Jdi na obsah Jdi na menu
 


19. ročník Memoriálu Miloše Freitaga

3. 11. 2023

Plakát 18. 11. 2023

Propozice 18. 11. 2023

A jak to dopadlo:

Druhou adventní neděli záblatská sokolovna ožila stolním tenisem. Podevatenácté  se tam konal Memoriál Miloše Freitaga. 

Miloš Freitag byl velkou osobností TJ Sokol Záblatí, předsedou tamního oddílu stolního tenisu a vzdělavatelem Sokolské župy Beskydské. Jeho odkaz si ve sportovním připomněli hráči z Bohumína, Havířova, Ostravy a Orlové. Z domácích si vedl nejlépe Petr Koch, který si odnesl stříbrnou medaili z hlavní soutěže.   Akci podpořilo město Bohumín, také Sokolská župa Beskydská a bohumínská firma JOMAKOV – STAV.

Na programu byla dvouhra mužů bez omezení (regionální soutěž - extraliga), dvouhra mužů nezařazených v oblastním žebříčku (do krajské soutěže), dvouhra mužů nad 60 let – veteráni. „Výborně si vedl Milan Musil z Orlové, který zvítězil v hlavní soutěži  Ve vedlejší kategorii zvítězil  Bohumíňák Radomír Perutka“ uvedl ředitel turnaje David Jochym. Mezi veterány zazářil Jaroslav Blatný z Ostravy – Svinova, který v příštím roce oslaví sedmdesátiny.  Přidanou hodnotou turnaje byla účast handicapovaného sportovce Martina Garby, který zápasy odehrál na invalidním vozíku. Turnaj proběhl pod taktovkou hlavního rozhodčího Ing. Milana Jaška. 

Hlavní soutěž:
1. místo Musil Milan – TIC SIKO Orlová
2. místo Koch Petr – T.J. Sokol Záblatí
3. místo Matruš Jiří – CSVČ Havířov  

Vedlejší soutěž:
1. místo Perutka Radim – T. J. Sokol Záblatí
2. místo Blatný Jaroslav – SK Ostrava - Svinov
3. místo Matuš Jiří – CSVČ Havířov

Veteráni:
1. místo Blatný Jaroslav – SK Ostrava - Svinov
2. místo Musil Milan  - TTC SIKO Orlová
3. místo Šuta Tomáš – T. J. Sokol Bohumín

https://www.mesto-bohumin.cz/cz/zpravodajstvi/aktuality/29097-devatenacty-memorial-milose-freitaga-ve-stolnim-tenisu.html

 

Náhledy fotografií ze složky 2023-12-10 Memoriál