Vepřové plátky zapečené s bramborami a smetanou
Potřebujeme:
0,5 kg vepřového ořechu (část kýty)
8 velikých brambor
10 dkg eiamu
2,5 deci šlehačky
1 lžíce hořčice
2 lžíce tatarky Helmans
hladká mouka
olej
pepř, červená paprika, sůl, cibule
- vepřové nakrájíme na plátky, naklepeme osolíme, z jedné strany opaprikujeme a z druhé malinko opepříme a obalíme v hladké mouce a na oleji opečeme z obou stran.
Zapneme troubu na 200 st. Vymažeme hlubší pekáč olejem a vysteleme ho polovinou oloupaných a na tenko nakrájených brambor. Trošku je osolíme. Nahoru dáme 1 menší na kolečka nakrájenou cibuli a na ní opečené maso, polijeme výpečky, poklademe tvrdým sýrem a zasteleme druhou polovinou nakolečkovaných brambor.
Otevřeme šlehačku a zamícháme do ní tatarku a hořčici a trošku soli. Pěkně tím všechno polijeme. Přiklopíme puklicí nebo alobalem a asi 2,5-3 hodiny zvolna pečeme při 200 půl hodiny a pak jen při 180 st. do té doby, než budou všechny brambory měkké.
TIP: lze udělat variantu s kečupem - do smetany 2 lžíce kečupu (žádná hořčice ani tatarka)
Dobrou chuť Evča
Komentáře
Přehled komentářů
Ahoj Eví tak tenhle recept se ti opravdu povedl, bylo to výborné, všichni jsme si mooc pochutnali i mimi v bříšku....jen tak dál...
Bylo to mňam
(Mirka, 5. 5. 2008 19:22)