímo skvělé nové rodině.. Manželé již mají doma 2 fretečky a i s kousancema mají více než dost zkušeností, a tak ačkoliv jsme se původně s paní domluvily, že si případně Cipíska vybere a po dovýchově jí ho do Brna pošleme, prostě paní byla tak úžasná, s tolika zkušenostmi, odvahou a láskou, že jsme neváhaly a Cipíska si odvezla. Cipísek se choval zprvu slušně, asi aby si ji získal, pak jí uštědřil jeden kousanec, aby asi ukázal, že jsme nekecely :-), ale paní si s ním poradila velmi bravurně a tak víme, že Cipísek bude ve skvělých rukou, kde z něho vychovají super freťáčka, a vlastně už "odmala". Zároveň s Cipískem odjela i albínka Vanilka.. takže pak pomohou být kámoši a když budou chtít, mají doma ještě 2 fretčí kámoše... To se to tak někdo má :-). Moc děkujeme, za adpoci, za přístup, za všechno.. Přejeme moc moc krásných dní všem :-)

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 


Poslední fotografie


Fotoalbum


Mail list



Archiv

Kalendář
<< duben >>
<< 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          


Statistiky

Online: 18
Celkem: 2835165
Měsíc: 30263
Den: 1401