Jdi na obsah Jdi na menu
 

 

Memoriál Evy Bosákové - Praha Hradčany

 

bosakova3.jpgbosakova2.jpg

 

Netradičně v nedělí 16. dubna vyrazil tým KSG Litvínova do Prahy na tradiční závod s mezinárodní účastí s názvem Memoriál Evy Bosákové. Za tým KSG Litvínov se do tohoto závodu, v kterém závodily i týmy z Belgie, Kazachstánu a Švýcarska, zapojilo celkem osm děvčat. 

V kategorii Pohárové Evičky závodila Zuzana Eliášová, v kategorii Elitní žákyně závodila Eliška Zralá spolu s Agátou Harantovou, v kategorii Elitní juniorky se představily Eliška Buršová, Tereza Hurtová a Maria Kravčuk, pro kterou byl tento závod první individuální závodní zkušeností v České republice. Patrice Makovičková závodila v kategorii Elitní ženy a její oddílová kolegyně Bára Nováková soupeřila v kategorii Pohárové ženy.

V tomto závodě se soutěží o několik umístění. Vyhlašují se první tři místa v každé kategorii, následně elitní závodnice soupeří i o absolutní pořadí a nejvyšší známky z výkonů na kladině napříč všemi kategoriemi mohou zajistit závodnicím i účast na finále kladiny, kde hlavní cenou je jízdní kolo.

Zuzanka Eliášová ve své kategorii Pohárové Evičky dosáhla na 16. místo z celkových 38.

V kategorii elitních žákyň bojovaly Agáta Harantová a Eliška Zralá. Bohužel jejich výkon byl doprovázen drobnými nedostatky a to zajistilo Agátce dělené 11. místo a Eliška Zralá, která byla po dlouhé zdravotní pauze, si bohužel odvážela z Prahy neoblíbenou bramborovou medaili. Na třetí místo ji chybělo pouhopouhých 0,15 bodu.

I výkon Elišky Buršové a Terezky Hurtové v kategorii elitních juniorek byl doprovázen pády na kladině a díky tomu obsadila Eliška Buršová 10. místo a Terezka Hurtová 12. místo. Výjimku udělala Máša Kravčuk, která na svém prvním individuálním závodě v České republice okamžitě zabodovala a svou kategorii elitních juniorek vyhrála a domů si kromě zlaté medaile odvezla i finanční bonus. Současně si svým výkonem na kladině zajistila postup do finále kladiny ze 3. místa. Díky koncentraci a perfektnímu výkonu ve finále, to do poslední závodnice vypadalo, že Máša si odveze i druhou zlatou. Ale výkon poslední švýcarské závodnice odsunul naši svěřenkyni na druhé, stříbrné místo.

V kategorii žen podala Bára Nováková svůj dokonale zvládnutý výkon, který jí zajistil 3. místo. Patricie Makovičková ve své kategorii elitních žen obsadila 5. místo bohužel vlivem pádů jak v prostných tak na kladině. Její výkon na kladině díky nejvyšší známce obtížnosti i přes pád stačil na finále, ve kterém obsadila 4. místo.

Pražský Memoriál Evy Bosákové byl po dlouhé době závodem, kterého se účastnila většina našich svěřenkyň a můžeme říci, že obstály. Závod provázely emoce, tréma a napětí, ale to k závodění patří. Za výsledky všech naši děvčat je nutno poděkovat především jejich trenérům. Za podporu a zajištění organizace je nutno poděkovat všem rodičům a také našim litvínovským rozhodčím Monice Vodičkové a Michaele Buršové.

 

  Výsledky hlavního závodu ve dvojboji
  Kategorie - Pohárové - Evičky
16. místo Zuzana Eliášová
  Kategorie - Elitní - žákyně
4. místo Eliška Zralá
11. místo Agáta Harantová
  Kategorie - Elitní - juniorky
1. místo Maria Kravčuk
10. místo Eliška Buršová
12. místo Tereza Hurtová
  Kategorie - Elitní - ženy
5. místo Patricie Makovičková
  Kategorie - Pohárové - ženy
3. místo Bára Nováková
   
  Absolutní pořadí
5. místo Maria Kravčuk
7. místo Patricie Makovičková
10. místo Eliška Zralá
25. místo Eliška Buršová
29. místo Tereza Hurtová
33. místo Agáta Harantová
   
  Finále kladina
2. místo Maria Kravčuk
4. místo Patricie Makovičková

 

Kompletní výsledky najdete zde.

Další fotografie najdete zde.