Jdi na obsah Jdi na menu
 


ZÁŘÍ 2017

15.9. Dům ochránců přírody Praha - semiinář Výchova fretčích miminek

article preview

26.9.

Moc se omlouvám se nepravidelné zprávy, ale u nás v rodině je složitá situace (nemoc, úmrtí), a tak je to pro mě moc těžké období.. 

Nicméně, především díky všem holkám kolem fungujeme o 106 :-) myslím tím Irču, Janu, Pavlu, Janču, Aďu, Renču - všem za podporu a pomoc moc děkuji, jste holky moc super, moc díky za vše. 

Takže do útulku přijely nové fretečky: 

blesaci.jpg12.9. - trojice 5měsíčních kluků, kterým zatím říjáme "blešáci", jelikož jsme je vykoupili ze zooparku v takovém stavu, že takto zablešená zvířata jsem ještě neviděla.. nepomohla ani koupel v Orthosanu, druhý den jsme šli na veterinu na Ivomec. To už zabralo, a zítra - 27.9. jdeme na další inejkci, a snad se kluci definitivně blech zbaví, pak půjde na řadu klasické očkování. Mezitím ještě léčíme kousance na zádech, se kterými kluci přišli, jak je nejspíš kousal jejich otec, jelikož byli všichni pohromadě, ještě se dvěma samičkami... No a pak už budou moci jít do nového domova. Jsou docela super, spíše bázliví.. Kluci už jsou zamluvení a pojedou do nového domova všichni tři společně. 

salienek.jpg20.9. - Salienek a Salma, Mela - fretečky pozůstalé po zemřelém majiteli. Tři albínci, holky jsou docela v pohodě, nekastrované, kluk má obrovský nádor na ocásku, o velikosti koule cca 5 cm... takže byl ihned po příjmu na operaci a zároveň na kastraci, kdy mu byl ocásek amputován a nyní už se léči, vše zvládl v pohodě... následně půjdou na kastraci ještě holky. 

20.9. - Žízel - nalezená tchořenka s končící říjí a vypelichaná, velmi hubená, 400 g, v Chomutově. Po návštěvě veta jsme se domluvili, že ji trochu vykrmíme, a pak půjde na kastraci. 

Falco a Rozárka nakonec do adopce neodjeli, manželé už se neozvali.. to miluju :-( takový přístup.

Zamluvený je Falco, který pojede do Havířova začátkem října, k další freťuli. 

Bobešek odjede také začátkem října :-), jak bude kompletně oočkován.

Bounty se aklimatizoval a začíná papkat i granulky. 

Nově jsou virtuálně adoptovaní Barnísek a Orlík - moc děkujeme Pavle H. a její rodině :-)

Jinak je tedy v útulku vše OK. 

Pokusím se dodat další zprávičky z útulku co nejdříve.... 

 

 

 

 

seminar15917.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

VETERINÁRNÍ KLINIKA BRNO - MÍSTO VFU, ORDINACE MVDR. JEKLA A MVDR. HAUPTMANA - ZPRÁVA:
Dobrý den,
 
oznamujeme Vám, že novou kliniku budeme otevírat v říjnu/listopadu 2017.
 
Do této doby otevření nové kliniky budeme provizorně ordinovat od 18. 9. 2017 v Lelekovicích, v ordinaci MVDr. Dagmar Vrškové. Ph.D. na adrese
 
Veterinární ordinace XENOPUS
K Radosti 409/11
664 31 Lelekovice
 
Ordinační doba Jekl&Hauptman:
Pondělí     8:00 - 13:00
Úterý        8:00 - 13:00
Čtvrtek      8:00 - 13:00
Pátek        8:00 - 13:00
 
Je nutné se objednat
- emailem (emailem nebo telefonicky bude zpětně termín potvrzen ze strany kliniky) nebo
- online (emailem nebo telefonicky bude zpětně termín potvrzen ze strany kliniky)
 
Všechny informace dostupné na webových stránkách
 
Pro majitele králíků: vakcinujeme proti novému typu moru králíků (RHDV2)
 
 

Děkujeme za Vaši přízeň

 
S přáním pěkného dne
 
 
Veterinární klinika Jekl & Hauptman
 
 
 
 
        Vložený obrázek 1
 
 

10.9.

Včera byli u nás na návštěvě manželé z Karlštejna, a nakonec si vybrali dvojici freteček Falca a Rozárku, protože jsou fakt super. Doma si vše připraví a přijedou si pro ně pravděpodobně v úterý.. Takže další fretečky mají super domov. :-) jsem moc ráda. 

A abychom neměli pocit, že tu freteček bude málo, tak dnes přijede z Brna 4letý klučík Bounty. Více o něm až tu bude, s dopravou nám pomáhá Tomáš V. - moc děkujeme :-) a my si pro něho jedeme večer do Prahy. 

A Pindík dorazil do Ostravy v pohodě, a nová rodina "Pindíkovi" už posílala pozdrav. Moc děkujeme :-)

9.9.

Dnes měl odjet do nového domova Drogonek... jenže se po svém, a to dost nevybíravě a silně několikrát zakousl do budoucí nové majitelky, takže jsme se dohodly, že místo Drogonka pojede do super nového domova spát do postýlky Pindík, který je hodný a nekouše a takový domov si velmi zaslouží.. a tak Pindík odjel... přejeme Pindíkovi jen ten nejlepší a super nový domov, stejně tak přejeme nové rodině super fretčího společníka :-) moc díky za adopci Pindíka a ještě za virtuální adopci Orlíka :-) moc děkujeme :-)

No a ještě dnes čekáme jednu návštěvu, a o té napíšeme zase až zítra :-)

a ještě jedna velmi důležitá informace. Asi vám neuniklo, že na VFU v Brně skončil s působením jak pak doktor Jekl, tak pak doktor Hauptman a zakládají si svou vlastní společnou praxi. Což vidím velmi pozitivně, protože věřím, že budou ordinovat déle než do 3 hodin, aby k nim mohlo jezdit více fretkařů s mazlíky, kteří super odbornou péči potřebují. Ale než bude nová ordinace zařízena - díky naší legislativě a papírové byrokracii jde vše hůře, než člověk předpokládá - budou zatím oba lékaři fungovat dočasně na základě telefonické domluvy. Pro více info odkaz na web: http://www.veterinarniklinikabrno.cz/

 

8.9.

Asi pro vás není novinkou, že čas od času hledáme nový domov i pro pesjky či kočičky, jednou to byli i potkánci... prostě odložená a nechtěná zvířátka nám nejsou cizí. V pondělí jsem našla na silnici mezi polemi v 9 hodin večer malé opuštěné kotě, odhaduji věk max 6 týdnů, takže krásná mouratá holčina si spí u nás na gauči a už má nový domov, pojede do něho příští týden :-)

zoe1.jpgzoe2.jpgA včera jsem byla požádána naší kolegyní Pavlou o pomoc s hledáním nového domova pro krásnou roční psí holčičí dámu Zoe, která je v současné době v dočasné péči, kde nemůže zůstat. Dočaskářka ji nemůže nechat samotnou doma, když je sama, ničí nábytek, je velmi fixovaná na člověka. Jinak je však super a velmi hodná, chytrá a učenlivá. Najde se někdo, kdo by jí mohl poskytnout ten pravý domov, věnoval se jí a naučil ji, jak se má správný a vyrovnaný pes chovat? Kontakt: 722 937 983 (mail: mark.michalkova@seznam.cz)

5.9.

Vítáme všechny po dovolených a vítáme začátek školního roku :-) Naše "volno" bylo dlouhé, nicméně jsme stále fungovali, ale především z mých vážných osobních důvodů už nebyl čas (a nervy) na podávání pravidelných zpráv. Asi vám tak trochu dlužím vysvětlení... těsně před akcí v Brně v červnu jsem se dozvěděla o vážném onemocnění v rodině... Následné informace byly horší než moje nejhorší představy, a infromace lékařů byla velmi krutá... Rozhodli jsme se bojovat, jak máme ve zvyku, nejen s fretečkami, a první kolo jsme vyhráli, takže máme po ozařování a plánujeme další postup. Musím říci, že po psychické stránce už jsem na tom trochu lépe a tak můžeme opět začít fungovat a plánovat další fretčí akce, na kterých vás všechny velmi rádi uvidíme a přivítáme. 

Během léta jsme v útulku i přes toto vše fungovali, odešlo do adopce několik freteček, a také se jich několik stalo našimi novými obyvateli. 

K adopci je stále několik super fretčích kluků a holek, všechny najdete v sekci Fretky k adopci :-)

Co se týká akcí, první z nich jsou semináře, které byly velmi úspěšné, a tak se můžeme poprvé setkat v pátek 15.9. od 18 hodin v Domě ochránců přírody v Praze, Michelská ul., kde vám rádi pomůžeme a poradíme, jak s výchovou miminka a fretčího puberťáka a co dál :-) a také, jak doma co nejlépe seznámit stávající fretečku s tou novou :-)

Také vám sem můžeme dovézt věci z obchůdku, buď nové - granulky atd, které najdete u nás v e-shopu, nebo i použité, které jsme dostali do útulku s tím, abychom z jejich prodeje měli nějaký příspěvek do útulku... k prodeji jsou kšírky, batůžky, záchůdky, mističky, i klece :-) V případě zájmu napište, buď na facebooku nebo e-mail, a domluvíme se. 

A na závěr dnešního příspěvku bych chtěla strašně moc poděkovat především holkám Janě T., Renče, Irče, Pavle, které mě v této nelehké situaci držely a drží nad vodou, moc děkuji za pomoc v útulku a vůbec se vším... Holky, bez vás bych to nezvládla. Moc díky :-)

 
 


Poslední fotografie


Fotoalbum


Mail list



Archiv

Kalendář
<< duben >>
<< 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          


Statistiky

Online: 18
Celkem: 2834792
Měsíc: 30150
Den: 1402