Jdi na obsah Jdi na menu
 


Uvědomění národa

Na Kubě panuje mezi lidmi hluboká úcta ke své historii a národním hrdinům. To platí o všech vrstvách obyvatelstva.
Hrdý národ, který svou svobodu těžce vybojoval, zná cenu revolučních vymožeností a drží při sobě, je totiž prakticky neporazitelný. Tato skutečnost byla již vícekrát historicky ověřena a nezmění na ní nic ani karikatury politiků, kteří se v trestaneckých mundůrech ukazují v klecích na Václaváku a žvaní o porušování lidských práv, ani ministři - špióni pro Freedom House, degenerovaní ministři, překabátění senátoři sršící nenávistí, trestně stíhaní členové vlády, bývalí pasáci dobytka, zkrachovalí "dramatici", kteří vyzývají k humanitárnímu bombardování, ti, kdo hovoří o noci dlouhých nožů a zdvihají v parlamentu prostředníčky, ani tzv. organizace "Člověk v tísni" (pod záštitou České televize), kterou OSN odmítla registrovat (a dobře věděla proč).

Historické zkušenosti a zákony společenského vývoje nezvrátí ani prezidenti, kteří se dostali k moci volebním podvodem a byl jim naměřen nižší IQ než nejinteligentnější opici, ti, kteří disponují těmi nejstrašnějšími zbraněmi, které by mnohokrát mohly zničit naši těžce zkoušenou planetu, mučí zajatce na různých místech světa bez jakéhokoli obvinění, rozpoutávají války pod rouškou tzv. boje proti terorismu a porušování lidských práv, posílají do různých koutů světa žoldnéře a kvůli kterým ještě ve 21. století existují války, začíná další kolo horečného zbrojení a studená válka.

Kubánce, ale i jiné statečné národy neporazí ani neblaze proslulá CIA, ani genocidní blokáda, ani masový vrah Posada Carriles, kterému dal světový četník svobodu. Pětice statečných Kubánců, bojovníků proti terorismu, byla naopak v USA odsouzena k několikanásobným trestům doživotí.